X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina twoj Łukaszek prawie jak moj 5400 i 56 cm tylko ze moj jak mial 5 tygodni to juz tyle wazyl;) juz zmienilismy mleko na Nutrilon Forte specjalne dla glodnych dzieci zeby tak szybko nie przybieral. W piatek idziemy na szczepienie to zobacze ile przybral przez kolejne 2 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:15

Bea_tina lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-slodziak z niego ;-) moja niema tak widocznego ciemiaczka ,u mnie prawie niema szczepien :/

lolka-to wypaslas synka ;-)

LoLkA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj po szczepieniu prawie cały dzień przespał ale też sobie pomrukiwał, gorączki na razie też nie ma i oby tak zostało.
    Niunia to do picia to nie miałaś czasem na rotawirusy? Bo mój własnie taką dziś miał plus 5 w 1
    U naszego ciemiączka nie widać bo ma tam włosy dość długie :) jedynie palcem mogę wyczuć.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol-tak tak rota ;-) na co to wogole??? i oprocz jego nic innego nie miala ;-)a moja mala pojadla i juz prawie spi ;-) a ja biore sie za sprzatanie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

Magdalena, ale że przeszkadza Ci różnica wieku czy wygląd? Bo wiesz, ważniejsze jest to, czy będą uczestniczyć w życiu Olusia, a nie to jacy są i ile mają lat:) Tym bardziej, że jest to bliska rodzina, więc kontakt będzie podejrzewam fajny, chyba to się bardziej liczy, ale to oczywiście moje zdanie!
    !
    no jasne ze nie chodzi ani o roznice wieku ani o wyglad tylko o to ze idac do komuni chrzesny bedzie pod 50 nid wspomne o 18, weselu itp. mimo, iz to. brat to podejscia do dzieci zeroooo ze swoja corka tez nie potrafi rozmawiac :( ogolnie cala reszta mi nie pasuje i tyle;)

niunia lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Wy juz po szczepieniach fajnie! ja jutro ide do pediatry i zobaczymy co powie na zoltaczke.... i mam kilka pytan odnosnie pepka, czy bedziemy rehabilitowac Olusia bo jeszcze bardzie wygina sie ja jedna strone ale juz nie tak bardzo jak po urodzeniu. no i zamowie szczpionke 6w1.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    no jasne ze nie chodzi ani o roznice wieku ani o wyglad tylko o to ze idac do komuni chrzesny bedzie pod 50 nid wspomne o 18, weselu itp. mimo, iz to. brat to podejscia do dzieci zeroooo ze swoja corka tez nie potrafi rozmawiac :( ogolnie cala reszta mi nie pasuje i tyle;)

ufff, a juz myslalam, ze dlatego ze ci sie wyglad nie podoba, juz mialam cie zaczac nie lubic hihi:P

niunia, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzestna: 15, chrzestny: 30. Jak widać rozpiętość duża, ale wybraliśmy najbliższych, choć wobec szwagra miałam pewne opory z uwagi na siostrę. Mąż jest jedynakiem, więc wyboru nie było. Przy następnym będziemy myśleć ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że u Was po szczepieniu ok. Cieszę się ;)
    Zozol - masz cudowne dziecko ;)
    U nas Kubuś zaczyna spać w dzień!!!! Uffff... Śpi teraz od 19 ;) Chyba ta nocka będzie nieprzespana, chociaż wczoraj poszedł spać o 22 i wstał o 7 rano z guganiem.

zozol lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala dalej nie spi mala agentka ;-) my tez wybralismy najblizszych ;-)

natalinka-a jak tam twoja siostra???urodzila???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Zozol-tak tak rota ;-) na co to wogole??? i oprocz jego nic innego nie miala ;-)a moja mala pojadla i juz prawie spi ;-) a ja biore sie za sprzatanie ;-)
    ma uchronić przed ciężką biegunką rotawirusową. Ja szczepię ze względu na to że nasz Maksiu pójdzie do żłobka jak skończy rok, a tam wiadomo różne choróbska dzieci przynoszą.

Dziękuję Natalinka, wszystkie NASZE dzieci są cudowne :) Pięknie twoje dziecko przesypia noc!

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin ma na połowę września, a jest ogromna. Póki co wiecznie na mnie obrażona. Tak trzaskają u siebie drzwiami, że na dole wszystkie drzwi trzęsą się w futrynach, a Kuba się straszy. Nie mam już siły. Nawet mama zwracała im wielokrotnie uwagę, ale to nic nie daje :( Ja jeszcze osobiście nie powiedziałam im nic. Raz, jak szwagier był bardzo chory, a ona przyszła - powiedziałam, by może zbytnio nie zbliżali się do Kuby, by na niego nie chuchać. Od tego czasu jest na mnie zła, nie odzywa się, a mamie powiedziała, że ją wyrzuciłam i kazałam się jej wynosić. Żadne takie słowa nie padły... Mój mąż był świadkiem. Nie umiem z nią rozmawiać, ale ona z tego co wiem ładnie na mnie nawija, bo niechcący się mamie wymsknęło i powiedziała, że nie wie jak ja pójdę do niej z życzeniami na urodziny. Jakoś poszłam z prezentem i wtedy była szczęśliwa i rozmowna, a kolejnego dnia już się nie odzywała do mnie. Ot, takie teraz moje życie.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba dalej śpi, chyba zrobię mu dzień brudasa, tylko nie bardzo chcę, bo kąpiemy go za radą położnej co 2 dzień, a dziś wypadał dzień kąpieli :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Betina no ladne to ciemiaczko normalne wiec nie masz sie czym przejmowac pytałam wczoraj babki bo podobno ona jest the Best ,a i powiedsiala ,ze tak jak u mojego prawie nie ma a u twojego jest i czasami wksesniete to mówiła ,ze jak placze to wszystko sie rusza ,a ciemieniucha chodzi i dobrze tak ma być :-) wiec luz kochana ....mi moja mama mówiła , ze kiedyś my mieliśmy te ciemieniuchy b wielkie i to dopiero był strach dotknąć jak cała glowa chodziła , a u naszych trzeba sie przypatrzec , a u mojego wymacac :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina to mój ma połowę twojego Łukasza ciemienuchy !!!!! Nie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalam wam chyba ,ze bylam wczoraj na kompleskowym usg ,mozgowia ,brzuszka,bioderek,jaderek i za to zapl 150zl i udało się zrobic za free usg tarczycy wiec troszkę zaoszczedzilam ,ale najważniejsze ze wszystko ok tylko jaderka do kontroli za 18miesiecy bo ma wodniaki i mu sie chowają wiec trzeba je kontrolować .....

A w przyszły tydz badania na tsh i ft4 robimy no i moje badania też :-/ ehhh zwlekam , ale trzeba iść

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Jak tam noce mamy dzieci po szczepieniach?
    Zozol, super zdjęcia! Didzia przesłodka! A kot za wanienką siedzący normalnie wymiata ;)
    Beatina, u naszego ciemiączka prawie nie widać, ale jak widać to że u Łukasza jest wklęsłe to taka Jego uroda.
    Niunia, też nas korciło żeby tu zrobić chrzciny ale jakoś zdecydowaliśmy że jednak będą w Polsce. Choć liczba gości nie będzie aż tak duża jakby u Was była.
    Patulla, jak poszło wczoraj pisanie magisterki?

zozol lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki,
    no i karuzela lezy na poczcie awizowana masakra zje......e listonoszke bylam w domu specjalnie sid nie ruszalam!!!!
    bea-tina Lukaszek nie ma wloskow i dlatego zwracasz szczegolna uwage moj ma wlosy i nawet nie wiem jakiego rozmiaru jest ciemiaczka i czy wklesle czy nie :-)
    wczoraj Olus dostal 110 w butli i troche cyca i starczylo do 1:30 dzis zrobie mu 125 ma spust chlopak;) ale zje butle i od razu spi.
    dobra uciekam milego dnia!

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo

Kaja podwójne szczescie:) wszystkie badania super i troche kaski w kieszeni:) ale wiemy co z dwóch wazniejsze:)

My nocka bardzo pozytywna:) Łukaszo zasnal o 22 i wstał o 1:30, a później co 2 godzinki, czyli ta dobra wersja nocy:) gorączki nie ma, obrzeku tez, co prawda 3 dni nalezy obserwowac, ale pierwsza jest najgorsza ponoc, poki co jest super:)

kurde, a my te chrzciny zalatwic nie mamy kiedy, ciagle cos nam zakluca wizyte u plebana, ale my preferujemy sierpien, wiec troche czasu mamy:) gosci bedzie ok 10, a za chrzestnyh chcialabym dwie siostry, moja i Damiana, tyle ze on chce szwagra i siostre i nie wiem jak go przekonac:P ale jeszcze sie zobaczy:)

Dziewczyny jest promocja w rossmanie na pampersy 3, 82 szt za 45zl, ja dzis musze jechac, bo zaraz skonczy sie nasz zapas:P

Miłego dnia mamuski:P

Kaja, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc normalnie, zasnął o 21, potem mój mąż go obudził o 00,30 bo sobie ubzdurał że mu się chce odbić a nie umie, ale na szczęście zasnął od razu i obudził się o 1,30 na karmienie a potem o 4,30.
    Ale dzisiaj zauważyłam że nasze dziecko jest mniej ruchliwe, i słabiej podnosi główkę na brzuszku, często mu opada i nie ma siły jej podnieść-mam nadzieję że to minie!! bo już jestem zdołowana :( No i nadal jest senne ale to akurat normalny objaw i nawet się cieszę bo mogę coś w domu porobić.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ