KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
chetnie bym przyjela na mleko hipp combiotic.
wyslalam zaproszeniepatulla wrote:Mam do oddania kupony raboatowe do rossmanna:
na mleko HIPP Combiotic (800g) - 15%
na płyn do kąpieli HIPP (350ml) - 20%
na żel do mycia ciała i włosów (400ml) - 20%
Chciałaby któraś z Was? -
misia_k1 wrote:witam Mamusie,jestem z lipcówek i mam pytanie;
czy któraś z Mam używała po porodzie pasa poporodowego i mogłaby coś polecić.
wiem,ze są rożne opinie a propo noszenia tego, a wybór jest ogromny...
bede wdzieczna za informacje.
pozdrawiam -
witam się piątkowo:)
Łukaszo dał mi nawet pospaćzasnął w końcu o 22:40, pobudki 2,4,8 Więc całkiem spoko:) Teraz po porannej zabawie sobie drzemie:)
Ja już posprzątałam, zjadłam śniadanie i czekam, żeby się obudził i pójdziemy chyba na spacerek:)
Bo tak to dziś już nie mam żadnych planów.
Aaaa Łukasz wczoraj spał pierwszy raz na brzuchu! I to przez 1,5h! Tata Go tak położył i nawet jakoś nie protestował
Miłego dnia!magdalena lubi tę wiadomość
-
Witajcie:)
Ale jestem zmęczona, nie wyspana ciągle (ale nie przez dzieci) i mam wszystkiego dość
Pisanie pracy mi nie idzie, bo jak można pisać, jak ciągle mam tyle kłopotów na głowi.
A mój mężuś myśli, że jak powie przepraszam za wszystko, to wszystko będzie załatwione i dalej będzie mógł robić co mu się podoba. A jego rodzice są jeszcze gorsi - ja dzwonie i proszę ich o pomoc, żeby chociaż porozmawiali z nim, a oni nic nie robią.
-
misia_k1 wrote:witam Mamusie,jestem z lipcówek i mam pytanie;
czy któraś z Mam używała po porodzie pasa poporodowego i mogłaby coś polecić.
wiem,ze są rożne opinie a propo noszenia tego, a wybór jest ogromny...
bede wdzieczna za informacje.
pozdrawiam
Ja nie używałam. -
patulla wrote:Jak podciąga go pani doktor do siadu to w ogóle główki nie podnosi, ale leżąc na brzuszku ładnie sobie radzi. I asymetrię ułożeniową widać jeszcze
dzięki za objaśnienie -
magdalena wrote:aaaa mojego Olusia jeszcze pani doktor do siadu nie podnosila ale to pewnie za wcześnie.
dzięki za objaśnienie
Magdalena mojego już w 6 tygodniu podnosiła i ponoć (wg niej) powinien już główkę trzymać. Mój nie trzyma do tej pory. Więc już sama nie wiem czy się martwić czy nie. -
Hey co do umiejetnosci Marczello w 2 miesiacu wyciaganie smoka z buzi i wielki ryk
,wkladanie raczek do buzki , pokazywanie języka , a w tym robienie babelkow ze sliny , a slabo było z lezeniem na brzuszku , główka mu się chwiala teraz jest stabilna , ale nadal nie lubi na brzuszku
magdalena lubi tę wiadomość
-
patulla wrote:Tak mojego też wcześniej już tak podnosiła. Mojego liczy się jakby miał 2,5 miesiąca, a nie 3,5. Więc raczej na 2,5 powinien już radzić sobie z tym.
Spokojnie nadrobi wszystko szybko ja borykam sie z główka krzywą nawet nie wiem kiedy to mu sie stałojuz sie poprawia ale zla na siebie jestem bo zajelam sie mlekiem a nie ogarnelam główki wiedząc ze może ona sie odksztalcic ehh dobrze ze juz powoli wraca -
nick nieaktualny
-
a ja od dzisiaj wprowadzam łatwy plan dnia wg Tracy Hogg zobaczymy czy zadziała, wczoraj zaczęłam czytać "język niemowląt" bo dziecko mi się psuć zaczyna więc trzeba coś z tym zrobić, wczoraj zły dzień i pierwszy raz mi się zdarzyło że Ewelina w łóżeczku wieczorem zasnąć nie mogła co smok jej wypadł to bek a że ja strasznie śpiąca byłam (biorę bromergon na likwidację pokarmu i po nim ziewam od rana do wieczora) to wzięłam ją do nas z zamiarem przełożenia do łóżeczka jak porządnie zaśnie... i obudziłam się o 5:30
Ja nosiłam pas ale rzadko bo okropnie niewygodne to cholerstwo więc nie polecammagdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
zozol wrote:Magdalena mojego już w 6 tygodniu podnosiła i ponoć (wg niej) powinien już główkę trzymać. Mój nie trzyma do tej pory. Więc już sama nie wiem czy się martwić czy nie.
ojej to faktycznie wcześnie ! no ja też nie wiem jak to powinno wyglądać mąż wykupił abonament medyczny dla Olusia więc napiszemy go na konsultację.
-
mirka14 wrote:a ja od dzisiaj wprowadzam łatwy plan dnia wg Tracy Hogg zobaczymy czy zadziała, wczoraj zaczęłam czytać "język niemowląt" bo dziecko mi się psuć zaczyna więc trzeba coś z tym zrobić, wczoraj zły dzień i pierwszy raz mi się zdarzyło że Ewelina w łóżeczku wieczorem zasnąć nie mogła co smok jej wypadł to bek a że ja strasznie śpiąca byłam (biorę bromergon na likwidację pokarmu i po nim ziewam od rana do wieczora) to wzięłam ją do nas z zamiarem przełożenia do łóżeczka jak porządnie zaśnie... i obudziłam się o 5:30
Ja nosiłam pas ale rzadko bo okropnie niewygodne to cholerstwo więc nie polecam
mirka bardzo chcę tą książkę mieć fajna? będziesz postępować według zaleceń z tej książki?
o bierzesz bromergon? ja też brałam ale przed ciążą;/
noo poszalałaś z tą drzemką hi hi hi
-
patulla wrote:Zozol, a mój dziś ma wyjątkowo dobry dzień i interesuje się zabawkami wiszący na macie. Twój mały pewni z gorąca nie może wytrzymać. A teraz jadę z nimi do mamy znowu. Jakoś chyba wytrzymamy w samochodzie
Mirka ja też czytałam tą książkę, z paroma kwestiami się nie zgadzam ale ogólnie fajna i godna polecenia książka. A z testu jakie dziecko ci wyszło bo nam podręcznikowe !! ( z elementami ruchliwego)