KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A my o 20 juz spalismy o 24 karmienie o 2 nocy ryk bo brzuszek bolal pozniej 4 tankowanie i obudzil sie normalnie czyli 6 :30 buszowal jak zawsze do 9:15 i zasnął do 11 butla spacer a pospal 30 min i teraz sam sie przezucil na brzuch i jeczy ,krzyczy piszczy obym go do 19:30 przeciagnela aby jie zasnął ehhh ciekawe jaka noc bedzie ......
Asia buzaki za 1 zęba -
Kaja,mam nadzieje, ze spokojna noc bedziesz miala. Marcelku zlituj sie nad mama
Aisa, a gdzie Ty dokladnie mieszkasz?
Przed Twoim Jasiem to jeszcze tyle dobrego. Zaluje, ze Lili nie dawalam do konca szostego miesiaca samych warzyw, bo teraz to czasem warzyw mi nie chce jesc.
I gratulaje z powodu zabka u Jasia. U nas tez sie pojawil tak niespodziewanie.
Beatina, mam nadzieje, ze Lukaszek da Ci pospac. Szkoda, ze tak z tym octem zaszalalas;) musisz teraz nowy termometr kupic?
Zozol, to ladnie Tobie Maksiu pospal od 9 do 13. I dziekujemy, przeziębienia juz prawie nie ma
Pipi, ja tez bym opierdzielila tego aptekarza, szok!Pipi26 lubi tę wiadomość
-
Hej
u nas nadal ząbka nie widać. Niestety uczulenie nie przeszłonie mam pomysłu co może być przyczyną
Noc nawet ok 4 pobudkii spała do 7
Jutro idziemy na ostatnie USG bioderek
Dziewczyny czy Wy jeszcze korzystacie z karuzeli ? Ja wczoraj naszą sprzedałam, ale tylko dla tego że była niewypałem co miesiąc nowe 4 baterie (te duże) trzeba było wymieniać
a zamiast niej kupiłam Hani projektor z melodyjkami
http://allegro.pl/chicco-lampka-projektor-kostka-teczowa-uspokajacz-i4729375650.html -
hej u nas 2 pobudki na mleko i mloda z nami spala od 12 bo sie wiercila i budzila a mnie sie nie chcialo za kazdym razem do niej wstawac
mam nadzieje ze sie nie przyzwyczai.... mam tez nadzieje ze jak jej te 2 zabki wyjda to wroca stare noce z 1 pobudka
Aga ja nie uzywam juz karuzelki bo sie mloda nia w ogole nie interesuje od jakiegos miesiaca albo i dluzej.
Ja na razie Poli tylko warzywka podaje, owocow sie boje ze sie wlasnie do nich przyzwyczai i nie bedzie chciala obiadkow jesc
Tak w ogole to zawsze ja karmilam w bujaczku lezaczku i z wlaczonymi piosenkami w tv bo inaczej mi sie masakrycznie wiercila i nakarmic ja to byla katorga i myslalam ze ja tak przyzwyczailam ze bez tv nie bedzie jesc ale wczoraj wsadzilam ja do fotelika do karmienia i nie wlaczalam tv tylko piosenki z tel puscilam zeby w tle cos lecialo i wszystko ladnie zjadla .... nawet koszulki nie pobrudzila ... no w szoku bylamzobaczymy jak dzisiaj
Milego dniaBea_tina, aga8787, aisa, mychowe lubią tę wiadomość
-
Pysia na co macie alergię?
Mychowe u nas niezależnie od owoców nie jadłby niektórych warzyw bo mu po prostu nie smakują i naciąga po pierwszej łyżeczce. I tak też było zanim dostał owoce.
Beata Maks codziennie ma wieczorną drzemkę półgodzinną ok godz. 17 czasem pół godziny wcześniej czasem później i nie ma to wpływu na spanie nocne, nawet zauważyłam że jak pominiemy tą drzemkę to ma gorszą noc.
U nas nocki trochę się poprawiły z reguły mamy 3-4 pobudki (o 1, 4, i o 6 wstaje)mychowe lubi tę wiadomość
-
Aga a może ma uczulenie na gluten? Odstawiłaś też gluten razem z warzywami?
My karuzeli w ogóle nie mieliśmy. Jedynie pałąk z zabawkami i tym sie bawi do tej pory.
Maksowi ogólnie lepiej idzie jedzenie gęściejszych papek bo mu tak z buzi nie wylatują i wtedy nie jest ufifrany a po tych zupkach ze słoiczków to przeważnie cały brudny.aga8787, mychowe lubią tę wiadomość
-
Zozol właśnie nie wiemy ale to nie jest gluten i teraz musimy od nowa zaczynać że sloiczkami:-( a wiecie jak się objawiła ta alergia, pamiętacie jak pisałam że odpazylo mu nozke pod kolankiem i nie chciało się w żaden sbosob zagoic no i wkońcu poszłam do lekarza byłam w szoku że to reakcja alergiczna a najgorsze że już sporo różnych sloiczkow zjedlismy ale mam podejrzenie że to marchewka pietruszka albo jabuszko bo to najczęściej jadł
Zozol mam pytanie odnośnie piskiem piankowych które kupujesz?
-
Witam się
U nas noc z 6 pobudkami, a wstaliśmy 8:10, także nie jest źle. Teraz Łukasz zasnął, a ja coś nie mogłam, to się za śniadanie wzięłam:)
Niestety Damian próbował naprawić termometr i nawet działa, tylko, że przycisk pomiaru nie działa:) także czeka nas ekstra wydatek
Na Łukasza nie działała karuzela za bardzo, jedynie to łapał zabawki. Ostatnio tak dobrze mu poszło, że złamał ten badyl i po karuzeli:P zabawki poprzywieszałam na matę, pozytywkę trzymam przy łóżeczku na wszelki wypadek i tyle
Aga obyście szybko doszli z czego to uczulenie:/
Chociaż u nas też na coś wyszło, na czole i wydaje mi się, że po marchewce. Jadł ja pierwszą i po tym wyszło, czy mam coś z tym robić? Bo smaruję tylko twarz kremem do twarzy i tyle, a nie widzę, żeby Go to swędziało czy coś?
A powiedzcie mi, kiedy mogę zwiększać porcje? Jutro kończymy kalafior, zostaje mi pasternak i marchewka i czy od kolejnych słoiczków dwuskładnikowych mogę powiększyć porcję, czy nadal mam dawać po mało? Bo widzę, że on chętnie je, może się nie domaga, ale ile mu dam tyle zjewczoraj mu dałam wodę łyżeczką i też wypił. Jak widzi łyżeczkę, to już buźkę otwiera i je wszystko
I u nas na szczęście nie ma problemu. Rano dostaje kaszkę z owocem, później mleczko z warzywkiem i tak, głodomorro je wszystko :)co mnie cieszy bardzo oczywiście
Pipi to Łukasz jak je to musi mieć ciszę i nic pod ręką, bo zaraz się bawi, siada itp. i może go karmić 1 osoba, bo jak ktoś przychodzi to zaraz się kręci:P Chyba że ja go karmię z Damianem to jest ok, a jak przychodzi np. mpja mama to zaraz ją szuka:P A też go karmię w bujaczku, bo czekam, żeby ładnie siedział
A właśnie, bo ja "sadzam" Łukasza tylko ma moich kolanach, czy Wy sadzacie już maluszki same, żeby siedziały? Bo nie wiem kiedy ewentualnie można?
-
pysia to Hania też ma takie czerwone pod kolankami łokciami i na buzi taką mała szorstką plamkę
Iza gluten też odstawiłam, ale jeszcze od wczoraj odstawilam bebilon niby hipoalergiczny i dostawała raz dziennie max 90 ml ale coś musi być przyczyną
Muszę kupic kaszkę mannę bez mleka
Beti ja małą sadzam siedzi ładnie sama już nawet pół godz bez podparcia umiemyślę że mozesz próbować najpierw oprzeć o coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 11:24
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Ja nie sadzam, jedynie na kolanach jak trzymam. Ja się trzymam teorii żeby nie sadzać ani nie podpierać dopóki dziecko samo nie zacznie "siadać".
Beata mój od początku dostawał jedzenia tyle ile chciał, z tym że na początku chciał jeden mały słoiczek na 3 dni teraz je go dwa dni. Widzę ze bardzo rygorystycznie podchodzisz do tego jedzenia że najpierw wszystkie jednoskładnikowe potem dwu. U mnie po marchewce była marchewka z dynią a potem delikatne jarzynki (3 składniki)
Pysia odnośnie "piskiem piankowych" rozumiem że chodzi Ci o puzzle piankowe? My zamówiliśmy takie: http://www.calydlamamy.pl/maty-edukacyjne/2127-mata-piankowa-kolorowe-zwierzatka-ludi.html
te mi się podobają ale znalazłam je jak już tamte zamówiłam
http://www.e-swiatdziecka.com.pl/sun-ta-toys-piankowa-mata-edukacyjna-zwierzatka
Matko jaka tam wichura chyba ze spaceru nici mimo że ciepło i słoneczko pieknie świeciWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 12:07
-
Iza właśnie też się zastanawiałam o co chodzi z "piskiem piankowym", ale po "analizie" pomyślałam o puzzlach hehe
Fajne zamówiłaś, kurde, może kiedyś też domówimy nie z literkami/cyferkami, tylko zwierzątkami, ale nie wiem czy znajde na to miejsce
rygorystycznie? Wydawało mi się, że tak trzebaże na początku jedno składnikowe, a dopiero jak te zostaną zaakceptowane, to dopiero dwu itd.
U nas też wieje:/ a liczyłam na jakiś spacerek, bo wczoraj się kisiliśmy, to przydałoby się gdzieś wybrać
Kurde patrze na te termometry, cholera, zła jestem na siebie:/ no ale cóz, głupota boli -
Iza super te puzzle
Hanie teściowa zaczeła sadzać jak miała 4 miesiące i wszyscy mówili obłóż ją poduszkami niech siedzi ;/ na szczęście teraz sama siada
my mieliśmy przymusowy spacer z psem
Beti szkoda termometruWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 12:36
-
Ups... To tylko ja tak szaleję z porcjami? Początkowo (próba nowego składnika) tylko kilka łyżeczek, ale z apetytem Kuby na nowe jedzenie zwykle kończy się na połowie małego słoika, w kolejnych dniach już cały słoik od razu wcina i woła o jeszcze, ale więcej nie daję.
Pipi26, zozol, mychowe lubią tę wiadomość
-
Pysia mam nadzieje ze wykryjesz od czego jest ta alergia.
Beata szkoda termometru no ale tak to czasem jest złośliwość rzeczy martwych jak to mowila moja mama.
U mnie sukces bo Pola caly sloiczek wmuciła bez tv ani muzyki i nawet sie nie pociapała tylko w ostatnia lyzeczke raczke wsadziła heheh
Kurde wy macie puzzle z atestami a jak jak kupowalam to o tym nie pomyslalam i mam takie od 3 roku zycia a kurcze Pola lubi je gryzc... myslicie ze powinnam zmienic je i kupic nowe
http://www.tublu.pl/zabawki-dla-niemowlat/maty-do-zabawy/mata-playspot-skip-hop-puzzle-piankowe-zoo.html zakochalam sie w tych puzzlach ale jak zobaczylam cene to mi szybko milosc minela hehe
Ja Pole temalo sadzam sama i przewaznie u mnie na kolanach siedzi no juz sama nie wiem, wszyscy mowia zeby ja sama sadzac i poduszkami oblozyc ale juz sama nie wiem -
Pipi faktycznie są śliczne ale cena z kosmosu
Położna cioci mówiła że jak dziecko samo się przekręca z pleców na brzuch to ma na tyle silny kręgosłup że można sadzać, ale jak coś to można jeszcze pediatry zapytać
Hania dostaje pół słoiczka a na początku to kilka łyżeczek dawałamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 14:16
Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość
-
Pipi ja też mam puzzle bez atestu i też je Łukasz lubi gryźć. Nie zauważyłam, żeby cos się działo. A mam kilka "wolnoleżących" to je wrzątkiem przelałam i myślę, że jest ok. W zasadzie on na nich pół dnia spędza.
17 listopada idziemy do neurologa i powie czy się rehabilitujemy czy nie
Ja chyba poczekam z tym sadzaniemjednak mam obawy. Siedzi mi na kolanach i to póki co niech mu wystarczy
I chyba zwiększe mu porcje słoiczków, bo zauważyłam, że jak zje pół słoika to nie je 3h, a tak to po 2 już głodomorrozobaczymy, oby tylko mi nie przybrał za dużo hehe
Pipi26, mychowe lubią tę wiadomość
-
Pipi piękne są te puzzle też mi się bardzo podobały ale czytałam opinie o nich i ponoć się ścierają te kolory co przy takiej cenie to już lekka przesada.
Beti "rygorystycznie" bo u mnie jak Maks zjadł w pierwszy dzień marchewkę a w drugi dynię to na trzeci podawałam mu danie dwudaniowe marchewka z dynia itd. To długo Ci wytrzymuje po tych warzywkach, mój jak zje pół słoiczka to 0,5-1 godzina później je i tak mleczko.
Beti a czemu macie niby rehabilitować Łukasza, nic nie piałaś żeby było coś nie tak.?
Mam nadzieję dziewczyny że szybko alergię miną no i dowiecie się z czego to!
Dzisiaj jadł pierwszy raz słoiczek śliwkowy ale mu smakowało, aż się cały wyrywał do tegoCiekawe jak kupa z nich będzie
aga8787, Pipi26 lubią tę wiadomość