X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o raczkowanie: mam 2 siostry i żadna z nas nie raczkowala, więc ja osobiście nie czuję takiego nacisku, ale rehabilitacja trwa zwykle do prawidłowego czworakowania, zatem to nas trzyma. Chciałabym, by już ruszył...

Coś dziwnego się ostatnio stało. W tamtym tygodniu przyszły od nas 3 zabawki dla Kuby na Mikołaja - wszystkie zaakceptował i się bawi. Dziś kupilismy mu w Biedronce renifera pluszaka i też jest ok. W sobotę dostał prezent od siostry i mamy na spółkę - miśka spiocha grającego melodie. Jak go zobaczył to tak się rozdygotal i rozplakal, a jeszcze nie grał, że nie mogłam go uspokoić. Podejść było kilka, zawsze to samo. Płacze nawet jak zobaczy miśka na drugim końcu pokoju... :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, no wlasnie pytanie mi sie w glowie pojawilo, dlaczego Maksiu mial tak dlugo problemy z brzuszkiem, skoro pilnowalas sie z jedzeniem?

Tutaj i w zasadzie w pozostalych krajach oprocz Polski tlumacza problemy z brzuszkiem u niemowlat niedojrzaloscia ukladu pokarmowego, a nie rezultatem jedzenia roznych rzeczy przez matke. Od samego poczatku zalecaja matkom, aby jadly wszystko, co jadly w ciazy, przede wszystkim zdrowo sie odzywiac. A jezeli dziecko ma gazy to jeszcze lepiej, bo wtedy nie ma wzdec :)

Ciesze sie, ze powoli te mity sie obala w Polsce.. na przyklad na tym blogu..
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html jest tez duzo zrodel, do ktorych mozna sie odniesc.

Wiem, ze niektore z Was maja inne zdanie, nie chce nikogo przekonywac, tylko wyrazam swoje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 00:44

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, tak, goscilismy trzy tygodnie tesciow we wrzesniu.. :)
    Nie mow, ze nadrabialas to forum od wrzesnia hehe :)

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam sie bać mała porusza sie z prędkością światła tak zasówa i ciagle czegoś sie łapie bo chce na nogi,za rączki już ładnie chodzi i boje sie pomyśleć co będzie jak zacznie chodzić ostatnio poszła do szfki w kuchni otorzyła ja rozsypała cukier i go jadła :-) im później zacznie chodzić tym lepiej dla mnie ale jeszcze z miesiac w takim tepie i zacznie chodzić :-(

mychowe lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Asia, tak, goscilismy trzy tygodnie tesciow we wrzesniu.. :)
    Nie mow, ze nadrabialas to forum od wrzesnia hehe :)
    No jak nie jak tak :D
    Miałam lekture przed snem ;)

Blog fajny, czasem tam zaglądam. Jest jeszcze taka całkiem fajna stronka, mataja.

mychowe, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Obudził nas kominiarz a właściwie to kontrola przeciwpożarowa. Kolo miał przyjść między 7 a 9, był o 8. W sumie dobrze, że nie o 7 no ale i tak pobudka była. Fajny typ, ma 4 dzieci, najstarszy 20 a najmłodsza 8 lat ma.

Ciesze się, że Jasiek jeszcze nie chodzi i ma dopiero przymiarki do raczkowania, jeszcze troszke spokoju będzie ;)

Miłego dnia

mychowe, Kaja, aga8787 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry rowniez :) Ja ide spowrotem spac, nie wiem jak Wy ;) Milego dnia wszystkim.
    Ps. Asia, a u Ciebie jest taka sama godzina jak w Polsce?

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Dzien dobry rowniez :) Ja ide spowrotem spac, nie wiem jak Wy ;) Milego dnia wszystkim.
    Ps. Asia, a u Ciebie jest taka sama godzina jak w Polsce?
    U nas juz spania nie ma, dopiero drzemka ok 11 bedzie.
    Tak, godzina ta sama co w PL.

A tu ostatni wpis z mataji, ciekawy calkiem i z humorem http://mataja.pl/2014/12/dlaczego-mezczyzni-udaja-ze-nie-slysza-placzu-dziecka/

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki

My od piątku wprowadzamy Bebilon comfort i picie tego mleka Marcelowi idzie jak krew z nosa jakas masakra oczywiście wipija potężną ilość 30-50ml koszmar jakis normalnie mój Kochany syn nie jest stworzony do picia mleka :-/

No to sie wyzalilam!!!!

A Marcel szaleje strasznie ma dużo i chyba za dużo miejsca w domu bo go cholera jasna co zostawię to mi sie chowa ostatnio buszowal pod schodami ,a ja go szukalam i trzeba pochować chemię i bardzo rzrace środki czystości bo wyszysto mu smakuje prócz oczywiście Mleka :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - Comfort jest może nieco lepsze w smaku, ale też niedobre, a zresztą bardzo gęste, więc w pierwszych miesiącach przy smoczkach z małą dziurką to niewypał. Teraz będzie w miarę ok. Mimo wszystko współczuję... My nadal pijemy Pepti i pediatra nie zezwala na zmianę

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DO MAM CUDOWNYCH MIKOŁAJKÓW - gdzie i za ile kupiłyście stroje dla maluchów? Ja poluję na coś na allegro - w sumie od jakiegoś czasu...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam dziś u Kuby na szyi ruchomy guzek i oczywiście już się martwię :( Dzwoniłam do rehabilitantki, by odwołać dziś ćwiczenia, bo Kuba taka maruda, że jeszcze nie zdążyłam zjeść - teraz pewnie pójdę, bo śpi - ona twierdzi, że to po szczepieniu, bo jej dzieci też tak miały... Wiecie jakie myśli zaraz w głowie :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ;)
    Kaja powodzenia z nowym mlekiem :)
    Natalinka nie panikuj na pewno wszystko ok bedzie z Kubusiem, ty juz limit nieszczesc wykorzystalas, teraz bedzie tylko dobrze :)

U nas Pola juz tak zasowa po podlodze ze masakra, ciezko cos zrobic ... dzis szafke otworzyla i do niej chciala wejsc i mi oczywiscie porzadki w niej zrobila :D i zaczyna raczkowac, mysle ze za tydzien moze dwa jej sie to uda ;)
    a tak poza tym to nocki raz fajne raz slabe raz zasnie o 20 a drugi raz 22. :/
    co do drzemek wczoraj miala 1 1,5h a druga 2 h i bylo super a dzis to moze z godzine spala i to w wozku bo w domu nie chciala :/ teraz probowalam kja uspic ale gdzie tam nie dala sie choc oczka mruży :D
    cos padnieta dzis jestem , mlodej puzle wszystkie wymylam i ogolnie podlogi dokladnie i zabawki jej pomylam i ciagle cos robie i tylko czekam az maz 0 18 wroci i przejmie grandziora :D a tu dopiero 15.30 mam nadzieje ze jeszcze zasnie ;)
    Beata wspolczuje nocek, mam nadzieje ze sie Lukaszkowi odwidzi takie nocne szalenstwo, bo wiem jak to potrafi czlowieka zmeczyc...
    Kurde gdzie te czasy ze mloda szla spac o 20 sama w swoim lozeczku bez marudzenia ! no normalnie przez te zeby zeswiruje... jak bylam w ciazy to myslalam ze jak mloda bedzie miala pol roku to bedzie cale noce przesypiac a tu jest gorzej niz jak miala 3-4 miesiace :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Zozol, no wlasnie pytanie mi sie w glowie pojawilo, dlaczego Maksiu mial tak dlugo problemy z brzuszkiem, skoro pilnowalas sie z jedzeniem?

Tutaj i w zasadzie w pozostalych krajach oprocz Polski tlumacza problemy z brzuszkiem u niemowlat niedojrzaloscia ukladu pokarmowego, a nie rezultatem jedzenia roznych rzeczy przez matke. Od samego poczatku zalecaja matkom, aby jadly wszystko, co jadly w ciazy, przede wszystkim zdrowo sie odzywiac. A jezeli dziecko ma gazy to jeszcze lepiej, bo wtedy nie ma wzdec :)

Ciesze sie, ze powoli te mity sie obala w Polsce.. na przyklad na tym blogu..
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html jest tez duzo zrodel, do ktorych mozna sie odniesc.

Wiem, ze niektore z Was maja inne zdanie, nie chce nikogo przekonywac, tylko wyrazam swoje zdanie :)

No wiadomo ze w 4-5 miesiacu jego zycia już jadłam po trochu większość rzeczy ale zjedzenie nawet małej ilości rzeczy wzymających typu cebula kalafior fasolka szparagowa kończyło takim płaczem w nocy z bólu że szok, no i właśnie niby dobrze ze miał gazy bo nie miał wzdęć tylko ze u niego były te gazy tak "grube" jak u starego chłopa, płakał przy każdym bąku strasznie.
    Owszem w PL też już mówią żeby jeść wszystko, nawet w szkole rodzenia u nas tylko jak ja widziałam jak go wykrzywiało z bólu to wolałam zrezygnować z tych rzeczy.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Antosia :*

Kaja pocieszę Cię że ja ponoć jak skończyłam 7 miesięcy to nie piłam już wcale żadnego mleka, i żyję :)

Natalinka mam nadzieję że to nic złego i wszystko będzie dobrze.

My się szczepmy jutro :( znowu stres

mychowe, pysia13, Kaja lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!!

Natalia oby wszystko było ok, a domyślam się, że musisz się martwić :(
    Ja i Iza kupiłyśmy strój Mikołaja w Tesco :)

Kurde nawet nie wiem co napisać, bo Łukasz wysysa ze mnie wszelką energię, dopiero teraz włączyłam komputer:/

No ale cóż, zobaczymy czy mu się poprawi. A z pozytywów! Sprzedałam ubranek część i trochę kaski wpadło :) także mogę znowu szaleć z zakupami hehe :)

Dobra uciekam bo ssak wzywa!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no przede wszystkim buzi dla Antosia :* <3

pysia13 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie miałam pisać że strój mikołaja z tesco a kosztowało coś ok 46 zł + czapka osobno ale nie pamiętam już ile.
    Beti to super że udało się sprzedać ciuchy. Ja póki co trzyma do drugiego o ile będzie nam dane. W sumie liczę że drugie to będzie dziewczynka no ale wiadomo że nigdy nic nie wiadomo :)

mychowe, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, bym zrobila identycznie jak Ty. Mi glownie chodzilo o to, zeby jesc wszystko i zdrowo i obserwowac dzidzie. Jesli ma sie po czyms meczyc to tez bym zrezygnowala. Ale ogolnie jak slysze, ze niektore kobiety o suchych bulkach sa na poczatku, nawet nie wiedzac czy na dziecko cos zadziala, to az sie boje, ze sobie same nie dostarczaja witamin i mineralow. Zbilansowana dieta tez ma znaczenie dla wartosci mleka.

zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez trzymamy ubranka dla drugiego. Jesli bedzie chlopczyk, to sie sprzeda cale paki ubranek :)

Zozol, powodzenia jutro na szczepieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:25

zozol lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ