X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz też grzecznie siedzi w foteliku, przeważnie szybko w nim zasypia. Ma tam ciaśniutko jak w brzuchu u mamy to chyba to lubi :)
    My wczoraj u znajomych na grillu byliśmy, wróciliśmy o 21 i mały od razu zasnął sam w łóżeczku, u znajomych nie chciał spać w ich łóżeczku- no cóż co swoje to swoje :) A dziś pospał do 9 !!! (oczywiście z przerwami na jedzenie)

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odbijania w nocy to my zawsze nosiliśmy i nosiliśmy a on przeważnie nie odbijał, a ostatnio przeczytałam że w nocy dziecko karmione piersią nie musi odbijać bo przeważnie w nocy jedzą bardzo spokojnie, bez wiercenia, wypluwania sutka i nie łykają wtedy powietrza więc nie trzeba ich dawać do odbicia. I tak też teraz robimy, jedzonko i spanko. Dopiero jak słyszę że się wierci albo jakieś dziwne dźwięki wydaje to go biorę do odbicia.

Bea_tina, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale upał. Małej też strasznie gorąco a do tego noc niespokojna miała. Miłej niedzieli

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, to by wiele wyjaśniało:P Bo też go nosiłam w nocy i zadko kiedy mu sie odbilo:P a teraz mam wyjasnienie i czyste sumienie, że Go odrazu odkładam(z lenistwa):)

Upał niezły, poszliśmy na pole, ale zsraszna duchota, póki co to w domu posiedzimy, a najwyżej jak się troche ochłodzi to sie wyjdzie:)

Dziś zjadłam czekoladową czekoladke, ciekawe czy mu zaszkodzi, oby nie. Ale musze przyznać, że za czekoladą mi się tęskni:/ no może jak raz na jakiś czas troche zjem to będzie ok?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis zjadlam loda smietankowo czekoladowego zobaczymy? :-) ja w nicy w ogole nie odbijalam z lenistwa oczywiscie ale maly nigdy nie ubolewal bo zasypial po jedzeniu.
    dzis piekna noc Olus szybko zjadal i spal byly 2 pobudki :-)

Bea_tina, zozol, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka - karuzela bardzo fajna :)
    a ile trzymacie maluchy w foteliku?
    mi czasem zdarza się zjeść kostkę czekolady albo ciastka w czekoladzie. Brzuszek małej po niej nie boli ale ma wysypkę i nie wiem czy to potowki czy uczulenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:03

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w foteliku siedzi max 1,5 godziny jak gdzies jedziemy, w bujaczku bardzo czesto ale to lezy nie siedzi :-)

aga8787 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga Łukaszek różnie, w zależności od potrzeby:P ale w domu to (ciągiem) ok godziny, bo w ten upał to je co 1,5h, więc zanim zje, zanim pochodzimy, to jakoś tak będzie, ale też nie za każdym razem. Ale wczoraj jechaliśmy ciągniem 2 h i ładnie siedział, a raczej spał.

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie upalnie

Mamy a kiedy na basen pierwszy raz?

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym tygodniu:-)
    Wróciłam wczoraj do domu i zabrałam ze sobą mamę i bratanka czteroletniego na wakacje, będzie u mnie do środy a potem wracamy do mamy o dalej będę pisać prace.

Konrad coś mi kaszle i w nocy śpi gorzej, ach z tymi dziećmi - zawsze coś. A malutki fajnie mi w nocy śpi, wczoraj tylko jedna pobudka, dzisiaj dwie a ja i tak niewyspana. I wczoraj przyjechaliśmy, a mój mąż przystąpią na fotelu i o 9 juz zasnął na dobre. Jakby przez te kilka dni nie mógł być wyspany, powinien tryskac energia a nie wyglądać jakby z kopalni wrócił. Ale i tak nie jest tak źle z nim, bo zauważył, że byłam u fryzjera i skrócił włosy i zrobiłam pasemka. Musze zacząć dbać o siebie, w końcu moi chłopcy musi mieć ładna mamę;-)

magdalena, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie poniedziałkowo:)

alaalicja, ja nie mam basenu przystosowanego dla maluszków, no chyba ze w ogrodzie rozloze to czemu nie:)

patulla, obys szybko ta prace skonczyla, bo z jednej strony szkoda czasu tracic na pierdoly hehe:P a z dbaniem, to masz racje, a nawet nie dla chłopaków, tylko dla siebie:) czasami jak cos tam zrobie to ja sie az lepiej czuje:P a maz jak to mowi patrzy mi na twarz a nie pierdoly:P

My dzieki upałom pobudki co 1,5h:) i w nocy nie było inaczej:P ale jakoś sie nawet wyspałam, bo karmienie i spanie:) raz tylko przebierałam, wiec jest spoko:P

Miłego dnia:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina witam wszystkie moj dzis spal jak król baldachim z moskitiera i szeroko okno otwarte zaduch na maksa u nas i tylko 2 pobudki jak zwykle :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ze slaska, wyrobiłyscie juz karty z nfz?? co trzeba miec ze soba?? bo dzodzonic sie nie moge a musze jechac wyrobic:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie w ten upalny dzien :-)
    patulla no super wloski zrobione no i jak maz zauwazyl to super! u nas noc niezla dziwne moj syn nie chcial cyca ??! w szoku bylam moze juz mniej w nicy potrzebuje hedzonka oby! nie udalo sie natomiast uspic go w lozeczku karuzela na niego nie dziala :( wzielam go do nas ale tez dlugo walczyl ze soba. no coz bede dalej probowac :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    dziewczyny ze slaska, wyrobiłyscie juz karty z nfz?? co trzeba miec ze soba?? bo dzodzonic sie nie moge a musze jechac wyrobic:P
    a co to za karty Beatinko?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i Olus ma 2 miesiace :-) :-). :-)

Bea_tina, Kaja, patulla, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj, a zwłaszcza słodkiego życia dla Olusia :*

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaleno tysiace buziaków dla Olusia:)

na slasku sa karty chipowe do lekarza jak sie idzie:) ale po 2!godzinach dzwonienia non stop dowiedziałam sie, ze musze miec zus zza:P i dowod, takze musze czekac zeby z pracy dostac i pojedziemy:)

oficjalnie musze powiedziec ze Łukaszo pampersy 2 ma za male! zostalo pare sztuk i przechodzimy na 3! a 2 to ma na jedne siki hihi:P idziemy zaraz do ogrodu na relaks:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olus rosnij zdrowo kolorowo tym Twoim Rodzicom :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też od soboty na 3. I też udało sie skorzystać z promocji w rossmanie. Trzeba monitorować te okazje to może uda sie nie stosować zamienników.
    Moja przez ten upał mało je za to pije jak smok ale tylko wodę.A wogóle dostałam pozwoleni od lekarza na sok z marchwi po 9 tygodniu hehe ciężko to nazwać sokiem bo może dostać pół łyżeczki i tylko wyciskany ze swojego
    Ogródka.w piątek dostała i nawet jej smakował.teraz codziennie dostaje pół łyżeczki a po 4 miesiącu dopiero coś poszaleje więcej smakowo. Miało to pomóc na łatwiejsza kupę ale jest bez zmian.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 00:24

Bea_tina lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ