Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka fajna jak narazie jestem na 60 stronie i próbujemy wprowadzać rady w życie

U nas wyszedł aniołek z dużą dozą sredniaczka czyli tego podrecznikowego :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się sobotnie:)

U nas całkiem ok:) chyba znalazłam "sposób" na Łukasza, wieczorem jak ja chce już iść spać, a on nie koniecznie, to zabieram Go do zabawy, nieusypiam na siłę i po chwili sam zamyka oczka i zasypia,a tak to Go nosiłam godzine, albo więcej:P a Tak to się Go kładzie, w zasadzie sam się bawi i pada sam:) Tym sposobem, wczoraj zasnął o 21:30, ale że jadł o 20:30, to pobudki były 0:30, 2:30, 4:30 i 7:40, o 4:30 oczywiście już wylądował z mamą w łóżku, bo tak to spi bez problemu w łóżeczku, wręcz chciałam Go wziąć na całą noc do łóżka, to pogardio, zasnął w łóżeczku a w łóżku nie chciał;P

Fajnie mąż już po pracy wrócił, teraz odsypia i może Go wyciągnę na jakieś zakupy:P muszę sobie stanik kupić, bo zaraz będę wyglądać jak afrykanka:/

No i chciałam kupić coś Łukaszkowi;P jakieś zabawki-książeczki, albo coś:)

Na kwietniówkach dziewczyny podały fajnego allegrowicza, który ma fajne ubranka na chrzest, takie niestandardowe i nawet nie takie drogie, będę musiała mężowi pokazać, wybrałam 3 rampersy ciekawe co powie:P
    A oto one:
    http://allegro.pl/letni-elegancki-rampers-z-mucha-kamizelka-74-80-i4425620331.html
    http://allegro.pl/elegancki-rampers-z-mucha-74-80-chrzest-wesele-i4455413961.html
    http://allegro.pl/rampers-z-kamizelka-w-pepitke-muszka-74-80-i4455437363.html

Życzę miłego dnia! Bo zapowiada się upalnie

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobote na kaszubach deszczyk :-) w końcu bez słoneczka :-) byle jutro było ciepło

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ewelina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina właśnie czekam na dostawę tego rampersa, jak już dojedzie to dam znać czy warto :)

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • mirka14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie obudziłam Ewelina ładnie spała chyba zrobiła mamie prezent imieninowy a ja miałam taki piękny sen snilo mi się że jestem w ciąży... bliźniaczej :D

A teraz sobie leżymy i Ewelina robi kupę cudny widok :P

Bea_tina, zozol, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie miłego dnia mamuśki ja sukienkę na chrzest miałam już przed porodem kupiona tylko jeszcze buciki muszę kupić i dla siebie sukienkę mąż mi wczoraj obiecał że mi kupi bo poszłam za niego z psem wieczorem na spacer he he

Bea_tina, zozol, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super! Właśnie od Ciebie podkradłam:D Będe wdzięczna za opinie;P

Mirka! Rozbroiłaś mnie! Czasami opłaca się widze coś za kogoś zrobić:D

A właśnie, będę musiała sobie jakąś kiecule kupić, bo ja nie chadzam w kiecach, to nie mam żadnej:P kurde, nie wiem czy się wyrobie ze wszystkim do planowanego 17 sierpnia:D się okaże, najwyżej zrobimy we wrześniu:)

Kaja troche ochłodzenia, zazdroszczę! Ja czekam na mniejsze upały, bo mam dużo ładnych ubranek na chłodniejsze dni, a tu lipa, czasami same body to za dużo:P No nic, oby Łukasz nie wyrósł za szybko z 68:P chociaż 74 też kusi, ale oby był dopiero na jesień:P

Kaja lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Betina nie pisze i pusto ,a mamuski uciekły!!!!!

Bea_tina lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no tak, cały dzień czekałam, żeby ktoś napisał, a tu głucha cisza:( mąż wrócił z pracy o 10, a o 11 juz spał. Obudził się ok 18. A Łukaszek też prawie cały dzień przespał jak nigdy, bałam się, że w nocy nie pośpi, ale! o 19 Go wykąpaliśmy, a o 20:30 padł spać! A nie usypialiśmy Go nawet, tylko leżał z nami na wersalce i padł! Myślę Go obudzić na karmienie, bo boje się, że i tak zaraz będzie wstawać, no nie wiem zobaczymy:P

Także dziś jestem wynudzona za wszystkie czasy, męża nie było, dziecka niemal też, aż człowiek się głupio czuje, oby jutro mąż z nami posiedział, a nie spał znowu eh... Ale jak coś to Go też nie budze, biedny mało sypia więc kiedyś musi pospać:)

To ja zmykam, dobranoc wszystkim nieobecnym:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś prawie cały dzień poza domem. Fajne te rampersy, szkoda że ich wcześniej nie widziałam ale w sumie i tak mój za duże by je miał bo widziałam numeracja od 68 się zaczyna.
    Ewelina wszystkiego dobrego z okazji imienin-nie wiem czy obchodzicie imieniny czy urodziny. My urodziny.
    Z Maksiem też dziś pospaliśmy ładnie bo do 10.30 (od 5.00 w łózku ze mną)
    Beatina nasz jakoś nie umie przy zabawie zasnąć a przyznam że nie raz na to liczyłam :( U nas ostatnio coraz częściej zasypianie na rękach co też mnie wkurza bo tak ładnie zasypiał cobie sam w łóżeczku. Plecy mi przez to wysiadają.
    Dobrej nocki dziewczyny

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kochane:)

Ja hak zwykle mogłabym tylko marudzić i narzekać, ale lepiej będę cicho juz:/

No nic, ale idę się umyć i spać.

Aaa... myślę nad kupienie sobie hula hop z wypustkami takmi, żeby poprawić trochę brzuch. Dobry pomysł?:)

mirka14 lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kobietki
    no rzmpers nr 2 jest superancki :-) u nas dzis gorąco było mieliśmy gości i ja wreszcie byłam u ginekologa wszystko jest ok z tarczyca się leczymy.
    mirka najlepszego!
    patulla a wiesz że podawanie dziecku smoka i dopajanie powoduje że z antykoncepcji naturalnej nici tak piszę z ciekawości bo pisałaś kiedyś że nie wierzysz w anty przy kp. ja jeszcze nie miałam owulacji a no i karmienie nie moze mieć przerwy powyżej 6 h.
    coraz częściej słyszę że mój syncio jest do mnie podobny :-) :-) :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:-)

My dzis bardzo porannie, Lukaszek mial pgolnie budzaca noc. A o 5 zrobil kupsko, myslalam ze przebiore i do spania, ale gdzie:-) szaleje maly cwaniak, ale licze ze jak sie pobawi to jeszcze usnie:-) no chyba ze chce mame zombi, to ok:-)

Widze ze pogoda juz sie robi goraca, kolejny upalny dzien, eh, troche to meczace, no ale w sumiewakacje hihi:-)

Zozol, dobrze ze wczoraj udalo sie pospac:-) nie ma to jak elegancko drzemka dla regeneracji przed i po ciezkim dniu:-) a plecy sie wyrabiaja, ja duzo nosze od poczatku i pierwszy miesiac bul trudny, a pozniej coraz lepiej, oby jednak Maksiu tego nie naduzywal!

Patulla, ja nigdy nie zauwazylam, ze marudzisz, bo zarobisz znowu wirtualnego kopa;) a hula hop, fajna rzecz, ja jestem z tych co nie potrafia wiec szalu nie ma:-)

Magdalena nie wiedzialam, ze tak dziala naturalna anty, no widzisz, dobrze wiedziec, bo spelniam wszelkie wymogi hihi:-)

Milego dnia mamuski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 05:44

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też nie wiedziałam więc żadnych anty stosować nue będę najwyżej Oluś będzie miał rodzeństwo :-) Beatina ja też już nie śpie od 6 już kilka dni tak mam Olo ma oczy jak 5 złoty i do zabawy chętny. Teraz śpi w wózku mam nadzieje że chociaż z godzinke szarpnie
    zozol ze względu na kręgosłup ja małego bardzo krótko noszę i żeby było śmiesznie on to czuje i nie wymusza od mamusi rączek natomiast u tatusia już tak dzieci są b. mądre, wyczuwają słabości rodziców i nie tylko :/
    patulla ja też nie odczułam nigdy że marudzisz więc nie gadaj głupot ;)
    my wczoraj gościnnie i dziś ciąg dalszy super :-) :-) :-)
    udanej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 08:04

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a my dzisiaj wybieramy się z małym nad wodę do Czech, mam nadzieję że da się mamie trochę poopalać bo mamuśka blada jak córka młynarza :)
    A co do karmienia a antykoncepcji to położna mówiła i gdzieś czytałam że karmienie musi być co 3 godziny-nawet w nocy! A zaś ginekolog powiedział że matka jest chroniona TYLKO w samym momencie karmienia bo podczas samego aktu karmienia wytwarzana jest prolaktyna (chyba mówił o prolaktynie-w każdym bądź razie jakiś hormon)
    Patulla marudzisz czy nie po to jest to forum i my żeby tego słuchać :)

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Hej dziewczyny, a my dzisiaj wybieramy się z małym nad wodę do Czech, mam nadzieję że da się mamie trochę poopalać bo mamuśka blada jak córka młynarza :)
    A co do karmienia a antykoncepcji to położna mówiła i gdzieś czytałam że karmienie musi być co 3 godziny-nawet w nocy! A zaś ginekolog powiedział że matka jest chroniona TYLKO w samym momencie karmienia bo podczas samego aktu karmienia wytwarzana jest prolaktyna (chyba mówił o prolaktynie-w każdym bądź razie jakiś hormon)
    Patulla marudzisz czy nie po to jest to forum i my żeby tego słuchać :)
    udanego wypadu :-) tylko żebyś się nie spaliła na raczka ;)
    no u mnie owulacji jeszcze nie było a jakby nie patrzył zaraz bedą trzy miechy no zobaczymy jak będzie ;) u mnie karmienie jest co 2-3 godziny mój synuś dłużej nie daje rady.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol zazdroszcze:) udanego relaksingu i żeby Maksio też poszalał:)

Kurde skwar jak fiks! Nie da się normalnie stać spokojnie na słońcu;P Wzięłam jak to w niedziele w domu posprzątałam i cała jestem mokra! Zaraz wskakuje pod prysznic, bo jestem conajmniej jak lep na muchy!

Magdalena w sumie to życze, żeby Oluś miał wnet słodkie rodzeństwo:) Ja musze w końcu poruszyć temat czy będziemy się jeszcze seksić, bo w sumie to mąż nic nie mówi, ale wydaje mi się, że przez to, że jest między nami aktualnie napięta atmosfera, to jakoś nie po drodze chyba:/ eh... no cóż

Nie roztopcie się:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea tina no zobaczymy jak wyjdzie :-)
    no skwar na maksa moze się nie roztopie ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też tak robią? Łukasz nie wiem od czego i dlaczego ma takie chwile "spięcia", rozkłada ręce jakby chciał objąć grubasa(w sensie szeroko) i wciska głowę jak żłów. I taki przerażony zaczyna płakac. Do tej pory zdarzyło się to tylko po kąpieli, przy wycieraniu, ale dzisiaj go niosłam i też tak zrobił. Troche to dziwne i chyba musze iść z tym do lekarza, ale może ktoś coś takiego zauważły?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla - forum pełni rolę terapeutyczną, więc pisz do woli ;)
    Ja od wczoraj przeszczesliwa ;) Pierwszy raz w życiu okres przyszedł równo w miesiąc od ostatniego! Regularnie i bez wywoływania! Chyba zastanowie się nad sensem antykoncepcji ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ