X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Beatina to długo Ci wytrzyma na brzuszku, mój to góra 5 minut
    Mirka tak Beti pisała na chwilkę tylko go dawaj ale często w ciągu dnia.

Moj najwięcej wytrzymał 15 min !!!! I na tym sie skończyło teraz 1,2 ,3 min

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne dzieciaczki :)
    Moja nie lubiała na brzuszku max 2 min, a teraz to od razu na plecy się przekręca

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się we wtorkowy upalny dzień. Mam do was pytanie ile razy i jak długo śpią wasze dzieci w ciągu dnia?
    W niedzielę mamy chrzest i też ma być tak gorąco, ciekawe jak to Maks zniesie :/

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

zozol różnie:P jak jest ciepło to śpi krócej a częściej, a jak jest chlodniej to dłużej.

Kurde nie wiem co robie źle. Wczoraj wykąpaliśmy Łukaszka o 20:30, zjadł o 21 i czytałam mu z myślą, że uśnie, a tu niespodzianka! Zasnął o 23! I przedwczoraj to samo. Nie wiem jak Go przestawić, żeby chodził spać wcześniej? A najlepsze, że leżymy w łóżku, tata już chrapie, a Krasnal się rozgadał jak wściekły:P że nawet chrapacz się obudził i powiedział, że mam pospane:P

Ale później już spoko pobudki 3:30,5:30, 8:30.

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was we wtorkowe południe:-)
    wszystkie dzieciaczki bez wyjątku piękne <3 to ja tez zalacze zdjecie pozniej.
    moj Olus wczoraj chwile polezal na brzuszku :-) ale szczesliwy nie jest.
    dziewczyny w weekend poszalalam z jedzeniem i bylo ok! chyba moje dziecie ma bardziej rozwiniete jelitka i one trawia lepiej. byla zapiekanka z kalafiorem, golabek wiec poszalalam he he ale jakie mleko mialam tresciwe. w niedziele mielismy wyjazd do rodzinki bylo spoko kazdy zajmowal sie Olusiem i on to tez dobrze zniosl wiec ciesze sie :-) babcie zakochane na maksa!
    ale pochwale Wam sie odwazylam sie zwrocic uwage tesciowej ona zawsze ma jakies ale :( jest mi zawsze przykro z tego powodu bo wychodzi na to ze wszystko jest nie tak tak jak bysmy z mezem robili i byli rodxicami do bani. zaczela zajstrowac przy bujaczku Olusia wiec zapytalam co babcia robi wiec ona ze sprawdza bo nie rowny bujak ;) wiec mowie ze jak tak bedzie naciskzc, uciskac to za chwile popruje sie material i Olus bedzid bez bujaczka. nie bede tolerowac jej zachowania i deberwowac sie tym wszystkim, nie pozwole zeby 'obca' kobieta mi sie wtryniala moja mama tego nie robi i bardzo mnie wsoiera a nie doluje......
    no to sie wygadalam ;)
    moje hormony szaleja powiem Wam a i tarczyca mnie nie oszczedza:( jutro jade oddac krew i zobaczymy co wyjdzie.

Bea_tina, aga8787, zozol lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena super ze powoli mozesz jesc powoli, bo i Ty i Oluś na tym korzystacie:) oby tak dalej! Ja mimo że moge w sumie wszystko, to nie mam kiedy gotować i w sumie jem paściarsko:/ no chyba, że znajde czas to jest inna rozmowa:)

I bardzo dobrze, że zwróciłaś uwagę! Ja mojej mamie mimo, że mówie, że nie bo ja tak nie robie, to ta i tak swoje, i jej ciągłe"zimne rączki" nie tak... Czasami to juz mam tak dosc, ze wole w domu siedziec niz wiecznie wysłuchiwac głupich uwag.

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki mi dzisiaj lekarka powiedziała że mała na brzuchu kiepsko główkę podnosi :(, za to jutro wracamy do karmienia piersią ja narazie przechodzę na ścisłą dietę bezjajeczną, bezmleczną i bezglutenową mam nadzieję że będzie ok

aga8787 lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super wiadomość z tym karmieniem :) ale z dietą to współczuję.

A czy wasze dzieci trzymają już główki jak je lekarz ciągnie za rączki do przodu?

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• magdalena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    Hej mamuśki mi dzisiaj lekarka powiedziała że mała na brzuchu kiepsko główkę podnosi :(, za to jutro wracamy do karmienia piersią ja narazie przechodzę na ścisłą dietę bezjajeczną, bezmleczną i bezglutenową mam nadzieję że będzie ok
    mirka to masz wyzwanie to co bedziesz jesc? co bylo Ewelince po normalnym jedzeniu?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    No to super wiadomość z tym karmieniem :) ale z dietą to współczuję.

A czy wasze dzieci trzymają już główki jak je lekarz ciągnie za rączki do przodu?

Olus nie zawsze trzyma glowke :/

dqpri09knl7nzqjn.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka - super że możesz malutką już karmić :) moja główkę też czasem ma ciężko podnieść a czasem super trzyma

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka super z karmieniem, ale fakt, co mozesz jesc eliminujac wszystko?? Gratuluje i wspolczuje mimo wszystko. A kladziesz Ewelinke na brzuchu zeby cwiczyc glowke? Bomoze wystarczy ja klasc na brzuszku i bedzie super;)

Zozol jak ja Go podnosze, to nie widze zeby trzymal glowe, ale lekarka nic nie mowila ze jest cos nie tak wiec nie mysle tak o tym;)

My dzis pol dnia w rozjazdach:-) pierw w nfz a pozniej jechalismy do znajomych:-) takze teraz wrocilismy dopiero i zjadlam obiado-kolacje;) a Lukaszek sie przyssal do cyca jak nigdy! Dobrze ze byla pelna, a ssal 13 min! Zaraz kapiel i zobaczymy co mi zgotuje na noc:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę jadła w sumie niewiele pieczywo bezglutenowe które jest paskudne, makaron ryżowy, kaszę gryczaną, marchewkę, ziemniaki, cukinię, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane, jabłka, mięso i to w zasadzie tyle z rzeczy dozwolonych jak wszystko będzie ok to będziemy urozmaicać dietę

A po normalnym jedzeniu mała robi brzydkie kupki z krwią i śluzem

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! ale dieta. to figurę modelki masz murowaną :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• magdalena Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no się pokazujemy :)

pozdrawiamy wszystkie dzieciaczki i ich mamusie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 11:55

Kaja, ALAALICJA, aisa, aga8787, zozol, Bea_tina lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka ja po dzisiejszym dniu to msm dietę nerw i jic nie zjadlam terax mnie olsnilo :-/ przez tych lekarz

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jaki przystojniak ulala

magdalena lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamy♥piękne te wasze dzieciaki. Normalnie wystrojone jak modele.
    Moja mała koordynację ruchową opanowała super. Małż pokazał jej chodzenie i automatycznie sobie tupta oczywiście trzymana pod pachy.A jaką szczęśliwa gigantka mała.

Niestety problem kupy trwa nadal. Kolki przeszły ale załatwić sie sama dalej nie umie:-( po 3dniach daje jej czopka ale wiem że za często też nie można.
    21 mam wizyte u endokrynologa bo tarczyca mi szaleje po porodzie.

BUZIAKI MAMUSKI WY MOJE ♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡
    POZDRAWIAM

NataliaK, aisa lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena przystojniaka masz w domu, a podbrudek ma po tacie hihi :)

Alaalicja Maks jak ma problem z kupą to zaparzam mu ziarna kminku 15 minut i podaję do picia po ostudzeniu, robi kilka tylko łyczków bo mu nie smakuje ale kupa w tym samym dniu murowana a nawet i dwie :)

magdalena, ALAALICJA lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• magdalena Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Hej mamy♥piękne te wasze dzieciaki. Normalnie wystrojone jak modele.
    Moja mała koordynację ruchową opanowała super. Małż pokazał jej chodzenie i automatycznie sobie tupta oczywiście trzymana pod pachy.A jaką szczęśliwa gigantka mała.

Niestety problem kupy trwa nadal. Kolki przeszły ale załatwić sie sama dalej nie umie:-( po 3dniach daje jej czopka ale wiem że za często też nie można.
    21 mam wizyte u endokrynologa bo tarczyca mi szaleje po porodzie.

BUZIAKI MAMUSKI WY MOJE ♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡
    POZDRAWIAM
    a jakie masz objawy szalenstw tarczycy ? u mnie tez nie halo:/

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ