KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie nie, ale na czerwcowkach paula ktora w zasadzie jest majowka tez byc moze jest w ciazy:-) dlatego tak mi sie napisalo;)
Natalinka, lekarz na pewno powie Ci kiedy bedziecie mogli rozpoczac starania, bo to indywidualna sprawa kazdego, obyscie mogli szybciutko, ale kiedy tylko bedziecie gotowi i poszlo raz dwa;)natalinka lubi tę wiadomość
-
no to niezle dziewczyny sie spiesza he he
w sumie ja tez coraz czesciej mysle o drugim dziecku zeby potem nie wychodzic z pieluch i do nich wracac a na pewno chcemy rodzenstwa dla Olusia.
kurde dziewczyny jak wasze cialo i waga po ciazy bo u mnie kiepsko czuje sie nie atrakcyjnacialo fatalne a na wage nie mam ochoty wchodzic buuuu na puersiach mam mnostwo rozstepow.
czy te ktore karmicie piersia tez jestescie non stop glodne bo ja bym non stop jadla masakra i tez pilnujecie sie z jedzeniem i piciem zeby miec pokarm???
ale dzis mam piekny suwaczekWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 20:01
natalinka, Bea_tina, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość
-
Magdalena suwaczek super
Ja karmię piersią i bym jadła non stop słodycze!! Masakra jakaś a przed ciążą to średnio ze słodyczami u mnie było, raczej nie jadłam. Z tym piciem różnie bywa. W ciąży piłam ok 2,5 litra dziennie bo odczuwałam pragnienie a teraz nie odczuwam więc czasem piję zdecydowanie za mało.
Moja waga wróciła do tej sprzed ciąży czyli 53 kg, ale brzuch nie wygląda fajnie no i w żadne spodnie się nie mieszczę sprzed ciążymagdalena lubi tę wiadomość
-
pysia ja miałam plamienie implantacyjne w ciąży z Hanią
Ja też mam wagę z przed ciąży 43 kg i boje się cokolwiek ostatnio jeść przez ten jej brzuszek
wszystkiego dobrego dla Kubusia
mój mąż podobnie się zachowuje do Twojego Natalinka i też przynosi tylko wodę do kąpieli dla małej i jeszcze czesto problem z tego robi. Ja ją nosze często bo nie chce żeby płakałaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 20:59
-
Ja karmię i też dużo jem. Waga niestety jeszcze nie wróciła do normy, jeszcze ok. 4kg mi zostały, ale nie jest już tak źle.
Ciąża po ciąży nie jest zła, ale dosyć męcząca. Przynajmniej ja tak miałam, że byłam bardziej zmęczona w drugiej ciąży, ale za to poród lżejszy.Na pewno zaletą jest to, że nie wyszło się jeszcze z pieluch (za to wydatki na nie podwójne), ale za to na ubranka i inne rzeczy nie wydaję się już tyle. Za to później dzieciaczki będą wychowywały się prawie jak bliźniaki:)Bea_tina, Bea_tina, aga8787, aisa, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość
-
Magdalena suwaczek super, u mnie i aisa jutro będzie taki hihi:)
Ja karmie i podobnie jak zozol mam ochote głównie na słodycze:( staram sie nie jesc, ale just to trudne do pokonania, niestety... Staram się dużo pić, teraz nie było trudno bo przez te upały to piłam hektolitrami, ale różnie to bywa szczerze powiedziawszy.
Ciało nadal porażka, waga wróciła do przed ciążowej(nawet więcej), fajnie wyglądam od pasa w dół, a od pasa w góre, fatalnie... Muszę kupić sobie stanik chyba usztywniany, żeby utrzymał te moje balony, bo wyglądam jak "stara ciota", niby mam to gdzieś, bo najważniejszy jest Łukaszek, ale kiedyś chciałabym byc matką laską a nie pasztetem:/aisa, magdalena lubią tę wiadomość
-
Magdalena suwaczek super, u mnie i aisa jutro będzie taki hihi:)
Ja karmie i podobnie jak zozol mam ochote głównie na słodycze:( staram sie nie jesc, ale just to trudne do pokonania, niestety... Staram się dużo pić, teraz nie było trudno bo przez te upały to piłam hektolitrami, ale różnie to bywa szczerze powiedziawszy.
Ciało nadal porażka, waga wróciła do przed ciążowej(nawet więcej), fajnie wyglądam od pasa w dół, a od pasa w góre, fatalnie... Muszę kupić sobie stanik chyba usztywniany, żeby utrzymał te moje balony, bo wyglądam jak "stara ciota", niby mam to gdzieś, bo najważniejszy jest Łukaszek, ale kiedyś chciałabym byc matką laską a nie pasztetem:/ -
Witam się po dłuższej przerwie. Miałam gości przez ponad tydzień, było super!!
Janex super zniósł wizytę i trudy jeżdżenia i zwiedzania.
Śliczności i słodziaki te Wasze dzieciaczki!!
Natalinka, wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy ślubu! Dużo miłości na kolejne lata. A dla Kubusia 100 lat z okazji 3 miesięcy
Tekstu siostry i jej męża z okazji rocznicy ślubu rodziców nie skomentuje bo brak słów... Dziwni są... Życzę zdrówka dzieciaczkom z rodziny!
Beatina, fajnie że kupiłaś ciuszki w smyku po okazyjnej cenie. Gratulacje "przełamania" łóżeczkowego. Dobrze, że Łukasz dał rade z tymi kupami.
Zozol, najlepszego dla Maksia z okazji 2 miesięcy, które były już kilka dni temu. Może strzel jakiś suwaczek, będzie nam łatwiej śledzić
Super, że synuś był grzeczny w czasie chrzcin.
Mirka, samych cudowności dla Ewelinki z okazji 2 miesięcy! Super że z bioderkami ok!
Patulla, extra że udało się znaleźć fajne mieszkanie! Fajnie że Kacper jest grzeczny, szkoda że tatuś takie niereformowalny, ale mam nadzieję, że jeszcze coś z Niego będzie
Agata, super że chrzciny udane! 100 lat dla dwumiesięcznego Antosia!
Magdalena, dobrze że ogarnęłaś temat teściowej.Ja też jestem głodna wciąż i jem, w te upały nie chce mi się za bardzo ale pilnuje się żeby jeść i pić. Ja wagę mam fajną, ale ciało już niekoniecznie...
Suwaczek faktycznie super.
Kaja, biedny Marcel i Ty nie masz lekko, ale już niedługo będzie lepiej!
Pysia, ja nie miałam plamienia implantacyjnego.
Uciekam spać, dobranocBea_tina, Kaja, mirka14, agata86, natalinka lubią tę wiadomość
-
Aisa super, że wróciłaś no i że Jan był zadowolony:) ale tak to jest, mama zadowolona to synuś też
Mam nadzieje, że częściej będziesz miała czas, żeby do nas zaglądać
Mychowe, a Ciebie to już 100 lat nie widziałam!! Super, że coraz więcej z Was ma czas na forum, bo już się bałam, że zaraz forum będzie puste i będę sama ze sobą rozmawiać
Kaja pomyśl, że Marcello teraz Cię pomęczy, to później wszystko będzie łatwizną
My dziś super nocka! Łukasz zasnął o 21:30!! Pobudki 2,4:30,7:30:) więc mamusia zadowolona, pogoda troche się pogorszyła, także troche świeżości i nowości, a nie ciągle ta duchota;P
Dziewczyny pamiętajcie, że do końca lipca trzeba zdecydować czy chce się być w OFE czy ZUS! tak tylko dla przypomnienia:)
Życze miłego dnia:*aisa, Kaja, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko wczoraj padło o 18,30 bez kąpieli i spał aż do karmienia do 24,00. Myśleliśmy że to tylko drzemka 15 minutowa a tu takie zmęczenie go dopadło. Przez tą pogodę pewnie bo padało od popołudnia.
Mychowe i Aisa witamyNapiszcie coś więcej co u was.
Bea_tina, aisa, natalinka lubią tę wiadomość
-
Kaja ucaluj Marcelka
Już trzy miesiące! Niech będzie to magiczna data i wszystkie problemy się skończą
Mychowe - no wreszcie jesteś. Jak Twoja malutka?
Aisa - niestety w rodzinie nie jest kolorowo. Siostra też ma ułożenie pośladkowe, więc póki co szykuje się na cc. Rodzice rzeczywiście powinni zatem wziąć wolne, bo z nią tak łatwo nie przejdzie. Jak ja wyszlam w niedziele, to w poniedziałek pojechali do pracy choć nie musieli i jakoś nikt nie pytał czy pomoc. Przy pierwszym dziecku po SN mama siedziała przy siostrze non stop, więc po CC to juz z gory nie zejdzie. Takie życie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 10:18
Kaja lubi tę wiadomość
-
Upałów ciąg dalszy... Lubie ciepło, Jaś chyba też bo ładnie je znosi.
Kaja, na pewno nie jest tak źle z ciałem. Mężu na pewno tak nie uważa bo wciąż ma na Ciebie ochotęi super że tak jest! Pierwsze dziecko daje popalić to ponoć drugie będzie spokojne
Ale czy to prawda to nie wiem
STO LAT dla Marcella z okazji 3 miesięcy! Zdrówka i żeby problemy brzuszkowe się już skończyły!
Beatina, dziś my mamy fajne suwaczki
Przed gośćmi codziennie zaglądałam, ale nie zawsze pisałam. Ale po lajkach można wylukać że jestem w pobliżu. Teraz na tapecie ogród, ogórki, kabaczki do przerobienia więc zajęcie jest. Truskawki i szpinak już ogarnięte.
Zozol, u nas wszystko ok. Mały ładnie rośnie, w nocy fajnie śpi. Szczepienia za dwa tygodnie. Kolek też brak. Odpukać wszystko jest super.Kaja, Bea_tina, natalinka, zozol lubią tę wiadomość