X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 24 października 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka to zapraszam, straszyli, ze ma padac a na niebie ani jednej chmurki :)

Robiłam badania i tak jak ty albo byłam szczepiona , albo przechodziłam (bardziej to pierwsze) bo mam wysokie te przeciwciała czy coś tam :) Lekarz namawiał zebym sie zaszczepiła ale ja nie chciałam bo bym musiała wtedy czekać na na zajscie w ciąże, a ja chciałam już :)

Trzymam kciuki za wizyte i czekam na info

Iwonka lubi tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie wszystko dobrze, serduszko bije i dzidziuś jest duży na tyle że nie można było go na tym sprzęcie zmierzyć ;) a i lekarz podejrzewa chłopca, ale tak do potwierdzenia, nie nastawiać się powiedział :) Test Pappa też dobrze wyszedł, no i zmniejszył mi dawkę luteiny.

Mamafasolki podpytałam go czy jak mam te przeciwciała na tą różyczkę to jak ktoś w otoczeniu będzie miał to nie martwić się i potwierdził, że nie martwić się, także spokojnie :)

mamafasolki, slonkozusa, niunia, magdalena lubią tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze że wszystko dobrze, to już mały wielkolud ;)

Iwonka lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE IWONKA !!!
    cudowne wieści - ależ fajnie że poznałaś już płeć :D

A MYCHOWE ??? MAGDALENKA ???
    hej dziewczynki - co się dzieje :(
    zero wpisów ???
    Gdzież się podziały nasze mamuśki :D
    nadal czekamy na wieści - nie zapominajcie o nas ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 20:09

mychowe, Iwonka lubią tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wszystkim :*

kasienka, dzięki.

Cały dzień nosze się z zamiarem napisania kilku wartościowych słów. Ale nie wychodzi mi. Jestem rozbita reakcją mojej mamy...bo ona chciała wnuczkę...bo wnuka już ma. Jak ma nie być mi przykro.
    Na szczęście z mężem już jesteśmy w bardzo dobrych relacjach i jest moim oparciem.

Mój ginekolog mówi że II trymestr zacznę jak skończę 14 tydzień.
    Ciekawe czemu tyle rozbieżności w tym temacie jest.

a jak tam wizyty dzisiejsze Kobietki???:))))

Ściskam:*

• kasienka82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka gratuluję:) czekamy na resztę nowinek z badań:)

fizjo...co Ci napisać...nie rozumiem takich reakcji, w końcu to nie koncert życzeń!!!... i nie zawsze ma się to co się chce, na pewno drugiego wnuczka będzie ogromnie kochać:) ... Ważne, że masz męża i jest dla Ciebie podporą:) no i synka, który pewnie się ogromnie będzie cieszył z brata:)
    nie martw się mamą, pewnie sama nie wie, że mogła Ci zrobić tym przykrość...głowa do góry:):*

fizjo, Iwonka lubią tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka, masz rację to nei koncert życzeń. Myślę że powinna się cieszyć, no a jeśli nie to chociaż tego tak nie okazywać....bo wie jak aj wszystko przeżywam. Oczywiście nie omieszkałam powiedzieć mamie...że mi przykro że się nie cieszy...a mama skwitowała to że ona jest też wrażliwa a ja jestem niegrzeczna.
    Mam nadzieję że przejdzie mamie...bo nie znoszę w takim napięciu żyć.

Jak tam czytam Twój suwaczek...to zastanawiam się kiedy ja będę w tym miejscu co Ty teraz:)9 cm to już tak dużo!!:))

kasienka82 lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka-gratuluje!!! Jakie usg miałaś 3d? super,że synek chyba :) tak sie ciesze twoim szczęściem !!!!

fizjo-ten wnuczek będzie ten najukochańszy zobaczysz!!!! Moja teściowa mi wmawia,że chłopak bo w rodzinie nie rodzą się dziewczynki i nic nie mówie,że moja niunia to chyba dziewczynka nie zapeszam a jak będzie to oszaleje a jak będzie chłopak to jeszcze bardziej bo lubi chłopców :) i nastepnej życze dziewczynki :*

Iwonka, fizjo lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka gratuluję i bardzo się cieszę że wszystko dobrze :)

Iwonka lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka a nie zastanawiałaś się nad tym, żeby jeden ciąże prowadził a drugi przyjął poród? Ja jestem w takiej sytuacji, mój ginekolog na codzień pracuje w prywatnej klinice, i sam mówi, że to bez sensu płacić masę pieniędzy za coś, co dostanę za darmo na tym samym poziomie w publicznym szpitalu, i pod koniec ciąży przekaże mnie koledze z publicznego szpitala.

Iwonka gratulacje chłopczyka :) póki co same chłopaki :) i jeden prawdopodobnie nie chłopak niuni :)

Dorjana jutro ty na tapete wchodzisz :)

niunia, magdalena, Iwonka lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemommy-nie prawdopodobnie tylko napewno nie chłopak!!!:)

to szukam teraz chłopaka dla niuni mojej ktoraś chętna :p hehe

macie już jakieś imiona zaplanowane????

magdalena lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo, spokojnie, nawet się nie obejrzysz a już będziesz na tym etapie:) mój wielkolud to pewnie już nawet większy:) hihi bo na każdym badaniu był większy niż powinien, ostatnio wychodziło tak jakby ciąża była o 3 dni starsza:) jak tak dalej będzie to strach się bać:)
    Niby taki duży a ja nadal go nie czuję:( czekam i czekam i już się niecierpliwię:) i zazdroszczę tym, który poczuły już w 14-15t...

magdalena, fizjo lubią tę wiadomość

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka82- i na nas przyjdzie pora na nasze kopniaki :) a moja mała taka mała hehe już bym chciała żeby duża była hehe a tu trza czekać :)

wasze dzidziusie też takie ruchliwe???aż sie boje pomyśleć jak dostane kopa to aż straach :)

fizjo lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi niunia już się bawisz w swatkę;) szybko:)
    Ja mam tylko propozycję imion dla dziewczynki, Lenka bardzo mi się podoba ale rozważam też Wiktoria lub Natalia... Lenka najbardziej do mnie przemawia ale w jakimś stopniu wierzę w znaczenie imion i Lenkę charakteryzuje pobudliwość a wolałabym na pierwsze dziecko mieć spokojnego szkraba:) hihih i tylko to mnie delikatnie zniechęca... a no i mojej mamie się bardzo nie podoba;/ mówi że to jakieś ruskie imię;/
    a na chłopaka nie mam pomysłów jeszcze:) za dużo imion mi się kojarzy ze znajomymi:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia właśnie moje serduszko nie było zbyt ruchliwe(tak mi się wydaje), coś tam się pokręciło ale nie wiem czy to pokazywał nam na 2d tylko bo słabo dla mnie to wszystko było widać... maluch nie chciał się obrócić do badania i lekarz co chwilę musiał mi brzuchem mocno ruszać aby się przekręcił, więc może jakiś leniuch mi tam siedzi w brzuszku:)

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka-niema na co czekać:p musze najlepszego wybrać dla niuni hehe i polak musi być z krwi i kości hehe a nie jakiegoś niemca mi przyprowadzi do domku hehe
    To prawda mam koleżanke lenke i jest z rosji hehe natalka ładnie ale mam kuzynke już :) ja tak myśle nad leni albo ania :) a moj aylin albo ginalisa jak taka kurwa z telewizji totalny brak gustu to mowie do niego żeby nazwał ferrari lub mercedes to kariera w playboju gwarantowana hehe mój ma już syna i nazwał andrzej ja osobiście nigdy bym tak nie nazwała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 21:32

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no juz sie medluje kochane mamuski.
    wszystko u nas ok dzidzia wymierzona pod kazdym wzgledem, wedlug pomiarow jest starsza ciaza ale niwiele 12tc5d i to by mi pasowalo bo w podrozy poslubnej kilka razy wymiotowalam teraz wiadomo ze juz bylam w ciazy:-)
    plci nie znam to tak szalal ze szok na glowie sobie stawal hi hi lekarz powiedzial ze dzidzia ma w nosie ze pan doktor bada, no i nie powiem bardzo mnie nagniatal ale co tam wytrzymalo sie, slyszalam 1 raz serduszko mojego babelka i lezka sie zakrecila nie powiem alez jestem szczesliwa. malec przez tydzien urosl 1,5 cm obecnie ma 5,88 cm, to nt 2 mm.
    lekarz nam pogratulowal na koniec wizyty ale taki mruk z niego.
    a no i wiecie co jak zobzczylam buzke to tak sie smialam bo na zdjeciu wyglada jakby mial duzy nosek i zapytalam meza ale po kim my takich nie mamy he he ale to chyba jakas zwida bo noska to chyba jeszcze nie ma prawda? czy sie myle?

iwonko super ze u Ciebie tez dobre wiesci:-)
    czekamy na mychowa jeszcze.
    fizjo nie przejmuj sie mama pewnie nie przemyslala co mowi i tak wypalila glupote napewno bede kochac wnuczka:-)

mychowe, fizjo lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe:) oj uśmiałam się niunia:)
    no to mi dałaś z tą Lenką:D
    Leni to niby zdrobnienie od Lenki:) To widzę, że co do imion to u was nie ma zgodności :) hihi

xnw4yx8dccihf62o.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka-gratuluje ,widze że też mały wariat siedzi w tobie hehe mój dzidziuś niema noska jeszcze hehe więc twój chyba też tzn na tym 4d nie widziałam chyba że slepa jestem hehe

kasieńka-leni to od magdaleny ale leni to leni a nie lenka hehe naprawde mój to jakby nazwał dziecko to by musiało sie całe życie wstydzić a na to nie pozwole hehe ja mam jowita to nazwe tak samo jowicia będzie mała hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2013, 21:31

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie imie jest dla chlopca Aleksander :-) dla dziewcxynki nie rozpatrywane jeszcze.
    u mojej przyjaciolki jest lenka i powiem wam, ze kochana jest taka madra, ruchliwa to fakt ale boska jest uwielbiam ja.

fizjo lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ