X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i syn kuzynki rozpoczął dziś chemioterapię :( To białaczka szpiku kostnego :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chetnie bym przyjela na mleko hipp combiotic.:)
    wyslalam zaproszenie
    patulla wrote:
    Mam do oddania kupony raboatowe do rossmanna:
    na mleko HIPP Combiotic (800g) - 15%
    na płyn do kąpieli HIPP (350ml) - 20%
    na żel do mycia ciała i włosów (400ml) - 20%
    Chciałaby któraś z Was?:-)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    witam Mamusie,jestem z lipcówek i mam pytanie;
    czy któraś z Mam używała po porodzie pasa poporodowego i mogłaby coś polecić.
    wiem,ze są rożne opinie a propo noszenia tego, a wybór jest ogromny...
    bede wdzieczna za informacje.
    pozdrawiam
    misia ja nie nosiłam więc nie pomogę

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się piątkowo:)

Łukaszo dał mi nawet pospać:) zasnął w końcu o 22:40, pobudki 2,4,8 Więc całkiem spoko:) Teraz po porannej zabawie sobie drzemie:)

Ja już posprzątałam, zjadłam śniadanie i czekam, żeby się obudził i pójdziemy chyba na spacerek:)

Bo tak to dziś już nie mam żadnych planów.

Aaaa Łukasz wczoraj spał pierwszy raz na brzuchu! I to przez 1,5h! Tata Go tak położył i nawet jakoś nie protestował:)

Miłego dnia!

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ale jestem zmęczona, nie wyspana ciągle (ale nie przez dzieci) i mam wszystkiego dość:/
    Pisanie pracy mi nie idzie, bo jak można pisać, jak ciągle mam tyle kłopotów na głowi.

A mój mężuś myśli, że jak powie przepraszam za wszystko, to wszystko będzie załatwione i dalej będzie mógł robić co mu się podoba. A jego rodzice są jeszcze gorsi - ja dzwonie i proszę ich o pomoc, żeby chociaż porozmawiali z nim, a oni nic nie robią.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    witam Mamusie,jestem z lipcówek i mam pytanie;
    czy któraś z Mam używała po porodzie pasa poporodowego i mogłaby coś polecić.
    wiem,ze są rożne opinie a propo noszenia tego, a wybór jest ogromny...
    bede wdzieczna za informacje.
    pozdrawiam

Ja nie używałam.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Jak podciąga go pani doktor do siadu to w ogóle główki nie podnosi, ale leżąc na brzuszku ładnie sobie radzi. I asymetrię ułożeniową widać jeszcze
    aaaa mojego Olusia jeszcze pani doktor do siadu nie podnosila ale to pewnie za wcześnie.
    dzięki za objaśnienie :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    aaaa mojego Olusia jeszcze pani doktor do siadu nie podnosila ale to pewnie za wcześnie.
    dzięki za objaśnienie :-)

Magdalena mojego już w 6 tygodniu podnosiła i ponoć (wg niej) powinien już główkę trzymać. Mój nie trzyma do tej pory. Więc już sama nie wiem czy się martwić czy nie.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mojego też wcześniej już tak podnosiła. Mojego liczy się jakby miał 2,5 miesiąca, a nie 3,5. Więc raczej na 2,5 powinien już radzić sobie z tym.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey co do umiejetnosci Marczello w 2 miesiacu wyciaganie smoka z buzi i wielki ryk :-) ,wkladanie raczek do buzki , pokazywanie języka , a w tym robienie babelkow ze sliny , a slabo było z lezeniem na brzuszku , główka mu się chwiala teraz jest stabilna , ale nadal nie lubi na brzuszku :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Tak mojego też wcześniej już tak podnosiła. Mojego liczy się jakby miał 2,5 miesiąca, a nie 3,5. Więc raczej na 2,5 powinien już radzić sobie z tym.

Spokojnie nadrobi wszystko szybko ja borykam sie z główka krzywą nawet nie wiem kiedy to mu sie stałojuz sie poprawia ale zla na siebie jestem bo zajelam sie mlekiem a nie ogarnelam główki wiedząc ze może ona sie odksztalcic ehh dobrze ze juz powoli wraca

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj doprowadza mnie do białej gorączki, nie chce spać i marudzi jak nie wiem!

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, a mój dziś ma wyjątkowo dobry dzień i interesuje się zabawkami wiszący na macie. Twój mały pewni z gorąca nie może wytrzymać. A teraz jadę z nimi do mamy znowu. Jakoś chyba wytrzymamy w samochodzie

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Moje dziecko dzisiaj doprowadza mnie do białej gorączki, nie chce spać i marudzi jak nie wiem!

to jesteśmy w dwie

zozol lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od dzisiaj wprowadzam łatwy plan dnia wg Tracy Hogg zobaczymy czy zadziała, wczoraj zaczęłam czytać "język niemowląt" bo dziecko mi się psuć zaczyna więc trzeba coś z tym zrobić, wczoraj zły dzień i pierwszy raz mi się zdarzyło że Ewelina w łóżeczku wieczorem zasnąć nie mogła co smok jej wypadł to bek a że ja strasznie śpiąca byłam (biorę bromergon na likwidację pokarmu i po nim ziewam od rana do wieczora) to wzięłam ją do nas z zamiarem przełożenia do łóżeczka jak porządnie zaśnie... i obudziłam się o 5:30 :)

Ja nosiłam pas ale rzadko bo okropnie niewygodne to cholerstwo więc nie polecam

magdalena, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój skarb śpiący w 4 tygodniu
    d5cfcf4c3aa32019med.jpg

i w 8 tygodniu :)
    cb84fdd981831681med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:14

aga8787, zozol, aisa, Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Magdalena mojego już w 6 tygodniu podnosiła i ponoć (wg niej) powinien już główkę trzymać. Mój nie trzyma do tej pory. Więc już sama nie wiem czy się martwić czy nie.

ojej to faktycznie wcześnie ! no ja też nie wiem jak to powinno wyglądać mąż wykupił abonament medyczny dla Olusia więc napiszemy go na konsultację.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:

mój też maruderował ale potrzebował snu :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    a ja od dzisiaj wprowadzam łatwy plan dnia wg Tracy Hogg zobaczymy czy zadziała, wczoraj zaczęłam czytać "język niemowląt" bo dziecko mi się psuć zaczyna więc trzeba coś z tym zrobić, wczoraj zły dzień i pierwszy raz mi się zdarzyło że Ewelina w łóżeczku wieczorem zasnąć nie mogła co smok jej wypadł to bek a że ja strasznie śpiąca byłam (biorę bromergon na likwidację pokarmu i po nim ziewam od rana do wieczora) to wzięłam ją do nas z zamiarem przełożenia do łóżeczka jak porządnie zaśnie... i obudziłam się o 5:30 :)

Ja nosiłam pas ale rzadko bo okropnie niewygodne to cholerstwo więc nie polecam

mirka bardzo chcę tą książkę mieć fajna? będziesz postępować według zaleceń z tej książki?
    o bierzesz bromergon? ja też brałam ale przed ciążą;/
    noo poszalałaś z tą drzemką hi hi hi

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Zozol, a mój dziś ma wyjątkowo dobry dzień i interesuje się zabawkami wiszący na macie. Twój mały pewni z gorąca nie może wytrzymać. A teraz jadę z nimi do mamy znowu. Jakoś chyba wytrzymamy w samochodzie
    u nas gorąco nie było dzisiaj a w mieszkaniu nawet dość przyjemnie.

Mirka ja też czytałam tą książkę, z paroma kwestiami się nie zgadzam ale ogólnie fajna i godna polecenia książka. A z testu jakie dziecko ci wyszło bo nam podręcznikowe !! ( z elementami ruchliwego)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ