X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Buziaki dla Lili i Olusia :)
    U nas noc jak zwykle kiepska, ja od samego początku małą odkładam po każdym karmieniu, ani razu ze mną nie spała :) jakoś bałam się że ją niechcący uderzę albo zgniotę :P

Beti, Hania prawie tydzień miała katar, kropiłam wodą morską i smarowałam mascią majerankową, ale czy to pomaga to nie wiem. Jak mówią katar czy leczony czy nie tydzień trwa :) tylko tyle że trzeba czyścić żeby maluszek miał jak oddychać

Bea_tina, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki dla Lili i Olusia :):)
    U nas pobudka o 1.30 a pozniej o 6.20 także nie ma zle ;) ale marza mi sie juz przespane cale noce.... ahh marzenia :D
    Pogoda piekna to zaraz na spacer zmykamy.
    Milego dnia.

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekujemy za życzonka :-)
    Lili Oluś z mamą skladają zyczonka i duzo w zyciu slonka <3

oj beti to mialas meczacą noc:/ u nas pieknie jedzenie na spiocha kolo 21 a nastepne o 2 potem nad ranem :-)

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Lili i Olusia :*

U nas noc standard czyli kiepska, a zapowiadała się pięknie, bo jak zasnął o 19,15 tak obudził się dopiero o 23,30 nakarmiłam go i co? i o 24 stwierdził że jest wyspany i marudził do 2!! Potem też nie lepiej było, znowu się wiercił jak owsik i znowu te cholerne gazy! zmiana mleka nie pomogła niestety :( Ja już nie mam pomysłu co zrobić żeby go gazy nie męczyły. I czemu akurat w środku nocy są?

Beti i Aga łączę się w bólu nieprzespanej nocy :(

Ja w pierwszych tygodniach zawsze odkładałam małego po jedzeniu do łóżeczka, ale za czasem zaczęłam przysypiać podczas jego jedzenia i tym samym zostawał ze mną do kolejnego karmienia. teraz też tak czasami jest, chociaż częściej mąż wstaje i go
    odkłada.

Oj Pipi zamieńmy się nockami na kilka dni-trochę odeśpię :)

Kurde do gina muszę iść po receptę na tabletki, chociaż z drugiej strony nie wiem po co bo odkąd młody nie śpi w nocy-czyli ponad miesiąc to z seksem też krucho, chyba tylko raz był :( Nieprzespane noce to najlepsza antykoncepcja!

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Lili☺ ♥ i Olusia☺ ♥

Witam się i ja po wczorajszej nieobecności...

Byliśmy wczoraj w Gdańsku i Konrad był u alergologa, ale nic na razie nie wiem i tak.
    I z oby dwoma łobuziakami byłam u pediatry i Kacperek coś pokasłuje i coś słychać było szmery z jednej strony. Ma mieć inhalacje z z soli, lek wykrztuśny i oklepywanie no i zobaczymy... A wczoraj wieczorem tak płakał, tak marudził, że dałam mu Ibum i jakoś poszedł spać, a w nocy też źle spał...

Natalinka nie zagląda do nas ostatnio...
    No i czekam na Aisę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:29

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol to mamy podobnie tez musze isc, ale po pierwsze ze mi sie nie chce isc, a raczej jestem tak zmeczona ze wole isc spac niz sie tegowac hehe:-) no ale trzeba, mam jeszcze 2 tygodnie jak cos:-)

No i mysle czy bu nie isc jednak dolekarza, moze go oslucha itp? Bo katar dalej, odciagam co 1-2 godziny, wiec chyba sporo go jest:/ noi juz nie taki przezroczysty. Musze wyparzyc inhalator;)

Lukasz nie chce mi pic z butelki! Wczoraj wypil 30ml na 3 razy a dzis odciaglam z 25 i wypil to co mu wcislam, bo sam to wogole nie chcial ssac! Za to cyc bez problemu, na szczescie. Ale jak ja mu to zelazo podam?

A i dalej czekam na drzemke od rana. Dzis cos sie opoznia;)

Pati tos sobie wycieczke zrobila:-) oby Kacperek szybko wyzdrowial:-)

Aisa moze jeszcze w Polszy to nie ma czasu pewnie, Kaja wiesz co sie dzieje?;)

Natalinka mamnadzieje sie odezwie;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mam nadzieje ze Kacperkowi przejdzie kaszelek i sie nie rozchoruje :)

zozol z checia bym ci oddala pare moich nocek :) kurcze ty nie śpisz pol nocy a ja 2 razy wstane i niewyspana jestem, az sie glupio przyznawac.
    Czytalam ostatnio ze dzieci takie 5-6 miesiecy wstaja na jedzenie z przyzwyczajenia. Teściowa mi mówiła ze ona dawala dzieciom w nocy wody zamiast mleka i pare nocy plakaly a pozniej juz nie wstawaly w nocy bo na wode sie im nie oplacalo :D i mówiła zebym z Polcia tak sprobowala ale jakoś nie jestem przekonana wydaje mi się ze jest za mala jeszcze. Co o tym sadzicie?

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi, nie jest to głupie rozwiązanie. Mojej koleżanki pediatra tak właśnie radziła.

A co do innych rzeczy, to ja nawet zmęczona lubiłam ♥, a teraz nie ma z kim, a nie ukrywam, że trochę mi brakuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 10:58

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dziekuje za zyczenia :) witamy sie :)
    U nas jak maz ja obudzil to zasnac do 1 w nocy nie mogla, pozniej pobudka o 5.30, o 6 zasnela do 9.30, wiec nie narzekam, ale bardzo ja gazy w nocy meczyly.. mam nadzieje, ze dzis latwiej z kupka bedzie. Az strach myslec jakby Lili miala miec katar, bo bym nie wiedziala co robic ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla to moze sprobuje tego rozwiazania.....to mnie czekaja nieprzespane noce :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbować można i zobaczysz czy rzeczywiście jest głodna czy tylko przyzwyczajenie

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mychowe kleik kukurydziany nie powoduje zaparc i nie ma po nim problemu z kupią przynajmniej u mnie;-) Właśnie przeglądałam rzeczy malucha i trochę spakowalam a reszty muszę się pozbyć, od brata męża na chrzciny mały dostał chodzik nawet nie pytał czy chcemy nie lubie takich prezentów, muszę go wystawić chyba na tablicy albo allegro byleby się go pozbyć

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • patulla Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od siostry dostałam dostawę ubranek dla Konrada. Masakra, ile tego... chyba codziennie przez miesiąc mógłby co innego ubierać u jeszcze by zostało... a za rok Kacper będzie miał... Ale ogólnie to ciesze się bardzo, bo ubranek kupować nie musze. Fakt, niektóre nadają się tylko bardziej do domu/piaskownicy, ale sporo jest też dobrych ciuszków:-) Normalnie dwie szafy to dla nich za mało, kurtki i tak wiszą w mojej:-P

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Lili caluski
    Olis buzaki

Cześć mamuski u nas ladnie wiec spacery ,spacer

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia w Polszu jeszcze i korzysta z ostatnich jak sie nie myle dni pisala na plemniczce ,ze nadrobi i sie pojawi .....

Na jej miejscu też bym wykorzystywała ciotki,babcie ,aby młody sie bawił z nimi :-)

Asia wróci to na Bank napisze co i jak

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh Beti nocka wtedy nie latwa widze byla u wasehhhhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla patrz ,a ja najpierw w Gdyni później Sopocie na spacerze, a nastepnie Gdansk u dziadków i tez spacerowo ehhh z leciało szybko....

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam Łukasza sposobem i mleko z żelazem podałam mu mleko łyżeczką i no powiem, że miał kupe frajdy:D! i może i dość mu się ulało, ale wypił więcej niż z butli:)

A usnęło mu się w bujaku to sobie posprzątałam, pranie wstawiłam, naczynia pomyłam, super:)

Czy u Was też jest taki wysyp biedronek?? Masakra! Nie wiem skąd się wzięły, ale jest ich wszędzie miliony!!

Pipi26, Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina u nas też pełno tej chińskiej Biedronki :-/ ,a jak sie pchają do domu!!!! Okropienstwo

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zadnej biedronki ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ