X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, u nas pobudka o 7.10 dzis :)

Spoznione zyczenia dla Poli, jak mogla ja przeoczyc, z gory przepraszam :)

U nas marchewka tez zatwardzila, ale teraz podaje ja z jablkiem i jest ok, raz dziennie kupka jest :)

Lili jest taka szybka, ze nie moge jej utrzymac na przewijaku, ciagle chce sie obracac, nie moge jej ubrac czasem, ale pampersa zmienic, a smiac mi sie chce, a ona taka powazna :)

Lili byla szczepiona, ale zadnych dolegliwosci nie bylo. Ale nie wiem czy ta szczepionka w Polsce jest taka sama co w UK.

Mikego dnia wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 14:16

natalinka, Pipi26, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zdrówka dla chłopaków!! :* I oczywiście dzwoń do męża i niech się zajmie małym, co, masz się rozdwoić, a może roztroić??

Pipi mi też rota odradzono, więc nie pomogę:(

Kurde do trzeba zaczynać od zapierającej marchewki? Bezsensu, może zacząć od innego warzywka?? Bo od owoców lepiej ponoć nie zaczynać, żeby później średnie warzywa nie poszły w odstawkę:P A na zaparcia ponoć suszona śliwka, ale jak zwykle, nie na każdego działa.

wiecie, rozmawiałam z koleżanką i jej siostra z usa na katar zakrapia nosek paroma kroplami swojego mleka! Zastanawiam się czy tego nie wykorzystać, bo u nas nadal katar, którego nie mogę wyciągnąć, a pojawił się też suchy kaszel, nieźle:/

Dzwoniłam do poradni rehabilitacyjnej, 17 listopada mam "konsultację" z lekarzem zanim zaczniemy ewentualną rehabilitację, no ciekawe, zobaczymy, a może powie, że nie jest potrzebna :)

Chyba jestem wyrodna matką:P Łukasz zaczął marudzić, bo był śpiący lulałam husiałam nic, to mówię, zrobi Ci inhalację i padniesz(oczywiście miałąm rację), chyba to trochę wyrodne, no ale przynajmniej dwie pożyteczności, inhalacja i spokojny sen hihi :)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na Rota nie szczepilismy !

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie zaszczepilam na rota bo mama moja mowila zeby jej na 3 szczepieniu 5w1 rota nie dawać bo za duzo to lekarz obliczyl ze jak nie na 3 szczepieniu to dzis przyjść a dzis mi mowi ze za późno już jest no co za matol ! I jeszcze sie pyta co ja wymyslilam? No nic jakos to przezyje ;)
    Mychowe Pola tez w miejscu nie usiedzi ciagle sie przekreca i wierci ...przebrac jej pampersa to tragedia :D

mychowe lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola zasnela ide cos szamnac bo fikne z głodu :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, zdrówka dla chłopaków. Też jestem zdania żeby zaangażować męża w opiekę nad Konradem.
    Pipi, my też nie szczepimy na rota. Ale i Ty jak widać też jednak nie ;)

My dziś mamy 3 rocznice ślubu. Jaś zrobił nam prezent, w nocy ładnie spał a nad ranem wstał o 7, usnął przed 8 i spał do 11 a my z Nim :)
    Ciasto już zrobiłam, teraz jeszcze lazanie ze szpinakiem została do zrobienia. M wraca po 20 to poświętujemy trochę :)
    Miłego wieczoru :*

natalinka, Kaja, zozol, mychowe lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa najlepszego z okazji rocznicy.
    Udanego świętowania :)

aisa lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :)

aisa lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa - miłości na kolejne lata :)

aisa lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia!!!!

Sto lat i jeszcze jeden i jeszcze raz ,a kto znami nie wypije......... życzymy Miłości i do kompletu córeczki

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asnia, wszystkiego dobrego i udanego świętowania!!

A Łukasz dziś rozpoczął akcję przemieszczanie:) Normalnie unosi pupe, posuwa się na rękach i fik do przodu, ale to jeszcze w połowie nie raczkowanie:) Ale bardzo dobrze mu to idzie!

Pipi26, agata86, aga8787, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa wszystkiego dobrego i kolejnych pięknych wspólnych lat.
    My szczepiliśmy na rota z pierwszą i drugą dawką 5 w 1 Nic po szczepieniu nie było jedynie senny. my szczepimy ze względu na to że do żłobka idzie za kilka miesięcy i w taki przypadku są zalecane tak samo na pneumokoki. Ale na pneumo będziemy po ukończeniu 6 miesięcy szczepić.

Maks dziś przeszedł sam siebie ze spaniem, wstał o 6 zasnął na 0,5h o 10.10 i 0,5h od 16. Masakra Jeszcze tak mało nigdy nie spał, z reguły wiem że im mniej śpi w dzień tym gorsza noc więc zapowiada się ciekawie :/

aisa lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla też bym tatusia zaangażowała w opiece, a jeżeli wstydu narobi to raczej sobie nie Tobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:19

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o marchewkę to u nas działa odwrotnie, odkąd podaję to kupka codziennie a tak było co 3 dni. No i oczywiście jest pomarańczowa. dzisiaj kupiłam mu kolejne słoiczki, dużo owoców mu kupiłam ale jeszcze poczekam kilka dni z nimi no i kupiłam kubek niekapek ale nie z dzióbkiem tylko a'la szklanka.

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, zdrowka dla Lukaszka.

Pipi, co za lekarze, szok. Te nasze coreczki to figlarne hehe :)

Aisa, sto lat dla Was, duuuuuzo milosci :) wszystkiego najlepszego:)

My dzis na wazeniu bylysmy. Lili wazy dokladnie 6700 i rosnie sobie z wlasnym centylem, wiec idealnie przybiera :) Jest drobna i w sam raz :)

Dalam jej dzis ugotowana marchewke, brokula i slodkiego ziemniaka w paseczki i jaki miala ubaw, szok. Wszystko za rada poloznej :) Zajadala wszystko lapkami. Oczywiscie duzo bylo naokolo, ale to nic, po to mama jest, zeby sprzatac po coreczce. Za 50 lat to mam nadzieje, ze ona mi sline bedzie wycierac hehehe

Ps. Wybaczcie fryzurke, do jedzenia sie nie czeszemy :D
    Aaa, no i wszystko miala w miseczce, ale miseczka juz pietro nizej wyladowala ;)
    211saj6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:46

Bea_tina, aga8787, Kaja, lineczka, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lily ma bujne włoski. No i jak pięknie siedzi!Super że wszystko smakowało.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja się boje tak podawać jedzonko, jak Lili sobie radziła?

ug37df9hmgtex3az.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol Pola dzis tez malo spala w ciągu dnia ale to dlatego ze senna bylo przed 14 a na 14 do lekarza wiec jej nie usypialam a potem nie chciala zasnąć. ... ciekawe co w nocy bedzie.. o 20 padla od razu po mleku.
    Beata a to Lukaszek spryciarz ;) gratulujemy nowych umiejętności. Pola tez dupke podciaga jakby chciala pelzac ale na dzien dzisiejszy umie sie przemieszczać do tylu i wokol wlasnej osi, do przodu jeszcze nie opanowala... ale trenuje codziennie :D
    Patulla niech mezulo sie dziecmi zajmie i pomoże Ci :)
    Mychowe wiercipietki z tych naszych coreczek... :D
    Dzis jak u pediatry bylam bylo jeszcze 2 chlopcow przede mna 8 i 4 miesieczni ... myslalam ze mi lekarz powie ze Polcia grubiutka czy cos a on mi mowi ze ona dzis najmniejsza z wszystkich dzieci :D a wazy 8 kg a wazona byla w ubraniu i pampersie... zmierzyc sie pielegniarkom jej nie chcialo bo i po co sie przemeczac.... eh a ciekawa bylam ile mierzy. Mysle ze z 70 cm to na pewno ma... sama sobie ja jutro zmierze :D
    Sie rozpisalam normalnie :D :D :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi, a czemu w ubraniu i pampersie zwazyli? Dziwne :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata super, że Łukaszek nabywa nowe umiejętności ;)
    Lili wyraźnie pokazuje jak lubi rozszerzanie diety. Super ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ