X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    U nas MAMA cala sobote gadala, teraz ucichla i czasem jest baba i czesto pfffrrrr az sie cala oslini.
    A te piski to ojej.

Ale na szczescie sa momenty kiedy moge lazienke umyc albo dom odkurzyc, potrafi sie do pol godziny sama bawic jak mnie nie ma w tym samym pokoju, a jak jestem to jeszcze dluzej.
    Czy ktoras z Was probowala na basenie nurkowania dla niemowlakow albo nauki plywania?

Kaja, sliczny Marcel :) jak sobie elegancko lezy :)

Agata, gratulacje dla Antosia z powodu drugiego zabka :)

My chodzimy na basen od momentu gdy Inka skończyła 3 miesiące nurkujemy już od miesiąca, super sprawa :)

zozol, mychowe lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Joala Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mówi Tata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 12:44

mychowe lubi tę wiadomość

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <tu był pewien tekst Joali... ale że edytowała wiadomość to i ja edytuje. Kto miał przeczytać to już przeczytał>
    o.O zamurowało mnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:17

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Ty opowiadasz Joala?!!? kiepskie żarty i trochę nie na miejscu. Przykre że mąż nic nie powie. Może ogranicz jakoś wizyty teścia.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:)

Joala mnie podobnie jak Aise normalnie zatkało, żarty jak cholera, szkoda, ze mąż tak głupio reaguje...

Aisa dzięki za cynk o zębach, może kiedyś się przyda hihi

Iza dobrze, że Maksio spał lepiej, no i że gorączki nie ma:)

My dziś 4 pobudki, wstaliśmy o 7, to pojechaliśmy do lidla po pieluchy i znowu mam zapasik:P Łukasz cos nie ma apetytu, je po chyba 2-3 minuty :/ oby wrócił do normy, bo jeszcze mi schudnie! a ja mecze katar i bol gardla:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Pojechałam o 10 do Tesco, bo chciałam kupić latarkę z FP po niecałe 19zl, ale już nic nie było. Szkoda

Joala, nie zazdroszczę sytuacji w domu. Chyba najlepiej byłoby ograniczyć wizyty teścia.

Ząbków u nas również brak. Za to Kacperek ładnie siedzi już i całą chwilkę potrafi się tak utrzymać. A na wersalce to już w ogóle ładnie siedzi.

zozol, Bea_tina, pysia13, aisa lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Trzeci raz zaczynam pisać wiadomość :P
    Iza dobrze że Maksiowi się poprawiło :)
    Beata to fajnie że macie zapasy :) i zdrówka :) powiedz kupiłaś ten termometr? Ja wczoraj zamówiłam ten sam inhalator co Ty:)
    Joala współczuje, starym chłopom czasem w głowie się przewraca ;/
    Patulla gratulacje dla Kacperka
    Aisa dobrze wiedzieć z tymi ząbkami :)
    Hania dziś spała od 20 do 8 ze mną w łóżku ale pobudek było bardzo dużo, wydaje mi się że dziś trochę lepiej bo wczoraj to masakra strasznie się meczyła katar lał się strasznie

pysia13 lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    ja mam od soboty gosci i jakos nie mialam czasu cos skrobnac ;)

Aga zdrówka dla Hani:), szkoda ze cie rodzina nie uprzedzila ze sa chorzy i teraz sie malenka meczy :/
    Iza mam nadzieje ze juz Maksiu nie bedzie cierpiał z powodu ząbków :)
    Beata tez bylam z rana w Lidlu i zakupilam pampersy, w ogole dobrze ze ktoras z was dała cynk na ta promocje bo bym przegapila :D

Kaja Marcel przystojniaczek, i jaki zaczytany ;)

Joala twoj tesc to jakis za przeproszeniem jebniety, ja to bym sie normalnie go bala i ograniczyla mu kontakty z wnuczka..

A mi doszly ksiazki co zamowilam i nawet fajne ttylko sie jeszcze w nie nie za bardzo zglebilam przez gosci :D
    a kubeczek okazal sie strzalem w 10 i pomimo tego ze sie obawialalm ze nie bedzie Pola z niego umiala pic to ładnie trzyma za uchwyty i pije z niego ... oczywiscie za pierwszym razem sie zakrztusila i oblala ale juz za 2 razem jej ladnie poszlo :)

Co do dadania to moja Pola gada jak najeta , czasem juz glowa mnie boli od tego :D najwiecej rano jak sie obudzi gada :D mama jeszcze nie mowi ..., dzis sie jej mam udalo powiedziec wiec jest coraz blizej :D a pewnie i tak pierwsze powie tata :D

aga8787, mychowe lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tak kupilam,dzis foszedl, niezly bajer, ale nie obczailam dokonca bo Lukaszek chcial czytac ze mna(zjesc instrukcje) wiec zdarzylam przeczytac jak ustawic czas;) a i Spakatula zaraz chcial jesc i spac, a ja z nim, takze pozniej moze zrobie milion pomiarow:-)
    A inhalator ja jestem zadowolona:-) teraz nie uzywam, ale Lukasz sie do niego usmiecha i czasto sie nim bawi, bomamy go na oparciu wersalki;) gorzej jak go uzywalismu, ale w zasadzie niebulo tak zle:-)

Pati szkodaze sienie udalo:( moze nastepnum razem? Ale musze przyznac fajne maja promocje na zabawki, niewszystkie ale niektore tosuper:-) no i chuba wrocilas donas??? :-*

Kurde Pipi nie obczailam Twoich zakupow bonie czytalam na kompie, dalabys rade dodac jeszcze raz swoje zakupy??? I Pola to niezly gagatek:-)

Pati super ze Kacper juz siedzi! :-)

aga8787 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/komplet-zabawy-fundamentalne-i-5-czesci-z-plytami-i4765772883.html

Bea_tina lubi tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/doidy-cup-fenomenalny-kubeczek-nauka-picia-poznan-i4784834154.html
    Prosze bardzo :) nie udalo mi sie w jednej wiadomosci 2 linkoww z tel wstawic :D

Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pipi! My pijemy z niekapka, tyle, że mama musi trzymać, bo Łukaszek Spatakupa pogardio a jak nie leci to się wkurza :P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu od poniedziałku znów ciuszki będą http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=469 Tutaj oferta jest zazwyczaj tydzień po tym jak jest w PL, jak któraś coś kupi to poproszę o recenzje ;)

Joala, widzę że wyedytowałaś posta a ja cytowałam go, edytować też czy zostawić co by majówki które nadciągną wieczorem wiedziały o co chodziło?

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się muszę rozejrzeć za jakimś kubeczkiem do picia, ten doidy cup mi się podoba. Chyba w to pójdziemy.

Muszę się pochwalić, dziś Jaśko załapał o co chodzi z przekręcaniem i namiętnie z pleców na brzuch się obraca. W porównaniu do Waszych dzieciaczków to późno, ale grunt że się fika ;)

Przyszło nam zawiadomienie dziś, że w poniedziałek szczepienie na gruźlicę ma Jaśko. Gadaliśmy o tym z naszą pielęgniarką dziecięcą i zapisała że będziemy chcieli żeby Jasiek był szczepiony i na to. Ale chyba będzie musiał mieć wcześniej próby bo wyjeżdżaliśmy z kraju, podwójna wizyta chyba będzie...

Bea_tina, Pipi26, mychowe, zozol lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa jak Jaś obczaił obracanie to szykuj się na ciągłe obracanie. Łukasz na plecach spedza max 5 sek i tylko brzuch. Dobrze, że umie się przemieszczać, bo byłaby bieda:P Choć ostatnio zauważyłam, że wychodzi mu coraz lepiej obrót brzuch-plecy. O obudził się :) to spitalam!

aisa lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde okres dzis dostalam ... w sumie to dobrze bo juz schizy mialam...:D kurde młoda mi ostatnio spi przed poludniem i popołudniu tak 1.5 -2 h wiec super.... obczailam ze wczesniej jak ja kladlam na pierwsza drzemke kolo 11 to popołudnie za nic na swiecie spac nic chciala a do kapania marudna bo spiaca i nosic bylo trzeba a teraz klade ja 9 lub 10 i spi 2 czasem 2.5 h a kolo 15 znow min godzinke albo i wiecej.... dobrze to wyczailam bo teraz troche spokoju jest i porobic cos mozna ; )

Bea_tina, aga8787, mychowe, aisa lubią tę wiadomość

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, unasobudka o 7.30 i pozniej spanie do 10:)

Joala, Twoj tesc moze ma schizofrenie?? Moze mysli, ze to jemu dziecko sie urodzilo?

Wpadlam dzis lekko w poploch czy aby w ciazy nie jestem znowu, bo dzis 32 dzien od mojego pierwszego okresu po ciazy..ale test nic nie pokazal. Ucieszylabym sie bardzo.. tylko chcialabym tez zebysmy dlugi posplacali przed kolejnym dzieckiem ;)

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • patulla Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, u mnie też na początku test tez nic nie pokazywał, ale miałam objawy, albo zbliżającego się okresu, albo właśnie początki ciąży:)

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe, no no, ciekawe czy coś z tego będzie ;)

Marchewka nam nie słuzy :( zawsze po marchewce kupy brak, i czy to jarzynowa, czy z czyms, to ten sam problem:/ chyba póki co dam sobie z nią spokoj.

Ja za to czuję się coraz gorzej, oby Łukasz wyssał przeciwciała czy coś i nie zachorował, bo tego bym chyba nie zdzierżyła!

Pomarudził dziś nieco, atakował karton, gdzie trzymam ubranka za małe hehe, śmiesznie to wyglądało, skakał na miśku i usnął 19:40 więc całkiem spoko, zobaczymy coo będzie w nocy.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychowe - to mamy trzymać kciuki za dalsze opóźnianie okresu? ;)

Ja się czułam totalnie jak na okres, więc prawie pewna byłam, że nic z tego, a tu jest Kubuś ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ