X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek ale pogoda kiepska a jak u Was?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie pogoda fajna :)
    Ja się tak zastanawiam kiedy mozna maluchy nosić w nosidełku.
    Mała nie zawsze chce mi w wózku siedzieć a niebawem będę musiała z nią wyprowadzać psa. Jak myślicie mogę ją dac do nosidełka?

ug37df9hmgtex3az.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga ale jakie nosidelko masz na mysli?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się:)

u nas też pogoda całkiem względna:)

aga z tego co wiem, to w nosidełku można nosić po 3 miesiącu i to po konsultacji z pediatrą. Bo takie maluchy jeszcze nie mają sztywnej głowy, i to może być niebezpieczne, ale co innego chusta, ją ponoć można odrazu, ale ja nie stosuje i nie jestem pewna.

Jestem cieńka, chciałam zostawić Łukasza w łóżeczku na noc i nie mogłam! Normalnie się rozpłakałam, że on będzie sam w tym łóżeczku i wzięłam go do nas, cieńka jestem. Ale w ciągu dnia może będę Go dawać do łóżeczka :P

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    witam się:)

u nas też pogoda całkiem względna:)

aga z tego co wiem, to w nosidełku można nosić po 3 miesiącu i to po konsultacji z pediatrą. Bo takie maluchy jeszcze nie mają sztywnej głowy, i to może być niebezpieczne, ale co innego chusta, ją ponoć można odrazu, ale ja nie stosuje i nie jestem pewna.

Jestem cieńka, chciałam zostawić Łukasza w łóżeczku na noc i nie mogłam! Normalnie się rozpłakałam, że on będzie sam w tym łóżeczku i wzięłam go do nas, cieńka jestem. Ale w ciągu dnia może będę Go dawać do łóżeczka :P
    oj ja bym chciala zeby moj spal w lozeczku no ale coz:/ ja dzis wedrowalam od pokoju do pokoju bo nas mucha atakowala probowalam ja zabic stalam z paletka na muchy ale dupa to o 5 z powrotem do naszej sypialni ale pospalismy do 9 ale kolo 10 Olus juz jes spiacy ale nie zawsze chce usnac dziwe to potrzebuje mnie widziec :-) oj jak to bedzie pozniej ja mam wrazenie ze popelniamy jakies bledy w wychowaniu :(
    Beatina ma racje chyba odnosnie nosidla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 14:15

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, Łukaszo pospał dziś w łóżeczku całe 40 min hehe:P a tak to szaleje:)

Chyba wyczuł, że teraz będzie spać w łóżeczku i przez to nie śpi wcale hihi, mały cwaniak:)

Kurde powiem Wam, że pieluchy dla chłopaków powinny być inaczej robione, bo mały raz się wysika i ma całą pieluche z przodu zapełnioną i go wręcz to ciśnie:/ masakra, no chyba, że źle zakładam pampersy, wkurza mnie to:/

Magdalena, ja też mam wrażenie że popełniam wiele błędów, ale chyba to jest nieuniknione, przynajmniej tak się mi wydaje. Ale pare błędów się popełni i się nauczymy, będzie dobrze:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszą że to nosidełko można od urodzenia, ale jakoś mi się nie wydaje
    Mam takie:
    http://www.mamabebe.pl/product-pol-9679-Nosidelko-ORIGINAL-COTTON-Granatowe.html?gclid=Cj0KEQjwlv6dBRDC7rGfrvidmJgBEiQAjd3hMJ7UfrpEQfDXcA9ANa_DjmUFx_SEdodTlKrVM3KRPaEaAuWp8P8HAQ

Moja małą spi ładnie w łóżeczku, ja bałam się ją dać do łóżka bo mamy wąskie a mąż się rozwala na większą część:P dlatego na początku spała w wózku a teraz w łóżeczku :)
    chociaż nieraz wolałabym mieć ją w łóżku nakarmić i dalej spać a tak trwa to wiele dłużej i padam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 14:42

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zwolennikiem spania dzieci w łóżeczku, i mały i w dzień i w nocy w nim śpi. Jedynie nad ranem po karmieniu już go zostawiam dopóki nie wstanę. A nieraz w nocy przy karmieniu mi się przyśnie, to wtedy śpi godzinę-dwie aż się mamuśka nie obudzi :) Jak dla mnie łóżeczko jest bezpieczniejsze dla dziecka niż spanie w łóżku mimo że mam bardzo lekki sen i każdy szmer mnie budzi. No i im dziecko starsze tym trudniej go z łóżka "wyrzucić" a rodzicom trochę prywatności też się przyda.
    odnośnie nosidełka to mimo że widzę że ma boczne wzmocnienia przy główce to jednak zastanawia mnie jaki może to mieć wpływ na kręgosłup, bo wtedy cały ciężar się na nim opiera-czy to nie za wcześnie jeszcze. Chyba bym to skonsultował z pediatrą albo raczej z fizjoterapeutą.
    U nas pogoda dziś w kratkę było słonko była burza teraz zachmurzone ale ciepło. Mały pospał w wózku u babci. A mama kupiła sobie buty i sukienkę na chrzciny :)

Bea_tina, aga8787 lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie możesz w takim dziecko nosić ja Ewelinę w chuście niszę od trzeciego tygodnia tylko sprawdź czy główka nie lata na boki bo z tyłu masz oparcie w chuście też nie każde wiązanie się nadaje

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - co do łóżeczka, to ja też wymiękam. Wczoraj postanowiliśmy oddelegować małego do łóżeczka (stoi zaraz przy naszym łóżku, dostawione), bo mąż naciskał. Spał twardo, i co? Jak tylko go położyłam, zaczął stękać, jęczeć i się kręcić, a nigdy w nocy się to nie zdarza. Jak tylko wzięłam go do łóżka obok siebie, zasnął jak kamień i nawet się nie ruszył. Obudził się o 5.30 rano.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale ten czas leci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 21:36

Bea_tina, Kaja, natalinka, aisa, magdalena, aga8787 lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina kochana moj jeszcze w kolysce ,ale jutro kupujemy lozeczko bo mnie cc zaskoczyla nie zdazylismy kupic ,az teraz trzeba on rośnie

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    A nasz Maksiu dziś skończył 2 miesiące :)
    Ale ten czas leci!

Maksiu gratulujemy rosnij zdrowo bombowo :-)

zozol lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Maksia :) Przede wszystkim zdrówka!

zozol lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Bea_tina - co do łóżeczka, to ja też wymiękam. Wczoraj postanowiliśmy oddelegować małego do łóżeczka (stoi zaraz przy naszym łóżku, dostawione), bo mąż naciskał. Spał twardo, i co? Jak tylko go położyłam, zaczął stękać, jęczeć i się kręcić, a nigdy w nocy się to nie zdarza. Jak tylko wzięłam go do łóżka obok siebie, zasnął jak kamień i nawet się nie ruszył. Obudził się o 5.30 rano.

Bo przyzwyczajony juz wasze zapachy , a tu nowa zmiana nawet na spiocha wyczuł , ale as z niego !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzonka :)
    a z tym zapachem to coś jest, ostatnio Maks zasnął rano ze mną w łóżku, ja wstałam się ogarnąć a on zaczął kwilić i wiercić się w łóżku ale jak tylko położyłam koło niego moją koszulę nocną to się od razu uspokoił i spał smacznie dalej. Więc może to jest jakiś pomysł żeby wasze dzieci przyzwyczaić do łóżeczek-dać im tam swoją bluzkę do łóżeczka.
    Maks zasypia z pieluszką przy twarzy i lubi sobie w ręce ją trzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 21:33

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol mój z pielucha zasypia na twarzy ile ja sie jej na ściągam z twarzy ze szok jak sem zarzuci na twarz sekunda i zasypia momeny

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez pielucha dziala usypiajaco :-)
    tak w ogole dzien dobry

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

O co chodzi z tą pieluchą??
    U nas Łukasz nie lubi mieć rąk przykrytych. W sekunde się budzi jak Go okryję:P Wogóle on jest zimnolubny:P Leżeliśmy, on na mnie, przykryłam nas kocem, to ryk, że mu za ciepło, odłożyłam Go na rożek i o niebo lepiej:)

Muszę Wam powiedzieć, że jestem w szoku! Wczoraj o 21 zjadł z dwóch cycków! I to ZJADŁ, nie ciumciał! Zasnął przed 22(a chciałam oglądać Harrego Pottera:()i spał do 2:30:) a później sekunda śpi, 4:30 i 7:30, chwila zabawy i spaliśmy do 11!! Także dziś poszaleliśmy:P Ale wstał, zjadł, poulewał, umyliśmy się i teraz ładnie dalej śpi! W ŁÓŻECZKU:D położyłam moją koszulkę z pidżamy i nie poczuł, że Go odłożyłam! Chyba ten patent działa, bo tak to jak u natalinki zaraz się wiercił kręcił, a tak to nic:) Natalinka, musisz to wypróbować:P

Mąż coś z pracy nie wraca, a pewnie wróci to i tak spać pójdzie i znowu cały dzień sama:( no ale cóż, tak to jest...

U nas pogoda barowa, zastanawiam się czy iść na jakiś spacer, jak tak sobie:/

Miłego dnia!

magdalena, Kaja lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że patent z koszulą zadziałał :) A z tą pieluszką to jak mojego kładę do łóżeczka to trochę go miziam pieluszką po twarzy, on ją sobie łapie do rączek i zasypia, i albo ją sobie na twarz daje albo nie. Nasz zawsze ma rączki na wierzchu.
    A u nas ładna pogoda, mąż wziął małego do wózka i na spacer poszli, a mnie czeka sprzątanie mieszkania :/

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ