KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się sobotnie:)
U nas całkiem ok:) chyba znalazłam "sposób" na Łukasza, wieczorem jak ja chce już iść spać, a on nie koniecznie, to zabieram Go do zabawy, nieusypiam na siłę i po chwili sam zamyka oczka i zasypia,a tak to Go nosiłam godzine, albo więcej:P a Tak to się Go kładzie, w zasadzie sam się bawi i pada sam:) Tym sposobem, wczoraj zasnął o 21:30, ale że jadł o 20:30, to pobudki były 0:30, 2:30, 4:30 i 7:40, o 4:30 oczywiście już wylądował z mamą w łóżku, bo tak to spi bez problemu w łóżeczku, wręcz chciałam Go wziąć na całą noc do łóżka, to pogardio, zasnął w łóżeczku a w łóżku nie chciał;P
Fajnie mąż już po pracy wrócił, teraz odsypia i może Go wyciągnę na jakieś zakupy:P muszę sobie stanik kupić, bo zaraz będę wyglądać jak afrykanka:/
No i chciałam kupić coś Łukaszkowi;P jakieś zabawki-książeczki, albo coś
Na kwietniówkach dziewczyny podały fajnego allegrowicza, który ma fajne ubranka na chrzest, takie niestandardowe i nawet nie takie drogie, będę musiała mężowi pokazać, wybrałam 3 rampersy ciekawe co powie:P
A oto one:
http://allegro.pl/letni-elegancki-rampers-z-mucha-kamizelka-74-80-i4425620331.html
http://allegro.pl/elegancki-rampers-z-mucha-74-80-chrzest-wesele-i4455413961.html
http://allegro.pl/rampers-z-kamizelka-w-pepitke-muszka-74-80-i4455437363.html
Życzę miłego dnia! Bo zapowiada się upalnie -
Ja się właśnie obudziłam Ewelina ładnie spała chyba zrobiła mamie prezent imieninowy a ja miałam taki piękny sen snilo mi się że jestem w ciąży... bliźniaczej
A teraz sobie leżymy i Ewelina robi kupę cudny widokBea_tina, zozol, magdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
a właśnie miłego dnia mamuśki ja sukienkę na chrzest miałam już przed porodem kupiona tylko jeszcze buciki muszę kupić i dla siebie sukienkę mąż mi wczoraj obiecał że mi kupi bo poszłam za niego z psem wieczorem na spacer he he
Bea_tina, zozol, magdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
Ewelina super! Właśnie od Ciebie podkradłam:D Będe wdzięczna za opinie;P
Mirka! Rozbroiłaś mnie! Czasami opłaca się widze coś za kogoś zrobić
A właśnie, będę musiała sobie jakąś kiecule kupić, bo ja nie chadzam w kiecach, to nie mam żadnej:P kurde, nie wiem czy się wyrobie ze wszystkim do planowanego 17 sierpnia:D się okaże, najwyżej zrobimy we wrześniu:)
Kaja troche ochłodzenia, zazdroszczę! Ja czekam na mniejsze upały, bo mam dużo ładnych ubranek na chłodniejsze dni, a tu lipa, czasami same body to za dużo:P No nic, oby Łukasz nie wyrósł za szybko z 68:P chociaż 74 też kusi, ale oby był dopiero na jesieńKaja lubi tę wiadomość
-
Kaja no tak, cały dzień czekałam, żeby ktoś napisał, a tu głucha cisza:( mąż wrócił z pracy o 10, a o 11 juz spał. Obudził się ok 18. A Łukaszek też prawie cały dzień przespał jak nigdy, bałam się, że w nocy nie pośpi, ale! o 19 Go wykąpaliśmy, a o 20:30 padł spać! A nie usypialiśmy Go nawet, tylko leżał z nami na wersalce i padł! Myślę Go obudzić na karmienie, bo boje się, że i tak zaraz będzie wstawać, no nie wiem zobaczymy:P
Także dziś jestem wynudzona za wszystkie czasy, męża nie było, dziecka niemal też, aż człowiek się głupio czuje, oby jutro mąż z nami posiedział, a nie spał znowu eh... Ale jak coś to Go też nie budze, biedny mało sypia więc kiedyś musi pospać
To ja zmykam, dobranoc wszystkim nieobecnym:) -
My dziś prawie cały dzień poza domem. Fajne te rampersy, szkoda że ich wcześniej nie widziałam ale w sumie i tak mój za duże by je miał bo widziałam numeracja od 68 się zaczyna.
Ewelina wszystkiego dobrego z okazji imienin-nie wiem czy obchodzicie imieniny czy urodziny. My urodziny.
Z Maksiem też dziś pospaliśmy ładnie bo do 10.30 (od 5.00 w łózku ze mną)
Beatina nasz jakoś nie umie przy zabawie zasnąć a przyznam że nie raz na to liczyłamU nas ostatnio coraz częściej zasypianie na rękach co też mnie wkurza bo tak ładnie zasypiał cobie sam w łóżeczku. Plecy mi przez to wysiadają.
Dobrej nocki dziewczyny -
Dobranoc Kochane:)
Ja hak zwykle mogłabym tylko marudzić i narzekać, ale lepiej będę cicho juz:/
No nic, ale idę się umyć i spać.
Aaa... myślę nad kupienie sobie hula hop z wypustkami takmi, żeby poprawić trochę brzuch. Dobry pomysł?mirka14 lubi tę wiadomość
-
witam kobietki
no rzmpers nr 2 jest superanckiu nas dzis gorąco było mieliśmy gości i ja wreszcie byłam u ginekologa wszystko jest ok z tarczyca się leczymy.
mirka najlepszego!
patulla a wiesz że podawanie dziecku smoka i dopajanie powoduje że z antykoncepcji naturalnej nici tak piszę z ciekawości bo pisałaś kiedyś że nie wierzysz w anty przy kp. ja jeszcze nie miałam owulacji a no i karmienie nie moze mieć przerwy powyżej 6 h.
coraz częściej słyszę że mój syncio jest do mnie podobny -
Hejo:-)
My dzis bardzo porannie, Lukaszek mial pgolnie budzaca noc. A o 5 zrobil kupsko, myslalam ze przebiore i do spania, ale gdzie:-) szaleje maly cwaniak, ale licze ze jak sie pobawi to jeszcze usnie:-) no chyba ze chce mame zombi, to ok:-)
Widze ze pogoda juz sie robi goraca, kolejny upalny dzien, eh, troche to meczace, no ale w sumiewakacje hihi:-)
Zozol, dobrze ze wczoraj udalo sie pospac:-) nie ma to jak elegancko drzemka dla regeneracji przed i po ciezkim dniu:-) a plecy sie wyrabiaja, ja duzo nosze od poczatku i pierwszy miesiac bul trudny, a pozniej coraz lepiej, oby jednak Maksiu tego nie naduzywal!
Patulla, ja nigdy nie zauwazylam, ze marudzisz, bo zarobisz znowu wirtualnego kopa;) a hula hop, fajna rzecz, ja jestem z tych co nie potrafia wiec szalu nie ma:-)
Magdalena nie wiedzialam, ze tak dziala naturalna anty, no widzisz, dobrze wiedziec, bo spelniam wszelkie wymogi hihi:-)
Milego dnia mamuski!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 05:44
magdalena lubi tę wiadomość
-
no ja też nie wiedziałam więc żadnych anty stosować nue będę najwyżej Oluś będzie miał rodzeństwo
Beatina ja też już nie śpie od 6 już kilka dni tak mam Olo ma oczy jak 5 złoty i do zabawy chętny. Teraz śpi w wózku mam nadzieje że chociaż z godzinke szarpnie
zozol ze względu na kręgosłup ja małego bardzo krótko noszę i żeby było śmiesznie on to czuje i nie wymusza od mamusi rączek natomiast u tatusia już tak dzieci są b. mądre, wyczuwają słabości rodziców i nie tylko
patulla ja też nie odczułam nigdy że marudzisz więc nie gadaj głupot
my wczoraj gościnnie i dziś ciąg dalszy super
udanej niedzieli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 08:04
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, a my dzisiaj wybieramy się z małym nad wodę do Czech, mam nadzieję że da się mamie trochę poopalać bo mamuśka blada jak córka młynarza
A co do karmienia a antykoncepcji to położna mówiła i gdzieś czytałam że karmienie musi być co 3 godziny-nawet w nocy! A zaś ginekolog powiedział że matka jest chroniona TYLKO w samym momencie karmienia bo podczas samego aktu karmienia wytwarzana jest prolaktyna (chyba mówił o prolaktynie-w każdym bądź razie jakiś hormon)
Patulla marudzisz czy nie po to jest to forum i my żeby tego słuchaćmagdalena lubi tę wiadomość
-
zozol wrote:Hej dziewczyny, a my dzisiaj wybieramy się z małym nad wodę do Czech, mam nadzieję że da się mamie trochę poopalać bo mamuśka blada jak córka młynarza
A co do karmienia a antykoncepcji to położna mówiła i gdzieś czytałam że karmienie musi być co 3 godziny-nawet w nocy! A zaś ginekolog powiedział że matka jest chroniona TYLKO w samym momencie karmienia bo podczas samego aktu karmienia wytwarzana jest prolaktyna (chyba mówił o prolaktynie-w każdym bądź razie jakiś hormon)
Patulla marudzisz czy nie po to jest to forum i my żeby tego słuchaćtylko żebyś się nie spaliła na raczka
no u mnie owulacji jeszcze nie było a jakby nie patrzył zaraz bedą trzy miechy no zobaczymy jak będzieu mnie karmienie jest co 2-3 godziny mój synuś dłużej nie daje rady.
-
Zozol zazdroszcze:) udanego relaksingu i żeby Maksio też poszalał
Kurde skwar jak fiks! Nie da się normalnie stać spokojnie na słońcu;P Wzięłam jak to w niedziele w domu posprzątałam i cała jestem mokra! Zaraz wskakuje pod prysznic, bo jestem conajmniej jak lep na muchy!
Magdalena w sumie to życze, żeby Oluś miał wnet słodkie rodzeństwo:) Ja musze w końcu poruszyć temat czy będziemy się jeszcze seksić, bo w sumie to mąż nic nie mówi, ale wydaje mi się, że przez to, że jest między nami aktualnie napięta atmosfera, to jakoś nie po drodze chyba:/ eh... no cóż
Nie roztopcie się -
Dziewczyny, czy Wasze maluchy też tak robią? Łukasz nie wiem od czego i dlaczego ma takie chwile "spięcia", rozkłada ręce jakby chciał objąć grubasa(w sensie szeroko) i wciska głowę jak żłów. I taki przerażony zaczyna płakac. Do tej pory zdarzyło się to tylko po kąpieli, przy wycieraniu, ale dzisiaj go niosłam i też tak zrobił. Troche to dziwne i chyba musze iść z tym do lekarza, ale może ktoś coś takiego zauważły?