WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Hani, rzyczenia spóźnione ale szczere :). :)

Dlatego mówie że co lekarz to inna opinia na temat wprowadzania Posiłków .
    Ja będe wprowadzać powoli nie ma co się spieszyć .
    Tutaj w stanach maja zupełnie inne podejście do dzieci , opieki I żywiemia niż w polsce .
    Ani lepsze Ani gorszego po prostu inne :)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala, spoznione zyczenia dla Hani :)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny! Zobacze jak jutro będzie, czy coś się ruszy, jeśli nie to pojutrze podam mu jabłuszko, mam też takie z suszonymi sliwkami, albo same śliwki? Kurde, chciałam poczekać z owockami, no ale cóż, jeśli ma Go boleć to lepiej nie czekać.
    powoli podaję mu samą wodę. Jak ja piję, to mu podaję Jego butelkę i udaje że pije:P a raczej ciumcia, no ale może coś tam wleci do gardełka i może się nauczy znowu z butli!

Dziś bardzo spoko dzień:) Łukaszek raczej grzeczniutki(oprócz poranku!) bawił się sam ładnie, spał dwa razy po 30 i 40 minut :) i usnął o 19:30, oby oznaczało to Jego przestawienie się! I oby nie zgotował mi jutro tak wczesnej pobudki!! No ale jeśli nawet to cóż:P

Lineczka fakt, może w usa są inne wytyczne zywieniowe? Bo wiadome co kraj to inny punkt widzenia :)

aaa poprasowałam dziś, nawet pościel Łukaszkową:P i dobrze mi to wyszło hihi:) bo ostatnio to zgięcie na zgięciu ;P
    I przyszły ubranka z c&a więc ubranka na 80 mam skompletowane, brakuje tylko zimowej czapki, rękawiczek i szalika :)

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti jak dasz 2-3 łyżeczki jabłka (obojętnie który słoiczek mu podasz) to na pewno mu przez to warzywka nie obrzydną :) (tym bardziej jak nawet brokuł mu smakuje ;p) Może z kaszką pomieszaj? Ja właśnie kaszkę z owocami podaje, z tym że kaszkę na wodzie robię nie na mleku.

A Maksiu dziś spał ciągiem 2,5 godziny. Wiadomko bo mamcia miała plany pomniki jechać pomyć to młody spał w najlepsze :) No i do tego akumulator mi padł w aucie, ale miałam szczęście bo akurat jak wysiadłam z auta żeby isć do domu to szwagier przejeżdzał ulicą więc go zatrzymałam i podłączył mi kable do akumulatora.

Beti a jak rozmiarowo Ci wyszyły te ubranka? Bo ja jak raz kupiłam na 68 to niektóre były rzeczywiście 68 a inne 74 mimo że metka 68. Z c&a właśnie. No ale się nie zmarnowały-teraz ma dobre :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam gazetkę z Biedronki. Od czwartku promocja na słoiczki 3 w cenie 2. Widziałyście? Kupując 3 sztuki obiadków z Bobovity od 4 msc (jarzynowa, ziemniaczki ze szpinakiem, marchewka, marchewka z ryżem) cena jednostkowa słoika to 1,99 (125 g) - standardowo, biorąc tylko 1 lub 2 - 2,99. Deserki od 6 msc po 1,66 - standardowo 2,49.

Kaja, aga8787, Bea_tina lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc , spikojnej nocki :)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana;)

U nas dzien rozpoczety 620, no coz:)

Teraz w lozu brykamy:-)

Natalinka dzieki za info, moze znowu skorzystam, bo lepiej kupic i miec niz pozniej jezdzic iszukac;)

A powiedzcie, czyli miesne sloiczki mozna podawac miesiac powprowadzeniu albo po pozwoleniu lekarza??

I dzieki za rade z jablkiem! Wymieszalam kaszke z mlekiem ijablkiem iw trakcie podawania zrobil piekne kupsko:-) takze nie wiem czy to jablko czy sam by zrobil, ale az mi lepiej:-) jak to kupa cieszy czlowieka;)

Milego dnia mamuski:-)

Kaja, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas noc y 2 pobudkami na mleko ale szefowa cos niespokojnie spala i y 10 razy wstawalam a to smoczka dac a to ulozyc i tak kolo 4 juz ja do nas do lozka wzielam bo mi sie wstawac nie chcialo i w sumie pospalysmy do 8.20 wiec nie jest zle biorac pod uwage ze wczoraj o 19 spala.

Milego dnia mamuski

Bea_tina lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja co do nocki dziś to wam nie powiem bo mój m wstawał ja na bank raz o 4 na tankowanie :-) a wstaliśmy 6:30 i teraz drzemka do 11:30 ,a mnie coś dziś czacha dymi :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się! Idzie ząbek! Wczoraj wieczorem zauważyłam coś na dziąśle, taki jakby mały zalążek, dziś rano się też przyjrzałam i zrobiła się taka szparka na lewej jedynce. No i miał gorączkę w nocy 38,3 myślę że to przez tego zęba. A o dziwo noc znośna, jedzenie o 2, 4,45, 6. I o 3 się obudził i nie spał 45 minut ale był w dobrym humorze :)
    O dziwo dziąsła nie są rozpulchnione ani czerwone, jedynie się ślinił od kilku dni tak bardzo że mu śliniak do zabawy zakładałam bo miał ubranie mokre po pas. Za ucho się nie łapał :)

W tesco są obniżki na ubranka 30-50% chyba kombinezon mu kupię bo jest po 65 zł.

Bea_tina, Pipi26, aga8787, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Witajcie, u nas pobudka o 7.30 i po godzinie gadania zasnela do 11 az, szok:)
    No i sie doczekalam dzis, Lili sie obudzila i zaczela sobie gadac i bylo duzo "baba" i "mama" bardzo wyraznie, ale wiadomo, jeszcze nieswiadomie :) i tak jej sie spodobalo, ze nie nie mogla przez godzine przestac :) i ten usmiech z jednym zabkiem, nie do opisania :)
    I zawsze jak chce fotke strzelic zeby Wam pokazac, to akurat buzie zamyka :)

Teraz maz spi na jednej sofie a myz Lili na drugiej, popoludniowe drzemki maja, to ja mam czas zeby do Was wpasc :)

Natalinka, wspolczuje i szkoda slow...
    Beatina, ja tez bym na Twoim miejscu podala jablko. Lili miala tez problemy z kupkami jak zaczela jesc warzywka dlatego probowalam jej dawac jablko zawsze do warzywek.
    No i my tez planujemy zaczac miesko i rybke od przyszlego miesiaca, jak Lili skonczy szosty miesiac.

A co do posilkow to do tej pory to miala jeden dziennie, tygodniu warzywa, a tylko w weekend owocki jej dawalam, a od skonczenia szostego miesiaca zaczniemy z dwoma posilkami, czyli bedzie tez deser. Lili nie lubi kaszek blyskawicznych, musze cos sprobowac bardziej naturalnego jej dac.

Fajna jest strona na osesku co i kiedy cos wprowadzac http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/166-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-6-miesiac-zycia.html

A my mamy na lodowce taka tabele http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/karmienie-i-dieta/2011/tabela-rozszerzania-diety-niemowlaka.aspx
    super ta stronka :-) czytelnie wszystko pokazane ale my jesteśmy w przodzie np. z bananem ;)

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    może w stanach mają inne wytyczne po prostu. Lineczka super że nowe postępy u Sammy :)
    a co do kup to jeszcze chciałam Ci Beata napisać że no niestety ale już się zmienią nie będą takie papkowate jak wcześniej :) Chociaż u nas zawsze po nowym daniu są papkowate i dość szybko wychodzą, i często robi teraz dwie na dzień np. jedną taką twardą a drugą miękką. No to się rozpisałam na temat kupy hehe

Magdalena ja np. próbowałam różnymi łyżeczkami i bez różnicy, raz chce otwierać buzię innym nie. Mój sie szybko nudzi, kilka pierwszych łyżeczek ładnie je a potem się patrzy na mnie na jedzenie i buzi nie chce otworzyć.
    to ja mam szczęście chyba z tym jedzeniem ;)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lineczka wrote:
    Natalinka przykre to co piszesz :( . Niestety rozumiem cie bardzo dobrze. Gdy mój syn był malutki byłam sama . Moi rodzice byli daleko , teście stosunkowo blisko ale nie pomagali . Maż w delegacji po 2 tygodnie a ja sama. Ale to już przeszłość.
    Plotki bola no niemam się jak bronić , a polonia kocha plotkować. Diś byłam w polskim sklepie I przedemna stała dwie Paine I tak mnie obgadywały że hej, a co najśmieszniejsze że widziały mnie I niezałapały że gadaja o mnie . Komedia
    lineczka no co Ty obgadywały Cię przy Tobie szok!

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    dzięki dziewczyny! Zobacze jak jutro będzie, czy coś się ruszy, jeśli nie to pojutrze podam mu jabłuszko, mam też takie z suszonymi sliwkami, albo same śliwki? Kurde, chciałam poczekać z owockami, no ale cóż, jeśli ma Go boleć to lepiej nie czekać.
    powoli podaję mu samą wodę. Jak ja piję, to mu podaję Jego butelkę i udaje że pije:P a raczej ciumcia, no ale może coś tam wleci do gardełka i może się nauczy znowu z butli!

Dziś bardzo spoko dzień:) Łukaszek raczej grzeczniutki(oprócz poranku!) bawił się sam ładnie, spał dwa razy po 30 i 40 minut :) i usnął o 19:30, oby oznaczało to Jego przestawienie się! I oby nie zgotował mi jutro tak wczesnej pobudki!! No ale jeśli nawet to cóż:P

Lineczka fakt, może w usa są inne wytyczne zywieniowe? Bo wiadome co kraj to inny punkt widzenia :)

aaa poprasowałam dziś, nawet pościel Łukaszkową:P i dobrze mi to wyszło hihi:) bo ostatnio to zgięcie na zgięciu ;P
    I przyszły ubranka z c&a więc ubranka na 80 mam skompletowane, brakuje tylko zimowej czapki, rękawiczek i szalika :)
    beatina jednym słowem jesteś przyygotowana na zimę ;)

Bea_tina lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Witam sie z rana;)

U nas dzien rozpoczety 620, no coz:)

Teraz w lozu brykamy:-)

Natalinka dzieki za info, moze znowu skorzystam, bo lepiej kupic i miec niz pozniej jezdzic iszukac;)

A powiedzcie, czyli miesne sloiczki mozna podawac miesiac powprowadzeniu albo po pozwoleniu lekarza??

I dzieki za rade z jablkiem! Wymieszalam kaszke z mlekiem ijablkiem iw trakcie podawania zrobil piekne kupsko:-) takze nie wiem czy to jablko czy sam by zrobil, ale az mi lepiej:-) jak to kupa cieszy czlowieka;)

Milego dnia mamuski:-)
    Beatina ja nie konsultuje wprowadzania pokarmów stałych z lekarzem obserwuje małego i wprowadzam nowe rzeczy jak przyswoi nowo wprowadzone. co mi lekarz powie jak ja najlepiej znam swoje dziecko aaaa i zawsze jak dobrze slucham własnej intuicji ! sprawdziło się kilka razy, chciałam dobrze sluchałam rad innych i wychodziło beznadziejnie :(
    z mięsem bym zdecydowanie zaczekała niech dobrze przyswoi warzywka bo zrobisz rewolucje dla żołądeczka jak za szybko będziesz wprowadzać wszystko .

lineczka, Bea_tina lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    Beatina ja nie konsultuje wprowadzania pokarmów stałych z lekarzem obserwuje małego i wprowadzam nowe rzeczy jak przyswoi nowo wprowadzone. co mi lekarz powie jak ja najlepiej znam swoje dziecko aaaa i zawsze jak dobrze slucham własnej intuicji ! sprawdziło się kilka razy, chciałam dobrze sluchałam rad innych i wychodziło beznadziejnie :(
    z mięsem bym zdecydowanie zaczekała niech dobrze przyswoi warzywka bo zrobisz rewolucje dla żołądeczka jak za szybko będziesz wprowadzać wszystko .

Zgadzam się z toba , ja też na razie poczekam z mieskiem.

magdalena lubi tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas noc dobra, 4 pobudki tylko :)

zozol, Bea_tina lubią tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie chcialam juz wprowadzac mieska ani ryb! Absolutnie:-) zanim on zje warzywka to minie troche czasu, zastanawialam sie tylko ewentualnie jak to wyglada i kiedy moge najpredzej;) spoko luz, zreszta po warzywkach sa jeszcze owocki:-) a widzac apetyt mojego glodomorra to chyba pojdzie ok:-)

No to Lukaszek zostaje jedyny szczerbatek?! Niezle! W sumie nie narzekam, ale troche smutno ze taki osamotniony;)
    Zozol, gratulacje dla Maksia, oby sie wybil szybko i bezbolesnie!!

My po spacerku, takze Lukaszko dotlenionu. A przyszlo pianinko no i chyba sie spodobalo:-) ladnie w nie trzaska:-) a fostalam od siostry pilot bo dziewczyny sie nim nie bawia, to tez mu sie spodobalo:-)

magdalena, zozol, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti u nas też jeszcze ząbków nie widać :P a to nie u Was miał byc pierwszy ząbek :P?
    Hania dziś sama usiadła :) ciekawe tylko czemu do raczkowania się nie bierze, a może i dobrze bo była by z psem na jednej wysokości :P
    Iza mam nadzieje że ząbek szybko wyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:37

Bea_tina, zozol, aisa, mychowe lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Maksia na pierwszy zabek oby wyszedl szybko i bezbolesnie :)
    Super ze Hania zaczyna sama siadac :)
    A u nas szok mloda spi juz 2.5 h wczoraj jak spala 2 h to ja az obudziłam ale po poludniu jak senna byla to za cholere jej uspic nie moglam i z pol godziny z nia walczylam i sie poddalam a mala o 18 juz oczka tarla bo senna i o 19 ja polozylismy takze dzis jej nie tykam niech spi ile chce zeby mi znowu takich akcji z usypianiem po poludniu nie robila :D

iv09df9h5nm7nn0s.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ