X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przekichane masz Kaja :)
    Ja za chwilę się zbieram dopiero na cmentarze. Tatuś z malym zostaną w domu. Uwielbiam cmentarze nocą w dniu Wszystkich Świętych jak unosi się łuna tysięcy zniczy.

mychowe, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - takie odwiedziny tabunów muszą być męczące. Współczuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 19:28

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 listopad a Lidl wyskakuje z reklamami świątecznymi. Chwilę myślałam o co chodzi

patulla, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Kaja - takie odwiedziny tabunów muszą być męczące. Współczuję

Ja padam na twarz ,ale Marcel był wniebowziety bo tyle osób i na ręce cały aż chodził i pierwszy raz chetnie leżał na plecach hehehe dali mu popalić naliczylam 45 osób tyle wpadło na raz masakra jakas dobrze ,ze bez dzieci ciasno było ,ale kawa i kolacja i se poszli teraz odp ,a Marcel padł jak kawka ,a myslalam ,ze będzie problem ze spaniem bo przemeczony ,ale nie bo spał przed tą całą akcja tłumy !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    1 listopad a Lidl wyskakuje z reklamami świątecznymi. Chwilę myślałam o co chodzi

Coooo ?! Nie za szybko matko juz święta !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka no ci sie nie dziwie sama bym sie zawiesiła i teraz sie zacznie akcja Mikołaj! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ją zobaczyłam, to zgłupiałam i chwilę patrzyliśmy na siebie z mężem. Choinka itd., no mi się wydaje, że trochę za wcześnie. Później człowiek nawet nie czuje tej atmosfery przed samymi świętami jak wałkują to 2 miesiące

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wyskoczy Biedronka, po drodze Coca-Cola, więc wyjmujcie choinki ;)

Kaja lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się!

Pati buziaki dla Kacperka na już 7 miesięcy <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Kaja nie zazdroszczę! No ale u Ciebie taki dom na co dzień, więc chyba jesteś już wdrożona hehe :)

Natalia, fakt, przez zbyt wczesne reklamowanie świąt, tracą one swoją magię... Tym bardziej, że ostatnio są to raczej czarne święta a śnieg widzi się tylko na reklamach:/

Iza oby Maksiowi przeszło, ale koniecznie lekarz w poniedziałek! A najlepiej jakby zaraz zrobić mocz i morfologie, bo taka utrzymująca się gorączka to jednak daje do myślenia! :( Ja bym już osiwiała oczywiście:/

Iza zapomniałam Ci napisać o rozmiarach ubranek! Wiesz nie sprawdzałam, ale w c&a mam bodziaki z krótkim w zasadzie od 62 cm i są ok, ale robią się mniejsze wcześniej niż inne, co mnie powoli alarmuje do zakupów:P a teraz kupiłam pidżamki i porównam do tych z rozmiaru 74 i dam znać! A buciki są już dobre, także liczę, że stopa już mu nie urośnie w 2-4 miesiące :D

Sasza niech no Filipek da Ci trochę wytchnienia! Czas na forum zawsze trzeba znaleźć!! hihi

My z Łukaszkiem obskoczyliśmy cmentarze, Łukasz w nosidle elegancko, tylko ludzie się na mnie patrzyli, jakbym z ZOO normalnie wyszła! dziwnie się czułam. Odwiedziłam babcię, ucieszyła się bardzo, zakochała w Łukaszku, moi rodzice później byli u niej, to podobno nie mogła się go nachwalić:)

A za to Łukaszek w nagrodę poszedł dziś spać o 21, bo po co wcześniej! A od 18 to już taaaaaki śpiący był! Co za mały cwany człowieczek z niego:) Coraz lepiej mu idzie przymiarka do raczkowania, ciekawa jestem kiedy zacznie, czy długo takie wygibasy trwają:) bo patrzy się na to super!!

Iza, fajny stolik, ale czy to jest niby chodzik? Tylko z tego względu bym się nad takim rodzajem zastanowiła, ale ja to ja! Bo ogólnie stolik super:)
    U nas kasa która Łukasz dostaje trafia na konto, mam nadzieję, że nie będę z jego konta wypłacać i kiedyś jak będzie grzeczny dostanie jakąś fajną sumkę:)

No cóż, ja obejrzałam pamiętniki wampirów i zbieram się do spania, bo zapewne wnet pobudka!

A nie mam drugiego słoiczka jabłka, to jutro Łukasz dostaje śliwki suszone! Ciekwe, ja ich niecierpię! Bo groszek idzie mu super! Jeszcze jutro i kolejny słoik :) Ale coś mi się wydaje, że jeść lubi, ale nie w dużych ilościach, bo pod koniec też zazwyczaj kombinuje, kręci się wierci pluje, eh, dlatego patent na golasa jak u mnie to strzał w 10!

Dobranoc mamuśki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:30

mychowe, Sasza20, patulla, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja juz marze ,aby chodź jeden dzien na spokojnie fakt zawsze ktos wpadnie ,ale nigdy w takich ilosciach hehehehe odwyklam od tłumów hehehehe

Dobranoc! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,ale spiochy z was mamuski niech was kule bija hehehehehehe

mychowe, Sasza20, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u nas ostatnia gorączka była wczoraj o 10 rano i potem cały dzień był spokój, w nocy też nie miał ani dzisiaj, więc chyba wracamy do żywych, bo ogólnie to był jak nie nasz Maksiu gdzie normalnie non stop uśmiechnięty żywioł a przez te dwa dni to był taki niewyraźny.
    Beti ja to raczej wzięłam na spokojnie, bez wyrywania włosów i siwienia :) Ale żal mi go było strasznie.
    To jest krzesełko a nie jest chodzik. Chodzikom mówię stanowcze NIE.
    Ja też myślałam żeby kasę z chrztu zostawić ale w końcu po to nam dali kasę żebyśmy mu kupili to czego potrzebuje i co uważamy że mu się przyda, moja babcia np. chciałaby wiedzieć co "dostał od niej".
    Maksiowi groszek nie smakował, znowu mi naciągał, chyba zielone warzywka do niego nie przemawiają :) Trochę udało się przemycić w marchewce.

Bea_tina, Pipi26, mychowe, Sasza20, lineczka, Kaja, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie:-)

Kaja my dzis poszalelismy ze spaniem! Pobudka 5:55! Normalnie czuje sie nieprzytomna, mimo ze pospalismu jeszcze, to itak mi malo:) no ale coz, jak Lukaszek sobie pryka jak szalony:-)

Dzisiejsze sliwki tez pieknie zjedzone, o 12 pol sloika groszku i jutro albo pasternak, albo kalafior:-) jeszcze mam marchewke w sumie i przechodzimy do 2-skladnikowych. Powiedzcie mi, bo w owocach jest witC czy to moge normalnie podawac? Bo poki co na sniadanie dostaje kaszke na mleku i owoc, a pozniej warzywko i jest ok:-)

Iza jesli to nie chodzik to ok, nie ze narzucam zdanie czy cos, ale tez jestem chodziki na nie;) u mnie wiedza ze ja chomikuje kase na koncie;) ale nie mowie, ze jak bede musiala cos kupic Lukaszowi a bede na debecie to nie wukorzystam tej kasy;)

Ladna pogoda sie szykuje, po obiadku trzeba isc na spacerek chyba, albo na cmentarz sie jeszcze pojedzie. Kurde chcialam tez wieczorem, ale Lukasz bardzo placze wieczorem w aucie, nie wiem czemu;/ no i jestem uziemiona;/

Milego dnia!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U nas przeziebienie powoli przechodzi, Lili na szczescie tylko katar miala, pierwszy katar w jej zyciu i dla nas nowe doswiadczenie co robic i sie udalo ciagle odciaganie.

Spoznione zyczenia dla Kacperka na7 miesiecy!

My dzis tez zaczynamy z groszkiem, bo Lili jeszcze nie jadla.

My spedzilysmy weekend nad oceanem:)
    2w3130y.jpg

316lq48.jpg
    A tu Lili odpoczywa po surfowaniu :)

Pozdrawiamy :)

Aa, co do wszelakich swiat, to w Uk po Swietach Wielkanocnych juz sie pojawiaja bombki i inne dwkoracje na Boze Narodzenie i odwrotnie po Bozym Narodzeniu wszystkie jaja i kroliki, chyba juz sie przyzwyczailam. My choinke stroimy dopiero kilka dni przed Wigilia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 16:16

Sasza20, Pipi26, Kaja, patulla, aga8787, zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)

Zozol super że gorączka już odpuściła :)

Mychowe aby pozazdrościć tak pięknego dnia:)

My byliśmy o 17 na cmentarzu ale ciężko z wózkiem było przejechać bo pełno ludzi :)

mychowe, Kaja lubią tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata zdecydowanie muszę wygospodarować dla Was więcej czasu :)
    Ja chodzika również nie będę kupować a puzzle kupuje te http://allegro.pl/super-puzzle-piankowe-eva-72-el-plus-torba-208-i4736287986.html

U nas nie przeszedł aby ten szpinak z bobovity :) w sumie Filip szama już wszystko :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa my bylismy w tesco i kupilam Lukaszowi stroj mikolaja i garnuszek co planowalam bo przeceniony na 59zl.

Lukasz co mu dalam to zjadal bardzo ladnie, jutro raczej kalafior bedziemy serwowac. A dzis to nawet 3 kupy zrobil zbite chyba po sliwce:-) takze mam nadzieje unormuja sie uniego kupole:-)

Pipi26, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, u Lili teznbyl przestoj z kupami jak zaczela jesc warzywka. A teraz juz jest lepiej, zrobi od jednej domtrzech dziennie.

Ale ona jest malym cwaniakiem. Zrobilam jej groszek z marchewka i slodkim ziemniakiem i nie chciala jesc, a jak dalam owoce co znwczoraj zostaly, tak na trzy lyzeczki,mto otwierala buziaka :)

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe, mam nadzieję, że u Łukasza będzie jak u Lili i się to ustabilizuje :)

A nie powiem owocki chętnie je, póki co aż jabłko u śliwki ;P Ale nie mówię, bo póki co groszek najlepiej został pochłonięty:)

I mimo pobudki o 5:55, to pięknie usnął jak za dobrych starych czasów przed zmianą czasu o 19:40 i nawet nie marudził :)

A przyjechali teściu ze szwagierką, bez teściowej, więc wizyta całkiem spoko, teściu co prawda podpity(dość konkretnie), no ale lepszy on podpity niż teściowa :D

Wiecie mam nową zabawę, bo ostatnio po "karmieniu" Łukasz się cały odgina na poduszcze i żeby przykuć Jego uwagę otwieram buzię i on wkłada paluszki mi do buzi i ja je zasysam:P jejku jako ma ubaw! Może nie jest to zbyt higieniczne:P ale Łukasz bawi się elegancko, aż ten słodki śmiech :)

No i jak się podnosi w pozycji czworaczej, co z każdym dniem idzie mu coraz ładniej, wręcz już nie ma problemu z podniesieniem, to rozpoczął kołysanie do przodu i tyłu, bo póki co tylko na boki się gibał! Mąż mówi, że za dwa tygodnie będzie raczkować, a ja obstawiam koniec grudnia:D ciekawe kto prędzej się sprawdzi :)

Iza ubranka (pidżamki) są odpowiednie jak na swój rozmiar :) nawet sprawdziłam :)

A ubranko Mikołaja już przymierzone, wygląda przerozkoszniaśnie :D już się nie mogę doczekać 6 grudnia!
    Prezenty dla chrzesnic zamówione, więc jestem prawie gotowa :)

Natalia właśnie widziałam reklamę świąteczną z lidla, opadła mi kopara normalnie! Masakra...

Iza najważniejsze, że gorączka przeszła! Ząbek się już wybił?? Oby każdego tak nie przechodził! choć moja znajoma też miała i w sumie ma niezły Meksyk przy zabkach...

Mychowe Lili wygląda słodko na fotkach! :) powiem Ci, słodka ta Wasza córa :)

mychowe lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Beatina, Twoj synus tez jest kochany :)

Daj fotke Lukaszka w ubraniu Mikolaja :)

No to jak zacznie raczkowac to nie zdazycie go zlapac :)
    Mi sie tez wydawalo tydzien temu, ze raczkowanie u Lili to kwestia tygodnia lub dwoch, ale ona sie podnosi na rekach i jakos glowe na dol bierze i pupe do gory z wyprostowanymi nogami. Jakos rak i nog nie moze zgrac, a robi to osobno.
    Ale pewnie juz niedlugo.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ