X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa przesadzilam Pole do spacerowki ale szalu nie ma :/ gora 20 min usiedzi/ ulezy wiec lipa ze spacerami a pogoda nawet fajna :) moze jak juz bedzie siedziala tak dobrze to wtedy sie przekona... oby ;)

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:

No to Lukaszek zostaje jedyny szczerbatek?! Niezle! W sumie nie narzekam, ale troche smutno ze taki osamotniony;)
    Zozol, gratulacje dla Maksia, oby sie wybil szybko i bezbolesnie!!

nie tylko Lukaszek, Sammy szczerbata tez jeszcze:)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Maksia na pierwszy zabek :)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi26 wrote:
    Aaa przesadzilam Pole do spacerowki ale szalu nie ma :/ gora 20 min usiedzi/ ulezy wiec lipa ze spacerami a pogoda nawet fajna :) moze jak juz bedzie siedziala tak dobrze to wtedy sie przekona... oby ;)

Sammy jezdzi w spacerowce od kiedy skonczyla 3.5 miesiaca , sprobuj na siedzaco krzywdy jej tym przecierz nie zrobisz a morze polubi ;)

Pipi26 lubi tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie aga, żeby podejrzewałam już z dwa miesiące, także niby miał "pierwszy" a będzie ostatni hihi :) No ale dobra, wszystko w swoim czasie :)
    Grono szczerbatków nie takie małe więc ok, może do roku czasu się uzębi paroma sztukami :)

Kurde przez te pobudki o 6 cały dzień ma zupełnie inaczej ustawiony! Normalnie co za chłopinka, ciekawa jestem czy mu przejdzie to, czy już tak na zawsze będzie:P?

Pipi ja teraz spacerki tylko w nosidle. Zanim wszystko zorganizuję, to mija z 20 min, a w nosidełko to hop siup i już mykamy:P Ostatnio zauważyłam jedynie, że nie lubi już za długo siedzieć w nosidełku, a gondoli to już dawno nie używałam. Czekam chyba na tą spacerówkę, ale bez ciśnienia ;P

Pipi26, aga8787 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @ :( , wcale się nie cieszę :( , jedna dobra wiadomosc to że nic nie boli brzucho
    Wszysto wróciło do normy

mychowe lubi tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się pochwalić Antośkowi wyszedł ząbek lewa jedynka:) mama szczęsliwa, nawet nie wiem kiedy bo nie było gorączki biegunki kataru, trochę marudził ale on od zawsze marudzi

magdalena, zozol, Bea_tina, aisa, mychowe, aga8787, lineczka lubią tę wiadomość

• Pipi26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Antosia :)

agata86 lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Olusia też jeszcze ząbka nie widac:/ mimo gorączki w sotobę i niedziele..... także Łukaszku nie jesteś sam :-)
    no ale gratki dla Antosia!
    wiecie co dziś nie pamiętam czy w nocy karmiłam ?! nieźle co? no albo tak mocno spałam albo Olo nie jadł :-) ale obudził się za to przed 6 :/ usnął o 8 a ja już nie :(

agata86 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipi super, gratulacje dla Hani
    Gratulacje dla Antosia na ten ząbek :) U nas też lewa jedynka. u nas na szczęście biegunki i kataru brak no ale gorączka była w nocy i w dzień też mu raz podałam od gorączki. kupiłam masć w razie gdyby mocno marudził zwłaszcza w nocy.Na razie jest znośnie. Pod palcem już go czuć :)
    no dokładnie Beti u was miał być pierwszy ząbek już dawno, a u nas cały czas mówiłam że długo nie będzie.

Magdalen to nieźle że nie pamiętasz :), może nie było karmienia.

Baeta u nas też nie lubi siedzieć w foteliku, tzn w aucie nie lubi, bo w sklepie jak jest to nie marudzi w nim. Nieraz jadę od mamy na syrenie, bo ten się drze całą drogę (dobrze że to tylko 5 km no ale jedne światła, drugie, trzecie, rondo i trochę to trwa. a najgorzej jak trafię na zamkniety szlaban na torach)

agata86, aga8787 lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata gratulacje dla Antosia :) !

Magdalena, czyżby całkiem przespana noc :) super, oby tak częściej! No chyba, że jadł to obyś częściej o tym nie pamiętała hihi :)

Kurde zaraz jedziemy na zakupy, późno jak fiks, no ale trzeba by coś kupić do jedzenia :P no i ciekawe jak Łukasz zareaguje, nie lubię już tak późno jeździć, no ale cóż:P aktualnie baraszkuje z tata zaraz karmionko i fru :)

agata86, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, w gronie szczerbatków znajduje się też Jaś ;)

Aga, gratulacje dla Hani, pierwszy samodzielny siad

Zozol, oby ząbek wyszedł szybko i bezboleśnie!

Agata, gratuluje pierwszego ząbka u Antosia

My się wciąż wozimy gondolą, póki co jest ok.
    Jutro mamy wizytę u chirurga bo Jaś ma małego wodniaczka. Lekarka dała skierowanie żeby On zobaczył czy coś z tym trzeba robić bo może przeszkadzać jak Jaś zacznie chodzić. Czytałam na necie, że może się wchłaniać aż do 2 roku życia. To w sumie trochę za szybko chyba ta wizyta. No ale zobaczymy co powie..

Bea_tina, mychowe, aga8787, agata86 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

a oto pierwsza proba podniesienia pupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:26

Bea_tina, natalinka, mychowe, zozol, Pipi26, agata86, aga8787, aisa, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aisa - Kuba też ma wodniaka od urodzenia, ale nam mówiono, że zwykle wchłania się do 6 msc życia dziecka i ważne, by podnosić jajeczka do góry, a siusiaka układać w dół w trakcie przewijania ;) Niby jest lepiej, ale jeszcze całkiem się nie wchłonął. Ja mam nadzieję, że będzie dobrze i u Was, i u nas. Oby nie była konieczna żadna interwencja chirurgiczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 18:55

aisa lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę, chwilę, my też jeszcze nie mamy żadnego ząbka ;)

magdalena lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny dzień służby mamy na górze ;) Wczoraj aż sie do mnie rzuciła przy mężu, bo zapytałam jak tam. Jej zdaniem zarzucam jej, że spędza tam za dużo czasu. Problem w tym, że nic nie powiedziałam :) Chyba ma już dość i potrzebuje rozładować emocje, ale najlepiej, by zrobiła to tam, gdzie ich źródło

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - to Antoś opuścił nasze grono bezzębnych bobasów. Super ;)

Aga - gratulacje dla Hani :)

Joala - spóźnione życzenia dla córci :)

aga8787, agata86 lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u nas jedna pobudka o 7.50 dzis i po pol godzinie spanie do 9:)

Aga, gratulacje dla Hani na pierwszy siad.
    No wlasnie, co do siedzenia, to Hania dlugo potrafi tak usiedziec?
    Bo Lili od dwoch tygodni potrafi usiedziec,ale najdluzej to okolo 15 sekund,a pozniej to jak banka wstanka na bok leci. Ale od paru dni juz je obiadki w krzeselku do jedzenia i bardzo to lubi :) I jest lepiej niz na lezaczku,bo tam tak fikala nogami, ze caly lezaczek sie ruszal.

124wk1x.jpg

Zozol, gratulacje dla Maksia na pierwszy zabek:)

Lineczka, sliczna fotka :)

Agata, gratulacje dla Antosia rowniez z powodu pierwszego zabka:)

Maz dzis wrocil do pracy z przeziebieniem. A u nas przeziebienie sie ciagnie, kaszel mam okropny, w nocy budze wszystkich, bo jest taki glosny i slabo spie. Lili zaczela miec katar, wiec kupilismy maly odkurzacz do nosa, bo gruszka byla nic nie warta.. A Lili nie cierpi jak jej sie cos przy nosie robi :/
    A jutro rano idziemy do lekarza, moze mi cos da na ten kaszel, bo nawet nie wiem co moge brac, zeby Lili tego z mlekiem nie dostala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 20:17

zozol, Pipi26, aga8787, agata86, lineczka, magdalena, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • zozol Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lineczka Sammy super się podnosi, a jaki tam ma plac zabaw ! :)
    Mychowe Lili super w tym krzesełku, fajnie sobie już siedzi, mój to od razu leci jak go posadzę.
    Maks cały czas ma stan podgorączkowy niestety :(

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spoglądam na zdjęcie wyczynów Sammy i przypomniałam sobie: puzzle piankowe kupowałyście w internecie?
    Beata - czy się mylę, czy Ty je masz?
    Szukam takich z atestami

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ