X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina twoj Łukaszek prawie jak moj 5400 i 56 cm tylko ze moj jak mial 5 tygodni to juz tyle wazyl;) juz zmienilismy mleko na Nutrilon Forte specjalne dla glodnych dzieci zeby tak szybko nie przybieral. W piatek idziemy na szczepienie to zobacze ile przybral przez kolejne 2 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:15

Bea_tina lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina-slodziak z niego ;-) moja niema tak widocznego ciemiaczka ,u mnie prawie niema szczepien :/

lolka-to wypaslas synka ;-)

LoLkA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj po szczepieniu prawie cały dzień przespał ale też sobie pomrukiwał, gorączki na razie też nie ma i oby tak zostało.
    Niunia to do picia to nie miałaś czasem na rotawirusy? Bo mój własnie taką dziś miał plus 5 w 1
    U naszego ciemiączka nie widać bo ma tam włosy dość długie :) jedynie palcem mogę wyczuć.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol-tak tak rota ;-) na co to wogole??? i oprocz jego nic innego nie miala ;-)a moja mala pojadla i juz prawie spi ;-) a ja biore sie za sprzatanie ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

Magdalena, ale że przeszkadza Ci różnica wieku czy wygląd? Bo wiesz, ważniejsze jest to, czy będą uczestniczyć w życiu Olusia, a nie to jacy są i ile mają lat:) Tym bardziej, że jest to bliska rodzina, więc kontakt będzie podejrzewam fajny, chyba to się bardziej liczy, ale to oczywiście moje zdanie!
    !
    no jasne ze nie chodzi ani o roznice wieku ani o wyglad tylko o to ze idac do komuni chrzesny bedzie pod 50 nid wspomne o 18, weselu itp. mimo, iz to. brat to podejscia do dzieci zeroooo ze swoja corka tez nie potrafi rozmawiac :( ogolnie cala reszta mi nie pasuje i tyle;)

niunia lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Wy juz po szczepieniach fajnie! ja jutro ide do pediatry i zobaczymy co powie na zoltaczke.... i mam kilka pytan odnosnie pepka, czy bedziemy rehabilitowac Olusia bo jeszcze bardzie wygina sie ja jedna strone ale juz nie tak bardzo jak po urodzeniu. no i zamowie szczpionke 6w1.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    no jasne ze nie chodzi ani o roznice wieku ani o wyglad tylko o to ze idac do komuni chrzesny bedzie pod 50 nid wspomne o 18, weselu itp. mimo, iz to. brat to podejscia do dzieci zeroooo ze swoja corka tez nie potrafi rozmawiac :( ogolnie cala reszta mi nie pasuje i tyle;)

ufff, a juz myslalam, ze dlatego ze ci sie wyglad nie podoba, juz mialam cie zaczac nie lubic hihi:P

niunia, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzestna: 15, chrzestny: 30. Jak widać rozpiętość duża, ale wybraliśmy najbliższych, choć wobec szwagra miałam pewne opory z uwagi na siostrę. Mąż jest jedynakiem, więc wyboru nie było. Przy następnym będziemy myśleć ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że u Was po szczepieniu ok. Cieszę się ;)
    Zozol - masz cudowne dziecko ;)
    U nas Kubuś zaczyna spać w dzień!!!! Uffff... Śpi teraz od 19 ;) Chyba ta nocka będzie nieprzespana, chociaż wczoraj poszedł spać o 22 i wstał o 7 rano z guganiem.

zozol lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala dalej nie spi mala agentka ;-) my tez wybralismy najblizszych ;-)

natalinka-a jak tam twoja siostra???urodzila???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Zozol-tak tak rota ;-) na co to wogole??? i oprocz jego nic innego nie miala ;-)a moja mala pojadla i juz prawie spi ;-) a ja biore sie za sprzatanie ;-)
    ma uchronić przed ciężką biegunką rotawirusową. Ja szczepię ze względu na to że nasz Maksiu pójdzie do żłobka jak skończy rok, a tam wiadomo różne choróbska dzieci przynoszą.

Dziękuję Natalinka, wszystkie NASZE dzieci są cudowne :) Pięknie twoje dziecko przesypia noc!

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin ma na połowę września, a jest ogromna. Póki co wiecznie na mnie obrażona. Tak trzaskają u siebie drzwiami, że na dole wszystkie drzwi trzęsą się w futrynach, a Kuba się straszy. Nie mam już siły. Nawet mama zwracała im wielokrotnie uwagę, ale to nic nie daje :( Ja jeszcze osobiście nie powiedziałam im nic. Raz, jak szwagier był bardzo chory, a ona przyszła - powiedziałam, by może zbytnio nie zbliżali się do Kuby, by na niego nie chuchać. Od tego czasu jest na mnie zła, nie odzywa się, a mamie powiedziała, że ją wyrzuciłam i kazałam się jej wynosić. Żadne takie słowa nie padły... Mój mąż był świadkiem. Nie umiem z nią rozmawiać, ale ona z tego co wiem ładnie na mnie nawija, bo niechcący się mamie wymsknęło i powiedziała, że nie wie jak ja pójdę do niej z życzeniami na urodziny. Jakoś poszłam z prezentem i wtedy była szczęśliwa i rozmowna, a kolejnego dnia już się nie odzywała do mnie. Ot, takie teraz moje życie.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba dalej śpi, chyba zrobię mu dzień brudasa, tylko nie bardzo chcę, bo kąpiemy go za radą położnej co 2 dzień, a dziś wypadał dzień kąpieli :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Betina no ladne to ciemiaczko normalne wiec nie masz sie czym przejmowac pytałam wczoraj babki bo podobno ona jest the Best ,a i powiedsiala ,ze tak jak u mojego prawie nie ma a u twojego jest i czasami wksesniete to mówiła ,ze jak placze to wszystko sie rusza ,a ciemieniucha chodzi i dobrze tak ma być :-) wiec luz kochana ....mi moja mama mówiła , ze kiedyś my mieliśmy te ciemieniuchy b wielkie i to dopiero był strach dotknąć jak cała glowa chodziła , a u naszych trzeba sie przypatrzec , a u mojego wymacac :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina to mój ma połowę twojego Łukasza ciemienuchy !!!!! Nie

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalam wam chyba ,ze bylam wczoraj na kompleskowym usg ,mozgowia ,brzuszka,bioderek,jaderek i za to zapl 150zl i udało się zrobic za free usg tarczycy wiec troszkę zaoszczedzilam ,ale najważniejsze ze wszystko ok tylko jaderka do kontroli za 18miesiecy bo ma wodniaki i mu sie chowają wiec trzeba je kontrolować .....

A w przyszły tydz badania na tsh i ft4 robimy no i moje badania też :-/ ehhh zwlekam , ale trzeba iść

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Jak tam noce mamy dzieci po szczepieniach?
    Zozol, super zdjęcia! Didzia przesłodka! A kot za wanienką siedzący normalnie wymiata ;)
    Beatina, u naszego ciemiączka prawie nie widać, ale jak widać to że u Łukasza jest wklęsłe to taka Jego uroda.
    Niunia, też nas korciło żeby tu zrobić chrzciny ale jakoś zdecydowaliśmy że jednak będą w Polsce. Choć liczba gości nie będzie aż tak duża jakby u Was była.
    Patulla, jak poszło wczoraj pisanie magisterki?

zozol lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kobietki,
    no i karuzela lezy na poczcie awizowana masakra zje......e listonoszke bylam w domu specjalnie sid nie ruszalam!!!!
    bea-tina Lukaszek nie ma wloskow i dlatego zwracasz szczegolna uwage moj ma wlosy i nawet nie wiem jakiego rozmiaru jest ciemiaczka i czy wklesle czy nie :-)
    wczoraj Olus dostal 110 w butli i troche cyca i starczylo do 1:30 dzis zrobie mu 125 ma spust chlopak;) ale zje butle i od razu spi.
    dobra uciekam milego dnia!

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo

Kaja podwójne szczescie:) wszystkie badania super i troche kaski w kieszeni:) ale wiemy co z dwóch wazniejsze:)

My nocka bardzo pozytywna:) Łukaszo zasnal o 22 i wstał o 1:30, a później co 2 godzinki, czyli ta dobra wersja nocy:) gorączki nie ma, obrzeku tez, co prawda 3 dni nalezy obserwowac, ale pierwsza jest najgorsza ponoc, poki co jest super:)

kurde, a my te chrzciny zalatwic nie mamy kiedy, ciagle cos nam zakluca wizyte u plebana, ale my preferujemy sierpien, wiec troche czasu mamy:) gosci bedzie ok 10, a za chrzestnyh chcialabym dwie siostry, moja i Damiana, tyle ze on chce szwagra i siostre i nie wiem jak go przekonac:P ale jeszcze sie zobaczy:)

Dziewczyny jest promocja w rossmanie na pampersy 3, 82 szt za 45zl, ja dzis musze jechac, bo zaraz skonczy sie nasz zapas:P

Miłego dnia mamuski:P

Kaja, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc normalnie, zasnął o 21, potem mój mąż go obudził o 00,30 bo sobie ubzdurał że mu się chce odbić a nie umie, ale na szczęście zasnął od razu i obudził się o 1,30 na karmienie a potem o 4,30.
    Ale dzisiaj zauważyłam że nasze dziecko jest mniej ruchliwe, i słabiej podnosi główkę na brzuszku, często mu opada i nie ma siły jej podnieść-mam nadzieję że to minie!! bo już jestem zdołowana :( No i nadal jest senne ale to akurat normalny objaw i nawet się cieszę bo mogę coś w domu porobić.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ