X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się że masz z nogawkami kombinezon :)
    My kupiliśmy fajną czapkę w H&M tylko mówiłam męzowi że ma 74 rozmiar wziąć, a w domu patrzę a tam rozm. 86! No i dupa nie mam kiedy jechać wymienić

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol my tu pepko nie mamy na wsi i to co wiem i znam i Pati zan w Koscierzynie ,ale tam to nie pojadę bo okolo 35km niechce mnie sie :-) ale dzięki za cynka moze gdzieś wychacze tanio i na sznurku piszesz dobrze wiedzieć bo sie zastanawiałam jakie kupić

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze przewijak na łóżku bo na stojaku za wysoko ,a wiecej go nie zostawię będzie lądował w łóżeczku! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka słonko nieuszczesliwiaj wiecej teściowej jak sie steskni to przyjedzie bez zapówiedzi ja bym nie dzwonila juz wiecej i nie jechała aż do świąt :-) ,a Kaszub uparty jestem więc na bank bym tak zrobiła na jedno święto i to na kawe i do domu :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka Ty to się masz znimi ja ci Życzę ,abyście szybko mieszkali na swoim i spokojnie żyła ze swoimi chłopakami !!!!!

mychowe lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Iza, wysłać faceta na zakupy!! Nie wiem jak w H&M ale czapki zazwyczaj nie podlegają zwrotom, nie wiem jak z wymianą, tylko tak piszę :)

No pierwsza pobudka jedzeniowa 22, więc całkiem spoko :) doglądne kuchenne rewelucje i do spania ;P nie ma co szaleć!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ja bym chyba odpuściła z teściową. Znaczy bym ani nie dzwoniła a jeździła najlepiej wcale:/ Skoro im nic nie pasuje, to co się będziesz przejmować??!! Mało masz zmartwień? Skup się na nowej swojej rodzinie i tyle, a skoro masz się prosić o poświęcenie czasu a oni i tak mają w tyłku, to miej ich w tym samym! Ale to oczywiście moje zdanie i łatwo napisać...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż bardzo liczy się z mamą, ja już mam ich w nosie, ale chciałam, by się ucieszył. Niestety nie stać ich na poświęcenie czasu swemu dziecku. Szkoda, bo zapewne zapamiętałby te urodziny na długo, zrobilibyśmy zdjęcia, no ale walczyć z wiatrakami nie warto. Miałam jeszcze dziś dzwonić i prosić, ale przez biegunkę Kuby to już nie miałam siły. Ot i tak mój plan legł trochę w gruzach... A jak tam nie pojadę, to dopiero będzie afera. Nawet jak miałam biegunkę to musiałam jechać, bo teściowa była zła. Czasami człowiek ma ochotę uciec z dzieckiem na bezludną wyspę

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, powiem Ci, że ja u teściów byłam ostatnio jakoś przed porodem, bo mnie Damian zmusił delikatnie, a zawsze mu mówię, jak chce niech jedzie, ja do swoich pójdę (3 kroki) i w tyłku mam. Mam nadzieję, że jednak nie masz tak, że mąż ma o "nic" do Ciebie pretensje?? Bo wiadome z synusiami to tak bywa!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam... Typowe relacje mamcia i paciorek. Zdaniem męża mam jechać i koniec, zdaniem teściowej to mój obowiązek. Jak powiedziałam do męża, że skoro teściowie nie mają ochoty przyjechać do Kuby, my też nie pojedziemy, to stwierdził, że zabierze małego i pojedzie sam. Już to widzę jak będzie chciał z nimi być... Kiedyś miałam nadzieję, że wszystko zmieni się jak na świecie pojawi się dziecko - będą bardziej chcieli nas odwiedzać. To jest jednak pomyłka - może i by go zobaczyli, ale jak podstawimy im dziecko pod nos, bo sami się nie pofatygują. Nie mam nic przeciwko odwiedzinom, ale o rozsądnej częstotliwości. Zresztą jak mąż pojedzie sam do mamy to zaraz wraca z jakimiś absurdalnymi pretensjami typu: "a mama mówiła, że ty ich chyba nie lubisz". I tłumacz się człowieku z tego, że włazisz ludziom do tyłka, a oni stwarzają problemy... Dlatego chciałam zaprosić teściów na urodziny męża - wiem jak liczy się z mamą, ale to chyba tylko w jedną stronę

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata - szczerze mówiąc, kiedyś każda mowa odmowa wizyty u teściów kończyła się awanturą, więc dla świętego spokoju jechałam nawet wówczas jak miałam pełno pracy i musiałam siedzieć później po nocach, by coś dokończyć. Było ok kiedy poświęcałam tylko siebie, teraz Kuby nie mam już zamiaru. Mąż musi to zrozumieć - najważniejsze jest nasze dziecko i łatwiej zapakować w samochód teściów niż tłuc małego po wertepach i męczyć, skoro widok nowego miejsca przyprawia go o płacz. Wszystko wygląda inaczej jak jest u siebie - swój pokój i jakaś nowa osoba. Wtedy jest ok. A wystarczyło, że poszliśmy na chrzciny do siostry na górę, to po 40 min trzeba było szybko schodzić na dół, bo było zbyt wiele nowych osób, za głośno i nowe miejsce. Ciężko było go uspokoić - tak samo po wizycie u teściów. Nie będę dziecka na to narażać dla wygody i próżności innych

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia popieram cie w 100%. !!
    Idzie zima, niebędziesz ciagała małego nigdzie bez potrzeby tymbardziej że teście moga Przyjechać.
    Jechaćz małym to cała wyprawa przecierz.
    Nieciagaj małego nigdzie jak nie musisz a mężowi po więc że Kubusia zdrowie jest ważniejsze od wszystkiego.
    Niebędziesz poświęcać małego żeby innym było dobrze to wszyscy inni powinni poświęcić się aby małemu było dobrze.

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata jak chciałam kupić buty małej to w sklepie mi powiedziały że niepowinnam ubierać jej butów dopóki nie chodzi. Mięśnie stóp niepowinny być ściskane przez buty. Ortopedzi niezalecaja .Ja kupiłam grube skarpety I takie grube skarpetkowe buciki.

mychowe, patulla lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teście to jest temat rzeka:)ja jużnieprzywiazuje uwagi do nich, szkodzi moich nerwów.

magdalena lubi tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;)
    Natalinka mam nadzieje ze z Kubusiem lepiej... ty to masz dziewczyno przeboje z rodzinką i to z kazdej strony.... nie daj sie tesciom Kubus najwazniejszy a jak oni sa tepi i tego nie rozumieja to niech spadaja na drzewo :D
    Kurde wy o bucikach do kombinezonow piszecie a ja jeszcze kombinezonu nie kupiłam :/
    Pati fajnie ze juz w domku. Pozdrawiam :)
    U nas noc super spala od 20 do 4.10 a potem do 7.15 :) tylko ja zamiast spac to normalnie obudziłam sie po 2 przekrecilam Polcie na boczek i zasnac za cholere nie mogłam a teraz spac mi sie chce :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki dla Sammy na pół roczku :)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:-)

U nas nocka z 4 pobudkami + smokowe, ale ich nie licze, a teraz buszujemy w lozu:-)

Lineczka buziaki dla Sammy <3 <3 <3 <3 <3 <3

Dlatego nie kupuje bucikow tylko raczej cieple papciochy;) bo mowiac buciki to nie mialam na mysli tak do konca butow standardowych:)

Pipi najgorzej jak mozna spac a sie nie da! No ale tak to jest,moze uda Ci sie drzemnac w ciagu dnia?:-)

Natalia mam nadzieje ze z Kubusiem juz dobrze?

Milego dnia mamuski:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    U nas słaba noc, 6 pobudek. Tyle dobrego, że do 7 a nie do 5 jak ostatnio.

Dziewczyny, które są na kwietniówkach też, przemycajcie czasem info. Pamiętam że dziewczyny tam dość często wrzucały fajne artykuły, a np walabia cenne rady.

Patulla, dzięki za odp w sprawie kaszy m. Teraz jak wiadomo co jest Konradowi to już będzie tylko lepiej i fajnie, że macie lekarkę do której masz zaufanie.

Wszystkiego najlepszego dla Sammy :*

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello unas 3 pobudki i o 7 mega kupa !!!!

Ehhh szalony piątek :-)

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ