KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga87, wszystkiego najlepszego dla córeczki :* I udanego urlopowania choć odwiedzanie rodzinki bywa męczące, nas to czeka we wrześniu..
Joala, współczuje przejść poszczepiennych.
AlaAlicja, jak się chrzest udał?
Zozol, super że wyjście na parapetówkę udaneNasz wózka nie lubił, a pewnego dnia samo się zmieniło i już lubi... dlaczego? Nie wiem...
Beatina, Jaś też ostro pcha rączki do buzi i je wcina, ale za specjalnie się przy tym nie ślini. I czasem mlaska okrutnie
Najadłaś się strachu z tą temperaturą, może faktycznie ma już dość upałów i tak zareagował.
Mirka, nieźle wyszło z tym chrztem, ale co się dziwić, czas tak zasuwa i ciągle coś jest do zrobienia.
Agata86, u nas nie było nigdy problemów z brzuszkiem więc nie pomogę. Czasem robie tak jak Beatina, nóżki do brzuszka bo Jaś traktuje to jak zabawę i się wtedy śmieje a bączki wtedy też idą.
Natalinka, szybkiej wyprowadzki z domu rodzinnego życzę!
Patulla, Kacperek słodko wygląda z tym kocyczkiem
Magdalena, udanego wypoczynku nad morzem!
Kaja, my też pozdrawiamy
U nas dziś pogoda barowa, Mały w sumie je i śpi.
U nas 11ego pierwsze szczepienie będzie.
Co do pierwszych drugich razów to było nieźle. Bardziej się bałam niż to warte. Wspomogliśmy się odrobiną żelu i było ok. Na szczęście obyło się bez bólu.
Nasze starania - pierwsze cykle bez obserwacji, następne z mierzeniem temp, a tym szczęśliwym okazał się 11 cykl starań.aga8787, Bea_tina, patulla, Kaja, mirka14 lubią tę wiadomość
-
My staraliśmy się 3 miesiące w pierwszej ciąży która skończyła się poronieniem a druga za pierwszym podejściem 2 miesiące po poronieniu.
Jak wy podróżujecię z makuszkami to włączacie klime?
Mała na raczce po szczepieniu ma taka twardą kulke ale nie w miejscu wlkucia tylko obok . Miało któreś dzieciątko tak? Nie wiem czy od piątku może tak to wyglądać -
Patulla ja właśnie zauważyłam że jak go noszę przodem, do świata to już zaczyna główkę odrywać od ramienia,ale przy podnoszeniu za rączki ani drgnie. Ale będę robić tak jak mówisz. Dzięki za instruktaż
Aga my włączamy klimę ale z tyłu mam poprzykręcane te wywietrzniki (z tyłu mały jeździ) i temp. na nim. 21-22C. nasz nie miał żadnej kluchy, ciekawe co to mu wyskoczyło. Najlepszego dla córci!
U nas też dzień marudzenia i wzmożonego apetytu. Ale był u babci więc niech se marudzi hhihihi a co tylko mamie ma marudzić ?!
A i zumbę zaliczyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 20:11
Bea_tina, mychowe, aga8787, aisa lubią tę wiadomość
-
No to widze, nie nie było u każdej z Was łatwo w staraniach, u mnie 10 miesięcy starań, pierwsza ciąża zakończyła się poronienie, i wtedy po pierwszym okresie zaszłam od razu w ciążę i mamy nasza kochana Lili
czy Wasze maluchy dużo przybierają tygodniowo? Jak często je wazycie? Moja wazyla tydzień temu 5400 a w czwartek już trzy miesiace będą.
Ps. U mnie deszczowo, zazdroszczę Wam tych upałówWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 00:38
-
Maksiu dużo nie przybiera, w poniedziałek będzie miał 3 miesiące i waży ok 5700 (urodził się 3790) Ważymy różnie dwa razy w miesiącu jakoś, ale na wadze łazienkowej czyli najpierw ja się ważę a potem z dzieckiem. W przyszłą środę idziemy na szczepienie to się dowiem ile waży.
mychowe lubi tę wiadomość
-
Witam sie:-)
Mychowe wazylam wczoraj Lukaszka w piatek ma 3 miesiace i wazy 6270. Takze przybiera ok 1 kg na miesiac.
U nas goraczka przeszla wczoraj na wieczor, dzis juz normalnie sobie marudzil, ale podejrzewam 3 skok:-)
My z Dominikiem wpadlismy, a o Lukaszka staralismy sie pol roku.takze na dwoje babka wrozyla:-)
Milego wieczorku:-)mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Witam sie:-)
Mychowe wazylam wczoraj Lukaszka w piatek ma 3 miesiace i wazy 6270. Takze przybiera ok 1 kg na miesiac.
U nas goraczka przeszla wczoraj na wieczor, dzis juz normalnie sobie marudzil, ale podejrzewam 3 skok:-)
My z Dominikiem wpadlismy, a o Lukaszka staralismy sie pol roku.takze na dwoje babka wrozyla:-)
Milego wieczorku:-)
Beatina, niezła waga Twojego synka, mojej malej nie zmusze do jedzenia jak nie chce, i tak w ciągu dnia je co dwie godziny i to całkiem sporo, bo ściągam pokarm, ale cala noc przesypia, około 9 godzin zazwyczaj śpi, wiec kilka karmien odchodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 00:42
-
nick nieaktualny
-
My się wczoraj ważyliśmy na wadze łazienkowej i wyszło 6300 jak pójdę do lekarza to się dowiem dokładnie
A dzisiaj mam wprawkę jak to jest z dwójką dzieci bo opiekujemy się z Eweliną siostrzeńcem półtorarocznymmychowe lubi tę wiadomość
-
Mirka to powodzenia z dwójką
daj znać jak poszło
U nas nocka średnia zjadł o 19 o 20 spał i obudził się o 24.40 na jedzenie-do tego momentu super no ale potem znowu co dwie godziny pobudka na jedzenieA rano o 9 był tak głodny że zjadł z dwóch piersi!
-
Aga, my włączaliśmy klimę w aucie w największe upały. Teraz już sobie poszły więc nie trzeba.
Mychowe, my ważymy tylko na wizytach. Ostatnia była miesiąc temu. Ale obstawiam, że ponad 6 kg to na pewno ma. W poniedziałek się dowiem.
Jasiek jak na razie ustawił sobie tylko porę zasypiania, zawsze między 19 a 20. A potem jedzenie 24,4,7. Czasem o 2 i potem co 2 godz. Kilka razy się udało o 3 a potem o 7 i tak mogłoby już byćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 12:41
Bea_tina, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:mychowe, to ja karmię też co 2h, w nocy jedna przerwa ok 4h i reszta co 2h:) choć chyba faktycznie mamy skok bo dziś i wczoraj jemy co 1-1,5h:)
Pozdrawiamy wszystkie mamusie i dzidzie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 14:47
aga8787, natalinka lubią tę wiadomość
-
haha mychowe to witam w klubie! Łukaszo dziś je, marudzi, na rączki i śpi i tak cały dzień od wczoraj:P Ale tak mi to bardziej śmierdzi skokiem, no chyba, że nadal przezywa gorączkę, ale żeby aż dwa dni, to nie wiem. No w każdym razie coś się dzieje, bo potrzebuje dużo uwagi:) ale to co, biceps rośnie, zaraz będę jak pudzian:P
aga8787, agata86, natalinka, mychowe lubią tę wiadomość