X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas na ból brzuszka właśnie najlepszy jest kocyk. Brzuszkowi zrobi się cieplutko i nie boli;-)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się pakujemy i spadamy nad wodę, może tym razem wytrzymam na słońcu trochę dłużej niż 15 minut :)

Bea_tina, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie

patulla Kacperek rośnie, nie ma co:P

zozol udanej zabawy:P

My dziś dzień bez planów, więc siedziemy w domu i się kisimy, bo wyjść nigdzie nie wyjdziemy skoro ma być 35st:P

Miłego dnia!

aisa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej my właśnie w drodze nad morze :-)
    pozdrawiamy

Bea_tina, zozol, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to udanych wypadów życzymy:) Nic tylko pozazdrościć Wam mogę. Ja byłam z Konrad em w kościele a Kacper w domu z babcią i teraz już tylko siedzę w domu, ewentualnie na podwórku w cieniu nam pozostało.

Kurcze, tęsknię nawet za tym moim mężem, ale nie mogę się poddać i musze postawić na swoim. I gdzie ta moja piękna, wymarzona rodzinka?:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 13:32

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny. Bardzo chętnie bym się wyprowadziła, tylko wszystkie oszczędności włożylismy w budowę i teraz utknęłlismy w martwym punkcie :/ Żeby nie być goloslowna. Wczoraj 20.30, Kuba śpi, a szwagier wyciąga odkurzacz i huczy mi pod drzwiami. Cały dzień w domu się szwendali, bo urlop ma. Przemilczalam, ale ciśnienie mi podnieśli. Dziś przyjechała żona mojego chrzestnego, by zobaczyć Kubę, a siostra w kościele nie była, ale siedziała 3 h w upale na podwórku i czekala na nich by się pokazać ;) I tak zawsze było jak ktoś przyjeżdżał czy do nas, czy do rodziców. Biegli na dol z dzieckiem i nocnikiem. Mała zalatwiala przy stole gościnnym swe potrzeby fizjologiczne. Kurcze, nie każdy musi na to patrzeć i wachac. Nie wynosili jej nawet jak wiszczala, dopiero jak goście pojechali ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczywajcie ile możecie jeśli jesteście na wyjazdach ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla zycze Wam, zeby rodzinka znowu byla w komplecie:-) a maz sie cos oddzywa, czy nic kompletnie?

Ja dzis sie basenowalam w ogrodzie wiec dzien fajny, pozniej burza nas wygonila, to i popadalo to tez lepiej:-)

Lukaszko zasnal fajnie przed 20, ale pozniej przezylam horror. Obudzil sie ok 22:40 po karmieniu wzielam Go na siebie zeby dluzej pospal, ale sie wiercil, to spacerowalismy po mieszkaniu, zaczal mialczec(ze z bolu tak ma). Ja mu mierze temperature a tam 38!! On placzo-miauczy i nic nie pomaga, a jak Go odkladalam to placz. Od 23:20-24 Go lulalam,alew koncu podalam pedicetamol przeciwgoraczkowy. Ok 24:20 usnal niespokojnie, o 24:40 zjadl i teraz spi w lozeczku, zebu odemnie sie jeszcze nie grzal. Teraz mu mierze to ma minimalnie podwyzszona, bo normalnie ma 36,3 a teraz 36,6. Ale ja juz czarne wizje i placz, matko tak sie balam, a usnac teraz nie mam szans z tego stresu.

A najgorzej bo nie znam przyczyny! Kupy robi normalnie, brzuszek miekki, nie mam pojecia dlaczego. A moze zeby, bo jak placzo-miauczal to sie bardzo slinil taka 'gesta slina'. Masakra, oby juz nigdy sie to nie powtorzylo:(

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina a może ma katar i spływa mu to do gardełka i wypluwa ze śliną?
    Nam pediatra mówiła że przeciwgorączkowe dopiero podaje się od 38,5, może był przemęczony tym upalnym dniem i to z tego? Nie wiem trudno coś radzić, obserwuj go dzisiaj a jakby co to do lekarza.
    Naszego od kilku dni męczą straszne gazy w nocy, wierci się, kręci i pojękuje, nie wiem czemu, nie jem nic nowego. kupy robi regularnie, nie wiem skąd ten problem :(

Nas wczoraj też przegoniła burza znad wody ale tak ok 16 więc zdążyliśmy się wyplażingować :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które stosują delicol, do kiedy go podawać? Skąd będę wiedzieć że dziecko już toleruje laktozę?

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, gardełko i osłuch ok, poprostu albo sie zgrzał dniem, albo coś sie zaczyna. Podałam w nocy przeciwgorączkowy, pomogło, bo Łukaszek usnął, wstał przed 6, to było ok, a przed 7 znowu powtórka. Także podałam przeciwgorączkowy i do lekarza. Ale je normalnie, więc albo to "3-dniówka", albo się okaże. Bo jak gorączka zejdzie, to zachowuje się normalnie. No a ja z tego stresu i nerwów to nawet śpiąca nie jestem, a spałam może z 4 godziny, po 2:P nieźle :)

Teraz Łukaszko usnął i Go troche "ochładzam" bo znowu skwar się robi:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol a masujesz brzucholek? Bo u nas to zaraz pomaga, masuje ok 10 min i zaraz bąki albo kupka.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol do 3, czasami 4 miesiąca życia. Ja juz nie podaje delicolu. Zobaczysz zozol, czy będzie go bardziej brzuszek męczyć czy będę ok.

Bea_tina trzydniowe to temperatura powyżej 39. A 38 u dziecka to jeszcze nie tragedia, czasami z przegrzania może być, albo czasami może coś się dopiero rozwijać, obserwuj czy kataru, kaszlu nie będzie miał. Nie panikuj Kochana:)

Mój Konrad ostatnio też dwa dni miał podwyższona temperaturę i podawała przeciwbólowy i obserwowałam i nic innego na razie nie wyszło. Tylko strasznie marudzny był.
    Kacperus ba razie nie miał jeszcze temperatury, albo po prostu nie wiedziałam, bo nie mierze mu. Po pierwszy m szczepieniu był marudzny to dostał wtedy paracetamol i ok. Po drugo m było ok. Teraz trzecie nas czeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 16:53

Bea_tina lubi tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witajcie:-)
    Miłego dnia;-)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzusio mąż mu masuje. On puszcza bąki tylko takie "grube" jak u starego chłopa i się przy nich strasznie męczy, napina się, aż się cały kuli.

To współczuje nerwów :(

u nas z pięknego poranka zrobiło się ciemno i pewnie zaraz lunie deszczem.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla oj jeśli chodzi o Łukaszka to już jestem pewna że będę panikara jak fiks! Niestety, boje się jak diabli o Niego, dlatego każde cokolwiek będzie dla mnie trudne do przebrnięcia niestety:(

Zozol kurcze to nie pomogę, bo jeśli chodzi o problemy brzuszkowe to jestem kompletnie zielona:(

U nas też ciemnica się zrobiła, zaczyna grzmieć, dobrze przynajmniej się chłodniej zrobiło, naprawde już mam serdecznie dość tych upalów, w przyszłym roku ok, niech grzeje, ale teraz może być chłodniej:P

Łukaszek dziś przez zmęczenie marudek jak mało kiedy. No ale cóż. Oby tylko było wszystko ok:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol- mój antos też ma gazy jak stary chłop, umnie chyba było to ze za czesto go karmiłam teraz "mecze go" jak nie chce spac zaqbawa do 2 godzin min i bawiny się w przyciąganie nóżek do brzuszka i uciskanie i masujemy teraz też, wczoraj i dzisiaj i już widze poprawę.

jak się za czesto karmi to dziecko wypija tylko dużo laktozy bo to jest na poczatku w mleku matki i jak stata laktoza spotka sie z nową za wczesnie to sie "gryzie" i stąd te baczki.

• zozol Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od dłuższego czasu karmię co 2-2,5 godziny i też z nim ćwiczę z przyciąganie nóżek. A w nocy ma dłuższe przerwy na jedzenie a i tak się tak męczy :(
    Dzisiaj Maks marudny, chce spać ale się wybudza co chwilę, a to smoczek wypadnie a to wypurtać się nie umie i tak w kółko, przed chwilą dopiero udało mi się zęby umyć a włosy myłam na dwie raty.
    Beatina skąd ty jesteś bo zauważyłam że mamy podobną pogodę przez ostatnie dni :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol ja z Jaworzna ze śląska:P

to cieszcie sie przerwami, ja teraz karmie co 1,5-2h:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nagle ciemnica się zrobiło i ulewa niesamowita ale teraz jest bosko 22 stopnie. :D jak ja tęsknię za taką pogodą

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ