X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o raczkowanie: mam 2 siostry i żadna z nas nie raczkowala, więc ja osobiście nie czuję takiego nacisku, ale rehabilitacja trwa zwykle do prawidłowego czworakowania, zatem to nas trzyma. Chciałabym, by już ruszył...

Coś dziwnego się ostatnio stało. W tamtym tygodniu przyszły od nas 3 zabawki dla Kuby na Mikołaja - wszystkie zaakceptował i się bawi. Dziś kupilismy mu w Biedronce renifera pluszaka i też jest ok. W sobotę dostał prezent od siostry i mamy na spółkę - miśka spiocha grającego melodie. Jak go zobaczył to tak się rozdygotal i rozplakal, a jeszcze nie grał, że nie mogłam go uspokoić. Podejść było kilka, zawsze to samo. Płacze nawet jak zobaczy miśka na drugim końcu pokoju... :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, no wlasnie pytanie mi sie w glowie pojawilo, dlaczego Maksiu mial tak dlugo problemy z brzuszkiem, skoro pilnowalas sie z jedzeniem?

Tutaj i w zasadzie w pozostalych krajach oprocz Polski tlumacza problemy z brzuszkiem u niemowlat niedojrzaloscia ukladu pokarmowego, a nie rezultatem jedzenia roznych rzeczy przez matke. Od samego poczatku zalecaja matkom, aby jadly wszystko, co jadly w ciazy, przede wszystkim zdrowo sie odzywiac. A jezeli dziecko ma gazy to jeszcze lepiej, bo wtedy nie ma wzdec :)

Ciesze sie, ze powoli te mity sie obala w Polsce.. na przyklad na tym blogu..
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html jest tez duzo zrodel, do ktorych mozna sie odniesc.

Wiem, ze niektore z Was maja inne zdanie, nie chce nikogo przekonywac, tylko wyrazam swoje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 00:44

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, tak, goscilismy trzy tygodnie tesciow we wrzesniu.. :)
    Nie mow, ze nadrabialas to forum od wrzesnia hehe :)

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam sie bać mała porusza sie z prędkością światła tak zasówa i ciagle czegoś sie łapie bo chce na nogi,za rączki już ładnie chodzi i boje sie pomyśleć co będzie jak zacznie chodzić ostatnio poszła do szfki w kuchni otorzyła ja rozsypała cukier i go jadła :-) im później zacznie chodzić tym lepiej dla mnie ale jeszcze z miesiac w takim tepie i zacznie chodzić :-(

mychowe lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Asia, tak, goscilismy trzy tygodnie tesciow we wrzesniu.. :)
    Nie mow, ze nadrabialas to forum od wrzesnia hehe :)
    No jak nie jak tak :D
    Miałam lekture przed snem ;)

Blog fajny, czasem tam zaglądam. Jest jeszcze taka całkiem fajna stronka, mataja.

mychowe, Kaja lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Obudził nas kominiarz a właściwie to kontrola przeciwpożarowa. Kolo miał przyjść między 7 a 9, był o 8. W sumie dobrze, że nie o 7 no ale i tak pobudka była. Fajny typ, ma 4 dzieci, najstarszy 20 a najmłodsza 8 lat ma.

Ciesze się, że Jasiek jeszcze nie chodzi i ma dopiero przymiarki do raczkowania, jeszcze troszke spokoju będzie ;)

Miłego dnia

mychowe, Kaja, aga8787 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry rowniez :) Ja ide spowrotem spac, nie wiem jak Wy ;) Milego dnia wszystkim.
    Ps. Asia, a u Ciebie jest taka sama godzina jak w Polsce?

aisa lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Dzien dobry rowniez :) Ja ide spowrotem spac, nie wiem jak Wy ;) Milego dnia wszystkim.
    Ps. Asia, a u Ciebie jest taka sama godzina jak w Polsce?
    U nas juz spania nie ma, dopiero drzemka ok 11 bedzie.
    Tak, godzina ta sama co w PL.

A tu ostatni wpis z mataji, ciekawy calkiem i z humorem http://mataja.pl/2014/12/dlaczego-mezczyzni-udaja-ze-nie-slysza-placzu-dziecka/

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki

My od piątku wprowadzamy Bebilon comfort i picie tego mleka Marcelowi idzie jak krew z nosa jakas masakra oczywiście wipija potężną ilość 30-50ml koszmar jakis normalnie mój Kochany syn nie jest stworzony do picia mleka :-/

No to sie wyzalilam!!!!

A Marcel szaleje strasznie ma dużo i chyba za dużo miejsca w domu bo go cholera jasna co zostawię to mi sie chowa ostatnio buszowal pod schodami ,a ja go szukalam i trzeba pochować chemię i bardzo rzrace środki czystości bo wyszysto mu smakuje prócz oczywiście Mleka :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• natalinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja - Comfort jest może nieco lepsze w smaku, ale też niedobre, a zresztą bardzo gęste, więc w pierwszych miesiącach przy smoczkach z małą dziurką to niewypał. Teraz będzie w miarę ok. Mimo wszystko współczuję... My nadal pijemy Pepti i pediatra nie zezwala na zmianę

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DO MAM CUDOWNYCH MIKOŁAJKÓW - gdzie i za ile kupiłyście stroje dla maluchów? Ja poluję na coś na allegro - w sumie od jakiegoś czasu...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczyłam dziś u Kuby na szyi ruchomy guzek i oczywiście już się martwię :( Dzwoniłam do rehabilitantki, by odwołać dziś ćwiczenia, bo Kuba taka maruda, że jeszcze nie zdążyłam zjeść - teraz pewnie pójdę, bo śpi - ona twierdzi, że to po szczepieniu, bo jej dzieci też tak miały... Wiecie jakie myśli zaraz w głowie :(

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Pipi26 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ;)
    Kaja powodzenia z nowym mlekiem :)
    Natalinka nie panikuj na pewno wszystko ok bedzie z Kubusiem, ty juz limit nieszczesc wykorzystalas, teraz bedzie tylko dobrze :)

U nas Pola juz tak zasowa po podlodze ze masakra, ciezko cos zrobic ... dzis szafke otworzyla i do niej chciala wejsc i mi oczywiscie porzadki w niej zrobila :D i zaczyna raczkowac, mysle ze za tydzien moze dwa jej sie to uda ;)
    a tak poza tym to nocki raz fajne raz slabe raz zasnie o 20 a drugi raz 22. :/
    co do drzemek wczoraj miala 1 1,5h a druga 2 h i bylo super a dzis to moze z godzine spala i to w wozku bo w domu nie chciala :/ teraz probowalam kja uspic ale gdzie tam nie dala sie choc oczka mruży :D
    cos padnieta dzis jestem , mlodej puzle wszystkie wymylam i ogolnie podlogi dokladnie i zabawki jej pomylam i ciagle cos robie i tylko czekam az maz 0 18 wroci i przejmie grandziora :D a tu dopiero 15.30 mam nadzieje ze jeszcze zasnie ;)
    Beata wspolczuje nocek, mam nadzieje ze sie Lukaszkowi odwidzi takie nocne szalenstwo, bo wiem jak to potrafi czlowieka zmeczyc...
    Kurde gdzie te czasy ze mloda szla spac o 20 sama w swoim lozeczku bez marudzenia ! no normalnie przez te zeby zeswiruje... jak bylam w ciazy to myslalam ze jak mloda bedzie miala pol roku to bedzie cale noce przesypiac a tu jest gorzej niz jak miala 3-4 miesiace :/

iv09df9h5nm7nn0s.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Zozol, no wlasnie pytanie mi sie w glowie pojawilo, dlaczego Maksiu mial tak dlugo problemy z brzuszkiem, skoro pilnowalas sie z jedzeniem?

Tutaj i w zasadzie w pozostalych krajach oprocz Polski tlumacza problemy z brzuszkiem u niemowlat niedojrzaloscia ukladu pokarmowego, a nie rezultatem jedzenia roznych rzeczy przez matke. Od samego poczatku zalecaja matkom, aby jadly wszystko, co jadly w ciazy, przede wszystkim zdrowo sie odzywiac. A jezeli dziecko ma gazy to jeszcze lepiej, bo wtedy nie ma wzdec :)

Ciesze sie, ze powoli te mity sie obala w Polsce.. na przyklad na tym blogu..
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html jest tez duzo zrodel, do ktorych mozna sie odniesc.

Wiem, ze niektore z Was maja inne zdanie, nie chce nikogo przekonywac, tylko wyrazam swoje zdanie :)

No wiadomo ze w 4-5 miesiacu jego zycia już jadłam po trochu większość rzeczy ale zjedzenie nawet małej ilości rzeczy wzymających typu cebula kalafior fasolka szparagowa kończyło takim płaczem w nocy z bólu że szok, no i właśnie niby dobrze ze miał gazy bo nie miał wzdęć tylko ze u niego były te gazy tak "grube" jak u starego chłopa, płakał przy każdym bąku strasznie.
    Owszem w PL też już mówią żeby jeść wszystko, nawet w szkole rodzenia u nas tylko jak ja widziałam jak go wykrzywiało z bólu to wolałam zrezygnować z tych rzeczy.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Antosia :*

Kaja pocieszę Cię że ja ponoć jak skończyłam 7 miesięcy to nie piłam już wcale żadnego mleka, i żyję :)

Natalinka mam nadzieję że to nic złego i wszystko będzie dobrze.

My się szczepmy jutro :( znowu stres

mychowe, pysia13, Kaja lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!!

Natalia oby wszystko było ok, a domyślam się, że musisz się martwić :(
    Ja i Iza kupiłyśmy strój Mikołaja w Tesco :)

Kurde nawet nie wiem co napisać, bo Łukasz wysysa ze mnie wszelką energię, dopiero teraz włączyłam komputer:/

No ale cóż, zobaczymy czy mu się poprawi. A z pozytywów! Sprzedałam ubranek część i trochę kaski wpadło :) także mogę znowu szaleć z zakupami hehe :)

Dobra uciekam bo ssak wzywa!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no przede wszystkim buzi dla Antosia :* <3

pysia13 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie miałam pisać że strój mikołaja z tesco a kosztowało coś ok 46 zł + czapka osobno ale nie pamiętam już ile.
    Beti to super że udało się sprzedać ciuchy. Ja póki co trzyma do drugiego o ile będzie nam dane. W sumie liczę że drugie to będzie dziewczynka no ale wiadomo że nigdy nic nie wiadomo :)

mychowe, Bea_tina, aisa lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol, bym zrobila identycznie jak Ty. Mi glownie chodzilo o to, zeby jesc wszystko i zdrowo i obserwowac dzidzie. Jesli ma sie po czyms meczyc to tez bym zrezygnowala. Ale ogolnie jak slysze, ze niektore kobiety o suchych bulkach sa na poczatku, nawet nie wiedzac czy na dziecko cos zadziala, to az sie boje, ze sobie same nie dostarczaja witamin i mineralow. Zbilansowana dieta tez ma znaczenie dla wartosci mleka.

zozol, aisa lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez trzymamy ubranka dla drugiego. Jesli bedzie chlopczyk, to sie sprzeda cale paki ubranek :)

Zozol, powodzenia jutro na szczepieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:25

zozol lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ