X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i syn kuzynki rozpoczął dziś chemioterapię :( To białaczka szpiku kostnego :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chetnie bym przyjela na mleko hipp combiotic.:)
    wyslalam zaproszenie
    patulla wrote:
    Mam do oddania kupony raboatowe do rossmanna:
    na mleko HIPP Combiotic (800g) - 15%
    na płyn do kąpieli HIPP (350ml) - 20%
    na żel do mycia ciała i włosów (400ml) - 20%
    Chciałaby któraś z Was?:-)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    witam Mamusie,jestem z lipcówek i mam pytanie;
    czy któraś z Mam używała po porodzie pasa poporodowego i mogłaby coś polecić.
    wiem,ze są rożne opinie a propo noszenia tego, a wybór jest ogromny...
    bede wdzieczna za informacje.
    pozdrawiam
    misia ja nie nosiłam więc nie pomogę

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się piątkowo:)

Łukaszo dał mi nawet pospać:) zasnął w końcu o 22:40, pobudki 2,4,8 Więc całkiem spoko:) Teraz po porannej zabawie sobie drzemie:)

Ja już posprzątałam, zjadłam śniadanie i czekam, żeby się obudził i pójdziemy chyba na spacerek:)

Bo tak to dziś już nie mam żadnych planów.

Aaaa Łukasz wczoraj spał pierwszy raz na brzuchu! I to przez 1,5h! Tata Go tak położył i nawet jakoś nie protestował:)

Miłego dnia!

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ale jestem zmęczona, nie wyspana ciągle (ale nie przez dzieci) i mam wszystkiego dość:/
    Pisanie pracy mi nie idzie, bo jak można pisać, jak ciągle mam tyle kłopotów na głowi.

A mój mężuś myśli, że jak powie przepraszam za wszystko, to wszystko będzie załatwione i dalej będzie mógł robić co mu się podoba. A jego rodzice są jeszcze gorsi - ja dzwonie i proszę ich o pomoc, żeby chociaż porozmawiali z nim, a oni nic nie robią.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    witam Mamusie,jestem z lipcówek i mam pytanie;
    czy któraś z Mam używała po porodzie pasa poporodowego i mogłaby coś polecić.
    wiem,ze są rożne opinie a propo noszenia tego, a wybór jest ogromny...
    bede wdzieczna za informacje.
    pozdrawiam

Ja nie używałam.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Jak podciąga go pani doktor do siadu to w ogóle główki nie podnosi, ale leżąc na brzuszku ładnie sobie radzi. I asymetrię ułożeniową widać jeszcze
    aaaa mojego Olusia jeszcze pani doktor do siadu nie podnosila ale to pewnie za wcześnie.
    dzięki za objaśnienie :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    aaaa mojego Olusia jeszcze pani doktor do siadu nie podnosila ale to pewnie za wcześnie.
    dzięki za objaśnienie :-)

Magdalena mojego już w 6 tygodniu podnosiła i ponoć (wg niej) powinien już główkę trzymać. Mój nie trzyma do tej pory. Więc już sama nie wiem czy się martwić czy nie.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mojego też wcześniej już tak podnosiła. Mojego liczy się jakby miał 2,5 miesiąca, a nie 3,5. Więc raczej na 2,5 powinien już radzić sobie z tym.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey co do umiejetnosci Marczello w 2 miesiacu wyciaganie smoka z buzi i wielki ryk :-) ,wkladanie raczek do buzki , pokazywanie języka , a w tym robienie babelkow ze sliny , a slabo było z lezeniem na brzuszku , główka mu się chwiala teraz jest stabilna , ale nadal nie lubi na brzuszku :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Tak mojego też wcześniej już tak podnosiła. Mojego liczy się jakby miał 2,5 miesiąca, a nie 3,5. Więc raczej na 2,5 powinien już radzić sobie z tym.

Spokojnie nadrobi wszystko szybko ja borykam sie z główka krzywą nawet nie wiem kiedy to mu sie stałojuz sie poprawia ale zla na siebie jestem bo zajelam sie mlekiem a nie ogarnelam główki wiedząc ze może ona sie odksztalcic ehh dobrze ze juz powoli wraca

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj doprowadza mnie do białej gorączki, nie chce spać i marudzi jak nie wiem!

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, a mój dziś ma wyjątkowo dobry dzień i interesuje się zabawkami wiszący na macie. Twój mały pewni z gorąca nie może wytrzymać. A teraz jadę z nimi do mamy znowu. Jakoś chyba wytrzymamy w samochodzie

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Moje dziecko dzisiaj doprowadza mnie do białej gorączki, nie chce spać i marudzi jak nie wiem!

to jesteśmy w dwie

zozol lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od dzisiaj wprowadzam łatwy plan dnia wg Tracy Hogg zobaczymy czy zadziała, wczoraj zaczęłam czytać "język niemowląt" bo dziecko mi się psuć zaczyna więc trzeba coś z tym zrobić, wczoraj zły dzień i pierwszy raz mi się zdarzyło że Ewelina w łóżeczku wieczorem zasnąć nie mogła co smok jej wypadł to bek a że ja strasznie śpiąca byłam (biorę bromergon na likwidację pokarmu i po nim ziewam od rana do wieczora) to wzięłam ją do nas z zamiarem przełożenia do łóżeczka jak porządnie zaśnie... i obudziłam się o 5:30 :)

Ja nosiłam pas ale rzadko bo okropnie niewygodne to cholerstwo więc nie polecam

magdalena, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój skarb śpiący w 4 tygodniu
    d5cfcf4c3aa32019med.jpg

i w 8 tygodniu :)
    cb84fdd981831681med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:14

aga8787, zozol, aisa, Kaja, Bea_tina lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Magdalena mojego już w 6 tygodniu podnosiła i ponoć (wg niej) powinien już główkę trzymać. Mój nie trzyma do tej pory. Więc już sama nie wiem czy się martwić czy nie.

ojej to faktycznie wcześnie ! no ja też nie wiem jak to powinno wyglądać mąż wykupił abonament medyczny dla Olusia więc napiszemy go na konsultację.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:

mój też maruderował ale potrzebował snu :)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    a ja od dzisiaj wprowadzam łatwy plan dnia wg Tracy Hogg zobaczymy czy zadziała, wczoraj zaczęłam czytać "język niemowląt" bo dziecko mi się psuć zaczyna więc trzeba coś z tym zrobić, wczoraj zły dzień i pierwszy raz mi się zdarzyło że Ewelina w łóżeczku wieczorem zasnąć nie mogła co smok jej wypadł to bek a że ja strasznie śpiąca byłam (biorę bromergon na likwidację pokarmu i po nim ziewam od rana do wieczora) to wzięłam ją do nas z zamiarem przełożenia do łóżeczka jak porządnie zaśnie... i obudziłam się o 5:30 :)

Ja nosiłam pas ale rzadko bo okropnie niewygodne to cholerstwo więc nie polecam

mirka bardzo chcę tą książkę mieć fajna? będziesz postępować według zaleceń z tej książki?
    o bierzesz bromergon? ja też brałam ale przed ciążą;/
    noo poszalałaś z tą drzemką hi hi hi

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla wrote:
    Zozol, a mój dziś ma wyjątkowo dobry dzień i interesuje się zabawkami wiszący na macie. Twój mały pewni z gorąca nie może wytrzymać. A teraz jadę z nimi do mamy znowu. Jakoś chyba wytrzymamy w samochodzie
    u nas gorąco nie było dzisiaj a w mieszkaniu nawet dość przyjemnie.

Mirka ja też czytałam tą książkę, z paroma kwestiami się nie zgadzam ale ogólnie fajna i godna polecenia książka. A z testu jakie dziecko ci wyszło bo nam podręcznikowe !! ( z elementami ruchliwego)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ