X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - super, że jesteście w domu. Najważniejsze to dobry lekarz, do którego ma się zaufanie. Wierzę, że będzie dobrze. Dobrze, że macie już diagnozę i kierunek działania. Kiedyś wspominałyśmy, że niedokrwistość jest charakterystyczna dla dzieci wcześniej urodzonych, bo przecież Kuba też miał anemię. Kto by wówczas pomyślał...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla fajnie, ze wychodzicie i cos pomalu sie wyjasnia... trzymamy kciuki, zeby za pare lat nawet sladu nie bylo po tym.

Czy ktores z Waszych dzieci przechodzi jakis skok?
    Bo Lili dzis nie do poznania. Ciagle wyciaga rece do czegos jak cos chce i obiadku nie chciala z lyzeczki, zebym jej dawala, wiec dalam jej druga,ale dalej marudzila. Chciala sama, wiec pokroilam jablko i bylo blw, ale ciagle sie krztusila jablkiem, wiec mango dalam, ktore bardziej miekkie, troche zjadla, ale tak jakby uzalala sie nad soba ciagle takie odglosy wydawala,a jak probowalam obiadek papke jej wcisnac to sie denerwowala. No cyrk dzis byl.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka, wy normalnie pecha macie, jak nie u Ciebie cos to u Kubusia. Zyczymy duzo zdrowka.

I tak uwazam, ze w wiekszosci przyczyna jest stres. W ciazy tez sie stresowalas sytuacja w domu. Stres moze powodowac problemy zdrowotne..

Pewnie jak sie na swoje wyprowadzicie to bedziecie zdrowi w koncu ;)

natalinka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, teraz jak ma być jakiś skok to separacyjny, czyli rączki rączki rączki i mamusia:D

Może Lili ma jakiś gorszy dzień? I kryzysik jedzeniowy?? Chyba, że trwa to już jakiś czas??

Łukasz usnął elegancko przy cycu:) choć się nie dziwie bo spał dziś po obudzeniu 10-12 i 14:40-15:20. ciekawe co się w nocy szykuje:)

Natalia, oby Kubusiowi faktycznie przeszło, uważaj tylko, żeby się nie odwodnił :) Choć zapewne to wiesz doskonale ;)

Kaja kwietniówki na nowym forum Cię poszukują!

natalinka lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorową porą
    Buziaki dla Kubusia :* i zdrówka przede wszystkim. Oby to tylko ząbki!

Patulla dobra wiadomość że do domku, pewnie już tęskniliście oboje.

U nas noc była by super bo tylko dwie pobudki o 1,30 i 3,20 gdyby nie usypianie które za każdym razem trwało po pół godziny :(
    Jadł o 4 i 6 i oczywiście już od 6 dobra zabawa a spać poszedł o 8 na pół godziny.

pogoda z dupy strasznie, zimno jak nie wiem i pada cały dzień znowu. Rano nie miałam neta. Byliśmy u rodziców, potem zumba i zakupy i w sumie teraz mam czas siąść.
    Maksiu dzisiaj jadł te delikatne jarzynki z gerbera i bardzo mu smakowały, potem dostał jabłuszko z kaszką i tez był zachwycony. siadał mi w foteliku za każdym razem gdy chciał dostać kolejną łyżeczkę :)

lineczka fajnie że się nocka poprawiła, oby tak zostało.
    aisa zam ten ból braku drzemek w dzień. u nas ostatnio są dwie 1-godzinna koło południa i 0,5 godzinna po południu.

Bea_tina, Pipi26, natalinka lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata to fajnie Ci pospał Łukaszo :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• lineczka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Kubusia:)
    Natalia byle do jutra , jutro będzie lepiej .
    U nas noc nienajgorsza 4 karmienia tylko a jaka wyspana się obudziłam;)

Bea_tina, mychowe, Pipi26, natalinka lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lineczka to Sammy idzie w dobrym kierunku, super!

Czyli Maksio pięknie wcina słoiczki, kurde nam zostało 2 dni i zaczynam świrować, musze kupić talerzyk :P ciekawa jestem jak będzie się "delektować".

Nieźle, Łukasz się pierwszy raz przez sen majgnął na brzuch i się obudził, oczy jak 5zł, ale wzięłam Go lulłam i usnąl ufff :) były w sumie 2 "pobudki" ale dwie na smok i 1 obrotowa:P póki co jest standardzik:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata widziałam że pisałaś na kwietniowych że te buciki po 55-60 zł. drogie! ja zamówiłam na olx a'la emu za 15 zł, nie używane.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no drogie jak fiks, droższe niż mój kombinezon! Także podziękowałam za buciki, choć sliczne, no ale nie będę szaleć, chyba kupię papciochy w C&A, mam nadzieję, że nie będą za zimne na zimę:P choć zima zimna nie będzie, a nawet to kocyków mam:) a emu nie wiem czy by się zmieściły w kombinezonie:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super ze do domku nie ma to jak wlasne łóżko :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odwalilam nr zostawiłam Marcela na przewijaku na naszym łóżku i poszłam do łazienki nalać wody do wanienki i jak weszlam do sypialni ,a ten zszedl z przewijaka i leżał obok jejka jak sie wystraszylam zawału bym dostała jak by mi spadł dobrze ze do tyłu nie poszedł matko ,a dzis juz w łóżeczku leżał hehehe

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki skąd kupujecie rekawiczki bo teraz mnie o świeciło ,że zima idzie ,a tego to ja nie posiadam

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja ostatni zakup sloikowy i zaczynam gotować młodemu bo dzis jak ugotowalam mu ziemniaki i marchewkę i dynie w smaku o 100% bo ze swojego pola bez nawozu i Marcel dzis i wczoraj zaliczył 2 obiady gdzie te moje ugotowane to aż mlaskal bo slodkie wszystko :-)

Bea_tina, mychowe lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja małemu kupiłam w pepco rękawiczki na sznurku
    Toś se nieźle zrobiła z tym przewijakiem! dobrze że się nic nie stało.

Beata ale po co zakładać buciki pod kombinezon? To już lepiej grusze skarpety.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja zazdroszczę Ci swojskich warzywek.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol - oby nocne pobudki się unormowały, a usypianie trwało krótko :)

Beata - miałam już zamiar podać mu płyn nawadniający, ale o dziwo, dwa ostatnie karmienia zjadł aż 150 ml :) i nie było biegunki. Po 14 poszedł spać do 17, co jest dziwne... Wstał, pobawił się, ale jakoś bez humoru, zasnął, obudził się i zjadł, a teraz śpi od 20. Widać, że jest zmęczony i osłabiony. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo niby rehabilitantka przychodzi i nie wiem czy znowu odwołać ćwiczenia. Od wtorku ruszyliśmy po przerwie spowodowanej chorobą :/ ale jak będzie tak się męczyć, to nie ma sensu, by jutro przychodziła.

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - akcja z tym przewijakiem :/ Dobrze, że nic się nie stało. Teraz musisz bacznie pilnować małego wędrownika :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza chce kupić coś takiego, bo kombinezon kupiłam bez "bucików"
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie/wszystkie-buty/obuwie-132756-1.html
    Także czymś muszę zakończyć nogawkę:P

Kaja to fakt, dobrze, że Marcelkowi nic się nie stało! nie ma co choć na chwilkę zostawiać te nasze owsiki w miejscu "zagrożenia", bo nie ukrywajmy, to tylko sekundka i może być katastrofa:(

Kurde zmarałam, że nic nie zasadziłam:/ tak to bym pichciła Łukaszkowi, a tak to jesteśmy skazani na słoiczki:/ może w przyszłym roku coś zasadzimy młodemu:) choć już pewnie będzie jadł wszystko:) ale co z ogródka to z ogródka:)

Apropo, to też muszę kupić rękawiczki i czapeczkę zimową, chyba muszę zrobić nalot na pepco:D albo w tesco, bo tam pewnie też coś się znajdzie w normalnej cenie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe - stres rzeczywiście może być przyczyną wielu moich dolegliwości...

Wiecie co, wkurzyła mnie teściowa. Dwa dni temu mąż miał 30 urodziny. Od dawna planowałam imprezę, ale że wypadła choroba Kuby, to ją odłożyłam. Konspiracyjnie zamówiłam tort i chciałam mężowi zrobić niespodziankę tj. zaprosić jego rodziców na uroczysty poczęstunek, ale tak, by nie wiedział. Zorganizowałam im transport i zadzwoniłam do teściowej zapytać czy przyjadą. Błagałam, prosiłam, tłumaczyłam 15 minut. I co? Nie! Nie przyjadą bo po co... - tak powiedziała, że dopiero była itd. Kurcze, to jest jej jedyny syn. Poprosiłam, by się namyślili i dali mi znać, ale żeby pod żadnym pozorem nie mówiła mężowi o niespodziance. Miałam nadzieję... Wczoraj zadzwoniła do mnie, że nie i z pretensjami, że ja w ciąży i po porodzie zaraz nie przyjeżdżałam. Pominę już fakt, że na każdą okazję przed ciążą zawsze jechałam obowiązkowo, a zazwyczaj co tydzień byliśmy. Nie stać ich żeby zapakować tyłek w samochód i przyjechać na godzinę, sprawić przyjemność dziecku. Mało tego, podejrzewam, że pomimo próśb wychlapała mężowi, bo jakoś mnie podpytuje. I jak z nią rozmawiać?

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ