KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Buziaki dla Lili i Olusia
U nas noc jak zwykle kiepska, ja od samego początku małą odkładam po każdym karmieniu, ani razu ze mną nie spałajakoś bałam się że ją niechcący uderzę albo zgniotę
Beti, Hania prawie tydzień miała katar, kropiłam wodą morską i smarowałam mascią majerankową, ale czy to pomaga to nie wiem. Jak mówią katar czy leczony czy nie tydzień trwatylko tyle że trzeba czyścić żeby maluszek miał jak oddychać
Bea_tina, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Buziaki dla Lili i Olusia :*
U nas noc standard czyli kiepska, a zapowiadała się pięknie, bo jak zasnął o 19,15 tak obudził się dopiero o 23,30 nakarmiłam go i co? i o 24 stwierdził że jest wyspany i marudził do 2!! Potem też nie lepiej było, znowu się wiercił jak owsik i znowu te cholerne gazy! zmiana mleka nie pomogła niestetyJa już nie mam pomysłu co zrobić żeby go gazy nie męczyły. I czemu akurat w środku nocy są?
Beti i Aga łączę się w bólu nieprzespanej nocy
Ja w pierwszych tygodniach zawsze odkładałam małego po jedzeniu do łóżeczka, ale za czasem zaczęłam przysypiać podczas jego jedzenia i tym samym zostawał ze mną do kolejnego karmienia. teraz też tak czasami jest, chociaż częściej mąż wstaje i go
odkłada.
Oj Pipi zamieńmy się nockami na kilka dni-trochę odeśpię
Kurde do gina muszę iść po receptę na tabletki, chociaż z drugiej strony nie wiem po co bo odkąd młody nie śpi w nocy-czyli ponad miesiąc to z seksem też krucho, chyba tylko raz byłNieprzespane noce to najlepsza antykoncepcja!
mychowe lubi tę wiadomość
-
Sto lat dla Lili☺ ♥ i Olusia☺ ♥
Witam się i ja po wczorajszej nieobecności...
Byliśmy wczoraj w Gdańsku i Konrad był u alergologa, ale nic na razie nie wiem i tak.
I z oby dwoma łobuziakami byłam u pediatry i Kacperek coś pokasłuje i coś słychać było szmery z jednej strony. Ma mieć inhalacje z z soli, lek wykrztuśny i oklepywanie no i zobaczymy... A wczoraj wieczorem tak płakał, tak marudził, że dałam mu Ibum i jakoś poszedł spać, a w nocy też źle spał...
Natalinka nie zagląda do nas ostatnio...
No i czekam na Aisę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:29
mychowe, magdalena lubią tę wiadomość
-
Zozol to mamy podobnie tez musze isc, ale po pierwsze ze mi sie nie chce isc, a raczej jestem tak zmeczona ze wole isc spac niz sie tegowac hehe:-) no ale trzeba, mam jeszcze 2 tygodnie jak cos:-)
No i mysle czy bu nie isc jednak dolekarza, moze go oslucha itp? Bo katar dalej, odciagam co 1-2 godziny, wiec chyba sporo go jest:/ noi juz nie taki przezroczysty. Musze wyparzyc inhalator;)
Lukasz nie chce mi pic z butelki! Wczoraj wypil 30ml na 3 razy a dzis odciaglam z 25 i wypil to co mu wcislam, bo sam to wogole nie chcial ssac! Za to cyc bez problemu, na szczescie. Ale jak ja mu to zelazo podam?
A i dalej czekam na drzemke od rana. Dzis cos sie opoznia;)
Pati tos sobie wycieczke zrobila:-) oby Kacperek szybko wyzdrowial:-)
Aisa moze jeszcze w Polszy to nie ma czasu pewnie, Kaja wiesz co sie dzieje?
Natalinka mamnadzieje sie odezwie;) -
Oj mam nadzieje ze Kacperkowi przejdzie kaszelek i sie nie rozchoruje
zozol z checia bym ci oddala pare moich nocekkurcze ty nie śpisz pol nocy a ja 2 razy wstane i niewyspana jestem, az sie glupio przyznawac.
Czytalam ostatnio ze dzieci takie 5-6 miesiecy wstaja na jedzenie z przyzwyczajenia. Teściowa mi mówiła ze ona dawala dzieciom w nocy wody zamiast mleka i pare nocy plakaly a pozniej juz nie wstawaly w nocy bo na wode sie im nie oplacaloi mówiła zebym z Polcia tak sprobowala ale jakoś nie jestem przekonana wydaje mi się ze jest za mala jeszcze. Co o tym sadzicie?
-
Pipi, nie jest to głupie rozwiązanie. Mojej koleżanki pediatra tak właśnie radziła.
A co do innych rzeczy, to ja nawet zmęczona lubiłam ♥, a teraz nie ma z kim, a nie ukrywam, że trochę mi brakuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:58
-
Lili dziekuje za zyczenia
witamy sie
U nas jak maz ja obudzil to zasnac do 1 w nocy nie mogla, pozniej pobudka o 5.30, o 6 zasnela do 9.30, wiec nie narzekam, ale bardzo ja gazy w nocy meczyly.. mam nadzieje, ze dzis latwiej z kupka bedzie. Az strach myslec jakby Lili miala miec katar, bo bym nie wiedziala co robic -
Hej! Mychowe kleik kukurydziany nie powoduje zaparc i nie ma po nim problemu z kupią przynajmniej u mnie;-) Właśnie przeglądałam rzeczy malucha i trochę spakowalam a reszty muszę się pozbyć, od brata męża na chrzciny mały dostał chodzik nawet nie pytał czy chcemy nie lubie takich prezentów, muszę go wystawić chyba na tablicy albo allegro byleby się go pozbyć
-
A ja od siostry dostałam dostawę ubranek dla Konrada. Masakra, ile tego... chyba codziennie przez miesiąc mógłby co innego ubierać u jeszcze by zostało... a za rok Kacper będzie miał... Ale ogólnie to ciesze się bardzo, bo ubranek kupować nie musze. Fakt, niektóre nadają się tylko bardziej do domu/piaskownicy, ale sporo jest też dobrych ciuszków:-) Normalnie dwie szafy to dla nich za mało, kurtki i tak wiszą w mojej:-P
-
Asia w Polszu jeszcze i korzysta z ostatnich jak sie nie myle dni pisala na plemniczce ,ze nadrobi i sie pojawi .....
Na jej miejscu też bym wykorzystywała ciotki,babcie ,aby młody sie bawił z nimi
Asia wróci to na Bank napisze co i jak -
Wzięłam Łukasza sposobem i mleko z żelazem podałam mu mleko łyżeczką i no powiem, że miał kupe frajdy:D! i może i dość mu się ulało, ale wypił więcej niż z butli:)
A usnęło mu się w bujaku to sobie posprzątałam, pranie wstawiłam, naczynia pomyłam, super:)
Czy u Was też jest taki wysyp biedronek?? Masakra! Nie wiem skąd się wzięły, ale jest ich wszędzie miliony!!Pipi26, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość