X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale znowu mnie zostawią, a ten szpital jeszcze bardziej stresuje...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będziesz mieć dobrą opieke i dzidzia będzie też mieć lepiej a tak to obydwie się męczycie i stresujecie

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo się cieszę że zostane mamą

w57vqqmzsbz8u5t7.png

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę się już doczekać poodu

2fwaskjoy0j6q7y2.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam brazowe plamienie :( normalnie mam już dość.
    Wczoraj też tylko wydaje mi sie ze mniej i lekarka nie zareagowała w sumie. Powiedziała ze jak bedzie sie coś działo to mam dzwonić. Sama nie wiem bo nic mnie nie boli.

f2w3csqvhprqy98j.png[/link]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 19:51

ug37df9hmgtex3az.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Skarby:**

Znowu mnie dopadły zatoki....grrryyy. Mimio że chodze jak wariatka w czapce gdy jest 20 stopni...to i tak to cholerstwo przyplątało się;/
    Obiecuję sobie że po ciąży coś z tym musze zrobić.

Któraś pisała o mleku z czosnkiem?? to na prawdę pomaga tak szybko??
    pamiętam że robiłam podobną miksturę tyle że jeszcze z miodem.....ohydne.Na samą myśl o tym trzęsie mnie jak an wymioty:))

Dorjana, chyba faktycznie warto zmienić lekarza....Kazdy jest miły jak prywatnie.(moj bierze tylko 100zł, a wizyty krótkie jak moje posiedzenie w wc:))))

Iwonka, hehe Ty spryciulo:*

Aga, natalinka, no stres:* myslimy tylko pozytywnie!!!!

Dziś tak pięknie...a ja taka marudna:)) wszystko przez zatoki!to na pewno:))

Buziaki:*

aga8787, bemommy, natalinka lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga8787 jesli masz pod reka luteine lub duphaston to zazyj, plamienia moga byc sygnalem spadku progesteronu.
    Dziwni ci lekarze, po dzis.wizycie typu trzasniecie drzwiami i blyskawiczne usg z tekstem ze "w 9 tyg nie robimy Dopplera serca" (chcialam tylko posluchac i az!)dolaczam do Waszego Klubu Krytyki, no ale za 3,5tyg pojde w dobre miejsce.

f2w39n73wo2wm5l1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 20:41

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo powiem ci, że ja tak zawsze lecze siebie i męża, nawet jak się dopiero zaczyna, jak przemarzniemy, lub przemokniemy, żeby coś nie złapało, ja mimo skuteczności naprawdę musiało mnie rozłożyć żeby to zrobić,bo to mi tak wali, ale jak brałam gripexy fervexy i nic, a już mnie męczyło to po tym od razu wypocisz się moment :) ja teraz na zatoki na zapchany nos to skrapiam poduszkę amolem, też za pięknie nie pachnie, ale w którymś momencie już oddycha się w pełni jak się człowiek nawącha, fizjo lepiej żeby to był czosnek polski albo inny, ale prawdziwy nie ten chiński badziew co wciskają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 21:07

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tereska limerikowo witamy wsród zestresowanych i czasem niezadowolonych ze służby zdrowia wbrew pozorom nie tylko narzekamy :P

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do niezadowolonych i ja dołączę. Wróciłam z oddziału. Z dzieckiem ok, strasznie szalało na USG :) Mam najprawdopodobniej zapalenie pęcherza. Dostałam 3x2 Urofuraginum i mam w pon. zrobić koniecznie badania. Ciekawe czy pomoże...

bemommy, slonkozusa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka najwazniejsze ze z malenstwem dobrze, a mowia nie siadaj na zimnym :P

natalinka lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) Biję się w piersi - piję zbyt mało. Mam nadzieję, że tabletki pomogą i choć na chwilę ustąpi kłucie i ból pleców... Tak to jest jak lekarz nie zleca badań, ostatnie z jego polecenia miałam we wrześniu. 3 tyg. temu przed szpitalem zrobiłam mocz prywatnie, wówczas było ok. A teraz powiedział, że 20 listopada na wizycie da mi skierowanie...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Iwonka Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2013, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)

Życzę miłego dnia tylko pamiętajcie że w Polsce jest zmiana czasu na zimowy, czyli zegareczki o godzinkę do tylu :)

• fizjo Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja:)))

oooo tak przestawienie czasu:) mam w domu 5 zegarków- a tylko na jednym dobra dziś godzina:))) zrobiłam dziś obiad przed 12...hehe:)))

bemommy, dzięki za poradę:* Wiesz co...wypiłam wczoraj to świństwo...ale nie pomogło. Chyba mam niezle zapchane te zatoki;/ NOtorycznie na to choruje...o tej porze roku. Kiedyś nawet latem się zdarzyło. Chyba jestem jakiś wybrakowany egzemplarz.
    ooo z tym amolem nie pomyślałabym!!
    Ja smaruje okolice zatok przynosowych i czołowych Vicksem. Na chwilę jest ulga.
    Mam nadzieję że nie skończy się tym razem na antybiotyku....bo już w tej ciąży brałam go raz:(((

Ktoś ma podobne doświadczenia w tej branży??? :-))

milego dnia:* i uśmeichu od ucha do ucha!!!!!jesteśmy w ciąży!!!!to piękny czas:-))))))

bemommy, kasienka82 lubią tę wiadomość

• bemommy Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo pięknie musiałaś się załatwić :( a moze moglabys brać ten ibuprom zatoki? nie wiem czy mogą cieżarne, byś musiała sprawdzić ja raz tylko miałam z zatokami problem i to dawno i wtedy wzięłam ibuprom pomogło :)

Iwonka tu też zmieniają czas :) także jestem 1 godz z przyszłośći :P

fizjo lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy, ibupromu nie wolno brać w ciąży. Pewie z tydzien mnie pomęczy.

• mychowe Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Do niezadowolonych i ja dołączę. Wróciłam z oddziału. Z dzieckiem ok, strasznie szalało na USG :) Mam najprawdopodobniej zapalenie pęcherza. Dostałam 3x2 Urofuraginum i mam w pon. zrobić koniecznie badania. Ciekawe czy pomoże...

Natalinka,ja tez mialam zapalenie pecherza i to bylopare tygodni temu, bylam w 9 tygodniu i bolalonormalnie jak na okres, ale w nocy spac nie moglam. Dostalam antybiotyk i przeszlo. Byl to czas jak nie pilam zbyt duzo,bo bylomi ciagle niedobrze, wiec pewnie to bylo przyczyna. A Ty tez pisalas, ze nie pijesz duzo.
    Od tamtej pory wypijam okolo 1.8l dziennie..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak się właśnie zastanawiam która jest godzina :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 27 października 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak się właśnie zastanawiam która jest godzina :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 27 października 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo a miałaś prześwietlenie zatok ? Bo ja mam zawsze takie problemy z zatokami jak ty i bóle głowy i co się okazało gdy robili mi prześwietlenie wyszło że z jednej strony głowy prawie wogóle ich nie mam dostałam leki które pomagają na silne bóle ale w ciąży ich brać nie można

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ