X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, nie nie, tylko mój cyrkowiec stał na głowie i nie dało się przeprowadzić badania więc albo mogłam przyjść w innym terminie albo dopochwowo, więc chciałam spróbować tak a jeśli się nie da to wtedy był przyszła za kilka dni. Masz rację, pamiątkę na prawdę masz wspaniałą, też chyba poproszę teraz o płytkę bo już nawet nie pamiętam dokładnie mojego badania, tylko tyle co zostały mi 4 zdjęcia:) i sobie wspominam:)
    Miriam czujesz już ruchy?

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już czuje jestem nawet pewna ze to ruchy hehe właśnie nawet przed chwila czułam pierwsza ruchy poczułam ok 14 tyg byłam w szoku ze tak szybko a pózniej cisza na jakieś 2 tyg od 16 tyg czuje już co jakieś dwa trzy dni a od tygodnia codziennie na początku myślałam ze to jelita ale zawsze po lewej stronie gdy przystawiam rękę cisza :) ale teraz już wiem ze to na 100% to bo na usg nawet w tym miejscu gdzie czuje był maluszek ;) tez cyrkowiec do góry nogami głowa w dół lupa do góry i sie wiercilo jak oszalale aż lekarz powiedział ze bardzo dawno nie widział tak ulizonego dziecka

Matylda36, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

• natalinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - wszyscy obstawiają, że będzie chłopiec. Póki co się uśmiecham, ale w gdzieś w głębi też mam takie przeczucie. Kiedyś moja mama na dobrą wróżbę dała nam malutką niebieską czapeczkę, mówiąc, że to dla Wojtka. Mąż bardzo protestuje i wzbrania się przed tym imieniem. W zasadzie nie ma dla mnie znaczenia jakiej płci będzie maleństwo. Chcę by rozwijało się dobrze i urodziło się zdrowe, tylko tego oczekuję. Mam nadzieję, że w maju będziemy już we trójkę. Nie mniej jednak stresują mnie te moje kłucia, dziś już szczególnie nasilone. Złapało mnie znów przeziębienie, ból gardła, łamanie w kościach. Wybrałam się więc do lekarza, bo dziś piątek, ale jak usłyszała, że jestem w ciąży, to zakazała nawet tabletek do ssania. Macie jakieś dobre i sprawdzone patenty jak szybko pokonać przeziębienie? Dodam, że syrop z czosnku, miodu i cytryny piję, herbatę z imbirem też.

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka na gardło są tabletki do ssania specjalnie dla kobiet w ciąży i karmiących - Prenalen się nazywają. Mi pomogły. Do tego możesz płukać gardło szałwią i rumiankiem. I pić herbatę z sokiem malinowym. Przede wszystkim do łóżka i się wygrzać.
    Wszystkim dziewczynom, które są po prenatalnych gratuluję udanych badań i zdrowych dzieciaczków. Ja dopiera mam 7 listopada prenatalne.
    Ja jestem Izabela, mieszkam na śląsku i mam 32 lata, z mężem jesteśmy od 6 lat a małżeństwem 1,5 roku.
    Imienia jeszcze nie wybieramy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 17:55

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka a Ty kiedy będziesz miała prenatalne? Mamy 3 dni różnicy na suwaczkach :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka -fajne imię wojtuś :) więc obstawiam chłopaka u ciebie hehe

a mój gin nagrywa każde usg od poczaątku ciaży :) i robi zdjecia a na koniec dostane płytke ze wszystkim :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol (Droga Izabelo :) ) ja już miałam prenatalne. Maluch miał zaledwie 41 mm, ale lekarz zrobił USG. Wg niego jest ok. Pomimo wszystko planuję zmienić lekarza i szczegółowe badanie powinnam mieć teraz u nowego w szpitalu w czwartek. Chwalił się, że to jeden z najnowszych i najnowocześniejszych sprzętów w Polsce - zobaczymy... Suwaczek źle pokazuje. Jestem w 11 t 5dc

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - mąż imienia Wojtek nie zaakceptuje - nie ma szans :) On chce Kubusia :) Tak to jest, jak facet musi mieć swoje zdanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 18:11

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakub Karol pięknie mój siostrzeniec ma na imię Jakub i fantastyczny z niego chłopak a w sumie to mężczyzna bo 1 stycznia kończy 18 lat :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zwlekłam się z łóżka, cały dzień przespałam bo znowu migrena nas zaatakowała to już trzeci raz w ciągu dwóch tygodni, najgorsze jest to że zawsze dwa dni boli, masakra ale jakoś trzeba przeżyć, na następnej wizycie muszę spytać lekarza czy mogę jakieś tabletki przeciwbólowe brać bo jak na razie to jedyny środek przeciwbólowy jaki stosuję to zimne okładu :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka mój chłop nie dostał prawa do głosu co do imienia bo wszystkie jego propozycje są beznadziejne :) moje dziecko i ja decyduje hehe kubuś fajnie tak słodko :)

Mirka 14-ja mam migreny od 15 roku życia srednio 3 razy w tygodniu a teraz w ciaży níe moge brać tabletek co mi pomagaja :( i lipa już nawet w szpitalu byłam bo 5 dni ciagle migrena :( a oni dali mi aspiryne z witamina c i paracetamol nic innego nam nie wolno :( najlepie spać i niech twój cie porzadnie wymasuje te ściegna co idą od głowy pomaga!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 18:24

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol jest w pełni bezpieczny, ale może nie pomóc na tak silny ból

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia - to widocznie umiesz tupnąć nogą :) Niestety, mój mąż to ogromny indywidualista. Nawet koszuli nie mogę mu kupić, bo on wszystko musi przymierzyć i zaakceptować. Fascynuje się zakupami niczym kobieta. Nawet moja mama lubi jak mój mąż robi zakupy. Pamiętam jak jechaliśmy z siostrą i szwagrem na zakupy i mama prosiła,by kupić biszkopty do ciasta. Nikt nie pomyślał, a mój M. pyta: okrągłe czy te podłużne? ;)

niunia lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie generalnie żadne tabletki nie pomagają a migreny odziedziczyłam po tatusiu i mam je odkąd pamiętam, różne środki mi neurolog przepisywał ale u mnie najlepiej się sprawdzają duże dawki ketonalu trochę łagodziły ból a teraz lipa trzeba zacisnąć zęby i jakoś przeżyć

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka-paracetamol jeszcze mi nie pomógł nigdy na migrene niestety !!!a co do facetó
    to mój mieszka u mnie i panuja moje zasady albo pod most to mnie rozbawiłaś z tymi biszkoptami hehe

mirka14-mi ketonal nie pomaga ,migreny po babci mam i ciotkach :( i brałam sumatriptan na migrene a na początku ciaży też miałaś??? A ja jak płakałam jak miałam 15 lat to matka nie wierzyła mi bo ja nigdy glowa nie bolała :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 18:42

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest niestety urok ciąży - nie można się wspomóc tabletkami. Jak miałam kolkowe bóle jelit i żołądka, to lądowałam w szpitalu z wlewami ketonalu, pyralginy i najmocniejszymi rozkurczowymi. Teraz modlę się, by nie powróciły ataki, bo to byłby koniec.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zaczęło się w zeszłym tygodniu jak zmieniłam duphaston na luteinę i zastanawiam się czy to nie jest przyczyna

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slonkozusa wrote:
    Ja dzisiaj mam jakiś taki dzień ciagle płacze ach te hormony nie wiem jak mój m ze mną wytrzymuje...

Ja też dziś płaczę - cały dzień... z krótkimi przerwami, aż mi głupio w pracy było :(
    Miriam wrote:
    Dorjana kiedy masz prenatalne ?

Miałam nadzieję że to będzie dzisiaj :( niestety - dzidziuś był źle ułożony i moja GIN poprosiła o przyjście za tydzień :(
    Chyba jednak zmienię lekarza :/ Nie stać mnie na wizyty co tygodniowe za 200zł
    Musze się zorientować - może na abonament się przeniosę...
    Bo dziś się naprawdę zawiodłam - mogła mnie uprzedzić że to za szybko...
    :( buuuuu.....

Dla mnie liczy się tylko jedno - serduszko biło piknie ;D wiec jestem spokojniejsza :)))) i filmik mamy cudny - szkoda tylko że dzidzia taka spokojna, nie chciała nam zatańcować :P
    Więc kolejny tydzień czekania i stresowania ...

Troszkę się babka zdziwiła moim ciśnieniem 140/110 :D
    No ale cóż - zestresowania jestem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 21:18

fizjo lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe bo od czego u mnie zawsze trzy dni przed @ miałam straszne migreny i jak zaszłam to też nic nie wróżyło dzidziusia mi :) ponoć jednym przechodzą w ciaży a innym się nasilają migreny mi niestety sie pogorszyło :(

dorjana to nieźle cie kasuje tyle powiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 21:05

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kasienka82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana szkoda, że tak wyszło, i zgadzam się z niunia.... koszty niezłe....a to już nie pierwszy raz Ci się przytrafiło?
    Robiła Ci tylko przez brzuszek? Bo mój jak był źle ułożony to zrobiliśmy dopochwowo i się udało, pomęczył brzuchol ale się udało:)
    Czy dzidzia była za mała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 21:13

Dorjana lubi tę wiadomość

Kochany Michasiu czekamy na Ciebie:*
    xnw4yx8dccihf62o.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ