KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego dobrego dla Olusia
Beatina a te zus zza to z pracy od tego kto będzie ubezpieczał? Bo u nas mąż będzie w pracy ubezpieczał.
Ale upał. Nasz mały śpi super, dzisiaj do 8 a spałby dalej ale musieliśmy do bielska na badanie słuchu jechać. Na szczęście słuch ma bardzo dobryBea_tina, magdalena lubią tę wiadomość
-
Tak zozol, tam gdzie maluch ubezpieczony. A czy pracodawca juz podal go do ubezpieczenia? Bo po ok 3 tyg od podania dziecka do ubezpieczenia nfz bedzie go mial w systemie;)
My dopiero do domu wrocilismy, bo tak to siedzielismy w ogrodzie:) wode do basenu nalalismy i od jutra sie kapiemy:-)zozol lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamusie, u nas średnio dobrze z dobrych rzeczy to ja mam dużo pokarmu i mala pięknie ssie, przybiera na wadze dzisiaj osiągnęła 5kg, i przepięknie śpi w nocy, ze złych rzeczy to dalej pomimo mojej diety bezmlecznej i bezjajecznej Ewelina robi kupki z krwią wszystkie badania wychodzą ok więc przyczyną jest alergia do jajek i mleka dziś dołączył gluten i przeszlysmy próbnie na 2 tygodnie na nutramigen a ja mleko odciagam żeby nie stracić, jak na nutramigenie będzie ok to idę do dietetyka ustalić jeszcze bardziej ścisłą dietę niż w tej chwili, mam nadzieję że uda się nam wrócić do karmienia piersią bo dla mnie jak na ta chwilę okropne jest to ze chcę karmić mam pokarm i nie mogę go podać mojemu dziecku
ALAALICJA lubi tę wiadomość
-
heja:)
Ja oczywiście jestem:) U nas skwar jak fiks, a kropić zaczyna! Zaraz ide szukać tęczy:D
Dziś oficjalnie piorę rozmiar 68 i zaczynam ubieraćBo ubranka na 62 są już na styk, a 62/68 takie nieco luźniejsze, więc trzeba zmienić garderobe:)
Oczywiście zauważyłam, że miałam źle przedzielone i pare ubranek miałam na 62 w 68 i teraz ciekawe co z nimi zrobie, bo ubrać to już raczej nie:( ehh.. głupota ludzka:/
Łukasio dziś kończy 2 miesiące:) Duży już chłopinka z niego, a szczerze, to nie mam pojęcia kiedy to zleciało! Człowiek tak zalatany, że nawet nie zauważa przemijającego dnia! Ale najważniejsze, że Łukaszek cały i zdrowy, oby tak dalej:)
U nas nocka jak to w upał, co 1,5h pobudka i nie ma zmiłuj:P pieluchy 2 już kończę, w końcu, bo są już bardzo małe:P zostało może na dziś, a może nie i zaczniemy 3:)
Miłego dnia mamuśki!!magdalena, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
wszystkiego naj naj
no nam zostalo kilka chyba 4 szt. 2 i dobrze bo tez sa za male juzdo rze ze wiecej nie kuoilam!
no my jeszcze w 62 ale te rozmiary ubran sa okropne u nas najbardziej sa problemy z szyja zawsze gola tak mnie to denerwuje.
no skwar niezly! maly niespokojny ale pospalismy dzis do 9:10 super ale spalismy od polowy na osobym lozku maz zostal sam nigdy nie pomyslalam, ze tak bedzie ale kurcze musze sie wysypiac a w 3 ciezko.Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Łukaszka
No dokładanie Magdalena też mnie wkurza że takie dekolty niektóre ubranka mają
Mały dziś marudny strasznie, nawet w wózku nie chciał spać i przespał w domu AŻ 30 minut!! Maskara z nim. A dziś przychodzi do mnie delegacja z pracy myślałam że jakiś obiadek im ugotuję bo po pracy przychodzą a tu dupa, przy małym nic zrobić nie umiałam ledwo mieszkanie ogarnęłam. Trudno dostaną kawę i ciacho.Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość
-
Zozol, jak to mówią lepszy rydz niż nic:) A najwyżej zamów może coś na szybko pizza, czy coś, co się będziesz przejmować, no chyba, że to poważni ludzie, to lepsze ciacha:)
Magdalena my na szczęście mieścimy się póki co w naszym łóżku. Ja spie w zasadzie w jednym miejscu, Łukaszek śpi na rożku lub na mnie, a mąż i tak ok 3 idzie do pracy, a wierci się jak owsik w tyłku:P
A my dziś "masakra". Łukasz je co godzine, półtorej to maks! Chwile pośpi, poszaleje i cyc i tak cały dzień! Oby ten upał się skończyłnie, że nie lubie, ale takim maluchom to musi być ciężko...
Aisa o Twoim Jasiu też pamiętam, buziaczki na dwa miesiączki:*aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
Beatina, dziękuje za buziaki dla Jasia, przesyłamy z Jasiem dla Łukaszka :*
Magdalena, ja mam taką karuzelę http://allegro.pl/sliczna-karuzela-z-pozytywka-lampka-timerem-i4326172016.html tylko inne zwierzątka ale znaleźć nie mogę na necie. Na razie muzyki nie używam ani innych opcji bo Jaśkowi podoba się na razie tylko patrzenie na zwierzaki i gadanie do nich. Melodyjkę ma jedną.
Aga87, nasz lubi fotelik. Siedzi tylko jak gdzieś jedziemy, najdłużej do 2 godz. Potem ponoć dobrze robić przerwę (dobrze dla kręgosłupa)
Zozol, ja też w nocy nie odbijam Młodego.
Patulla, powodzenia w pisaniu pracy!
Mirka, oby udało się dociec skąd ta krew w kupce małej i żebyś mogła dalej karmić piersią.
U nas podobnie, wykończymy 2 i przechodzimy na 3. Garderoba 62 choć i niektóre 56 wciąż dobre.
Wczoraj byliśmy u pediatry. Młody waży 5450 i ma 59 cm.
Za miesiąc szczepienie (5w1 i pneumokoki są w standardzie) i to nam starczy.
I jeszcze z sukcesów to Jaś lubi już wózek, teraz w nim nie śpi tylko ogląda wzorki od wewnątrz (ma tam małe kotki) i się do nich cieszy. Czasem też uśnie ale nie ma przy tym pokrzykiwań jak wcześniej.
W "zimnej" Skandynawii też upał...Bea_tina, zozol, magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość
-
aisa sto latek dla Jasia :*
Skoczyło się na ciachu i lodach. mały jak przyszli goście był bardzo grzeczny, bawił się w swoim bujaczku uśmiechał, ale jak go jedna z 'cioć' wzięła na ręce to był taki ryk że masakra. Uspokoić go nie umiałam chyba 15 minut. Pomogło mleczko które wcześniej odciągnęłam. Trochę pospał, trochę pomarudził ale już nie ryczał.aisa lubi tę wiadomość
-
jaki tu spokój...
a jak gorąco...UFFFFFFFF
my sie smażymy:)mała dużo pije ale z jedzeniem też słabo
leży w samej pieluszce ale i tak jej gorąco. My też już na przełomie 62/68 cm...
ROŚNIEMY W SIŁE:)
ale ten czas leci, a macierzyńskie coraz krótsze:(jeszcze nie tak dawno o porodach gadałyśmy a tu proszę już pieluszki 3 ehhe
FAJNIE ŻE TA NASZA GRUPA DZIAŁA:))ZAWSZE MOŻNA LICZYĆ NA WSPARCIE I ZAANGAŻOWANIE:)
BUZIAKI WSZYSTKIE MAMYYYYYYYYaisa, zozol, magdalena, Bea_tina, Kaja lubią tę wiadomość
-
Buziaki dla Łukaszka i Jasia w kolejną miesiecznice życia :*
Mąż przywiózł mi dziś teściową do "pomocy". Dla mnie to był tylko stres, zresztą dla Kuby też. Po jej wizycie tak płakał przez 15 min, że jeszcze czegoś takiego nie było. Na końcu z bezsilności rozplakalam się z nim, ale to tylko pogorszyło sprawę. My dopiero przechodzimy na rozmiar 62. Od piątku podajemy mleko Bebilon Pepti na receptę, a ja nie widzę różnicy - kupy nadal zielone. A mój syn ma mnie dość - jak śpi, a ja odezwę się do męża to zaczyna kwilic i muszę go brać na ręce. Dziś zwróciła mi na to uwagę teściowa, że jak 2 razy weszlam, to się budził gdy mnie usłyszał, bo mnie czujeaisa, Bea_tina lubią tę wiadomość