X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja moje "miasto" liczy niecałe 50 tyś mieszkańców, też wiocha no ale zumbę mamy :)
    Natlinka rozśmieszyłaś mnie swoim mężem.
    Patull urządzanie jest fajne oczywiście jak się ma na to czas a u ciebie chyba trochę z tym krucho, ale na pewno będzie piękne i wygodne dla was.

Kaja lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane:)

Tak piszecie o Waszych pierwszych amorkach. To ja napiszę co nie co o moim pierwszym, ale po Konradzie. Polog miała straszny i szyta bylam, obolałe byłam bardzo długo i siedzieć przez 3-4 tygodnie nie mogłam. Na pierwszy raz zdecydowała się po 8 tygodniach, ale zrezygnowalam. Kolejna próba tydzień później i bolało (i napisze teraz coś głupiego, dzięki temu że mnie trochę bolało miałam orgazm, chyba pierwszy w zyciu) i podobnie było jeszcze 2 razy a potem już było jak zawsze i nic nie czułam. A teraz po Kacprze szybko zdecydowałam się i było od razu dobrze, no dobrze jak dobrze, ale nie bolało.
    Nie myślcie tyle o tym i nie bójcie się na zaś;)

agata86, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jak to jest gorąco, normalnie siedząc w domu i nic nie robiąc jestem cała mokra.

A Kacper przeszły już chyba bóle brzuszka, bo jak jest najedzony to nawet przez 4 godziny nie domaga się cycusia i albo śpi, albo grzecznie sobie czuwa. Bratanek miał ostatnio balona z helem i Mały nawet przez godzinę mógł się tylko na niego patrzeć . Machać rączkami i nóżkami i próbował z nim "rozmawiac";-)

agata86, aisa lubią tę wiadomość

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chyba zaśmiecę wątek. Wybaczcie :)
    My dziś mamy kiepski humor z cyklu: mamusiu, nie znikaj mi z pola widzenia. Nie mogę nawet odejść, bo gdy mnie nie ma jest nie płacz, ale piiisk. Masakra. Kubuś śpi więc z moim sweterkiem (na chwilę, bo zaraz się kapnie ;) )
    28t7y4p.jpg

Bea_tina, zozol, patulla, aga8787, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz dorobek fotograficzny z ostatnich dni ;)
    1z7plk.jpg

Uśmiecha się bez języczka tylko wtedy jak nie widzi aparatu bądź komórki ;)
    2qv9k6s.jpg

bo normalnie tak reaguje na zdjęcia pt. "Mamusiu zdjęcie nr 1000????? Chyba jesteś niepoważna" ;)
    24m6req.jpg

No i jeszcze z serii: "Mówię, mówię do Ciebie"
    2zo9q87.jpg

Bea_tina, zozol, patulla, aga8787, aisa, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe więc widze, że każdy raz po porodzie bolesny:P dobrze, że nie jestem sama:P No ale jakoś przemóc się trzeba:)

Łukszo dziś coś niespokojny. Zje, bawimy się, ale nic mu nie pasuje, ani noszenie, ani leżenie, nic kompletnie, dobrze, że stndrdowo zasypia n 30-60min, to mama ma troche wytchnienia:) Posprzątałam, umyłam się! No i teraz mam czs żeby coś skubnąć:)

Pogoda dalej męczy, ale już nie ma ponad 30st, tylko 29 hehe:P

Ntalinka oby więcej takiego "zaśmiecania". Kubuś słodziak:)

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś ma takie duże śliczne oczka :)
    Maks jak widzi aparat albo telefon to od razu uśmiech mu znika albo przestaje mówić i się skupia na aparacie eh.

natalinka lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa pojechaliśmy do biedrony po pampersy, bo w sumie troche używłam tych dady, to nie sa najgorsze, a 4 mogą być jeszcze za dużem, więc czemu nie:) kupiłam mu też 5-pak body już na 74, także 74 też już mamy skompletowane:) o ile będzie to pora jesienna:)

Poprasowałam i budzi się budzo więc uciekm:)

natalinka, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    U nas wreszcie chłodniej :) wczoraj przez ten upał mała strasznie marudna, tylko na rękach i noc straszna pobudki co chwile.
    Jutro do lekarza i zdecyduje czy szczepimy czy nie a potem USG bioderek

ug37df9hmgtex3az.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jestem wykończona tą nocą. Młody budził się co 1-1,5 i chciał jeść. A że piersi nieprzyzwyczajone do tak częstego karmienia w nocy to tego mleka tyle nie było. W końcu o 4 dostał flachę i miałam nadzieję że pośpi do 7, ale gdzie tam o 5,30 znowu pobudka. I całą noc praktycznie u nas w łóżku przespał. Teraz też nie śpi i marudzi.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, mamy chrzest tego samego dnia. Rampers przyjechał i jest super, fajny materiał i jest naprawdę oryginalny i elegancki. Ja polecam :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko, to widze, że każda z nas miała taką noc! Ja już wysiadłam... od 21 pobudki jak w zegarku co 1,5-2 godziny!! MASAKRA!! Jedynie dłużej pospał po karmieniu jakoś po 6, to już wzięłam Go na siebie to się obudził przed 9, a tak to koszmar! Przez tą duchote nie do wytrzymania. A "najgorzej" bo zrobił kupsko, to idę Go przebrać a ten zaczyna gadać, bawić się i gdzie spać, matko, myślałam ze zwariuje... i muszę przyznać, że pierwszy raz miałam serdecznie dość...

Ewelina dzięki, teraz muszę zamówić:P tylko jak na złość, ta licytacja się skończyła, ale jeszcze troche czasu mamy więc pewnie wystawią:) a jak coś, to wybraliśmy też inny:) Dzięki za pamięć:)

Aga u nas też chłodniej i trzymam kciuki za usg!! i szczepienie;P

Dziewczyny witam się:P i życzę miłego dnia:)

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje nocki dziewczyny. U nas przespana od 22 do 6.30 ;) Jestem wściekła na moja pediatrę. Byłam u niej w ubiegla środę. Wspominałam, że w tym tyg przyjdziemy na szczepienie. W odp uslyszalam: dobrze. I co? Wczoraj dzwonie, by zapytać czy skoro jestem chora, to mam z nim przychodzić, a pielęgniarka mnie informuje, że doktorka poszła na urlop do 11 sierpnia. Żadnej kartki, informacji, nic. Jestem zła

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry:)
    Miłego i spokojnego dnia zycze;)

Nocka u nas ok, nie pamiętam dokładnie, chyba dwie pobudki. I zauważyłam, że od ok. 6 juz w ogóle nie śpi:P, ale śpi od 20 mniej więcej.

Ja teraz przy tych upałach (chociaż dzisiaj oochłodzilo się, ale w domu nadal gorąco) jak mały często domaga się cycusia to daje mu wodę z glukoza do popicia, przy cycku tez mu gorąco i meczy się to idę trochę na łatwiznę, ale jest to raz dziennie. Chyba ze mnie nie ma to wtedy też dostaje glukozę i czeka na mamusie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 11:17

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czego mi brakuje od dwóch lat?

Żeby założyć słuchawki na uszy i posłuchać muzyki i się tak wyłączyć i "odchamić". Od razu bym odpoczęła, a tak to niestety ciągle trzeba być nastawionym na "odbiór".

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu co tak pusto? gdzie wszystkich wywiało w taką brzydką pogodę? U nas po nieprzespanej nocy i dniu do południa, przespane całe popołudnie. Maks jak zasnął o 13 to się obudził o 18 (z przerwami tylko na cyca)Mama też się zdrzemnęła :)
    Patulla ja w nocy próbowałam małemu dać wodę ale zrobił kilka łyków i jak się kapnął że to nie mleczko to już nie chciał.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stroju na chrzest to teraz żałuję że nie kupiłam w komisie. Ostatnio przechodziłam obok i na wystawie były śliczne stroje. I pewnie też tylko raz dzieciaczki miały ubrane. Na roczek już nie będę nowego stroju kupować.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• patulla Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, ja wodę z glukoza daje w dzień. W nocy tylko cycek, bo nie chce mi się wstawać;)

Ja na chrzest miałam na szczęście strój po siostrzencu.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25u2l3o.jpg
    k1qwjk.jpg
    2py3rf8.jpg

Czesc dziewczyny, dawno mnie tu nie było. Przedstawiam Wam moja Lili, dziś skończyła 12 tygodni.
    Panienka z waga 5400g:) Je mleko mamy i dokarmia się mm tylko raz dziennie.
    Bardzo pogodna i uwielbiajaca spać, przesypia codziennie od 22 do 7-9 rano, zazwyczaj do 7.30, raz się zdarzyło, że spala aż do 9, byłam w szoku. Dlatego też przybiera minimalnie na wadze, ale cóż, skoro jest pogodna i ma drugi podbrodek to chyba dobrze, co nie?
    Pozdrawiamy wszystkie mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 23:01

natalinka, patulla, agata86, Bea_tina, aga8787, zozol, aisa, Kaja lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILIANA jest cudowna! Jaka uśmiechnięta ;)

mychowe lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ