X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A karmie tylko piersią :)

magdalena lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ona rodziła naturalnie czy cc?

Maks też dzisiaj więcej i częściej śpi niż zwykle.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy ♥♥♥

Kaja lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba naturalnie

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra że takie rzeczy się dzieją. To dajcie znać co z nią, bo teraz to i ja czekam na wieści.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok tylko komp padł. Mała ok rośnie. Ponad 5kg juz ma.szczepienie przeszła ok tylko finanse ucierpialy he ale cóż oby sie przydało. Szczepiłam 6 w 1+ roty +w pneumo. Ponad 600 zl i druga dawka tyle samo. Chrzest mam 2.

Myślę że można mieć chrzestnych jednej plci. Ja na slubie miałam 2 chłopów ale czasem księża robia problemy

Bea_tina, magdalena, Kaja lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinko chyba bylam otepiala wybierajac ta karuzele wiizualnie w sumie przyjemna ale ta pozytywka masakra nakrecac trzeba i gra 1,5 minuty smiech na sali:/ odesle ja na pewno kosztowala 80 zl. wole dolozyc ale zeby spelniala moje oczekiwania.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu - a możesz mi podać link? Ja już od 2 tyg mam pootwierane strony z karuzelami i zważywszy na Twoje doświadczenie nie chcę się naciąć, by nie kupić tej samej

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno nie pisałam, ale staram się czytac na bierząco o ile laptop mi pozwoli bo coś z nim się dzieje...
    natalinka ja mam karuzele z fisher price
    http://allegro.pl/fisher-price-c0108-karuzela-z-misiami-i-projektore-i4365932095.html

Ogólnie jest ok chociaż myślałam że będzie dużo lepsza ma 5 melodyjek podobnych do siebie i grają 5 min. Projektor może być :) ale po tej firmie spodziewałam się czegoś lepszego, zabawki pastelowych kolorów na początku mała mało interesowały.

u nas zaczęły się problemy z brzuszkiem zaczełam więcej jeść różnych rzeczy i mała od kilku dni płacze:(

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne prosze to link http://allegro.pl/item4351241437.html

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga to tez za dlugo nie gra ale sie nie nakreca jak tej mojej??? :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja, ale jest jednak zasadnicza różnica między świadkami na ślubie a rodzicami chrzestnymi. Świadek to świadek, a rodzice to jednak kobieta i mężczyzna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 23:10

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez trzymam kciuki za Monalise, oby wyszła z tego jak najprędzej i mogła cieszyć się dziecmi.

Mirka14, super córunia śpi.

Magdalena, a u mnie nie czekali nic ze szczepieniem mimo widocznej zoltaczki, ale teraz jesteśmy już po dwóch szczepieniach i jest dobrze na szczescie.

Dobranoc mamusie:-) i dzidziusie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 23:15

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o tej karuzeli
    http://allegro.pl/karuzela-kinderplay-reaguje-na-placz-dziecka-kp429-i4367142857.html

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja myślałam o tej karuzeli
    http://allegro.pl/karuzela-kinderplay-reaguje-na-placz-dziecka-kp429-i4367142857.html
    no fajna:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

Kurde to wychodzi, że tylko mój Krasnal nie śpi całej nocy hihi:) no, w sumie śpi, bo ja o nie spaniu mówię o pobudkach na jedzenie:P bo tak to śpi 22-8/9, ale w międzyczasie mam 3 pobudki karmieniowe:)

Ale wczoraj! Kąpałam go pierwszy raz sama! Obmyślłam plan, żeby o 22 zasnął i się udało! Mogłam się ogolić i wykąpać. W trakcie słysze płacz, ale nie z głodu. Ale na spokojnie mąż z nim był to spoko. Ja przychodze, a Mały takiego bąka zarzucił, że mu chyba pupcie rozerwało! W nocy ogólnie go bączki budziły, ale pewnie dlatego, że prawie cały dzień kupy nie robił, bo jak w nocy zrobił, to już mu się lepiej zrobiło:) Rano też jeszcze dziabnął, więc teraz jeszcze drzema:)

My spakowani już, mam nadzieję, że przewidziałam każdą ewentualność! Udało się bez walizki:D teraz się upiększam i czekam na męża i w drogę:)

Kurde w nocy jak wstawałam, to spoglądałam na czerwcówki, ale monalisa się nie oddzywała, kurde, z głowy mi biedna nie wychodzi... Oby się udało wybudzenie!

Ja karyzele mam najzwyklejszą, z jedną melodyjką, 5 kaczek zawieszonych, bez żadnych elektów, nakręcam na ok 5 min. Ale nie ukrywam, że Łukasz ją lubi:) a w zasadzie widzi ją raz na 100 lat, bo i tak w łóżeczku nie śpi, tylko czasami jak np chce się umyć, to Go daję do łóżeczka, to mam te 5-10 min:P

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina 5 minut to nie 1,5 minuty he he przy mojej nawet bys nie zdarzyla sie rozebrac he he;)
    udanego wyjazdu z dzieckiem to cala wyprawa jest:-)

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina mój też nie przesypia całej nocy bo się budzi 2 razy na karmienia, ale to dobrze bo ponoć w nocy jest najlepsze i najbardziej wartościowe mleko dlatego warto karmić dziecko nocą a nawet je wybudzać ok godz. 1-2 na karmienie. MI te dwie pobudki w nocy nie przeszkadzają. przeszkadza mi że mój mały w dzień bardzo niewiele śpi-w sumie jakby to podliczyć to będzie tego 2,5 godziny. Nic się nie da zrobić tym bardziej jak śpi 15 minut :(
    Udanego wypadu.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena mojej się nie nakręca potrzebuje 4 duże baterie i 2 paluszki do pilota
    Ładnie śpią wam dzieci moja w nocy wstaje 5 razy ale zje i przeważnie śpi dalej w dzień też po 15 min rzadko dłużej.
    A jak wasze dzieci siedzą w fotelikach? Moja ryczy :-( a w sierpniu jedziemy 300km do dziadka i nie wyobrażam sobie tego

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt magdalena:P
    zozol i tu masz chyba rację:) a w zasadzie teraz jest już super, bo on się budzi, karmie Go i odbijam w sekunde, albo nawet nie i już zasypia(przy szumie). No chyba, że ma kupole to Go przebieram, ale w nocy nie przebieram co karmienie.

Muszę powiedzieć, że wyjazd super! Droga cała przespana:) była mała przerwa na karmienie(w samochodzi, jak dla mnie porażka), ale prababcia zachwycona, ciotki zakochane, cały czas na rękach, a ja tylko karmiłam i przewijałam, aż mi było dziwnie:P

Ale w domu masakra! wróciliśmy o 22, przemyłam go z grubsza, bo nie kąpałam, poczytałam chyba z godzine i psikus! Łukaszek ani widział spać! Zasnął o 1, a ja padłam o 24:P Pobawił się z tata, a później pospał do 3,30 więc spoko, ale ja spałam w czuwaniu i jestem wypompowana, jakbym wcale nie spała. No ale cóż, nie jest najgorzej:)

Jeszcze jedna podróż nas czeka do dziadka Damiana. Kolejne 100km w 1 strone, ale już wiemy co i jak:P

aga u nas Łukaszek siedzi w domu nawet w foteliku. W samochodzie to zaraz zasypia wiec tam wcale nie ma problemu. A w domu nie mam jeszcze bujaka, a i tak czekam do 3 miesiąca, więc siedzi w foteliku o ile nie jest na rączkach:P

Miłego dnia!

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ