KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana, tak mi przykro, ze ta wredna baba tak Cie potraktowala i skasowala swoje, niezadowolony k;lient nie powienien placic..
Czy dlugosc ciemieniowo-siedzeniowa oznacza dlugosc od glowki do pupy? Moj Ktos ma 5,4cm.
Mam nadzieje, ze zmienisz lekarza.
Poza tym mialam badanie zewnetrzne i jak dostalam list powiadamiajacy o badaniu, to bylo napisane, ze pecherz do badania musi byc pelny i nawet bylam pochwalona na badaniu, ze jest bardzo pelny, bo obraz byl lepszy..
No i tak bolalo, jak go przyciskala, jeny..
A co do ruchow malenstwa, to kazala mi zgiac kolana, podniesc biodra i u poruszac w lewo i w prawo w powietrzu i wtedy na ekranie dzidzia szalala strasznie, wiedzielismy jak sie ruszala szybko.
To badanie trzeba zrobic do 13tygodnia i 6 dni, wiec zostal wlasciwie tydzien.
A cisnienie to masz takie od stresu, nie dziwie sie.. moze jest jakis sposob, dzieki ktoremu moglabys sie odstresowac? Jakas seria masazy itp?
Powodzenia!Dorjana lubi tę wiadomość
-
Bemommy ja mam nadzieję że nasza dzidzia nie pójdzie w tej kwestii po mnie bo ja co 3 godziny z zegarkiem w ręku, jak to mówi moja mama, nie płakałam tylko się ,,darłam'' za to mój brat jak dostał jeść o 23 to spał do 6 rano ale teraz ja jestem o wiele bardziej spokojniejsza niż mój brat, wydarłam się jak byłam mała i teraz ciężko jest mnie z równowagi wyprowadzić :)oczywiście mojemu M to się udaje
bemommy lubi tę wiadomość
-
Iwonka Nobla mu , no to w takim razie Pani psycholog poleci coś na uspokojenie bo ja za młodu darłam się i do dziś to mam, mój mąż jak twój brat przynajmniej tak mi z teściową wpierają, no to lokator da mi popalić, cóż czas znależć książeczkędo nabożeństw i zacząć się modlić o łaskę
Iwonka lubi tę wiadomość
-
Tak Nobla za to ze mnie zlał tyle razy jak byliśmy dziećmi i 2 razy poczynił zamach na moje życie. Raz jak miałam 3m-ce dusił mnie poduszką a poźniej tak mnie bujał w wózku ze wyleciałam ot mój starszy brat tak się mną opiekował
Na relaks polecam ulubiona muzykę słuchaną w wannie pełnej gorącej wody i pachnącej piany, a w ręku ulubiona lampka schłodzonego winka wiem jestem okropna ale zawsze można sobie wyobrazić, poprzez wyobraźnie też można się zrelaksować -
kasienka82 wrote:(...)
mnie czeka rozmowa... mój chyba sobie nie zdaje sprawy z tego ale się zdziwi... stwierdziłam, że musimy stanowczo wyznaczyć granice na jakie pozwalamy w związku... jeśli jemu to nie będzie pasowało to trudno, jeśli zaakceptuje to możemy dalej rozmawiać i po ich przekroczeniu ponosimy konsekwencje... a że ja już jestem na wyczerpaniu to prawdopodobnie teraz daję nam ostatnią szansę... ehh fatalnie to brzmi ale lepiej tak niż się męczyć całe życie...
chociaż kocham go ogromnie nad życie:) i nie potrafię zrozumieć czasem nawet siebie dlaczego tak mnie denerwuje to, że chce się napić piwa! Gdzie kiedyś na prawdę to nie robiło na mnie wrażenia...i sama mu towarzyszyłam bo lubiłam piwko...
Dlaczego tak na to agresywnie reaguje? Momentalnie moje zachowanie się zmienia...eh
Teraz mega wróg się ze mnie zrobił i nie dlatego że nie mogę - bo przecież wiele matek sobie pije nie bacząc na konsekwencje...i ja też bym mogła gdybym chciała a ja tak wybrałam, nie chcę i nie piję...
Ale wypracownie:D
To może ja się przyłączę JA w domku od razu postawiłam twarde zasady... mój mężuś dostaje piwko tylko jak się na nie zgodzę (czyli pozwolę mu 1 na tydzień albo do meczyku)... a z imprezkami to jest mniej więcej tak że ograniczyliśmy - ja mu wytłumaczyłam że bardzo źle się czuję, że jestem przemęczona nie mam siły ani na imprezy ani czekanie na niego po nocy - TERAZ CZAS SKUPIĆ SIĘ NA DZIECKU I DOROSNĄĆ !!! (itp. opisałam mu wszystkie moje dzienne dolegliwości, z którymi musze się zmagać) a że praca jest dla mnie bardzo ważna i potrzebujemy pieniążków - to ma mi nie utrudniać tylko mnie wspierać... Ustaliliśmy zasady na samym początku...
I teraz bez mojej zgody nie ma ani wyjścia, ani alkoholu, a tym bardziej imprez u znajomych
A jak mam po pracy mega mdłości to nawet go proszę aby zjadł na mieście...
Przyłączam się do wypowiedzi KAsi, kazdy facet ma własną instrukcję obsł., jednak ja zawsze stosuję FOCHA i biorę go na przetrzymanie... czyli sygnalizuję problem i wychodzę bez słowa (daję mu czas do zastanowienia) a po powrocie zawsze dochodzi do dojrzałej rozmowy dwojga dorosłych ludzi...
(gożej jak foch wypada na wieczór - to wtedy musze jakoś wytrzymać do rana z tym spacerkiem )
Ta DZIDZIA to Nasze WSPÓLNE DZIEŁO !!!! i oboje musimy się poświęcić...
Uważam że kobiety i tak dużo więcej poświęcają... bo niejedna traci pracę, przechodzi załamanie czy po prostu zostaje wykluczona ze środowiska (jest przez pewien okres nierozerwalnie związana z dzieckiem co może skutkować utrata znajomości)... Nie mówiąc o naszych ciałach - rozciągną się jak MEGA BALONIKI, a piersi - 2 BOMBOWCE (teraz super, nawet przesadnie SUPER, ale co będzie później ??? )
My z mężem te tematy przerobiliśmy zanim zaczęliśmy się starać - Z GÓRY POWIEDZIAŁAM że to nie bedzie tylko moje poświecenie, jeśli chce mieć dziecko to tez musi SIĘ POŚWIĘCIĆ...
Nie zostawiajcie tego tematu do porodu - uważam że nie warto tak długo czekać i liczyć na cud... Jesteście RODZICAMI od dnia kiedy postanowiliście się starać !!! Nie powiem żeby u Nas to łatwo przyszło... chyba dopiero pierwsze USG to był moment przełomowy... Mój mężuś poznał KROPKA i jego SERDUSZKO )) wtedy od razu przypomniałam mu o naszych rozmowach przed
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 02:18
fizjo, kasienka82 lubią tę wiadomość
-
Miriam wrote:Dorjana ja mam pakiet w medicoverze za 190zl miesięcznie mam wszystkich lekarzy i badania w cenie nawet usg genetyczne które robią na bardzo dobrym sprzęcie w szpitalu nie na tym co maja w przychodniach chociaż tamte sa tez bardzo dobre usg genetycznymi zajmują sie lekarze którzy tylko w tym sie praktykuja nie było problemu powtórzenia usg za tydzien jak okazało sie ze dzidzia ma 4 cm a potrzebne jest 4,5cm minimum drugie usg rownież było w cenie wszystkie badania z krwi i moczu sa tez w cenie nawet CMV HIV czy Toxoplazmiza ja i tak chodzę prywatnie bo mam zaufanego lekarza płace 150zl on prowadzi mi ciążę daje listę z badaniami jakie mam wykonać robię właśnie je na ta kartę pomysl o takim pakiecie bo sie opłaca możesz tam prowadzić rownież ciążę w cenie jak znajdziesz fajnego lekarza i niekoniecznie musi byc to medicover jest sporo innych abonamentow np luxmed rozeznaj sie w cenach może i sa tańsze
Kochana jesteś - dziękuję za dobre rady i wsparcie (to bardzo cenne dla mnie) ja mam też pakiet właśnie w LUXMED i badania są w tym pakiecie... i prowadzenie ciąży, a teraz właśnie sprawdzam jak się mój pakiet ma do badań genetycznych... Jednak wiem że USG genetyczne jest badaniem podstawowym i pewnie też mam darmowe...
Do tej pory chodziłam prywatnie bo do tej Pani (bo nie oszukujmy się ona jest przemiła i zawsze bardzo szczegółowo o wszystkim ze mną rozmawia... i mnie wysłucha i doradzi (wiecie to pewnie jakiś syndrom braku matki - pewnie podświadomie szukam wsparcia kobiety)... Oboje z mężem bardzo ją lubimy - tylko mam chyba troszkę obaw że mnie naciąga)
A nie wiem czy pamiętacie - moją pierwszą felerną wizytę miałam u lekarza (który był na zastępstwie ) właśnie w LUXMEDZIE - nie wiem czy pamiętacie moje załamanie na wieść że nie jestem w ciąży... Że KROPKA NIE MA
Teraz po dzisiejszej wizycie - stwierdzam że mnie na to nie stać Muszę spróbować wrócić do Luxmedu i mam nadzieję że trafię na kogoś kompetentnego...
mychowe wrote:Poza tym mialam badanie zewnetrzne i jak dostalam list powiadamiajacy o badaniu, to bylo napisane, ze pecherz do badania musi byc pelny i nawet bylam pochwalona na badaniu, ze jest bardzo pelny, bo obraz byl lepszy..
No i tak bolalo, jak go przyciskala, jeny..
A co do ruchow malenstwa, to kazala mi zgiac kolana, podniesc biodra i u poruszac w lewo i w prawo w powietrzu i wtedy na ekranie dzidzia szalala strasznie, wiedzielismy jak sie ruszala szybko.
To badanie trzeba zrobic do 13tygodnia i 6 dni, wiec zostal wlasciwie tydzien.
Powodzenia!
Tak Mychowe - to właśnie ta długość... Moja dzidzia jest jakaś malusia i to mnie martwi (liczyłam na jakieś 6cm) i raczej zwalę to na sprzęt - kiepski mają sprzęt i pewnie dlatego tak to wszystko BEZNADZIEJNIE wychodzi...
No i moja mnie w żaden sposób nie męczyła, raczej uznała z góry że to za wcześnie - same widzicie jaka ta moja kruszynka malutka
Bardzo mnie to martwi (
Jak już mówiłam wolę konsultować swoje zdrowie (a tym bardziej dziecka) z innymi lekarzami dlatego też wybiorę się ponownie do LUXMED-u...
OBYM TYLKO DOBRZE TRAFIŁA !!!!
He he he ... MYCHOWE ależ dałaś nam lekcję anatomii
mój mężuś na widok główki maleństwa powiedział:
"Czyżby to miała być dziewczynka ??"
na to zdziwiona pani GIN:
"Skąd Pan wie???"
mężuś:
"jak to skąd - bo słyszałem że jak dzidzia ma mózg to znaczy że będzie to dziewczynka:D
pani GIN:
"he he .. czyli faceci to bezmózgowcy ??? dobre "
tu wtrąciła się Dorotka:
"Nie - im po prostu mózg rośnie w innym miejscu"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 03:22
michaela, mychowe lubią tę wiadomość
-
He he... kto tu nie śpi to ja palcem pokazywać nie będę
Ja prawdę mówiąc już wstałam - nie mogę spać przez te badanie zdrzemnęłam się 3h (bo mnie to krwawienie wystraszyło) a teraz już chyba lepiej (przynajmniej nic nie widziałam na ostatnim posiedzeniu w WC
więc magluję neta - czytam i analizuję
Naprawdę ta Pani jest przemiła - tylko że jak to prywaciarze lubią naciągać, a tym bardziej teraz wydatki pewnie na święta zmarłych chciała zrekompensować...
Tylko że ja też mam swoje wydatki a przychody raczej mniejsze niż ona ...
i na tym polega cały problem
- na NFZ ciężko jest trafić na lekarza z sercem na dłoni...
- prywatnie natomiast to trzeba zapłacićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 03:31
michaela lubi tę wiadomość
-
Hihi no te mam dzisiaj swoje zmartwienie, obudziłam sie i nie zapowida się żebm odespała tej nocy
A ile płacisz za wizytę prywatnie? Gdybys była z KRK mogłabym Ci polecic moja panią doktor - kasuje 90 zł i nie naciąga ani na zbędne wizyty ani zbędne badania.
Pańtwowo, faktycznie trudno znaleźć kogoś... ale wiele dziewczyn w III trymestrze pisało że chodzą Państwowo i są zadowolone, więc to możliwe? -może ktoraś poleci swojego, sprawdzonego lekarza? A może wątek - dobrzy lekarze na tym forum pomógł by nam wszystkim w razie kłopotów ze swoim? Jaki internista, jaki ginekolog i jaki pediatra npWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 09:59
-
dorjana - nie przejmuj sie że misia trochę mniejsza, pewnie masz rację i to przez nie najlepszy sprzęt najważniejsze że serduszko bije
Moja dzidzia jest o tydzień większa ma 6,5 cm mam nadzieje że nie urodzę olbrzyma Ja taki chodzący szkielet
Wczoraj moja lekarka dała mi tylko skierowanie na badanie krwi i kazała folik odstawić z końcem tygodnia.
Co do tematu facetów mam nadzieje że kiedyś zmądrzeją moj to też nie najłatwiejszy przypadek nie da się mu nic wytłumaczyc ehh Ci faceciWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2013, 08:28
-
Ja jak dzwoniłam umówić się na prenatalne to mi wyraźnie powiedzieli że mam być z wypełnionym pęcherzem. Nawet mój prowadzący mówił, że jak dopochwowe to pęcherz pusty ma być a jak przez brzuch to ma być wypełniony. A jeżeli chodzi od kiedy robi się przez brzuch usg to mój gin mi powiedział że od 10 tygodnia ciąży robi się już przez brzuch.
-
Ja chodze państwowo do lekarza i jest poprostu wspaniały wszystkie badania sa refundowane wizyta trwa nie krócej niż 30 minut na każdej wizycie usg ,a i można z nim pożartować jest młody około 35 lat więc wszystko super wizyty mam na umuwioną godzine i na tą godzine sie stawiam nie siedze cały dzień i nie czekam ale dostać się do niego na pierwszą wizyte to się czeka dwa miesiące
Wszystkim życzę takiego lekarza z sercem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny