KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie, u nas pobudka o 7.10 dzis
Spoznione zyczenia dla Poli, jak mogla ja przeoczyc, z gory przepraszam
U nas marchewka tez zatwardzila, ale teraz podaje ja z jablkiem i jest ok, raz dziennie kupka jest
Lili jest taka szybka, ze nie moge jej utrzymac na przewijaku, ciagle chce sie obracac, nie moge jej ubrac czasem, ale pampersa zmienic, a smiac mi sie chce, a ona taka powazna
Lili byla szczepiona, ale zadnych dolegliwosci nie bylo. Ale nie wiem czy ta szczepionka w Polsce jest taka sama co w UK.
Mikego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 14:16
natalinka, Pipi26, aisa lubią tę wiadomość
-
Pati zdrówka dla chłopaków!! :* I oczywiście dzwoń do męża i niech się zajmie małym, co, masz się rozdwoić, a może roztroić??
Pipi mi też rota odradzono, więc nie pomogę
Kurde do trzeba zaczynać od zapierającej marchewki? Bezsensu, może zacząć od innego warzywka?? Bo od owoców lepiej ponoć nie zaczynać, żeby później średnie warzywa nie poszły w odstawkę A na zaparcia ponoć suszona śliwka, ale jak zwykle, nie na każdego działa.
wiecie, rozmawiałam z koleżanką i jej siostra z usa na katar zakrapia nosek paroma kroplami swojego mleka! Zastanawiam się czy tego nie wykorzystać, bo u nas nadal katar, którego nie mogę wyciągnąć, a pojawił się też suchy kaszel, nieźle:/
Dzwoniłam do poradni rehabilitacyjnej, 17 listopada mam "konsultację" z lekarzem zanim zaczniemy ewentualną rehabilitację, no ciekawe, zobaczymy, a może powie, że nie jest potrzebna
Chyba jestem wyrodna matką Łukasz zaczął marudzić, bo był śpiący lulałam husiałam nic, to mówię, zrobi Ci inhalację i padniesz(oczywiście miałąm rację), chyba to trochę wyrodne, no ale przynajmniej dwie pożyteczności, inhalacja i spokojny sen hihi -
No i nie zaszczepilam na rota bo mama moja mowila zeby jej na 3 szczepieniu 5w1 rota nie dawać bo za duzo to lekarz obliczyl ze jak nie na 3 szczepieniu to dzis przyjść a dzis mi mowi ze za późno już jest no co za matol ! I jeszcze sie pyta co ja wymyslilam? No nic jakos to przezyje
Mychowe Pola tez w miejscu nie usiedzi ciagle sie przekreca i wierci ...przebrac jej pampersa to tragediamychowe lubi tę wiadomość
-
Patulla, zdrówka dla chłopaków. Też jestem zdania żeby zaangażować męża w opiekę nad Konradem.
Pipi, my też nie szczepimy na rota. Ale i Ty jak widać też jednak nie
My dziś mamy 3 rocznice ślubu. Jaś zrobił nam prezent, w nocy ładnie spał a nad ranem wstał o 7, usnął przed 8 i spał do 11 a my z Nim
Ciasto już zrobiłam, teraz jeszcze lazanie ze szpinakiem została do zrobienia. M wraca po 20 to poświętujemy trochę
Miłego wieczoru :*natalinka, Kaja, zozol, mychowe lubią tę wiadomość
-
Asnia, wszystkiego dobrego i udanego świętowania!!
A Łukasz dziś rozpoczął akcję przemieszczanie:) Normalnie unosi pupe, posuwa się na rękach i fik do przodu, ale to jeszcze w połowie nie raczkowanie:) Ale bardzo dobrze mu to idzie!Pipi26, agata86, aga8787, Kaja, aisa lubią tę wiadomość
-
Aisa wszystkiego dobrego i kolejnych pięknych wspólnych lat.
My szczepiliśmy na rota z pierwszą i drugą dawką 5 w 1 Nic po szczepieniu nie było jedynie senny. my szczepimy ze względu na to że do żłobka idzie za kilka miesięcy i w taki przypadku są zalecane tak samo na pneumokoki. Ale na pneumo będziemy po ukończeniu 6 miesięcy szczepić.
Maks dziś przeszedł sam siebie ze spaniem, wstał o 6 zasnął na 0,5h o 10.10 i 0,5h od 16. Masakra Jeszcze tak mało nigdy nie spał, z reguły wiem że im mniej śpi w dzień tym gorsza noc więc zapowiada się ciekawieaisa lubi tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o marchewkę to u nas działa odwrotnie, odkąd podaję to kupka codziennie a tak było co 3 dni. No i oczywiście jest pomarańczowa. dzisiaj kupiłam mu kolejne słoiczki, dużo owoców mu kupiłam ale jeszcze poczekam kilka dni z nimi no i kupiłam kubek niekapek ale nie z dzióbkiem tylko a'la szklanka.
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Beatina, zdrowka dla Lukaszka.
Pipi, co za lekarze, szok. Te nasze coreczki to figlarne hehe
Aisa, sto lat dla Was, duuuuuzo milosci wszystkiego najlepszego:)
My dzis na wazeniu bylysmy. Lili wazy dokladnie 6700 i rosnie sobie z wlasnym centylem, wiec idealnie przybiera Jest drobna i w sam raz
Dalam jej dzis ugotowana marchewke, brokula i slodkiego ziemniaka w paseczki i jaki miala ubaw, szok. Wszystko za rada poloznej Zajadala wszystko lapkami. Oczywiscie duzo bylo naokolo, ale to nic, po to mama jest, zeby sprzatac po coreczce. Za 50 lat to mam nadzieje, ze ona mi sline bedzie wycierac hehehe
Ps. Wybaczcie fryzurke, do jedzenia sie nie czeszemy
Aaa, no i wszystko miala w miseczce, ale miseczka juz pietro nizej wyladowala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:46
Bea_tina, aga8787, Kaja, lineczka, aisa lubią tę wiadomość
-
Zozol Pola dzis tez malo spala w ciągu dnia ale to dlatego ze senna bylo przed 14 a na 14 do lekarza wiec jej nie usypialam a potem nie chciala zasnąć. ... ciekawe co w nocy bedzie.. o 20 padla od razu po mleku.
Beata a to Lukaszek spryciarz gratulujemy nowych umiejętności. Pola tez dupke podciaga jakby chciala pelzac ale na dzien dzisiejszy umie sie przemieszczać do tylu i wokol wlasnej osi, do przodu jeszcze nie opanowala... ale trenuje codziennie
Patulla niech mezulo sie dziecmi zajmie i pomoże Ci
Mychowe wiercipietki z tych naszych coreczek...
Dzis jak u pediatry bylam bylo jeszcze 2 chlopcow przede mna 8 i 4 miesieczni ... myslalam ze mi lekarz powie ze Polcia grubiutka czy cos a on mi mowi ze ona dzis najmniejsza z wszystkich dzieci a wazy 8 kg a wazona byla w ubraniu i pampersie... zmierzyc sie pielegniarkom jej nie chcialo bo i po co sie przemeczac.... eh a ciekawa bylam ile mierzy. Mysle ze z 70 cm to na pewno ma... sama sobie ja jutro zmierze
Sie rozpisalam normalniemychowe lubi tę wiadomość