X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka Marczello Dziękuję :-)

Kochana nad moją osobą nikt też sie nie plaszczyl po cc zapierniczalam od samej soboty jak wróciłam sama wszytko a mam km po domu gora dół .....a podobno po cc nie wolno po schodach , a ja latam jak przecinka

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja się nawet z tego cieszę. Niewiele zawdzięczamy, a wszystko musieliśmy z mężem robić sami, bo na początku się bardziej angażował. Raz w nocy mama przyszła do małego jak miałam 39 st gorączki i tracilam kontakt ze światem. Siostra juz myśli o 3 dziecku. Ciekawe gdzie oni te dzieci pomieszcza ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym, że nie można po schodach chodzić po cc, to nawet nie wiedziałam ;) Dlaczego?

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka nie wiem sama , ale kumpela po cc dla męża 2 tyg zalatwila bo gin jej dał dla niego aby sie nia opiekował ja tam zapierniczalam jak motorek pk schodach po dzis dzien

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie słyszałam ze po schodach nie można po cc. Ja mieszkam na 4 piętrze do tego obciążenie fotelik 4 kg plus dziecko, plus nie raz jakieś zakupy.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic nie słyszałam o zakazie schodów:P a ja już dwie cesary hehe:P
    Natalinka, ja też wszystko sama z mężem przy małym, wszyscy mówią, super masz mame siostre pod dachem, ale nigdy nie korzystam z ich pomocy, bo wole sobie sama radzić, niż później by mi wygarnęły że sobie nie radze czy cos:P

Nie ma to jak liczyć na siebie, a siostra taka super, że do palca do dupy nie włoży, szkoda gadać, ale nie raz już to mówiłam i myślałam, że siostre masz z kosmosu, a rodzice mają z nią przerypane...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Natalinka nie wiem sama , ale kumpela po cc dla męża 2 tyg zalatwila bo gin jej dał dla niego aby sie nia opiekował ja tam zapierniczalam jak motorek pk schodach po dzis dzien

A to nie ustawowo teraz jest, że po porodzie tacie należą się dwa tygodnie wolnego?

Ostatnio czytałam artykuł, że tylko 6% ojców wykorzystało te dwa tygodnie...
    Porównali to ze Szwecją gdzie wynik jest 80%

Strasznie dziwa sytuacja z tą Twoją siorką Natalinko. Jej pomagają a Tobie nie. Dziwi mnie że Twoja mama tak dziwnie się zachowuje w stosunku do Ciebie a zupełnie inaczej jest z Twoją siostrą.... Szkoda, że nie masz w nich wsparcia. Najważniejsze, że dajesz rade bo silna z Ciebie babka :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja najlepszego dla małego :)

Kaja lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 2 tygodnie urlopu ojcowskiego i 2 tygodnie opieki na żonę ale tylko po cc. Mój mąż wziął opiekę z czego bardzo się cieszę bo ta więź która między nim a synem się w tym czasie zawiązała jest bardzo silna i raczej nie do odrobienia gdyby się nim zajmował tylko po pracy. U nas każdy zauważa jaki mąż jest zaangażowany w opiece nad małym nie ważne czy mały płacze czy się śmieje, nawet położna była pod wrażeniem jak do nas przychodziła. Niestety teraz już nie ma tyle czasu dla małego jak chodzi do pracy bo wraca ok 18 więc zostają niedziele :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się akurat na 2 tygodnie opieki nie zalapal, bo zmienial prace, ale na 2 tygodnie tacierzyńskiego idzie na pewno, zawsze to dodatkowe wolne:) ale raczej nie w wakacje, bo i tak nigdzie nie pojedziemy, ale zawsze później też można odpocząć:)

Marcello buziaczki od forumowej cioty:*:*:*

A my jedziemy na miasto, bo pogoda sprzyjająca wyjazdom, to co będziemy się kisić hihi:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkiego najlepszego dla Marcelka
    Ja dziś byłam z mała u lekarza z tymi zielonymi kupami dostała lacidokrople i smecte. Oby jej przeszło bo we wtorek miała mieć szczepienie a tak to bedzie przekładane

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kciuki zaciśnięte!:)

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo dzis Beatinko u Ciebie fajny suwaczek :-). :-). :-)
    dziewczyny ktora boryka sie z tarczycą? zrobiłam badania wreszcie no i się okazało że z niedoczynności przeszłam w nadczynność ;( to i tak, że sama dawkę zmniejszyłam ale czułam że coś jest nie halo.

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim zrobilam test na szczesie ujemny, bardzo chce miec dzieciatko ale kurcze nie teraz! Moje dzieciatko chyba przechodzi skok rozwojowy z aniolka zmienil sie w placzka nawet przez sen zaplacze nie nie pomaga nawet raczki, tzn na raczkach jest dobrze jakies 15 minut i placz teraz udalo mi sie go ululac w wozku zobaczymy na jak dlugo...

magdalena lubi tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja mam problem z tarczyca tzn mam hashimoto, narazie wyniki mam dobre ale lekarz uprzedzil mnie ze moge miec poporodowe zapalenie tarczycy tak jak piszesz przechodzi sie wtedy z niedoczynnosci w nadczynnosc, mam sie obserwowac... Tylko ja juz tak mialam myslalam ze umieram tak mi serce walilo przewaznie w nocy ze myslamam ze to koniec a wystarczylo odlozyc tabletki tzn euthyrox. Teraz tez mam zmniejszyc dawke w ciazy bralam 75 a teraz kazala mi brac 25

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • zozol Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maksiu od trzech dni ładnie trzyma grzechotkę w ręce, a od wczoraj się ślini i puszcza śliniane bąbelki wasze też tak robią?

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, tak, Łukasz się ślini na potęge, bańki też zapuszcza:P a zabawki stara się wytać, ale jeszcze się nie udało, chyba, że damu się do ręki, to szaleje:) Ja wogóle podejrzewam, że idą już mu ząbki, bo ciągle trzyma ręce w buzi. I to slinienie, a na dolnych dziąsłach widać jakby jasniejsze jedynki, zobaczymy:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, tak, Łukasz się ślini na potęge, bańki też zapuszcza:P a zabawki stara się wytać, ale jeszcze się nie udało, chyba, że damu się do ręki, to szaleje:) Ja wogóle podejrzewam, że idą już mu ząbki, bo ciągle trzyma ręce w buzi. I to slinienie, a na dolnych dziąsłach widać jakby jasniejsze jedynki, zobaczymy:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania też non stop trzyma ręce w buzi jak na zęby, ale to raczej za wcześnie. Zabawek tak jej do rączki nie daje, ale jak leży na macie to próbuje łapać i jej to nieźle wychodzi :) Kropelek na brzuszek nie ma w żadnej aptece, zamówiliśmy na jutro

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że na ząbki to jeszcze za wcześnie.

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ