KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitam się i ja
u nas nocka jak zawsze, ale mały jest jakiś znów marudny tylko na rękach chce być, ale podejrzewam ząbki bo wszystko do buzi ślina leci ze szok a gryzie wszystko z taką złością.
betinka mam pytanie do ciebie czy mały śpi z tobą czy za każdym razem odkładasz go do łóżeczka? -
No póki co kataru brak, dziwne to
zozol, to chyba prezencik od Maksia, tyle wolnego fiu fiu:)
agata śpi w łóżeczku, karmie go na naszym łóżku, ale zawsze go odkładam do łóżeczka, ale ostatnie dwie noce ma bardzo niespokojne i spał prawi całe noce z nami, ale też go pierw odkładałam do łóżeczka, jak się wiercił albo zaczynał płakać to brałam go do nas. aaa i zazwyczaj jak mąż już idzie do pracy to Go biore do siebie,bo lubie się znim przytulaćale zdarza się tak, że znowu w naszym łóżku się kręci i jak go dam do łóżeczka to zasypia. Chyba średnia ta moja opowieść
podsumowując, zawsze robie tak jak on chce:P
Kurde kupiłam to żelazo, mówię, a odciągnę więcej niech powoli się uczy też z butli i co? Odciągłam 70ml, a ledwie zjadł z 30 i chciał tylko cyca, z którego nie mam pojęcia ile zjadł, ale też bez szału! No co za chochlik z niego! I będę mu podawać mleko z żelazem cały dzień, bo coś mu się odwidziało:/
a i Agata, Łukasz pcha wszystko do buzi, ślini się wściekle i gryzie z miesiąc i ząbków razej nie widaćale oczywiście u Was mogą iść
tylko pisze jak to u nas wygląda:P
agata86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto betinka podziwiam cię, ja z antkiem śpimy razem w salonie a mąż w sypialni, ale jakoś nie dałabym rady tak wstawać, a tak mam cycka na wierzchu i kiedy chce to sobie popije.
I wiem z naukowego punktu widzenia ze to złe bo się maluszek tak nauczy... a to co inni odzwyczajają od smoczka to ja bedę odzwyczajać od spania ze mną -
Agata86 ją też śpię razem z małym a m w drugim pokoju.... Beatina kiedy szczepisz małego i jaką szczepionka,bo ją infanrix tylko że u nas jej nie ma w aptekach ma być dopiero pod koniec października ,
-
Hello ,a my nocka ok i kurs Gdynia alergolog i zostajemy na tym mlelu ,aby na tą chwilę nie zmieniac bomija sie to z celem ,a za miesiąc na 2 przechodzimy i wtedy pani chce zrobic rozeznanie bo niechce znow mieszac!!!!! Wiec na 2 miesiące zostajemy na nutramigenie ehhhhh
-
No katar wrócił, ale przeżroczysty, odciągamy, kropimy, smarujemy, zastanawiam się nad wieczorną inhalacja:P ale to jeszcze zobaczymy, bo może na noc lepiej mu to zrobi??
Kurde ale coś jest na rzeczy, bo nie chce jeść! wiecie,że on jak w zegarku, a teraz jakaś masakra! Odciągłam do leku i będzie to pił na 3 raz! I pewnie znowu nie wypije, ale teraz już wyleje, cyca też jakoś bez szału, no nie wiem, kupa dziś 3, ale normalna nie biegunkowa, albo się zbiera do choroby(oby nie!) albo życie go męczy, choć zachowuje się jak zawsze:)
Ale! Byliśmy w lidlu i kupiłam wszystko co chciałam:D! Wydałm 150, ale już ma prawie wszystko na 80:) jedynie brakuje body z krótkim i kombinezonu, czapki i może jakiś spodenek:P Tyle, że z tego wszystkiego pomyliłam jeden rozmiar hihi, będzie musiał mąż jutro jechać podmienić, oby był! Bo fajowy dresik, ale pewnie z tej radości nie ogarnęłam:P
Agata, ja na początku też spałam z Łukaszem, ale z mężem i robiło się ciasno, ale on miał jakieś max 10 tygodni i nie było problemu z przełożeniem(zreszt Wam tu płakałam). No ale im dzieciątko starsze, tym ciężej znosi taką rozłąkę. A ja ze wstawaniem nie mam problemu, bo łóżeczko mam na kółkach i na noc on jest w zasięgu ręki:P
Pysia, tak szczepie infarnixem czy jak mu tam ipv+hib 5w1, z tego co się orientuję u mnie, to są dostępne od ręki, ale w każdej aptece w różnych cenach:P Więc poluje na tą tańsza i może tam zadzwonię końcem tygodnia czy jest dostępna, po my szczepimy we wtorek przyszły. Oby były, ale jak nie będzie to ja jestem zwolennikiem dłuższych przerw między szczepieniami, tym bardziej teraz ten katar, wolałabym chyba jednak poczekaćteraz szczepienia miał co 2 miesiące i było ok:)
Kaja mam nadzieje, że mu przejdzie:P OBY! A lepiej chyba dla brzuszka, że Marcel zostaje na tym mleczku, mimo że jest podobno przepaskudne?? Oby tylko mu nic nie było, a i tak zaraz przechodzicie na 2 więc będzie dobrze, nie?
-
Beti ,a wes no mi powiedz z czego inhalacje zrobisz mu ???
Co do zydzieliny z nosa Marcel tez tak miał przed akcja zęby i też nie chcial jest no z jedzeniem mamy kiche cały czas ;-/ ,ale jest ok teraz i nie robilam inhalacji
Co do Przybylskiej to jedyna normalna osoba w srodowisku aktorskim byłamiesiąc czy dwa temu w Tesco widziałam była dużo szczuplejsza ,ale kurczaki nie wiedziałam ,że aż tak źle z nią ehhh oby Tatuś stanol na wysokości zadania i pokazał im Anke tak jakby ona by siebie im pokazała ehhh przykro!!!
Beti a nutramigen to mleko smierdzi wmiare ,ale smak ochydny sama soja fuj kot jak mnie widzi z butelka mleka to spiernicza jakbym go otruc chciała henehe -
Betina też bym nalot zrobila na tesco ,ale unas to są w takich odleglosciach od siebie ,ze pewnie wszystko już wymiecione buuuu bo wiem jak z mama na Matarni bylam bo kurtke chciała i byłyśmy tego dnia i to rano o10 już resztki przebrane i taki kogiel mogiel ,ze szok totalny tajfun hehene
-
Kaja temu pojechałam do innego, takiego mniej uczęszczanego i musze przyznać ze był duzy wybor i było wszystko:) także jestem zadowolona:P
Inhalacje z soli fizjologicznej bym robila, teraz wkrapiam, ale może wdychana da lepszy efekt? Sama nie wiem co lepsze:P -
beti no kurczę oby katarku nie było.... co do wstawania a bardziej odkładania Łukaszka to podziwiam ja ambitnie reraz też zaczęlam tak robić i odczuwam nicne karmienia a wcześniej w ogóle! ale zauważylam, że Oluś nie je dużo i zaczynam podejrzewać ze jemu po prostu chce się pić.
kaja fajnie że nie macie zmiany mleka bo Ty żeś kobieto przeszła:(
co do szczepień u nas też unfanrix hexa tylko, że 6w1 wtdaje mi się że nie może być wcześniej niż 6 tygodni między szczepionkami ale póżniej to spoko może być.
ja byłam ostatnio na dwóch weselach i wracaliśmy koło 3ale Olo się budził śmialam się ze kontrolował starych he he;) pysia nic na siłę.
agata tak jak dziewczyny wyżej napisały ślinotok i wsztstko w buzi to nue konuecznie zęby mój to tak mozno gryzie że nie raz krzyknęlam z bólu ! taką siłe ma moje dzuecko w szczęce -
Witam sie, znowu pozno..
Zdrowka dla Lukaszka, mam nadzieje, ze szybko wyzdrowieje.
Pipi, sliczne jestescie z Pola
U mnie Lili dzis z kupka sie meczyla. Po kleiku ryzowym?? Wczoraj kupki nie bylo, a dzisiaj dwie, ale bardzo zbitepatulla, Pipi26 lubią tę wiadomość
-
eee wstawanie i odkładanie to chyba każda z nas robi, nie świrujcie
mychowe, to może być od kleiku:/ niestety
My po dokarmieniu, matula nadrobiła część seriali więc kładę się spaćciekawe o której będzie teraz pobudka
A o dziwo po kąpieli katar odciągnięty, zapomniałam posparować maścią, ale nic się nie nazbierałomoże będzie lepiej
głowa mnie chyba z braku spania rozbolała, eh. Trza coś pospać!
Dobranoc mamuśki!magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Witam sie:-)
Buziaczki dla Olusia :*:*:*:*:*
Buziaczki dla Lili :*:*:*:*:*
U nas noc kiepska:/ nie ma juz duzego katarku, no ale chyba mu przeszkadza bo pobudek bylo 7, wiekszosc co godzina. Myslalam ze jak go przeloze do nas to cos pomoze, ale niestety, bulo gorzej bo sie tak wiercil, ze znowu spac nie moglan. No ale coz. Teraz sie bawi w lozeczku, ale licze jeszcze na drzemke jak zawsze:-)
Milego dnia mamuski:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 09:01
magdalena, mychowe lubią tę wiadomość