KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Liliana boska, świetnie że tak śpi a przybiera też w porządku więc niech sobie śpi jak lubi, u nas szczepienie się rozwleka w czasie nie dość że było tydzień później to jeszcze w przychodni zabrakło jednej szczepionki i miałyśmy iść za dwa dni na doszczepienie ale zrobił się obrzęk po DTP, więc lekarka kazała czekać aż obrzęk zejdzie, tylko że z obrzęku zrobił się ropień
, i teraz chodzimy do chirurga usuwać ropę na szczęście nie trzeba go nacinać a=mam nadzieję że się ładnie zagoi a kolejne DTP musimy kupić acelularne ba to jakaś masakra teraz była
mychowe lubi tę wiadomość
-
witam sie
wczorajk miałam maraton serialowy, dzis ciag dalszy:)
mychowe Liliana piękna:) a widać, że szczęśliwa, to nie ma sie co przejmować wagą
Mirka oby obrzęk szybko zszedł, kurde ciężka sprawa:(
Dziewczyny, Wy tą wode podajecie z glukozą tą co sie piło w ciąży? Bo sie tak właśnie zastanawiałam:)
My dziś noc rewelacja, Łukaszek padł zaraz po kąpaniu i jedzeniu i nawet ładnie pospał
Rodzice mieli wczoraj drugie podejście, było znacznie lepiej:)
Miłego dnia mamuśki:)agata86, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
Beatina my też mieliśmy wczoraj kolejne podejście i też już było o wiele lepiej, z tym że muszę używać żeli nawilżających.
Mychowe no właśnie wczoraj o tobie myślałam bo przeglądałam te forum od początku i kiedyś się udzielałaś a po porodzie zniknęłaś. Lili superwowa widać ze śmieszek, po buzince i po kitkach nie wygląda na niedojedzonąNo i pięknie ci śpi, pozazdrościć.
Kurde Mirka to fatalnie że taka reakcja po tej szczepionce, pewnie mała płacze jak jej to wyciskają
A u nas znowu noc kiepska, pięknie zasnął po 20.00 ale o 23,30 już chciał jeść i potem co 2 godziny. Nie wiem co mu się tak odwidziało, tak pięknie sypiał w nocy a teraz jakaś masakra. Może to skok rozwojowy?-oby i żeby za kilka dni wróciło wszystko do normy bo zwariuję z niedospania.mychowe lubi tę wiadomość
-
Beatina ja nie podaję glukozy, tylko samą wodę, ale chyba chodzi o tą co w ciąży się piło.
Słyszałam o tym że dzieci się uspokajają po glukozie i nieraz miałam ochotę dać Maksiowi ale boję się że się od słodkiego uzależni i nie będzie chciał potem normalnej wody. -
Hej hej my już teżr po 2 dawce szczepienia. mała łagodnie przeszła. Ja natomiast lekkiego szoku doznałam kiedy sie okazało że jeszcze 3 dawka.ja niestety nie doinformowana jak zawsze.W sumie ponad 1800 zł to dla nas jednak sporo. Ale mam nadzieję że na zdrowie małej.
-
nick nieaktualny
-
Witam:)
Ja na cieniutkie body zakładam takie bluzki.
A glukoza taka z apteki i robie takie żeby było lekko słodkie. Wiem, że woda jest dobra, ale jakoś tak mi nie wychodzi żeby poic moje małych woda. Liczę, że jak będą więksi to sami będą woleli wodę. Dzieci siostry i brata zaczęli pić wodę później i teraz głównie piją wodę
-
zozol nam pomogła wazelina hihi:) bo bez tego, to ani mru mru:)
kurde ja wody nic nie podaje, za każdym razem idzie cyc, ale już mam tak zahartowane, że ogarniają karmienie nawet co 1,5h;P
Zozol, to jak mój Łukasz tak śpi, to uważam to za dobrą nockęBo zawsze ma ok 4-godzinną drzemkę, a później już co 2 godziny:P
Ciekawe czy doczekamy kiedyś dłuższego spanka hihi:) ale ja już się też wdrożyłam w takie spanie i jak taką mam nockę to jestem bardzo wyspana:) Gorzej, jak są pobudki co 1-1,5:)
AlaAlicja, ja też nie wiedziałam, że są pierw 3 dawki co 6 tygodni, myślałam że 2:P no ale ja nie brałam całego pakietu, tylko póki co tylko skojarzone, więc dla mnie to 300zl nie 1800!
agata, ja zakładam też na gołe ciało
Dziewczyny, a to źle, że nie podaje wody w dni ciepłe, a dostaje tylko cyc? -
Bea_tina pierś powinna wystarczać malemu:) Ja podaje tak dla "frajdy" i zawsze wiem, że jakby mnie nie było to na chwile glukoza go zadowoli. No i daje mu też dlatego, że raz dziennie dostaje żelazo, to jakbym miała ściągać trochę pokarmu idt to wolę tak:)
A ja już powoli myślę o tym żeby malutkiemu zacząć dawać co do jedzenia, a już na pewno będę musiała rozpocząć dawać gluten.w ale to od przyszłego tygodnia, musze się w coś zaopatrzyćBea_tina lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego dla Kacperka
My po szczepieniu mimo że kupki nadal nie bardzo. Hania trochę marudzi i śpi po szczepieniu ale udało się USG zrobić bez płaczuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 14:56
agata86, aisa, patulla lubią tę wiadomość
-
Maksiu dzisiaj też grzeczny jak aniołek, większość czasu śpi. A mamuśka ma dzisiaj wychodne, idę na parapetówkę do koleżanki z pracy. myślę że chłopaki poradzą sobie beze mnie
pisałam wam już ze Maks przestał lubić wózek? Ryk jak nie wiem. Macie jakiś pomysł żeby na nowo polubił? -
Patulla, wszystkiego najlepszego dla Kacperka!
Zazdroszczę meblowania mieszkania, super sprawaSzkoda tylko, że mąż zachowuje się tak a nie inaczej i zostajesz ze wszystkim sama..
Mirka, słitaśna jest Twoja Ewelinka! Spóźnione życzenia imieninowe!Współczuje przejść poszczepiennych, oby szybko przeszło!
Natalinka, dla Ciebie i Kubusia zdrówka z okazji imienin! Sesja Młodziana super!
Kaja, udanego urlopowania!
Fizjo, Ty pracusiu
AlaAlicja, 100 lat dla Mariki, czas szybko zasuwa.
Beatina, fajne są te rampersy z linków. Zdecydowałaś się już na któryś? Sukienkę na chrzciny kupiłaś w necie, jak tak to podeślij linka
Jeśli można jeszcze uzupełniać liste to ja bym prosiła dopisać drugie imię do mojego Janka czyli Karol.
Łukaszek podobny do Ciebie!
Agata86, Antoś to mały słodziak!
Magdalena, dużo miłości z okazji rocznicy ślubu! I udanych wyjazdów
Zozol, fajnie że wypad nad wodę do Czech się udał! Piękny suwaczek!Super wyglądaliście na chrzcie! Udanego wieczornego wyjścia!
Mychowe, pięknota z Twojej Lili!
Agata87, dobrze że już po szczepieniu i usg
My do szczepienia mamy jeszcze 10 dni. Na urlop jedziemy do Polski, w sumie żaden to urlop będzie bo jeżdżenie po rodzinie, załatwianie papierów dla Małego i może chrzest się też uda ogarnąć. Mi włosy też wypadają.magdalena, aga8787, patulla, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość
-
magdalena wrote:Dziewczyny jest super dziś Olo cały dzień spał
Zaliczonadziś Gdynia Kaja jestem blisko Ciebie Malkowo.
Hehehe no to masz rzut beretem ,a my na walizkach .....dziś załatwianie pakowanie oby tylko nie cofneli urlopu mojemu bo sie wsciekne jak nie urok to sraczka w tej firmie jedna osoba odpadnie i wszystko sie wali, ale jeszcze doba
magdalena, aisa lubią tę wiadomość