KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No wreszcie mała padła
Iza szkoda że ta temperatura męczy Maksia
Mychowe Hania jak ją posadzę i oprę o oparcie to siedzi długo nawet 10 min jak po coś sięga i poleci i to się ręką podeprze i usiadzie z powrotem a jak bez oparcia to z 2 min
Super Lili wygląda w krzesełkumychowe, zozol lubią tę wiadomość
-
Lineczka super nasz miał kilku dniowy nalot na raczkowanie teraz woli i tutaj was zaskocze bosama jestem w Szoku !!!!!! Woli Brzuszek normalnie w gazecie Kaszubskiej otym opisze
Bea_tina, magdalena, aisa lubią tę wiadomość
-
natalinka tak, mam puzzle, ale od 3 rż, więc bez atestów. Ale używam ich i ja i Łukasz jesteśmy zadowoleni
Kurde nie wiem jak to ogarnąć. Łukasz jeśli ma dwie drzemki w ciągu dnia(30 min) to usypia normalnie, ale dziś i kiedyś tam miał 3 drzemki też po 30 min i usnął o 21. Przestawiony nie jest, kurde chyba do marca będę czekać, żeby wrócił do normy
Zozol kurde szkoda Maksia, ale liczę że to kwestia może 2-3 dni? Oby szybko przeszło i liczę, że Go nie boli
o wodniakach słyszałam, że mogą się wchłonąć do 2 rż, ale że należy to kontrolować. Ale mnie to nie dotyczy i nie jestem pewna na 100%.
mychowe, oby u Lili nic się nie wykluło! Daj znać po wizycie, jak coś to trzymam kciuki!!mychowe, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Az mi sie lepiej zrobilo;)
Kaja, Natalinka widze ze wy tez nie macie lekko z maluchami. Troche sie pocieszylam ze nie jestem sama. Ale nam sie egzemplarze trafily nie ma co;P
Fabianek tez nie ma jeszcze ani jednego zabka choc pod dziaslami czuje wyraznie. U nas dzis przelom bo maly zaczal sie obracac na brzuszek i nawet mu sie spodobalo choc za dlugo tez nie polezal. Podejrzewam ze u Was juz dzieciaki dawno to robia ale niestety Fabian nie mial kiedy cwiczyc bo byl caly czas na rekach..
Co do karmienia to zmiana lyzeczki nic nie daje. Cokolwiek probuje mu dac do buzi to ja zamyka. Nawet jak ja jem kanapke i probuje zblizyc ja do jego ust to zamyka buzie. Acha no i jak mu daje gryzaczek to tez nie chce... Najlepsze palce raczek, stopek i pielucha no i czasem probuje zjesc i moja reke.
Spacery u nas od ponad 2 miesiecy tylko w spacerowce troche na lezaco tak zeby widzial co sie dzieje dookola niego. Gondola posluzyla nam tylko pierwszy miesiac potem bylo nosidelko ale w spacerowce jest wiecej miejsca i Fabian swobodnie siedzi.
https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png -
Witam sie!
Jest progres, pobudka o 7, moze zmierzamy ku dobremu;) dzis nie wiem co podac? Kalafior, groszek czy nieszczesna marchewke?
Lolka tak mi sie przypomnialo, siora moja ma dwie corki i mlodsza byla na mm i chcieli jej wprowadzac po 4 miesiacu pokarmy to nic nie chciala, dopiero zaczela cos innego jesc po 6. Moze Fabian jeszcze nie jest gotowy?? Czasami sie tak zdarza, bo skoro nie jest zainteresowany nawet jak Ty jesz, to jest podejrzane. Lukasz to jak widzi ze ktos cos je to zaraz tam pelznie na sepa:)
Milego dnia mamuski!magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Witamy sie i my
Sammy i Lilunia 2 slicznotki:)
U nas noc dziwna do 12 spala u siepie 12.30 u nas bo sie rzucala w lozeczku jakby miala jakies koszmary i tak mruczala buczala cos i nam jej szkoda bylo i przerzucilismy ja do siebie i tak nawet ok spala tylko rano Maz mowi ze ma osikane spodnie wiec ja przebralam i sie oczywiscie obudzila 0 6.50
to sie nam dzis dlugi dzien zapowiada i jeszcze maz dzis pozno wroci... pewnie gdzies po 19mychowe lubi tę wiadomość
-
Widzę że pamięć o mnie już całkiem umarła :'( więc się przypominam
Inka też szczerbata i chyba tak jeszcze trochę pozostanie, w środę było szczepienie i oczywiście zrobiła się gula i czerwony ciepły placek, mam nadzieję że zejdzie i nie rozwinie się w nic więcej
Trochę ostatnio marudne to moje dziecko wczoraj w nocy obudziła się przed drugą więc wzięłam ją do nas i spała do piątej, tej nocy obudziła się o 4:30 zjadła i nabrała ochoty na zabawę, teraz księżna śpi u mnie na rękachBea_tina, aisa lubią tę wiadomość
-
Mirka nie zapomnieliśmy poza tym widuję Cię na kwietniówkach
U nas noc MA SA KRA młody od 7 do 12,30 był non stop na rękach, spał po 5-10 minut a 40 się go usypiało, każde odłożenie do łózeczka kończyło się dziką awanturą. Cycek pomagał na chwilę. Dostal czopek viburcol, żel na dziąsła nic nie pomagało. reszta nocy też nie lepsze
Maks normalną temp. ma ok 37. a teraz do 38,5 dochodzi. Czytałam że to nie jest dobra reakcja, tym bardziej że to już drugi dzień. Daję mu ten syrop na gorączkę. Czekam do 11.00 na pediatrę i będę do niej dzwonić. -
Zozol szczerze współczuję tych nocy oby Maksowi przeszło jak najszybciej, i muszę napisać że zazdroszczę Wam obecności mężów i innych osób z rodziny, mój mąż wychodzi rano i wraca dopiero po 20 wczoraj był dopiero po 22 bo sezon na zmianę opon i mają młyn o poza tym wszystkich świętych i wszyscy chcą auta na już, a dzisiaj jeszcze trzeba znicze kupić i jedzenie na weekend, i znowu po nocy będziemy się smyczyć po sklepach
-
mychowe wrote:Witajcie, u nas jedna pobudka o 7.50 dzis i po pol godzinie spanie do 9:)
Aga, gratulacje dla Hani na pierwszy siad.
No wlasnie, co do siedzenia, to Hania dlugo potrafi tak usiedziec?
Bo Lili od dwoch tygodni potrafi usiedziec,ale najdluzej to okolo 15 sekund,a pozniej to jak banka wstanka na bok leci. Ale od paru dni juz je obiadki w krzeselku do jedzenia i bardzo to lubi I jest lepiej niz na lezaczku,bo tam tak fikala nogami, ze caly lezaczek sie ruszal.
Zozol, gratulacje dla Maksia na pierwszy zabek:)
Lineczka, sliczna fotka
Agata, gratulacje dla Antosia rowniez z powodu pierwszego zabka:)
Maz dzis wrocil do pracy z przeziebieniem. A u nas przeziebienie sie ciagnie, kaszel mam okropny, w nocy budze wszystkich, bo jest taki glosny i slabo spie. Lili zaczela miec katar, wiec kupilismy maly odkurzacz do nosa, bo gruszka byla nic nie warta.. A Lili nie cierpi jak jej sie cos przy nosie robi
A jutro rano idziemy do lekarza, moze mi cos da na ten kaszel, bo nawet nie wiem co moge brac, zeby Lili tego z mlekiem nie dostala.
nasze dzieci są podobne do siebie tylko Lili nie straciła włosów a Oluś tak ma takie wytarte placki.
zozol a od czego stan podgorączkowy maly ma? myślisz że na zęby ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:42
-
Bea_tina wrote:Witam sie!
Jest progres, pobudka o 7, moze zmierzamy ku dobremu;) dzis nie wiem co podac? Kalafior, groszek czy nieszczesna marchewke?
Lolka tak mi sie przypomnialo, siora moja ma dwie corki i mlodsza byla na mm i chcieli jej wprowadzac po 4 miesiacu pokarmy to nic nie chciala, dopiero zaczela cos innego jesc po 6. Moze Fabian jeszcze nie jest gotowy?? Czasami sie tak zdarza, bo skoro nie jest zainteresowany nawet jak Ty jesz, to jest podejrzane. Lukasz to jak widzi ze ktos cos je to zaraz tam pelznie na sepa:)
Milego dnia mamuski!
Beatina podaj groszek zielony lepszy niż kalafior bo z grupy zielonych warzywBea_tina lubi tę wiadomość
-
mirka14 wrote:Zozol szczerze współczuję tych nocy oby Maksowi przeszło jak najszybciej, i muszę napisać że zazdroszczę Wam obecności mężów i innych osób z rodziny, mój mąż wychodzi rano i wraca dopiero po 20 wczoraj był dopiero po 22 bo sezon na zmianę opon i mają młyn o poza tym wszystkich świętych i wszyscy chcą auta na już, a dzisiaj jeszcze trzeba znicze kupić i jedzenie na weekend, i znowu po nocy będziemy się smyczyć po sklepach
-
zozol wrote:Mirka nie zapomnieliśmy poza tym widuję Cię na kwietniówkach
U nas noc MA SA KRA młody od 7 do 12,30 był non stop na rękach, spał po 5-10 minut a 40 się go usypiało, każde odłożenie do łózeczka kończyło się dziką awanturą. Cycek pomagał na chwilę. Dostal czopek viburcol, żel na dziąsła nic nie pomagało. reszta nocy też nie lepsze
Maks normalną temp. ma ok 37. a teraz do 38,5 dochodzi. Czytałam że to nie jest dobra reakcja, tym bardziej że to już drugi dzień. Daję mu ten syrop na gorączkę. Czekam do 11.00 na pediatrę i będę do niej dzwonić. -
Beata tez polecam groszek... ja mieszalam z marchewka i Polcia wcinala
Zozol nocy wspolczuje jak cie to pociesza u nas tez nie najlepsza bo sie mloda wiercila i jakby koszmary miala tak stekala ale czytalam ze teraz przy skoku tak moze byc no chyba ze ja zęby bolaly
mirka nie tylko ty bedziesz zakupy po nocy robic my tak samo M pewnie kolo 20 wroci wykapiemy Pole i go na zakupy wyśle bo w lodówce swiatlo