KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie na stronie numer 700
U nas noc trochę jak poprzednie. Pospał od 20 do 23, potem godzinę leżał w łóżeczku, czasem zawołał. W końcu cycek i spać po 24. Pobudki potem normalne, za to pospaliśmy to 9.
Z sadzaniem to u nas tylko czasem na naszych kolanach. Też mi kiedyś siostra przesłała artykuł żeby nie sadzać bo to niezdrowe dla rozwoju kręgosłupa.
Zozol, oby choróbsko sobie poszło i się nie rozwinęło!
Beatina, szczepień na gruźlicę nie robią wcale. Chyba, że ktoś pochodzi z kraju gdzie jest duża ilość zachorowań albo gdy jedno z rodziców dziecka albo oboje pochodzą z takiego kraju to dziecko będą szczepić. Polska już nie jest na liście krajów zagrożonych więc nie trzeba.
Łyżeczki ani talerzyka nie wyparzam.
Powodzenia na szczepieniu!
Lineczka, Sammy pięknie wcina
b-c, u nas nie ma takich znamion. Po bocianie ślad jest
Ja wciąż piorę w proszku dla dzieci, pewnie jeszcze trochę będę prała no i zapach mi się podobaKaja, mychowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja daje po połowie dla dzieci i pół zwykłego proszku i płynu i tez nic się nie dzieje.
u nas nocka kiepska caly czas chciał cyca raz próbował ugrysc ale powiedziałam nie i przestał, ale caly czas chciał mieć go w buzi.
Antos tez ma na karku uścisk bociana ale do roku powinno zejsc -
A co do znamion tu dziez uscisku bociana to nasza rodzina od strony mojej mamy co 2 dziecko je posiada ja tez i mam aż dwa jedno na plecach i drugie na d.... tam to mnie wkurza strasznie wrrrr mój mlodszy kuzyn tez tam posiada hehehe
-
Dziewczyn y Łukasz raczkował!! Zrobił co prawda 4 kroki ale w formie raczkowania!! Póżniej wrócił do pełzania bo dużo szybciej pełza Masakra, udało mi się to nagrac! Później wstawie, normalnie ale jestem dumna hihi
Kaja, Pipi26, mychowe, zozol, aisa lubią tę wiadomość
-
Pogoda straszna szaro buro i ponuro normalnie spac można ,a teraz pranie obiad sie robi Marcel śpi drzemka po spacerze na dworze on dziś jęczy strasznie czyżby skok ,a przed snem wieczornym wczoraj ryczał tak ,że tatuś sie wystraszył bo sie mlody az zapowietrzyl od wieczora jeczacy ,a chory nie jest może te zęby no juz sama nie wiem
-
Brawa dla Lukaszka!!
Dziewczyny te, ktore dostaly pierwsza @ od porodu, czy macie regularnie?
Moja sie spoznia. Dzis jest 39 dzien od ostatniej i pierwszej @. Test robilam tydzien temu.. chyba bede musiala kupic jakis..
Nie mialam nigdy nieregularnych cyklow..
Czy to mozliwe, ze po porodzie moglo sie rozregulowac? -
Bea_tina- to są dwie plamki, czy jedna taka duża? Ile lat ona ma? Nie pojawiały się nowe?
Pipi- a Twoja mała ile ma takich plamek? I czy były od razu, czy się pojawiły później? Moja urodziła sie z taką dużą 2x1,5 cm na nóżce... Pare dni temu zauwazyłam kolejną- malutką ( 4 mm) i mega jasną na drugiej nóżce. Strasznie schizuję. Zastanawiam się, czy nie zrobić testów genetycznych- trochę kosztują, ale inaczej wyląduję w psychiatryku. Pokazywałam pediatrze, jak jeszcze była tylko jedna i oczywiście stwierdziła, ze dopóki nie ma ich 6 to nie ma problemu. Jak wczytałam się bardziej w temat, to obecnie już przy 3-4 u dzieci są podejrzenia....3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Przepraszam, nie mam czasu Was czytać...
Dlaczego ząbkowanie jest takie katastrofalne? Kuba płacze kilka dni non stop od rana do wieczora, z rąk do rąk, usypiam go 3 godziny z płaczem, by pospał 15 minut Jestem zmęczona, strasznie boli mnie głowa od kręgosłupa, bo jedyne co teraz on toleruje to lulanie na rękach przez kilkadziesiąt minut w rytm piosenki "Chce tu zostać". Gorzej jak piosenka się kończy - wtedy jest armagedon. Mam normalnie dość - mąż ma ciągle pretensje czemu on się tak drze, że nic nie zrobione, że powinnam dawać mu melisę na uspokojenie, a ja już wypróbowałam prawie wszystko - Panadol, Ibum, Camilie, Dentinox i czekają jeszcze czopki Viburcol, ale to nie ma sensu, bo on czopka w tyłku nie utrzyma. Normalnie oszaleć można - nie wiedziałam, że moje dziecko potrafi tak płakać, a zębów dalej nie widać
A wszystko zaczęło się jak moja siostra wzięła go na ręce i zaczęła lulać...
-
Biedny Kubuś, oby szybko mu przeszło, albo zęby niech już wychodzą!
Ja już od dawna piorę wn normalnych proszkach i płynach bo o loveli nawet plamy po moim mleku nie schodziły, maskara, wszystko wyglądało jakby wcale nie było prane. Piorę w vizirze-czyli mocnym proszku i nic małemu nie jest. Na początku mieszałam z jego proszkiem. Teraz używam tych kapsułek do prania. -
b-c wrote:Bea_tina- to są dwie plamki, czy jedna taka duża? Ile lat ona ma? Nie pojawiały się nowe?
Pipi- a Twoja mała ile ma takich plamek? I czy były od razu, czy się pojawiły później? Moja urodziła sie z taką dużą 2x1,5 cm na nóżce... Pare dni temu zauwazyłam kolejną- malutką ( 4 mm) i mega jasną na drugiej nóżce. Strasznie schizuję. Zastanawiam się, czy nie zrobić testów genetycznych- trochę kosztują, ale inaczej wyląduję w psychiatryku. Pokazywałam pediatrze, jak jeszcze była tylko jedna i oczywiście stwierdziła, ze dopóki nie ma ich 6 to nie ma problemu. Jak wczytałam się bardziej w temat, to obecnie już przy 3-4 u dzieci są podejrzenia....
Pola ma jedna na wew stronie uda taka malutka moze 1 cm.... tez sie wlasnie o tej chorobie genetycznej naczytalam nie pamietam czy ja miala po urodzeniu ale chyba nie chyba sie pozniej pojawila... ale moglam jej nie zauwazyc bo ona jest między faldkami na udzie bo moja mala to malutki kluseczek.... jak wspomniałam o tym szwagierce to mi powiedziala ze ona ma dwa takie znamiona a tesciu tez dwa wiec mam nadzieje ze to po nich to odziedziczyla ja mam z kolei takie ciemniejsze zgrubienie na stopie....
to moze zamiast testow ktore sa drogie pojdziesz do jakiegos dobrego dermatologa.... 3 mam kciuki i wierze ze u twojej malej to tylko znamiona