X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina jestes dobra matka :-). ja owszem staram sie nie ulegac dziecko kocham ponad zycie ale nie moze rzadzic w domu ;) juz na spanie od 3 w nocy w naszym lozku mu pozwolilam albo w innym lozku bez meza ;( nie jest to dobre rozwiazanie.... ale chociaz ja sie wysypiam wiec tu mysle o sobie :-) przeciez musze byc wyspana bo dzieckiem trzeba sie zajac do 15 bo potem maz przejmuje paleczke.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Ewelina też śpi z nami po pierwszej nocnej pobudce tj. od 4-5 rano, też ze względu na to że ja muszę się wyspać bo mąż idzie do pracy na 9.00 i wraca dopiero około 20.00 więc praktycznie tylko na kąpiel małej a tak to jestem sama więc muszę być wyspana żeby wszystko ogarnąć :)

magdalena lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy lecicie z wagi przy karmieniu oiersia??? bo ja mam wrazenie ze nie moge cos z jedzeniem nie halo ?! :(

ejjj co z dorjana? jakos mysle o niej od kilku dni....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 13:57

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena ja stanęłam z wagą, ale pewnie dlatego ze juz jem w zasadzie normalnie łącznie ze słodkościami:/ jakoś nie potrafie sobie odmówić:D

Też ostatmio myślałam o Dorjanie, jakiś czas sie juz nie oddzywa...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do wagi z przed ciąży ale co z tego jak i tak się nie mieszczę w stare ciuchy :(
    Ja też przeważnie rano biorę dziecko do łóżka :)

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Ja wróciłam do wagi z przed ciąży ale co z tego jak i tak się nie mieszczę w stare ciuchy :(
    Ja też przeważnie rano biorę dziecko do łóżka :)
    bo chyba zmienila nam sie sylwetka nie uwazacie? mi sie tak wydaje :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie mieszcze we wszystko, nawet powiedzialabym, ze wygladam lepiej, ale moj brzuch wola o pomste do Boga. Mnie sie biodra poszerzyly, ale po pierwszej ciay teraz tylko moja zmora jest brzuch. czekam do 3 miesiaca po i zaczynam cos z tym zrobic:P

Magdalena jak jestes na rocznym macierzynskim, to sie nie przejmuj, mamy jeszcze 10 miesiecy na zrobienie sie :P

aisa, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciąży +30kg i już zrzuciłam 27 w ciuchy z przed ciąży się mieszczę, a jak znowu zacznę karmić piersią to pewnie dalej będę chudnąć bo jak narazie to mam dwa tygodnie nadrabiania zaległości w jedzeniu a potem znowu dieta i karmienie :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wagę sprzed ciąży i mam nadzieję, że chudnąć już nie będę. No a brzuch niestety ładny nie jest, ale ćwiczenia na pewno pomogą (jak się za nie wezmę ;)

Jaś śpi w kołysce koło naszego łóżka, spodobała Mu się na tyle, że jak nad ranem zjadł a nie usnął to nie chciał leżeć w naszym łóżku tylko chce do siebie. A jak uśnie przy karmieniu to zostaje u nas.
    Niedługo kołyska zrobi się za mała i będzie trzeba zrobić przerzutkę do łóżeczka. W dzień zdarza Mu się tam spać, ale zazwyczaj śpi na kanapie w salonie.

Beatina, jesteś najlepszą mamą dla Łukaszka jaką może mieć! A błędy każda z nas popełnia, mówi się trudno i próbuje się je naprawiać.
    Łukasz tak się cieszy, że aż oczu nie widać :) słodziak!

Co do nocnego spania to zazwyczaj usypia ok 20 i budzi się o 3 i 6 i po spaniu. A od kilku dni wprowadził sobie jedzenie o 23.30.

Bea_tina, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie w biodrach mam wszystko ciasne no i w biuście rzecz jasna :)
    Betaina ja już ćwiczę od 2 tygodni-na zumbę chodzę raz w tygodniu. Ja w grudniu wracam do pracy więc trza jakoś wyglądać :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, ja musze po cesarce 3 miesiace odczekac, bo z zewnatrz jest ok, ale lepiej poczekac zeby wewnatrz tez sie pozrastalo, tym bardziej ze to juz druga cesarka:P ale zobaczymy po 3 miesiacu jaka bede miec wymowke. narazie skupiam sie na opiece i spacerkach, pozniej wprowadze moze jakis rowerek albo cos:P na fitnes czy zumbe to nie bede miala jak, bo na wiosce to ciezko, a najblizszy 10 km:P

kurde bede musiala Łukasza nauczyc pierw pic z samego cyca, a pozniej powalczymy ze spaniem w lozeczku:) bo tez nie wszystko naraz:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar zaczac na basen chodzic ale z Ewelina jak skonczy 3 miesiace

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ja wagowo jeszcze mi zostało do zdrzucenia 18kg taką wagę chciałabym uzyskać ,ale nie wiadomo czy sie da :-)

My walczymy z szukaniem mleka znów i oby mnie mój Marcel za to do sądu nie podał jak dorosnie , że matka sie na nim uczy masakra

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina ja dziś kurs rowerem zrobilam na zakupy i przeladowalam koszyk w rowerze hehehe wesoło i mowisz ze po cc czekac wes nic nie mów ja normalnie dzialam prócz ćwiczeń :-?

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, kurde Ty to masz też przekichane z tym mlekiem, masakra, tak samo natalinka:/ współczuje dziewczyny, bo musi Wam być mega ciężko, dwa miesiące i nadal niewiadomo o co kaman! Oby się Wam mleka nie skończyły, bo z tego co widze ile już przerobiłyście, to strach pomyśleć:/

Też bym poszła na basen, ale to samo co z fitnesem, tylko jeszcze dalej:P

Kurde dziś nie mam dziecka! Łukasz zje i śpi!! Od 14 śpi, zjadł o 16 i dalej śpi! Zdąrzyłam posprzątać w domu, obiad zrobić(!!) no i sie teraz nudze, deszcz pada, więc się kisze w domu, mąż śpi no i siedze jak kołek, chyba sie za prasowanie wezme, no bo coż:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Betina ja dziś kurs rowerem zrobilam na zakupy i przeladowalam koszyk w rowerze hehehe wesoło i mowisz ze po cc czekac wes nic nie mów ja normalnie dzialam prócz ćwiczeń :-?

Kaja ja też wszystko robie normalnie, tylko nie ćwicze:) na to czekam do tych 3 miesięcy:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się zwazyc, ale boję się, że będę ważyć poniżej 40 kg :/ Kubusiek zrobił się bardzo absorbującym dzieckiem, więc czasami niedojadam. Chyba go zbytnio rozpiescilam. Jestem z nim cały czas, bo przecież mamy jeden pokój, więc jak tylko zakwili, to zaraz go biorę na ręce. Wczoraj teściowa mi powiedziala: a niech sobie poplacze - będzie zdrowszy. Poirytowalam się... Nie wiem czy jestem nienormalna, czy co. Wychowała jedno dziecko, a nie umiała wziąć Kuby na ręce na prosto. Jak zobaczyłam jak moje dziecko zwisa jak kukiełka i ma łzy w oczach, poprawiłam go, mówiąc: pewnie mamie tak niewygodnie. Przez cały dzień patrzyła mi na ręce, a najbardziej jak przewijalam małego. Widziałam na co patrzy... Otóż Kuba ma plamkę na posladku - znamię - takie samo jak ja, na tym samym miejscu i na tym samym posladku. Dziecka mi nie podmienili ;) Mowie: popatrz babciu. Mały ma znamię takie jak mama, a ona: tak patrzę i się nie odzywam. Myslalam, ze jest ubity, ale gdzie takie dziecko miało się ubić... Poczułam jakby podejrzewała mnie o to, że bije własne dziecko...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina ja mam już dość jak Boga Kocham !!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

Kurde dziś nie mam dziecka! Łukasz zje i śpi!! Od 14 śpi, zjadł o 16 i dalej śpi! Zdąrzyłam posprzątać w domu, obiad zrobić(!!) no i sie teraz nudze, deszcz pada, więc się kisze w domu, mąż śpi no i siedze jak kołek, chyba sie za prasowanie wezme, no bo coż:)

Ja mam to samo! mały spał dziś do 14! z karmieniami na śpiocha, potem 2,5 h go przetrzymałam zabawiając i dalej śpi. Pewnie przez tą pogodę tylko co one w nocy będą robić :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mój ma dwa znamienia na głowie stylu i karku , a ja tak powiem ze centralnie w dziurce i wychodzi na posladek hihi tak mnie oznaczono na wieki hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ