X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też od niedzieli marudzi i tylko na rękach myślałam że może te upały ale teraz nie jest tak gorąco. My dziś mamy 3 rocznicę ślubu z malutka w centrum uwagi :-)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 15:29

Bea_tina, agata86, natalinka, aisa, zozol, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - najlepszego z okazji rocznicy. Widzę, że mamy taki sam staż ;)

aga8787 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i najlepszego dla Hani. Umknął mi gdzieś jeden dzień

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego aga i kolejnych szczęśliwych rocznic
    U nas nie najgorszy dzień, byliśmy u chrzestnej Maksia i był grzeczny, przy usypianiu trochę marudził. No ale na rączkach u cioci cały czas był to nie było powodu marudzenia :)
    Nie wiem jak wasze brzdące ale Maks nawet polubił leżenie na brzuszku,leży coraz dłużej i nie marudzi. A przedwczoraj udało mu się parę razy zaśmiać na głos-ale miał minę, chyba sam był tym zdziwiony. No ale wczoraj i dzisiaj się już to nie powtórzyło :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakoś dalysmy rade tylko Linka się nie wysłała bo kuzyn nie przyzwyczajony do tego ze nie wolno krzyczeć jak dzidziuś śpi :P nawet nie było tak źle

zozol, aisa lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lili już dużo razy się śmiała na glos, szczególnie rano jak zje, ściągam jej szelki, które ma jeszcze na bioderka przez dwa tygodnie (matko już 10 tygodni to nosi) no i biorę ja na ręce i udaje, że chce zjeść jej brzuszek i wtedy zaczyna się śmiać na glos :)

Aga, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :) i dla Hani dużo zdrowia, u nas jutro będą trzy miesiace :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 19:34

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks dzisiaj dostał od cioci żyrafkę sophie i chyba bardzo mu się spodobała, bo przed kąpielą już ledwo na oczy widział ale puścić jej nie chciał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 21:01

mychowe, patulla, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i rzeczywiście jest fajna, poręczna i leciutka.

O kurczę mychowe to nie wiedziałam że twoja miała szelki, nasz ma podwójne pieluchowanie ale odkąd są te upały (czyli prawie cały lipiec) to mu ich nie zakładam, a w środę mamy kontrolę. Mam nadzieję ze z bioderkami jednak będzie u niego ok.

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w UK i tutaj nie uznaja pieluchowania. W wieku dwóch tygodni miała szelki założone na sześć tygodni i nie mogłam ich ściągać w ogóle i raz w tygodniu kapiel w szpitalu i ponowne zakladanie szelek. Po sześciu tygodniach dali nam te szelki do zakładania w nocy na 12 godzin na kolejne sześć tygodni, wiec na szczęście tylko dwa tygodnie zostały :) na szczęście, bo mala zaczyna się buntowac jak je zakladam, wiec muszę czekać aż ja bardzo przymuli do spania :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, Twoj Maksio pięknie trzyma zyrafe:) Moja Lili chyba będzie leworeczna, bo opanowała trzymanie lewa ręka, a prawa jako tako. Ciągle się im przygląda zamiast ćwiczyć ;)

Dziewczyny, a Wasze dzieciaczki maja już swoj kolor oczu czy jeszcze takie od urodzenia?
    Bo ja czekam na te brązowe oczka u mojej i nic, zrobiły się takie szare jakby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 00:55

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks ma trochę jaśniejsze niż jak się urodził czyli takie szaro niebieskie i mam nadzieję że takie mu zostaną. Mąż zaś ma nadzieje że mu się zmienią na piwne bo takie on posiada.
    Oj to biedna w tych szelkach ale dobrze że tylko na noc i najważniejsze że pomoże. Moja mama też uważa że pieluchowanie to bzdura i od początku mówi nam żebyśmy poszli do kogoś "fachowego" tylko że Maks jako tako ma już dobre tylko profilaktycznie kazali jeszcze zakładać.
    Zjadałam dziś czosnek na kolację, ciekawe czy Maks jakoś zareaguje-mam nadzieję ze nie bo ja uwielbiam czosnek w każdym daniu i pod każdą postacią i już nie mogę się doczekać aż będę mogła go jeść. A wy już jadłyście?

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam, że dziś, tj. 06.08 mija rok odkąd zaczął się mój szczęśliwy cykl. O mały włos, a zapomniałabym... Za jakieś 2 tyg minie rok odkąd Kubuś jest z nami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 23:28

mychowe, zozol, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, ja też uwielbiam czosnek i cebule, mogłabym jeść codziennie. No i przedwczoraj pierwszy raz zjadlam obiad z czosnkiem i cebula i Lili na nic nie narzekała, wiec jest ok. Jem już w zasadzie wszystko, tylko wciąż kapusty, grochu i fasoli trochę unikam :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż ma piwne oczy, ja mam brązowe, wiec liczę, że będzie miała ciemne oczka :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic nie pisze to ja się chociaż przywitam w południe;-)

Witajcie:-)

Miłego dnia:-)

aisa lubi tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Maksowi czosnek jednak nie siadł :( chyba rzeczywiście zmienił się po nim smak mleka i był cyrk w nocy :( wiercił się kręcił przy piersi, parę łyków zrobił i puszczał sutek odwracał głowę, potem znowu parę łyków i znowu puszczał. Mąż już był w kuchni żeby mm przygotować no ale w końcu jakoś to mały przetrawił i wypił pierś. Z pierwszą nie było aż tak źle dopiero przy tej drugiej piersi zaczęły się jaja.

Mychowe najlepszego dla malutkiej :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka u nas rocznica szczęśliwego cyklu przypadnie za dwa dni :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe - szczęśliwego życia dla malutkiej Liliany :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Lili

ug37df9hmgtex3az.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dużo miłości i kolejnych pięknych rocznic ślubu :)

Magdalena i Mychowe inajlepszego dla Waszych dzieciątek :)

Mychowe, nasz ma oczy trochę jaśniejsze niż po urodzeniu, ale to chyba jeszcze nie te docelowe.

Zozol, fajnie Maksiu wygląda z Sophie ;)
    Co do czosnku to jadłam i jem. Ponoć on zmienia lekko smak mleka ale jeśli się jadło w ciąży to dziecku nie robi to problemu. Nie wiem czy to prawda ale po Jasiu nie widzę żeby mu w jakiś sposób przeszkadzał.

U nas rocznica szczęśliwego cyklu była 31 lipca

A teraz ciekawostka. W czerwcu była druga rocznica mojego spotkania z naszą Kają :D Bo my się znamy już z innego wątku :) A potem w sierpniu okazało się, że obie jesteśmy w ciąży :P Taki fajny zbieg okoliczności :)

Bea_tina, aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ