X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatina Ewelina robi tak czasami jak się obudzi, podczas przeciągania ale nie płacze przy tym tylko właśnie rozkłada ręce i chowa główkę

A dzisiaj moje dziecko pobiło wszelkie rekordy, zawsze ładnie śpi ale tej nocy zasnęła o 21:00 a obudziła się o 7:00 pewnie odsypiała wczorajszy upalny dzień :D

magdalena, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak mnie nie ma, to zawsze się tu rozkręca!

Pisałam też na kwietniówkach o tym dziwnym spinaniu i koral dobrze zauwazyła, tak podejrzewam, że to jest efekt moro, miał po urodzeniu, później zanikło, a ostatnio znowu się pojawiło faktycznie "jak coś się dzieje", więc mam nadzieje, że to nic dla niego groźnego.

Patulla, trudno faktycznie w jakiś sposób Ci pomóc. Wszelkie próby już podejmowałaś, więc niepozostaje Ci zbyt wiele do zrobienia, bo faktycznie albo nim porządnie potrząśniesz, albo zaakceptujesz jego zachowanie. Bo jeśli chodzi o uzależnienie, to może to być dla Was bardzo ciężka przeprawa, szczególnie z dwoma maluchami. Ale prawda jest taka, żebyście walczyli o Was, właśnie ze względu na Kacpra i Konrada, bo szkoda rozrywać rodzinę, choć z drugiej strony też nic na siłę i to mąż musi zrozumieć, żeby przez swoje zachowanie i brak pomocy Was nie stracił.

Mirka, kurde taka nocka, kiedy to było:D Ja po sobotnim budzeniu co godzinę wczoraj zombi, dziś już normalnie, ale zauważyłam, że kąpiel o 19 przynosi efekty wcześniejszego zasypiania! Wczoraj padł o 19:30, a o 20 obudził się zjadł i spał do 24:30 i później standard co 2 godzinki:)

Zozol super, że się wypad udał! I może, że plany opalania się nie spełniły, to i tak zapewne fajmnie dzień spędzony:) Oby tak częściej!

Miłego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkich. My o was pamiętamy choć ostatnio rzadziej zaglądamy. Dużo dobrego dla was.

Bea_tina lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buzaki dla:waszej:corki Alicja na te 3 miesiace!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika kończy dziś 3 miesiące. Jak to zlecialo a niedawno o szyjke sie martwiłam

agata86, aisa lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Marika kończy dziś 3 miesiące. Jak to zlecialo a niedawno o szyjke sie martwiłam
    wszystkiego dobrego dla Mariki no mamusi też :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea tina aaaaa pisałaś o efekcie moro ?! to bardzo dobrze że występuje słyszałam że nie dobrze jak go nie ma u nas już coraz rzadziej jest :-)
    u mnie kolejna wizyta super mnie podniosła na duchu i uszczęśliwiła bo odwiedziła mnie przyjaciółka co prawda Olo był marudny ale daliśmy radę.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja najlepszego dla Malutkiej
    U nas też moro jeszcze czasem występuje ale głowy nie chowa tak jak to Beatina opisała.
    Kolejny upalny dzień się zapowiada chyba spędzimy go mieszkaniu :/

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki syf w mieszkaniu że nie wiem od czego zacząć i kupa prasowania, weekend wyjątkowo spędziłam na nie sprzątaniu i teraz mam tego efekt ehh

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodkie buziaczki dla Mariki:*:* 3 miesiące, pięknie zleciały:)

hehe moja wyobrażnia może troche poszalała z opisem:) ale moro pasduje, a całkiem o tym zapomniałam:P

kolejny upalny dzień, eh...

Zozol, ja dlatego sprzatam dokładnie w niedziele, jak mąż jest, a tak ogólnie to staram sie codziennie, bo później za dużo roboty...

Magdalena zgadza sie, wizyty cieszą:) takie dziwne oderwanie od rzeczywistości:D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla Mariki :)
    Hania ma dziś 12 tygodni i waży 5500g
    Byłyśmy na kontroli u lekarza i niestety jutrzejsze szczepienie przesunięte na piątek a jak dalej będą problemy z kupami to we wrześniu dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:32

mychowe lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina ja też zazwyczaj ogarniam codziennie mieszkanie i codziennie odkurzanie (przez kota) no ale kilka dni ostatnio poluzowałam i mam efekt :) ale już mam posprzątane bo Maksiu pięknie dał mamie 1,5 h na to. Teraz śpi dalej to może poprasuję ale ten upał i żelazko trochę mnie przerażają :(

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol, to masz super syneczka, nie ma co! Na mnie też czeka prasowanie, ale nie jakoś pilne, to może później:P teraz sie bawimy a co, byliśmy na dworze, ale Łukaszkowi za cieplo to marudził.

Aga wiesz, lepiej przełożyc, niż by cos się miało stać! Dobrze, że lekarz zapobiegliwy:) A szczepienie nie ucieknie :) i buziaczki na 12 tygodni :*

aga8787, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla Mariki :)
    Hania ma dziś 12 tygodni i waży 5500g
    Byłyśmy na kontroli u lekarza i niestety jutrzejsze szczepienie przesunięte na piątek a jak dalej będą problemy z kupami to we wrześniu dopiero
    podobne wagi mają nasze Szkraby :-) o jej to męczycie się z kupami długo :( przykro mi.

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam nieplanowany wyjazd najpierw do rodziców a potem nad morze om jak cudnie mam tylko nadzieję że Oluś dobrze zniesie podróż troche dygam aaaaaaaa

nie będzie dobrze musi być! :-) :-) :-) :-) :-) :-)
    yupi ależ się cieszę no i w niedziele 1 rocznica ślubu <3

Bea_tina, zozol, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena my też zaczynamy urlop za tydzień jupi i Marczello poleci ehhh ciekawe jak zniesie lot oby dobrze i bez krzyku!!!! Bo troszke bedzie męczący ten dzien !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi Marczello tez tyle miał dokładnie!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena, morze!!! ALE CI ZAZDROSZCZE!!! Ale odległość 600km mnie przeraża, może za rok(a raczej na pewno!). W tym roku wakacje mam w ogrodzie:D chociaż myślimy nad weekendem w górach:) tam mamy zdecydowanie bliżej, a przy okazji pojedziemy do dziadka Damiana:) w końcu zobaczy pierwszego prawnuka:)

Aga Łukasz klocu w 10t już ważył 5800 hihi:D czekam na 7 kg, żeby przejść na pampersy 4:D bo mam 3/4 opakowania 4, także się okaże czy będzie trzeba dokupywać:)

Łukaszek padł po 4 śniadaniu, pobawił się, a coraz częściej bawi się sam! zjadł, zrobił 2 kupcie, dojadł i zasnął przy cycu:)

ALAALICJA, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena, morze!!! ALE CI ZAZDROSZCZE!!! Ale odległość 600km mnie przeraża, może za rok(a raczej na pewno!). W tym roku wakacje mam w ogrodzie:D chociaż myślimy nad weekendem w górach:) tam mamy zdecydowanie bliżej, a przy okazji pojedziemy do dziadka Damiana:) w końcu zobaczy pierwszego prawnuka:)

Aga Łukasz klocu w 10t już ważył 5800 hihi:D czekam na 7 kg, żeby przejść na pampersy 4:D bo mam 3/4 opakowania 4, także się okaże czy będzie trzeba dokupywać:)

Łukaszek padł po 4 śniadaniu, pobawił się, a coraz częściej bawi się sam! zjadł, zrobił 2 kupcie, dojadł i zasnął przy cycu:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina to my smigamy troszku dalej niźli koleżanka :-) i wracamy za miesiąc na szczepienie !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ