X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjawiam się i ja :)
    Sto lat dla Sammy i Marcela :*

Patulla świetnie że już jesteście w domu :)

Zozol strasznie Ci współczuje tych nocy :/ mam nadzieje że Maks niedługo zacznie lepiej sypiać :) a co do rozmiarówki to lepiej wziąć większą :)

Mychowe wracaj szybko do zdrowia co się Lili nie zarazi :*

A u nas jakoś za szybko czas leci nie mam czasu na nic :)
    Fifikowi idzie drugi ząbek i trochę marudzi.
    Niestety chusteczki mogę używać tylko do podtarcia kupy a potem muszę i tak przemywać wodą :/
    No i Filip nauczył się stawać na czworaka

Bea_tina, aisa, zozol, mychowe, lineczka, magdalena lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc rozpoczęta o 20, powolutku się przestawiamy godzinowo:P zobaczymy jak to wyjdzie później :)
    Ale Łukasz ostatnio się budzi tak 30-40 min po uśnięciu i wydaje się być wyspany, ale usypiam Go i śpi, no muszę przyznać dziwne to:/ no ale cóż :)

Kurde myślę, żeby mu kupić to, bo ostatnio wali we wszystko rękami, co sądzicie?
    http://allegro.pl/fisher-price-pianinko-wesolej-malpki-bfh64-w24h-i4714191209.html

I na święta chciałabym kupić:
    http://allegro.pl/fisher-price-garnuszek-na-klocuszek-pl-k0428-w24h-i4702731218.html

Drogie, no ale wiem, że wytrwałe, bo siostry córy mają FP i zabawki niezniszcalne:P

Mychowe, kuruj się kochana! Oby Lili tylko nic nie złapała :P

aisa, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Aisa, dziekuje. U mnie te same plusy i minusy emigracji.. a teraz jeszcze mam goraczke, a my same z Lili do 23 :/ chyba nie dam rady juz jej wykapac :(
    Rób dzień dziecka ;) Tu zaleca się kąpanie dziecka co 3 dni a w szpitalu mówili, że raz na tydzień spokojnie wystarczy. Czytałam potem trochę o tym i ta tendencja jest też w Pl a codzienne mycie jest bardziej dla rytuału..
    Połóż się wcześniej jak się da, zjedź czosnek (jeśli Lili nie szkodzi), napij się ciepłej herbaty i do wyra spać :)

mychowe lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata pianino na pewno sie sprawdzi :)te jest też fajne
    http://allegro.pl/zwierzecy-raj-pianinko-labirynt-bb377-i4698044963.html
    a co do garnuszka to nie wiem :)

Filip też idzie spać o 20 i budzi się max do godziny żeby dojeść

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, Jaś też tak miał z tym wybudzeniem po uśnięciu, ale Mu przeszło. Już z tydzień tak nie ma. Pojęcia nie mam skąd to się brało..
    Pianinko fajnie wygląda. Ten garnuszek też super, zawsze myślałam że to dla starszych trochę dzieci, ale jest napisane że od 6 m więc spoko.

Sasza, gratki dla Filipa. Idzie jak burza, już jest na czworakach, zaraz będzie pomykał ;) No i już drugi ząbek wow!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza ta zabawka jest powyzej 18 m-przynajmniej tak napisano.
    Brawa dla Filipa :)

Beata też się zastawiałam ostatnio nad jakimś pianinkiem.

Do mnie mają przyjść z byłej pracy i takie coś mają dla małego http://www.smyk.com/vtech-migoczaca-hula-kula-zabawka-interaktywna,p1044868647,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Zdrówka Mychowe, wskakuj do łóżka, raz na jakiś czas na brudaska nic się nie stanie małej. Maskio 1-2 w tygodniu na brudaska idzie spać bo ja idę na zumbę a m nie umie go sam wykąpać.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza no gratki za 2 ząb i niech idzie chłop co będzie leżał :-)

mirka14 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasza to Fifi szaleje! Pięknie! Zaraz będzie mały szczęki hihi :D

Iza fajna piła, ale wydaje mi się dla trochę starszego malucha, kurde sama nie wiem, dobrze by było mu coś kupić, ale czy to ma sens? On i tak się bawi albo puzzlami, no czasami przypomni mu się o sophie, albo ze smakiem wcina i niszczy książki:) No, a z drugiej strony tez byłoby dobrze, jakby miał jakies sensowne zabawki :)

Dziewczyny, nie mam pomysłu na jutro na obiad, może jakieś coś łatwego i szybkiego?? :D

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol i Aga wspolczuje wam nocek, mam nadzieję ze niedługo wasze pociechy beda przesypialy calutkie nocki ;)
    Beata fajne te zabawki, ja Poli tez cos musze kupić tylko sie musze jeszcze dokładnie zastanowic :D a tak w ogóle sa 3 urodziny Smyka i promocje do -70 na ubranka i -40 na zabawki czy jakos tak i chyba jutro podjade zobaczyc na kombinezony moze cos utrafie.... chociaż znajac moje szczęście to wrócę z niczym :D
    Mychowe kuruj się kobitko i zdrowiej a jeden dzien bez kapania spokojnie moze byc.Lilka bedzie miala dzien brudaska :D
    Gratki dla Filipa ... szaleje z umiejętnościami. . Brawo dla niego :)
    Beata ja jak chce cos na szybko to robie zupe meksykanska... mięso w niej jest to mezowi smakuje :D i w sumie tylko cebule i papryke trzeba pokroic a tak to wszystko z puszki i do gara :D mi i mezowi smakuje w Ugotowanych ta zupe wyczailam... jak chcesz pidesle linka ;)
    Spokojnej nocki mamuski :)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, Lili gratuluje zabka :) Łukszek i Beatina czekacie? my też nie mamy jeszcze.
    Łapanie za ucho powiadacie??? muszę zaobserwować.
    Mychowe też czasami nie moge uwierzyc, ze mamy, takie male szczescie :-)

Mój Oluś na brzuszku średnio lubi leżeć ale dziś zaczął się fajnie przekrecać z brzucha na plecy.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    Odkąd podaję gluten nie ma kupy :(
    Plecy mnie napieprzają od tego podnoszenia młodego z łóżeczka.
    Ostatnim szczerbaczem będzie Maksio :) I dobrze nie będzie mnie gryzł. mi się zęby wyżynały od 7 miesiąca więc myślę że u niego będzie podobnie.
    Z pampersami robię tak jak Beata poluję na promocje i zawsze mam spory zapas, zazwyczaj kupuję te mega paki w kartonach bo potem sobie ciuszki od małego do nich pakuję te z których już wyrósł.:/
    zozol u nas kupy nie było po kleiku a po glutenie raczej ok!
    co do podnoszenia doskonale Cię rozumiem mi też chcą pęknąć plecy:/
    Nie bedzie tylko Maksio szczerbolkiem ;) też poluję najczęsciej na promocje pampersów i kupuje więcej teraz używamy na przemian papmarsa i dady.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super ze Olus sie juz na plecki przekreca .... teraz będziesz musiala pilnować go ... ja sie ostatnio strachu najadlam bo Pola u nas na łóżku lezala a ja na sekunde do lazienki po cis poszlam ... wracam a ona na boczku na skraju lizka i na brzuch sie chce przekrecic.... no myślałam ze zawalu dostane.... sekunda później i by spadla.... nawet sie do tego nikomu nie przyznalam..... ;)

magdalena lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi podsyłaj!

A miałam Wam pisać dwie sprawy!
    1 dziś wywołałam kolejne zdjęcia Łukaszkowe oczywiście, już mam prawie cały album:D i powiem Wam, że on jak się zmienił w ok 3 tż, to do tej pory taki jest tylkże że bardziej napakowany hihi :)
    2 od porodu do ok miesiąca temu piłam dużo soku jabłkowego(rozcieńczonego z wodą) i bardzo mnie wątroba bolała(albo coś pod prawymi żebrami), a od kiedy piję samą wodę to jest super:) nie wiem skąd takie coś no ale jednak:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga8787 wrote:
    Hania dziś moją herbatę wylała na nas, dobrze że zimna była
    uuuu to się zaczyna ściąganie rzeczy niebezpiecznie!!!!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ugotowani.tvn.pl/przepisy,950,n/przepisy-doroty-brandszteter-4-sezon-warszawa,84403.html
    prosze bardzo..... ta zupa nachos macho sie nazywa.... ja nie dodaje ostrej papryki i naczosow i ser zolty to jak mam w lodowce akurat... syta ta zupa jest :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A zapomniałam napisac Łukasz ważył 7615 i mierzy 76cm.

Iza u nas też u lekarza, tyle miałam taniej w aptece, choć 20 zł różnicy a tłuc się po wioskach to nie wiem czy to się opłaca, myślałam, że to większa różnica, a tyle to dało rade hihi, zresztą Łukasz ma swoją kasę, często jest bogatszy od rodziców hihi :)

super chłopczyk waży i mierzy <3
    Oluś też ma wiecej kasy niż my ale teraz wydajemy te uzbierane pieniążki na zrobienie pokoiku dla niego juz prawie gotowy jaka to frajda :-)

Bea_tina, mychowe, Pipi26 lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Kaja, 10kg to juz przesada jak na 5 miesiecy. Czy u Was lekarze patrza na siatki centylowe? Kazde dziecko jest inne, inaczej spala energie i inaczej je. Lili idzie sobie spokojnie ze swoim centylem, tydzien temu wazyla 6700 i mysle, ze jest w sam raz. Widac waleczki i drugi podbrodek, wiec jest ok :)
    u mnie patrze pani doktor na centyle i ostatnio mieliśmy różnie w centylach wagowych i wzrostowych :( zobaczymy jak teraz będzie??

dqpri09knl7nzqjn.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo:-)
    Buziaki dla Marcela♥ i Sammy♥

Kurde, tyle piszecie. Ze nie nadążam. Ci do zabawek to ja ją jak Konrad był jeszcze malutki to kupiłam cały pakiet używanych zabawek z tablicy za 200zl i bylam/jestem bardzo zadowolona. Głównie to zabawki Fisher Preisa itp. i było ich 14, różne, małe i duże... Super jest taka malpka bańka wstanka, aparat z FP i no i na pierwszym miejscu to kula hula to takie zabawki którymi juz od początku się Konrad bawił jakoś. Garnuszek jak dla mnie oklepany bardzo, ale też się nim bawi, fajna jes tv fontanna z piłkami, laptop, i stoliczek edukacyjny itd. Zabawki były po dwójce chłopców, ale w stanie prawie idealnym, jedyna wada to taka, że straciły "polysk"

Bea_tina, Kaja, aga8787, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    A propo! Łukaszek ma nowy smakołyk, mnie! Trzyma mnie za włosy o obgryza cała, a najbardziej lubi brodę;P ja oczywiście nie jestem gorsza, tyle że go nie podjadam, ale obcałowuję:P
    skad to znam ? dzien bez obgryzania mamy dniem straconym przez Olusia ;)
    super sie Łukaszek prezentuje :-)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi dzięki, widze że to taka zupa chili con care :P dawno jej nie robiłam i może faktycznie by się przydało:)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ