KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej mamuski:)
My po niespokojnej nocy. Łukaszo nie miał długiej drzemki, zasnął ledwo o 23, a pobudki co 2 godziny, wiec noc średnia, a nie śpimy jak zawsze do 10, tylko pobudka o 8 i koniec:P no cóż, może dziś się uda Go wcześniej uśpić i jakoś lepiej sobie pośpi. A znowu jak wczoraj 21-23 dyskusji, że ho ho!
Magdalena śliczny Oluś
Kaja, Ty nie świruj, bo energie musisz skąd brać na opieke nad Marcellem! Już do jedzenia i to bez dyskusji!
My dziś siedzimy już w domku, jedynie jakiś spacerek. A może Łukasz taki niespokojny, bo przez ostatnie dni więcej jeździliśmy i w gościach byliśmy, no nie wiem:P No trudno, po to mam urlop hihi:)
Miłego dnia mamuśki!magdalena, Kaja lubią tę wiadomość
-
Magdalena też mi się tak wydaje, ale tak jak mówisz, musi sie też i do tego przyzwyczaić, bo matka w domu zwariuje
A nie pisałam, wczoraj przyszły ubranka ze smyka:) Super są, oczywiście na rozmiar większe brałam, bo 68 mamy sporo, także wziełam jesienne na 74, mam nadzieje, ze to akurat będzie jesien hihi:) Damian tylko patrzy i mówi"co one takie długie?" bo dziecko nie rośnie wzdłuż tylko wszeż hehemagdalena lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj męczę Ewelinę na brzuchu, rano jak się przyssała do piersi to spała z nią 2 godziny i ciumkała sobie, moja dieta faktycznie masakra, ale modlę się o to żeby wszystko w końcu było ok i żebym mogła karmić ją piersią dla niej mogę być na takiej diecie nawet rok bo tyle chciałam karmić ale mam nadzieję że nam się wszystko ładnie unormuje
Bea_tina, magdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
Magdalena Oluś piękny i te włoski
Beatina dzięki za kciuki, ja nawet tego nie postrzegam jako poświęcenia bo poprostu uwielbiam karmić piersią,
A my jutro idziemy na usg bioderek i Ewelina kończy 8 tygodniWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 10:30
Bea_tina, Kaja, magdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
zozol wrote:Magdalena przystojniaka masz w domu, a podbrudek ma po tacie hihi,
Alaalicja Maks jak ma problem z kupą to zaparzam mu ziarna kminku 15 minut i podaję do picia po ostudzeniu, robi kilka tylko łyczków bo mu nie smakuje ale kupa w tym samym dniu murowana a n
Wow...przepis na kupe brzmi obiecująco.o dwóch to nawet nie marzymy bo to jak wygrana w totka. A ile tych ziaren i ile wody? Podajesz jednorazowo czy stale? No i ile łyżek? Sorki za upierdliwość ale w wolę sie dopytac?
-
Alaalicja tak na oko sypię dwie szczypty (jakieś pół łyżeczki) zalewam wrzątkiem 1/4 szklanki. Tak na prawdę wypija parę łyków wiec tak dwa razy mu daję do napicia przeważnie przed piersią bo jakby zjadł najpierw pierś to już by na butelkę nie spojrzał. Ostatnio mu dałam o 6 i o 8 a o 11.00 była kupa pierwsza, po południu druga.
-
Spróbować możesz, a nuż podziała. Nie daję mu tego do picia codziennie, raczej po 3-4 dniach nie robienia kupy -chociaż położna mówiła ze przy naturalnym karmieniu może nie robić nawet i 5 dni i jest ok, ale mnie jakoś nie daje spokoju brak kupy 4 dni.
-
Natalinka pomyślności na kolejne współne lata:) Oby z każdym rokiem było tylko lepiej:)
A Kubuś pięknie tu się zaprezentował, oby częściej:)
Kaja sprawdź poczte:)
A ja się witam czwartkowo:)
Dziś Łukaszko kończy 10 tygodni! Nie mam pojęcia kiedy to minęło! Już taki duży chłopak, a taki robaczek dopiero był hihi:)
Miłego dnia!Kaja, natalinka, aisa lubią tę wiadomość
-
Byłam dziś na spacerze u pediatry, zważył i zmierzyć Łukaszka:P
Wazy już 5800, a mierzy (wg pieleniarki) 68 (wg naszych domowych)66.
Teoretycznie ma 800g nadwagi, ale skoro nadal tylko na cycu to jest wszystko super:P
Taki gorąc nie sprzyja Łukaszkowi, biedaczek w samym body, a ciągle mokry:/ już nie wspomnę o karmieniu co godzinę-dwie. Ale possa chwile(bez tego wartościowego) i tyle, zresztą produkcja jest słaba więc nie ma też z czym szaleć
Mamusie chyba się gdzieś wygrzewają, że tu taka cisza!
Patulla jak praca??
Dorjana, co u Tobiaszka??
Niunia, jak Emilcia?
natalinka lubi tę wiadomość