X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Zozol, bym zrobila identycznie jak Ty. Mi glownie chodzilo o to, zeby jesc wszystko i zdrowo i obserwowac dzidzie. Jesli ma sie po czyms meczyc to tez bym zrezygnowala. Ale ogolnie jak slysze, ze niektore kobiety o suchych bulkach sa na poczatku, nawet nie wiedzac czy na dziecko cos zadziala, to az sie boje, ze sobie same nie dostarczaja witamin i mineralow. Zbilansowana dieta tez ma znaczenie dla wartosci mleka.

Nie to na prawdę przesada żeby się głodzić, właśnie wtedy kiedy kobieta potrzebuje energii i witamin żeby wyżywić siebie i dziecko.
    ps. Ale za to truskawki i pomidory jadłam w 3 tygodniu życia Maksia (truskawki swoje nie pryskane)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dziś mi padł o 17,45. Ciekawe o której zdobi pobudkę. Zauwazyłam, że odkąd ja wróciłam do pracy a on jest najpierw z mężem a potem jedzie na "służbę" do dziadków to wieczorami jest bardziej zmęczony.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Lili po truskawkach wysypka na buzi wyskoczyla w drugim miesiacu, a w piatym juz nie :)

Sto lat i buziaki dla Antosia!

A jutro Maksiu na siedem miesiecy bedzie szczepiony.. co za pech. Ps. Wlasnie zobaczylam, ze on sie urodzil dokladnie w moje urodziny :)

pysia13, zozol lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos dziękuje:-) A my na te 7 msc byliśmy znowu u pediatry z ta alergia i manyjuz napewno AZS i jak chcemy to możemy zrobić testy alergiczne ale ponoć nie wychodzą miarodajnie i nie wiem co robić a kosztują 160zł ale chyba zrobimy. No i od tygodnia mamy sajgon że spaniem nawet nie pisałam , bo nie miałam siły.Dr dała mi syropek ale to w ostateczności mam podać

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos :-* buzaki buzaki i zdrowka na te 7 miesięcy

pysia13 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol jak to mleko będzie znów niewypałem to olewam na 100% i zostaje nie wiem na czym heheheeh

zozol lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Antos dziękuje:-) A my na te 7 msc byliśmy znowu u pediatry z ta alergia i manyjuz napewno AZS i jak chcemy to możemy zrobić testy alergiczne ale ponoć nie wychodzą miarodajnie i nie wiem co robić a kosztują 160zł ale chyba zrobimy. No i od tygodnia mamy sajgon że spaniem nawet nie pisałam , bo nie miałam siły.Dr dała mi syropek ale to w ostateczności mam podać

Ja czekam na te badanie po roczku bo teraz to nic nie wyjdzie my tez mamy AZS

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia na Azs kompiel do 5 min ,nie przegrzewac ciała i kremy kremy,kremy ...

My mamy tak kompiel nie wycieram do sucha lekko poklepujac nie trzac skóry na lekko wiilgotne ciałko krem u nas działa krem z Zaji na AZS i co przebieranie to kremuje całe cialo nawet uszy i za uszami tylko w nocy tego nie robilam ....,ale jak go wysypalo to 3 razy w nocy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Antosia :*

Natalinka, mam nadzieje, że to nic groźnego.

Kaja, widocznie Marcel taki nie-mleczny chłopak jest, taka widać Jego uroda.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja u nas jest narazie opanowane ale mało co je narazie bo większość rzeczy mamy odstawic:-( u nas oilatum dobrze się spisuje chociaż dr polecala emolium czy jakoś tak ale miałam oilatum w zapasie więc piersze te zuzyje no i jak coś wychodzi to maści robione

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Antosia :)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla Antosia ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Kaja u nas jest narazie opanowane ale mało co je narazie bo większość rzeczy mamy odstawic:-( u nas oilatum dobrze się spisuje chociaż dr polecala emolium czy jakoś tak ale miałam oilatum w zapasie więc piersze te zuzyje no i jak coś wychodzi to maści robione

Ja kompie w emolium i kremy też z tego plus z Zaji no z jedzeniem tez cofnelam sie na 5 miesiąc i jest na razie ok i odpukac tydzien czysty :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja już sama nie wiem jestem bez silna i bez mocy to mm mnie wypompowalo ze wszystkiego jest mi wszystko jedno czy chce czy nie w dzien nawet nie startuje z mm bo dzis znow 150ml wylalam do zlewu bo miał dziś ominąć obiad nr 2 i co i lipa poszlam po obiadek bo plul jak dziki reks mlekiem :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja oby wszystko poszło zgodnie z planem. W sensie oby Marcel już nie miał żadnych nadprogramowych ekscesów!

Pysia i żeby Antoś też miał skórkę jak słodka pupcia niemowlaka :)

Iza ja płaciłam za strój 50 a czapke 16, ciekawe skąd taka różnica. Że już nie powiem, że w Mikołaja strój kosztował 30 no ale cóż :)

Ja dziś wprowadzam eksperyment. Łukasz wstał o której chciał, spał kiedy chciał i robił co chciał. Poszedł spać o 22 no i zobaczymy czy będzie ciekawie czy prawidłowo, bo jeśli się obudzi o 23 to będzie puszował chyba do 3!

AAA i news!! Mąż w końcu bierze urlop!! 3 tygodnie w styczniu :D chyba się pozabijamy, ale może będzie pomocny, oby! Już się doczekać nie mogę :D

mychowe, aisa, pysia13 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/nasze-propozycje-dla-niemowlat/pomysly-na-prezenty/wszystkie-pomysly/pizama-niemowleca-135419-1.html?sort=availabilitydate+desc

Natalinka w C&A znalazłam coś takiego, ale słaby wybór rozmiaru.

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia a co to za syropek? Ma pomóc spać?
    Beti może załapaliśmy się na promocję :) a może też kosztował koło 49 zł serio już sama nie pamietam.
    No to życzęwielkiej pomocy z jego strony :)

Mychowe no rzeczywiście tak się złożyło że jutro szczepienie w jego 7 miesięcy, ciekawe ile waży, ja ważyłam 7600 w wieku 7 miesięcy-mama dziś mi w książeczce sprawdziła :)

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Maksia i powodzenia na szczepieniu :)

zozol lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w książeczce zapisane ważenie na 7,5 miesiąca, miałam tak jak Zozol 7600 tyle że pół miesiąca później. Moja waga urodzeniowa 1600

Zozol, powodzenia na szczepieniu! Dziś Maks kończy 7 miesięcy czy jutro?

mychowe, zozol lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też tak wieje? U mnie już początki orkanu Aleksandra zapewne.

Noc całkiem ok. Spanie 20-8:30 z trzema pobudkami.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ