KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mychowe wrote:Zozol, bym zrobila identycznie jak Ty. Mi glownie chodzilo o to, zeby jesc wszystko i zdrowo i obserwowac dzidzie. Jesli ma sie po czyms meczyc to tez bym zrezygnowala. Ale ogolnie jak slysze, ze niektore kobiety o suchych bulkach sa na poczatku, nawet nie wiedzac czy na dziecko cos zadziala, to az sie boje, ze sobie same nie dostarczaja witamin i mineralow. Zbilansowana dieta tez ma znaczenie dla wartosci mleka.
Nie to na prawdę przesada żeby się głodzić, właśnie wtedy kiedy kobieta potrzebuje energii i witamin żeby wyżywić siebie i dziecko.
ps. Ale za to truskawki i pomidory jadłam w 3 tygodniu życia Maksia (truskawki swoje nie pryskane)Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Młody dziś mi padł o 17,45. Ciekawe o której zdobi pobudkę. Zauwazyłam, że odkąd ja wróciłam do pracy a on jest najpierw z mężem a potem jedzie na "służbę" do dziadków to wieczorami jest bardziej zmęczony.
-
U Lili po truskawkach wysypka na buzi wyskoczyla w drugim miesiacu, a w piatym juz nie
Sto lat i buziaki dla Antosia!
A jutro Maksiu na siedem miesiecy bedzie szczepiony.. co za pech. Ps. Wlasnie zobaczylam, ze on sie urodzil dokladnie w moje urodzinypysia13, zozol lubią tę wiadomość
-
Antos dziękuje:-) A my na te 7 msc byliśmy znowu u pediatry z ta alergia i manyjuz napewno AZS i jak chcemy to możemy zrobić testy alergiczne ale ponoć nie wychodzą miarodajnie i nie wiem co robić a kosztują 160zł ale chyba zrobimy. No i od tygodnia mamy sajgon że spaniem nawet nie pisałam , bo nie miałam siły.Dr dała mi syropek ale to w ostateczności mam podać
-
pysia13 wrote:Antos dziękuje:-) A my na te 7 msc byliśmy znowu u pediatry z ta alergia i manyjuz napewno AZS i jak chcemy to możemy zrobić testy alergiczne ale ponoć nie wychodzą miarodajnie i nie wiem co robić a kosztują 160zł ale chyba zrobimy. No i od tygodnia mamy sajgon że spaniem nawet nie pisałam , bo nie miałam siły.Dr dała mi syropek ale to w ostateczności mam podać
Ja czekam na te badanie po roczku bo teraz to nic nie wyjdzie my tez mamy AZS -
Pysia na Azs kompiel do 5 min ,nie przegrzewac ciała i kremy kremy,kremy ...
My mamy tak kompiel nie wycieram do sucha lekko poklepujac nie trzac skóry na lekko wiilgotne ciałko krem u nas działa krem z Zaji na AZS i co przebieranie to kremuje całe cialo nawet uszy i za uszami tylko w nocy tego nie robilam ....,ale jak go wysypalo to 3 razy w nocy -
Kaja u nas jest narazie opanowane ale mało co je narazie bo większość rzeczy mamy odstawic:-( u nas oilatum dobrze się spisuje chociaż dr polecala emolium czy jakoś tak ale miałam oilatum w zapasie więc piersze te zuzyje no i jak coś wychodzi to maści robione
-
pysia13 wrote:Kaja u nas jest narazie opanowane ale mało co je narazie bo większość rzeczy mamy odstawic:-( u nas oilatum dobrze się spisuje chociaż dr polecala emolium czy jakoś tak ale miałam oilatum w zapasie więc piersze te zuzyje no i jak coś wychodzi to maści robione
Ja kompie w emolium i kremy też z tego plus z Zaji no z jedzeniem tez cofnelam sie na 5 miesiąc i jest na razie ok i odpukac tydzien czysty -
Asia ja już sama nie wiem jestem bez silna i bez mocy to mm mnie wypompowalo ze wszystkiego jest mi wszystko jedno czy chce czy nie w dzien nawet nie startuje z mm bo dzis znow 150ml wylalam do zlewu bo miał dziś ominąć obiad nr 2 i co i lipa poszlam po obiadek bo plul jak dziki reks mlekiem
-
Kaja oby wszystko poszło zgodnie z planem. W sensie oby Marcel już nie miał żadnych nadprogramowych ekscesów!
Pysia i żeby Antoś też miał skórkę jak słodka pupcia niemowlaka
Iza ja płaciłam za strój 50 a czapke 16, ciekawe skąd taka różnica. Że już nie powiem, że w Mikołaja strój kosztował 30 no ale cóż
Ja dziś wprowadzam eksperyment. Łukasz wstał o której chciał, spał kiedy chciał i robił co chciał. Poszedł spać o 22 no i zobaczymy czy będzie ciekawie czy prawidłowo, bo jeśli się obudzi o 23 to będzie puszował chyba do 3!
AAA i news!! Mąż w końcu bierze urlop!! 3 tygodnie w styczniu chyba się pozabijamy, ale może będzie pomocny, oby! Już się doczekać nie mogęmychowe, aisa, pysia13 lubią tę wiadomość
-
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/nasze-propozycje-dla-niemowlat/pomysly-na-prezenty/wszystkie-pomysly/pizama-niemowleca-135419-1.html?sort=availabilitydate+desc
Natalinka w C&A znalazłam coś takiego, ale słaby wybór rozmiaru.zozol lubi tę wiadomość
-
Pysia a co to za syropek? Ma pomóc spać?
Beti może załapaliśmy się na promocję a może też kosztował koło 49 zł serio już sama nie pamietam.
No to życzęwielkiej pomocy z jego strony
Mychowe no rzeczywiście tak się złożyło że jutro szczepienie w jego 7 miesięcy, ciekawe ile waży, ja ważyłam 7600 w wieku 7 miesięcy-mama dziś mi w książeczce sprawdziłamychowe lubi tę wiadomość