X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taka migrene ze szok ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, ja wczoraj miałam po południu. Na szczęście sen załatwił sprawę. U Ciebie gorsza sprawa bo od rana :/
    Zozol, fajnie że tak sprawnie poszło u chirurga :)
    Mój lubi zmianę pieluchy, za to nie trawi ubierania po kąpieli, wycierania też nie za bardzo..
    Beatina, super pomysł z magnesami na lodówce! Łuki fajniutki!
    U nas też jeszcze nie było serduszkowania..
    Miłego dnia! U mnie ładne słońce

Bea_tina, niunia, magdalena lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Zozol jak po chirurgu mały mojej kumpeli synek tez to miał nie widzę ile twój ma miesiecy , ale u niej dosc późno to wykryto ona widziała problem , ale dwóch pediatrów juz nie i pojechała do chirurga dzieciecego ten na miejsca jej to zrobił bo juz dawno powinno byc zrobione jak ręką odiol jadł bez krzyku bo smoczka w butli mógł dobrze chwycić .....
    Nasz ma 7 tygodni skończone, w sumie u nas nie było problemu z piciem i teraz też nie zauważyłam różnicy. Chirurg powiedział że u nas to było rzeczywiście potrzebne a czasami pediatrzy przysyłają dzieci u których wcale nie ma potrzeby przecinania tego.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Dzisiaj na 13 na rehabilitację idziemy a po południu jadę z dzieciaczkami do mamy.

niunia, aisa, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

My dziś bardzo kiepska noc, Łukaszek spał łącznie z 4 godziny i to mnie na brzuchu, bo tak to nie było mowy, nie wiem co mu się stało... Całyczas się wiercił jak wściekły, nic usypiającego na niego nie działało... Ja to dziś raczej zombi, no ale cóż zrobić, teraz jak na "złość" zasnął sobie bez problemu, zapewne dlatego, że jest wykończony po takiej nocy...

Niunia współczuje bólu, oby szybko minęło, bo ból głowy potrafi dobić człowieka:/

Zozol, dobrze, że zabieg szybki i wszystko sprawnie przebiegło:)

Kaja, czyżbyście już mieli rytm karmienia? Kurde, też bym chciała, ale no cóż, po sobocie(gdzie Łukasz jadł co godzine), w niedziele miałam cyce napakowane jak karabiny:P na szczęście wróciły do normy:P choć czasami mam wrażenie, że mam za mało dla niego, oby nie!

Miłego dnia mamuśki!!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla najlepszego wszystkiego dla Kacperka w 3 miesiączki! :D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bea_tina. Sama bym zapomniała, a jeszcze wczoraj pamietalam;-) Duży ten mój synuś już:-)

Miłego, spokojnego i słonecznego dnia mamusie:-)

Bea_tina, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo raz serduszkowanie ;-) bo zawsze jak chce to usypiam ;-) @ mialam 2dni b. Malo krwawilam ;-) wogole po porodzie 4 dni krwawilam z tego 2dni mocno 2 dni plamienia ;-)

betina-moja mala tez dzis niespalatdarla sie jak nie wiem co :-( eh migrena powrocila ;-)

Patulla-naj naj dla kacperka ;-)

patulla lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia, to łączmy się w bezsenności:) Ale mój przynajmniej nie płakał, poprostu nie spał, szalał i wierzgał jak kucyk hihi:)

A teraz też, pospał 30 min i szaleje:)

Kurde jutro się szczepimy, jeśli będzie wszystko ok, a ja już zaczynam panikować, żeby było wszystko ok:(!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zbieram i jadę zaproszenia na chrzest rozwieść z małym.
    On mnie wykańcza, tak bym chciała żeby się chociaż na godzinę zdrzemnął a on tylko 10-15 minut i obudzony :( czasem znowu go uśpię na kolejne 15 minut a czasem nie chce spać.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój synuś to spioszek;-) Potrafi 2-3 godzinki w dzień ciągiem przespać i nie jeden raz tak. Właściwie to on chyba więcej śpi niż czuwa.

aisa, magdalena lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol kiedy chrzest??? u nas 27 ;-) sukienke mam i wszystko juz ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, najlepszego dla Kacperka!
    Zapomniałam wcześniej napisać, bardzo mi się podobają skarpetki Kacperka na ostatnim zdjęciu :)
    Udanej rehabilitacji i odwiedzin u mamy.

Niunia, Beatina współczuje nocy. U nas na razie jest ok z nocnym spaniem (tfu tfu)
    Też mam czasem wrażenie że mam mało mleka szczególnie jak Mały chce częściej jeść, ale skoro ładnie przybiera i nie woła, że głodny to jest ok. Po prostu chyba czasem są takie dni że maluszki chcą często jeść a czasem robią sobie dość długie przerwy.

Na pewno na szczepieniu i po będzie ok. Oby skutkiem ubocznym było tylko lepsze spanie Łukaszka :)
    Tutaj szczepi się dopiero w 3 miesiącu więc mamy jeszcze chwilę. Luknęłam, że tu robią 5w1. Ciekawe, że dopiero w trzecim miesiącu życia dziecka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 13:41

Bea_tina, patulla lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Witam się i ja:)

My dziś bardzo kiepska noc, Łukaszek spał łącznie z 4 godziny i to mnie na brzuchu, bo tak to nie było mowy, nie wiem co mu się stało... Całyczas się wiercił jak wściekły, nic usypiającego na niego nie działało... Ja to dziś raczej zombi, no ale cóż zrobić, teraz jak na "złość" zasnął sobie bez problemu, zapewne dlatego, że jest wykończony po takiej nocy...

Niunia współczuje bólu, oby szybko minęło, bo ból głowy potrafi dobić człowieka:/

Zozol, dobrze, że zabieg szybki i wszystko sprawnie przebiegło:)

Kaja, czyżbyście już mieli rytm karmienia? Kurde, też bym chciała, ale no cóż, po sobocie(gdzie Łukasz jadł co godzine), w niedziele miałam cyce napakowane jak karabiny:P na szczęście wróciły do normy:P choć czasami mam wrażenie, że mam za mało dla niego, oby nie!

Miłego dnia mamuśki!!

Ty kochana tankujesz z cyca wiec inaczej ja tankuje z butli więc mlody bardziej napchany , ale po między ma piecie herbaty lub wody zależy od dnia :-) !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo młody wyczuł kawe wiec sie budzi :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ooooo młody wyczuł kawe wiec sie budzi :-/
    Fałszywy alarm :-)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak nie :-/ lece

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale on mnie sprawdza popil herbaty i w kime

LoLkA lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam, po ciężkiej nocy, gorszy dzień:P

Łukaszek nawet na spacerze nie usnął! A zazwyczaj, to nawet nie zniose Go z 6 schodów, a już spał:P Je co 2 godziny, czasami szybciej. O dziwo udało mi się Go uśpić(na swoim brzuchu) i zobaczymy co z tego będzie:)

Dzięki takiemu zapotrzebowaniu na mnie, nic nie moge w domu porobić... eh, no ale cóż Łukaszek najważniejszy!

Może się położe z Nim, to pośpimy z godzinke, byłoby super:P

Kaja Marcello pięknie "tresuje" mamuśke:D każdy nasz Szkrab, to cwaniak, wiedzą co zrobić, żeby przy nich skakać hihi:)

Aisa dzięki za słowa otuchy, cykam się jak fiks, mogłam nie czytać tyle o skutkach, bo teraz same czarne myśli w głowie, eh...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!
    Mam dobry pomysl na przewijanie maluszkow- u nas sie sprawdzil rewelacyjnie! Chociaz teraz juz nie stosuje bo mlody sie przyzwyczail. Zawsze przy przebieraniu zalaczalam suszarke (byla obok komody) i byla cisza jak makiem zasial! I to samo jak wyjmuje Fabianka z wanienki. Trzesie sie z zimna jak go wyciagam i wycieram ale nawet nie zakwili jak jest suszara.

Moze to pomoze i u Was:)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ