X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    I mam wrażenie że zawiodłam swoje dziecko

Gadasz głupie głupoty ogarnij myśli i wracaj do córki z usmiechem i bez takich mi tu!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina dla Maksa to mam nadzieję że ja jestem najlepszą matką a Mirka dla Ewelinki hihihi :) A próbowałaś podawać mu wodę albo jakąś herbatkę w te upały jak chce pić co godzinę?

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny wiecie jak człowieka podnieść na duchu :D, dzisiaj wieczorem wino na smutki i czas się ogarnąć

Kaja lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka no i tak mz byc !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitka ty sie nie zalamuj ja mam akcje z mlekiem nr5 nie pasuje mowie ci masakra ,spac ,ryczec i cos tam jeszcze mnie sie chce ,ale co walczyc trzeba

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dziewczyny, porypalo mi sie, ale wiadomo co do kogo:-) mam nadzieje ze nie macie mi za zle:*

My po samodzielnej kapieli(w sensie bez taty), czekam az Lukaszo zglodnieje, no i zeby cos do cycow naplynelo i mam dylemat, czy klasc go do lozeczka czy z nami do lozka, mozecie sie smiac ale dla mnie to tak ciezkie zeby nie miec go w zasiegu reki,ehhh

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina moj juz od dluzszego czasu spi w kolysce i jak sama teraz juz 6 noc z koleji mam dylemat czy go spiacego do siebie zabrac bo jak nie spi to se mowie ze jak zasnie to wtedy ,a jak spi tak słodko to mi szkoda go wzbudzać ehhhh dzis pewnie bedzie tak samo

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodałam wpis Krasnal zaczął płakać, nakarmiony połozony w łóżeczku, zobaczymy co z tego wyjdzie:P Łóżeczko dałam 5 cm od łóżka i troche obnizylam, żeby miec Go w zasięgu zwroku i ręki, kurde, chyba mi serce pęka:( no ale myśląc o przyszłości, to będzie dobre rozwiązanie, poki jeszcze nie jest bardzo nauczony w łożku.

AAAA wcześniej zaczął chwytac miśka! Nie udawało mu się, ale próbował do skutku, co za dzielny synus, chyba mu słóży lezenie w łóżeczku i zabawianie Go tam:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka krew w kupie czesto wynika ze skazy bialkowej próbowałaś moze odstawić nabiał tylko to na minimum 3 tygodnie no tyle utrzymują się te alergeny. Mam znajome dwie które miały wlasnie u maluszków krew w kupie i okazało sie ze maja nietolerancja białka. Mleko mozna zastąpić mlekiem ryżowym lub owsianymi tylko trzeba wszędzie uważać na mleko w proszku ale da rade ja a poniedzialek kończę 3 tydzien diety bezmlecznej.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Sorry dziewczyny, porypalo mi sie, ale wiadomo co do kogo:-) mam nadzieje ze nie macie mi za zle:*

No co ty, pewnie że nie, tyle tych dzieciaczków że można się pomylić, ale uśmiechnęłam się jak to przeczytałam :)

A ja sobie kupiłam piwko karmi-bezalkoholowe,no prawie bez, ma tam 0,5 % ale zanim mały się obudzi to wywietrzeje :)

Bea_tina, Kaja lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas maluch spi juz 2 godziny w lozeczku, mial chwilowa pobudke, ale dalam mu cyca i spi, zaraz sprobuje go nakarmic na spiocha. Kurde chyba mu to poszla latwiej i przyjemniej niz myslam...

Dziwnie tak miec czas wolny w nocy:P zwykle o tej porze to szaleje:D

także ja uciekam z podkulonym ogonem za wtope, masakra:/ jaka wiocha:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja od 16 czerwca jestem na diecie bezmlecznej i bezjajecznej, początkiem tego tygodnia odstawilam też gluten i brak efektów a dziecko się męczy i juz poprostu nie mam siły patrzeć na to bo brzuch ją boli tak ze spać nie może do tego ta krew i kupy strasznie wodniste a stad przy tych upałach do odwodnienia niedaleko a przy nutramigenie brzuszekjej nie boli i krwi też nie ma

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie sobotnie:-)

Noc w lozeczku zakonczona sukcesem. Nie bylo problemu, zeby po karmieniu odlozycz go do lozeczka:)
    Karmienie na spiocha za to porazka, possal bardzo leniwie moze 3 minuty i koniec. Aw nocy jadl co 2 godziny, takze bylo duzo pobudek;) a nie poszlam spac z nim o 20 to przegapilam dluzsza drzemke(3,5h). Pobudka koncowa o 740 i siedzi w lozeczku i sie bawi z karuzela:-)

Jedynie po karmieniu ok 5 wzielam go na siebie zeby pospac jeszcze z nim, ale dla niego to jak widze zadna roznica:-)

Na szczescie lozeczko mam na tyle blisko, ze mam go w zasiegu reki a z pozycji lezacej widze jego twarz, wiec jest ok:-)

Kochany ten moj synus, nie ma co:-)

Milego upalnego dnia!

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-) w zeszłym roku padł mi komp pare dni temu lap i teraz zostałam zuel ;-) ale daje rade ;-)

powróciłam !!!!!u mnie upały mała marudzi ciągle!!!!i co chwile chce jeść :-( eh

po ile ml jedza wasze maluchy i jak czesto???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia dobrze cie znowu widziec:P
    Łukasz je co godzine-dwi, a zje ile jest w cycach mam nadzieje, ale ile to nie mam pojecia:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J daje małej butle co 2-3h masakra !!! Mam dość :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę my o 3 w nocy karmienie i został już w łóżku ze mną pokonał mnie ten szkrab :-) ale to tylko wczoraj dzis sie nie dam bo m w domu na noc !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps . Dziś rozmowa syna z tatą temat sex tatuś się pyta syna czy może wykorzystać matkę ,a młody mu odpowiada z usmiechem matko ten mój tatus jest krejzol na maksa !!!!!

Tyle z wesolego hihi

Bea_tina, zozol, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:)
    Czytam Was cały czas, także jestem na bieżąco, ale na pisanie nie miałam weny:-P Przepraszam. Fotki dzieciaczków super wrzucacie.

Mirka jesteś super mamą, oczywiście tak jak my wszystkie pozostałe i sposób karmienia nie ma na to wpływu;-) Ale rozumiem Cię, ja też bardzo lubię karmić piersią:-)

A u mnie dużo się dzieje, aż nie ogarniam juz tego wszystkiego. Może trochę straszcze. Wiec pisanie pracy idzie mi powoli, jeszcze dużo mi zostało.
    Poza tym szukałam mieszkania większego i znalazłam na wynajem na razie fajne niedrogie duże mieszkanko i dosyć blisko mojej mamy, wiec jak będę potrzebować pomocy to będzie bliżej. I teraz szukam różnych tanich mebli żeby jakoś je umeblować:-)
    A tak z gorszych rzeczy to ten mój mąż jest do niczego, a ja głupia i tak ciągle się łudze, coś jeszcze z nim da się zrobić.

A Kacper jest super. W nocy śpi ładnie, pierwszy sen do ok 4 nad ranem, wiec całkiem nieźle. W dzień tez sporo śpi. W piątek byłam na kontroli u neurologa. Ma za słabe napięcie mięśniowe i jak go pani doktor ciągnie za rączki do siadu to główki nie trzyma. Na brzuszku ładnie trzyma. Ale jako wcześniaczek może tak właśnie być. I na jakąś rehabilitację pewnie pochodzimy trochę.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy;-)
    21evj4j.png

Bea_tina, zozol, aga8787, Kaja, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ