X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja moje "miasto" liczy niecałe 50 tyś mieszkańców, też wiocha no ale zumbę mamy :)
    Natlinka rozśmieszyłaś mnie swoim mężem.
    Patull urządzanie jest fajne oczywiście jak się ma na to czas a u ciebie chyba trochę z tym krucho, ale na pewno będzie piękne i wygodne dla was.

Kaja lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane:)

Tak piszecie o Waszych pierwszych amorkach. To ja napiszę co nie co o moim pierwszym, ale po Konradzie. Polog miała straszny i szyta bylam, obolałe byłam bardzo długo i siedzieć przez 3-4 tygodnie nie mogłam. Na pierwszy raz zdecydowała się po 8 tygodniach, ale zrezygnowalam. Kolejna próba tydzień później i bolało (i napisze teraz coś głupiego, dzięki temu że mnie trochę bolało miałam orgazm, chyba pierwszy w zyciu) i podobnie było jeszcze 2 razy a potem już było jak zawsze i nic nie czułam. A teraz po Kacprze szybko zdecydowałam się i było od razu dobrze, no dobrze jak dobrze, ale nie bolało.
    Nie myślcie tyle o tym i nie bójcie się na zaś;)

nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jak to jest gorąco, normalnie siedząc w domu i nic nie robiąc jestem cała mokra.

A Kacper przeszły już chyba bóle brzuszka, bo jak jest najedzony to nawet przez 4 godziny nie domaga się cycusia i albo śpi, albo grzecznie sobie czuwa. Bratanek miał ostatnio balona z helem i Mały nawet przez godzinę mógł się tylko na niego patrzeć . Machać rączkami i nóżkami i próbował z nim "rozmawiac";-)

nick nieaktualny, aisa lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chyba zaśmiecę wątek. Wybaczcie :)
    My dziś mamy kiepski humor z cyklu: mamusiu, nie znikaj mi z pola widzenia. Nie mogę nawet odejść, bo gdy mnie nie ma jest nie płacz, ale piiisk. Masakra. Kubuś śpi więc z moim sweterkiem (na chwilę, bo zaraz się kapnie ;) )
    28t7y4p.jpg

Bea_tina, zozol, patulla, aga8787, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz dorobek fotograficzny z ostatnich dni ;)
    1z7plk.jpg

Uśmiecha się bez języczka tylko wtedy jak nie widzi aparatu bądź komórki ;)
    2qv9k6s.jpg

bo normalnie tak reaguje na zdjęcia pt. "Mamusiu zdjęcie nr 1000????? Chyba jesteś niepoważna" ;)
    24m6req.jpg

No i jeszcze z serii: "Mówię, mówię do Ciebie"
    2zo9q87.jpg

Bea_tina, zozol, patulla, aga8787, aisa, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe więc widze, że każdy raz po porodzie bolesny:P dobrze, że nie jestem sama:P No ale jakoś przemóc się trzeba:)

Łukszo dziś coś niespokojny. Zje, bawimy się, ale nic mu nie pasuje, ani noszenie, ani leżenie, nic kompletnie, dobrze, że stndrdowo zasypia n 30-60min, to mama ma troche wytchnienia:) Posprzątałam, umyłam się! No i teraz mam czs żeby coś skubnąć:)

Pogoda dalej męczy, ale już nie ma ponad 30st, tylko 29 hehe:P

Ntalinka oby więcej takiego "zaśmiecania". Kubuś słodziak:)

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś ma takie duże śliczne oczka :)
    Maks jak widzi aparat albo telefon to od razu uśmiech mu znika albo przestaje mówić i się skupia na aparacie eh.

natalinka lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa pojechaliśmy do biedrony po pampersy, bo w sumie troche używłam tych dady, to nie sa najgorsze, a 4 mogą być jeszcze za dużem, więc czemu nie:) kupiłam mu też 5-pak body już na 74, także 74 też już mamy skompletowane:) o ile będzie to pora jesienna:)

Poprasowałam i budzi się budzo więc uciekm:)

natalinka, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    U nas wreszcie chłodniej :) wczoraj przez ten upał mała strasznie marudna, tylko na rękach i noc straszna pobudki co chwile.
    Jutro do lekarza i zdecyduje czy szczepimy czy nie a potem USG bioderek

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jestem wykończona tą nocą. Młody budził się co 1-1,5 i chciał jeść. A że piersi nieprzyzwyczajone do tak częstego karmienia w nocy to tego mleka tyle nie było. W końcu o 4 dostał flachę i miałam nadzieję że pośpi do 7, ale gdzie tam o 5,30 znowu pobudka. I całą noc praktycznie u nas w łóżku przespał. Teraz też nie śpi i marudzi.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, mamy chrzest tego samego dnia. Rampers przyjechał i jest super, fajny materiał i jest naprawdę oryginalny i elegancki. Ja polecam :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko, to widze, że każda z nas miała taką noc! Ja już wysiadłam... od 21 pobudki jak w zegarku co 1,5-2 godziny!! MASAKRA!! Jedynie dłużej pospał po karmieniu jakoś po 6, to już wzięłam Go na siebie to się obudził przed 9, a tak to koszmar! Przez tą duchote nie do wytrzymania. A "najgorzej" bo zrobił kupsko, to idę Go przebrać a ten zaczyna gadać, bawić się i gdzie spać, matko, myślałam ze zwariuje... i muszę przyznać, że pierwszy raz miałam serdecznie dość...

Ewelina dzięki, teraz muszę zamówić:P tylko jak na złość, ta licytacja się skończyła, ale jeszcze troche czasu mamy więc pewnie wystawią:) a jak coś, to wybraliśmy też inny:) Dzięki za pamięć:)

Aga u nas też chłodniej i trzymam kciuki za usg!! i szczepienie;P

Dziewczyny witam się:P i życzę miłego dnia:)

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje nocki dziewczyny. U nas przespana od 22 do 6.30 ;) Jestem wściekła na moja pediatrę. Byłam u niej w ubiegla środę. Wspominałam, że w tym tyg przyjdziemy na szczepienie. W odp uslyszalam: dobrze. I co? Wczoraj dzwonie, by zapytać czy skoro jestem chora, to mam z nim przychodzić, a pielęgniarka mnie informuje, że doktorka poszła na urlop do 11 sierpnia. Żadnej kartki, informacji, nic. Jestem zła

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry:)
    Miłego i spokojnego dnia zycze;)

Nocka u nas ok, nie pamiętam dokładnie, chyba dwie pobudki. I zauważyłam, że od ok. 6 juz w ogóle nie śpi:P, ale śpi od 20 mniej więcej.

Ja teraz przy tych upałach (chociaż dzisiaj oochłodzilo się, ale w domu nadal gorąco) jak mały często domaga się cycusia to daje mu wodę z glukoza do popicia, przy cycku tez mu gorąco i meczy się to idę trochę na łatwiznę, ale jest to raz dziennie. Chyba ze mnie nie ma to wtedy też dostaje glukozę i czeka na mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:17

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czego mi brakuje od dwóch lat?

Żeby założyć słuchawki na uszy i posłuchać muzyki i się tak wyłączyć i "odchamić". Od razu bym odpoczęła, a tak to niestety ciągle trzeba być nastawionym na "odbiór".

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu co tak pusto? gdzie wszystkich wywiało w taką brzydką pogodę? U nas po nieprzespanej nocy i dniu do południa, przespane całe popołudnie. Maks jak zasnął o 13 to się obudził o 18 (z przerwami tylko na cyca)Mama też się zdrzemnęła :)
    Patulla ja w nocy próbowałam małemu dać wodę ale zrobił kilka łyków i jak się kapnął że to nie mleczko to już nie chciał.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stroju na chrzest to teraz żałuję że nie kupiłam w komisie. Ostatnio przechodziłam obok i na wystawie były śliczne stroje. I pewnie też tylko raz dzieciaczki miały ubrane. Na roczek już nie będę nowego stroju kupować.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, ja wodę z glukoza daje w dzień. W nocy tylko cycek, bo nie chce mi się wstawać;)

Ja na chrzest miałam na szczęście strój po siostrzencu.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25u2l3o.jpg
    k1qwjk.jpg
    2py3rf8.jpg

Czesc dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Przedstawiam Wam moja Lili, dziś skończyła 12 tygodni.
    Panienka z waga 5400g:) Je mleko mamy i dokarmia się mm tylko raz dziennie.
    Bardzo pogodna i uwielbiajaca spać, przesypia codziennie od 22 do 7-9 rano, zazwyczaj do 7.30, raz się zdarzyło, że spala aż do 9, byłam w szoku. Dlatego też przybiera minimalnie na wadze, ale cóż, skoro jest pogodna i ma drugi podbrodek to chyba dobrze, co nie?
    Pozdrawiamy wszystkie mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 23:01

natalinka, patulla, nick nieaktualny, Bea_tina, aga8787, zozol, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILIANA jest cudowna! Jaka uśmiechnięta ;)

mychowe lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ