X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby jak stan podgorączkowy to organizm już walczy z chorobą. Po podaniu spada oczywiście.

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzwoniłam powiedziała żeby nie przychodzić, (tym bardziej że dziś dzieci chore przyjmuje żeby nie zarazić) chyba że do poniedziałku bedzie się utrzymywać to przyjść w poniedziałek, dopajać, nie przegrzewać mieszkania bo to też podwyższa temp., no i podawać przeciwgorączkowy pow. 38c.

magdalena lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pipi współczuję nocki, ale to prawda że przy tym skoku dzieciom się koszmary śnią. Maksiu też się ostatnimi czasy wybudza z nagłym głośnym płaczem.
    Ja jeszcze też groszku nie podawałam, jutro może spróbujemy :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• natalinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wybudzania z płaczem to się podpisuje. Kubuś też tak ma. U nas spanie od 17.50 z przerwą o 22.00 na jedzenie, kolejną kupe i przymusową kąpiel, po której znów poszedł spać. Pobudka o 6 rano ;)

Pipi26, Kaja lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Maksiowi szybko przeszło... Czasami rzeczywiście lepiej nie iść do ośrodka, bo można coś gorszego przynieść, alez drugiej strony się martwić... Współczuje Ci Iza - wiem co to znaczy

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lineczka, Mychowe, super córeczki!

Jaś ostatnio podnosi się na rączkach tak, że nie tylko klatkę odrywa, ale i brzuch. A jak leży to dupcia do góry idzie. Na razie nie zsynchronizował tego, ale jak Mu się uda to pewnie stanie na czworaka. Z przekręcania się to wciąż tylko na boki.

Kaja, super, że Marcello polubił leżenie na brzuchu :)

Mychowe, brać chyba można to co w ciąży np prenalen itp. Mam nadzieję, że choróbska się nie przyczepią do Was.

Mirka, fajnie że jesteś!

Natalinka, my mamy coś takiego http://allegro.pl/duze-grube-puzzle-piankowe-30x30-mata-alfabet-36el-i4709226769.html

Wodniaczek wciąż jest ale trochę się już wchłonął, jąderko są tam gdzie powinny. Wg chirurga raczej to się wchłonie, ale kontrola za pół roku.
    Jaś miał okres, że wybudzał się z płaczem. Już jakieś 2 tyg tego nie ma.

mychowe, Kaja, lineczka lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa fajnie ze na kontroli wszystko ok:)
    My bylysmy na spacerku w pepco a w drodze powrotnej szefowej sie spac zachcialo ale w wozku to blee i na raczkach do domu a teraz o dziwo spi.... ciekawe jak dlugo... kurde dzieciaki pietro wyżej szaleja mam nadzieje ze jej nie obudza... bo nie recze za siebie :D
    Aaa i 2 zabek sie przebil :)

zozol, aisa, aga8787, natalinka, magdalena lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff... My po zakupach, byliśmy u Dominika na cmentarzu zrobić porządki i w majstrze:P

Kupiłam pierwszy kubek niekapek z nuka, bo skoro butelką gardzi, to może zainteresuje się niekapkiem? Jest niby od 6 miesiąca więc zobaczymy :)

Kaja właśnie miałam pogratulować Marcelkowi polubienia brzuszka, duży plus :D

I muszę się pochwalić, że wygląda na to, że Łukasz powoli rozpoczyna się przymierzać do raczkowania. Potrafi się już podnieść na rączkach i dupkę, tylko jeszcze ruszyc nie może:P No ale jestem w szoku, bo to mu idzie chyba dość szybko :P nawet jak pełza to nie na "łokciach", tylko się lekko podnosi hihi :)

Groszek został dziś przez niego wszamany jak jeszcze nic wcześniej! Wyszła mi trochę zupa, bo dałam za dużo swojego mleka, ale zjadł i po godzinie może 2 kuporra:D oczywiście twarda, mimo konsystencji zupki. Ale pewnie dlatego, że dałam na 4 łyżki papki 2 łyżki oleju:P

Pipi gratulacje dla Poli!! Szybciutko jej to poszło!:)

Aisa dobre wieści:) czyli nie macie się czym przejmować, a to najważniejsze :)

Mirka, ja cię śledzę na kwietniówkach(bo nas trochę tu zostawiłaś, ale nikomu nic nie wypominam!;]) także jestem na bieżąco :)

Ale za to długo Sasza nic nie pisała?

Pipi26, Kaja, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina te przymiarki do raczkowania sa boskie. Franko od 1,5 tygodnia staje na kolanach i na raczkach i sie buja w przod,tyl,przod,tyl,ruch posuwisto-zwrotny :D chce isc do przodu i nie bardzo wie jak,wiec spada znow na brzuch i znow probuje. Robi tez mostek na rekach i nogach,za chwile traci rownowage i znpw na podloddze :D

Swoja droga przypomnialam sobie o Toboe i juz odpisuje na priv :D

Bea_tina, Pipi26 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam !!!!

Firma x-lander w dobe naprawili mi wozek jupiiii to jest firma

Pipi26, aga8787, aga8787, Bea_tina, lineczka, aisa, zozol, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi u Was to chyba super ząbkowanie :)
    Kaja no to faktycznie szybko się uwinęli :)
    My też juz po zakupach ale jak zwykle połowa rzeczy nie kupiona :P

Kaja lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no to super wiadomości, nie ma co, profesjonaliści :)

Aga, to chyba normalne idzie się na zakupy a i tak wszystkiego brakuje :D dobrze, że nie tylko ja tak mam!

aga8787, Kaja lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi drugi ząbek, wow ale jej to idzie, super
    Beti no pięknie zasuwa Twój brzdąc.
    Aisa to dobre wieści, oby szybko się wchłonął całkowicie.
    Kaja no powiem jestem pod wrażeniem szybkości naprawy!

No a u nas były odwiedziny teściowej, niezapowiedziane oczywiście, bo wtedy kiedy się zapowiadała to nie przyszła. Oczywiście wybrała sobie najgorszy moment kiedy młody gorączkuje, wisi na moich rękach, nie posprzątane przez to w domu, młody miał dzień dziecka dzisiaj więc cały dzień w piżamie i to uwalonej od marchewki. No po prostu super :) Trochę popłakiwał u niej na rękach, ale myślę że to raczej przez ten ząb.

Kaja, Pipi26, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• zozol Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a jutro damy sobie spokój z jeżdżeniem po grobach, małego nie będę tam ciągła w takim stanie, ja może sama wyskoczę wieczorem albo w inny dzień.

Pipi26 lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez jestem mega heppi bo mialam inną spacerowke i jakiś koszmasz przednie kółka dużo mniejsze co utrudniało jazde po piachu i po polnej drodze a nie wspomnę o zwrotlnosci teraz widzę różnicę między dwiema firmami ,które były brane pod uwage przy kupnie iiiii x-lander był b,dobrym wyborem gdybym w miescie mieszkala np.gdansk tam ten drugi wózek byłby dobry matko dobrze ze kolezanka i m mnie oswiecili

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy z Łukaszem na cmentarzu, ale było w miare mało ludzi i dało się wózkiem manewrować, a w sumie nie pomyslalam jak to zrobić logistycznie jutro, bo nie dość ze tłok, to jak się przemieszczać między grobami?? Może w nosidle?? Bo bez niego nie pojade, bo bym się nie wyrobiła czasowo, a do babci jeszcze chciałam jechać, a Damian ze mną nie jedzie, bo on taki jest :P no dobrze że mnie Iza oświeciłaś!

Kaja ja dlatego jestem zachwycona wózkiem, bo po moich wertepach koła w wózku sprawują się super! bo duże(z tyły większe) no i ogólnie eleganckie. dobrze się jeździ i po drodze i po piachu i wertepach:)

Iza to widze Twoja teściowa jak moja, robi niespodziankowe wizyty, też to uwielbiam! jak ją całą oczywiście! Eh, oby Maksiowi przeszło, szkoda żeby się tak męczył biedaczek:*

A ja karmię na golasa, bo marchewka mi nie zeszła z pidżamy, nie wiem jeszcze jak będzie z brokułem:P ale to chwila a lepiej Jego myć niż prać ubranka:D

Kaja, zozol, magdalena, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nic nie mów o cmentarzu i o ludziach chamach pojechalam do kartuz do taty bo tam jest pochowany ,a mama we wtorek tam była i sprzatala ,a ja dzis przyjechalam i wyzywalam za plecami tablicy pelno lusci i smieci nosz kur.... mac ludzie to swinie ,a smietnik pusty najlepiej komuś śmieci

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti ja mam x-lander move a ty ???

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super ze chirurg zaliczony pozytywnie :-)

aisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja mam camarelo carera :)

No hama znajdziesz wszędzie niestety:/

Normalnie znowu wypiłam sobie piwko, warka wprowadziła shandy 0% normalnie 2 piwo od VIII 2013 :D

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ