X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    U nas nic nadal kiepska ;/ ale Hania zasneła przed 21 i wstała po 8 na stary czas :) tylko że od 1 już spała u mnie bo nie miałam siły jej odłożyć to już 2 taka noc ze mną w łóżku, szkoda tylko że ono takie wąskie bo tak to bym mogła sobie spać wystawić cyca i spokój :P
    Miłej niedzieli :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja dziś sprawdzałam czy Jaś będzie się tak samo budził śpiąc ze mną jak się budzi w łóżeczku. Budzi się tyle samo razy, tyle że chodzić już do Niego nie musiałam bo obok leżał ;)

Lineczka, jakaś dziwna ta koleżanka... Co Jej Twoją ciąża przeszkadzała..?

Mychowe, fajnie że już lepiej się czujesz, oby tak dalej! Superowo, że mąż będzie z Wami do środy, zawsze to weselej :) A jak przygotowałaś te owoce dla Lili? Ja na razie na etapie warzyw (właściwie marchewki), ale owoce też pewnie niedługo zacznę podawać.

Patulla, trzymaj się dzielnie i kimaj jak się da ;) No i nie daj się przeziębieniu!

Fajnie, że wrzucacie linki do prezentów dla dzieciaczków, zawsze można coś podpatrzeć :)

Miłej niedzieli :) U nas słońce od rana i jest 14 stopni :)

mychowe lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja wczoraj zrobiłam jeszcze kilka słoiczków deserków małemu z gruszki jabłka i banana, trochę mi zostało to dzisiaj dostał i smakowało bardzo.

Aisa ja daję do garnuszka pokrojone w kostkę gruszki i jabłka, trochę wody i duszę aż zaczną się rozpadać potem dałam banana też pokrojonego i dusiłam jeszcze chwilę, następnie wszystko zmiksowałam i gotowe.
    ja daje najpierw warzywka, a jak zje to owoce z kaszką glutenową. dziś nie było ani kropki jedzenia na śliniaczku :) buzie ładnie otwierał, jedynie buźka ubrudzona :) Dziś mija 2 tygodnie odkąd jemy no i jest zdecydowana różnica w jedzeniu :p

u nas noc średnia, też spał ze mną od 2 do 5. On leży w łóżku jak rozgwiazda wiec też mam mało miejsca, do tego kot w nogach i mąż częściowo na mojej połowie, eh i jak tu się wygodnie wyłożyć.

Kaja maks codziennie się budzi ok 5,30-6, ale już się chyba nauczył że musi się sam sobą zająć, bo mu dosypiamy jeszcze.

aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• lineczka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witan wszystkie mamusie I dzieciaczki (:
    Koleżanka zawsze chciała konkurować we wszystkim, cokolwiek miałam czy zrobiłam ona musiało mieć lepsze albo drorzsze.
    Ale jak może konkurować teraz. Powiedziałam jej w grudniu że jestem w ciaży I od tej pory koniec przyjaźni. Jak urodziłam to była mnie odwiedzićale bardziej z ciekawości jaki Sammy ma kolor skóry .

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej córka jest w tym samym wieku co mój syn. Głupie dogadywanie jest cały czas,
    Wiecie jak to nieprzyjemnie słuchać plotek o sobie I bliskich? I to fałszywych. I nic nie moge zrobić Bo to plotki tylko.
    Przykro mi :(

iv09io4ptwhk6nng.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    U nas noc nieciekawa. Nie moglam spac, bo kaszel mnie meczyl i Lili budzilam.. a ona chyba katar dostala, wiec trzeba bylo czyscic nosek w nocy o 2 i o 5. Pozniej sie obudzila o 9.30 i zaczela sobie cos gadac, nawet nie plakala..

Aisa, ja robie owoce identycznie jak Zozol, bo jablko i gruszka sa za twarde do blendera, mango ladnie sie zmielilo i banan, ale nie jablko i gruszka.

Maz mnie pare dni temu zapytal czy nie mialabym nic przeciwko temu zeby poszedl do kolegi mecz ogladnac dzis.. a ja na to, ze Lili pytalam i wyraz jej twarzy wskazywal, ze tez by chciala pojsc i nie uwierzycie, ale ja zabral hehe. Odwiozlam ich o 15 i o 18 mam przyjechac po nich. Cudo!
    Mam cudo meza :)
    Sama w domu hurrrraaaa!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 18:00

agata86, Pipi26, zozol, aisa, Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lineczka nie przejmuj sie kims takim, bo nie warto. Szkoda naszych mysli i czasu na tych, ktorzy nie sa tego warci ;)

lineczka lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzis ciszaaaa :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lineczka współczuje takiej koleżanki
    mychowe wracaj do zdrowia, dobrze że mąż ma wolne to Cie troche odciąży :) i super że zabrał Lili miałaś chwile dla siebie :)

ug37df9hmgtex3az.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lineczka no to umnie konkorentka chciała byc szwagierka ,a tak jej bokiem to wyszlo ,że rozwód będzie !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś mieliśmy późny spacer tzn. o 3 (no ale normalnie to by była 4), wróciliśmy po 5 młody się zdrzemnął pół godziny no i dzięki temu poszedł spać o 19, a bałam się że przez tą zmianę czasu będzie o 18 już nie do życia. No i w ogóle to Maks nas dziś zaskoczył niesamowicie bo miał aż 2 drzemki 1,5 godzinne, jeszcze nigdy się tak nie zdarzyło :)
    Kurde jak by Maks w dzień zasypiał tak pięknie jak wieczorem to by było super, kładziemy go do łóżeczka, na boczek, pieluszka przy buzi, smoczek, chwilę po rączkę pogłaskać albo potrzymać i dziecko chwilę później śpi, a w dzień to nieraz taka walka żeby zasnął!

Mychowe mąż super się zachował. mój na szczęście też nie ma oporów żeby wyjść samemu z synem, czy to na spacer czy do jego rodziców. I dobrze, tak powinno być.

Pipi26, aga8787, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jak tu dzis cicho było , pewnie wszystkie mamy spedzaja czas z tatusiami i dobrze :)
    mychowe super sie maz zachował i tak powinien sie kazdy facet zachowywac! chodz ja na swojego tez nie mam co narzekac, sprawdza sie w roli ojca i pomaga ile moze :)Fajnie ze mialas pare godzin dla siebie na pewno ci to dobrze zrobilo.
    lineczka a to ci kolezanka, pewnie ci zazdrosci dlatego tak obgaduje :) małapa jedna nie przejmuj sie :)
    My dzis polcie pol godz wczesniej polozylismy spac przez ta zmiane czasu i juz sobie smacznie spi, a ja sie ide relaksowac przed tv ..... juz na mnie lody i karmi czekają :D ;)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi ja bylam na ur 80 lat nie miało być Marcela ,ale ,ze tata do pr na noc to posiedzial po obiedzie zemna ,ale mial frajde 70 os go nosiło gadał smial sie ,ale mialam polewke zniego

Pipi26, lineczka, aisa, magdalena lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol i Mychowe, dzięki za przepis na papu owocowe :)

Lineczka, ostro dziwna ta koleżanka, szkoda na nią nerwów choć na pewno z tyłu głowy to jest szczególnie jak któryś raz ktoś powie, że znów coś głupiego mówiła na Twój temat..

Mychowe, Lili ma tatusia na medal ;)

Też się bałam zmiany czasu, ale Jaś zadziałał jakby zmiana czasu była w drugą stronę. Ostatnio chodził spać między 19:30 a 20. Dziś usnął o 20 (po staremu 21). Dziwne.

Dobrej nocy Mamusie

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora
    Dzień mi nawet fajnie minął. Dowartościowałam się i od razu lepiej;-)

Pominęłabym historie z moim mężem, ale muszę. Odezwał się po kilku dniach milczenia i napisał, że chory jest biedaczek, a co mnie to obchodzi, jak Sieci są Chore, albo ja to to go nie obcgodzi. I pochwalił mi się jakąś bajką o mandacie który dostał i dlatego na dzieci więcej nie może dać. Żenada...

Mychowe pozazdrościć meza:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 23:10

mychowe, Pipi26, zozol, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ,
    U nas jutro szczepienie :( będzie ciężko ale jakoś przeżyjemy ten dzień.
    Muszę spisać moje pytaniami do lekarka jeszcze;)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski
    Ehh znowu ten parszywy poniedzialek :(
    u nas noc ok od 19.20 spala do 3.10 a pozniej do 6.50 wiec nie jest zle :)
    A u nas taka mgla ze nic nie widac

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla Twój mąż jest śmieszny normalnie. Jak się czują dzieciaczki?

U nas noc nawet ok, o 7,15 zasnął, pobudki na mleczko o 23, 2, 4 i potem jeszcze jedna pobudka ale nie wiem o której bo mąż wstawał. No i od 4,45 nasz agent już nie spał :( O 7 go ululałam no ale pół godziny i wyspany.

pogoda piękna dzisiaj, nie wiem czy teściowa w końcu przyjedzie czy nie, ale wolałabym ten dzień inaczej wykorzystać niż kiszenie się w domu.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• aisa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Patulla, super że dzień fajnie Ci minął i samopoczucie od razu lepsze. Szkoda tylko, że mąż Ci je trochę popsuł. Aż brak słów na Niego..

Lineczka, dacie rade na szczepieniu i po też.

U nas noc spoko. Spanie od 20 do 7 z trzema pobudkami. Tak to może być.
    M ma dziś wolne, może na jakieś zakupy pojedziemy.
    Miłego dnia!

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)
    U mnie mały tez wcześnie wstaje i nie śpi i gada i gada i po pije mleczka i gada itd.
    Dzieci ok. W środę do Gdańska.

A ja właśnie leżę na fotelu i oddaje krew:-D

agata86, mychowe, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ