X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe wrote:
    Zozol, bym zrobila identycznie jak Ty. Mi glownie chodzilo o to, zeby jesc wszystko i zdrowo i obserwowac dzidzie. Jesli ma sie po czyms meczyc to tez bym zrezygnowala. Ale ogolnie jak slysze, ze niektore kobiety o suchych bulkach sa na poczatku, nawet nie wiedzac czy na dziecko cos zadziala, to az sie boje, ze sobie same nie dostarczaja witamin i mineralow. Zbilansowana dieta tez ma znaczenie dla wartosci mleka.

Nie to na prawdę przesada żeby się głodzić, właśnie wtedy kiedy kobieta potrzebuje energii i witamin żeby wyżywić siebie i dziecko.
    ps. Ale za to truskawki i pomidory jadłam w 3 tygodniu życia Maksia (truskawki swoje nie pryskane)

Bea_tina lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody dziś mi padł o 17,45. Ciekawe o której zdobi pobudkę. Zauwazyłam, że odkąd ja wróciłam do pracy a on jest najpierw z mężem a potem jedzie na "służbę" do dziadków to wieczorami jest bardziej zmęczony.

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Lili po truskawkach wysypka na buzi wyskoczyla w drugim miesiacu, a w piatym juz nie :)

Sto lat i buziaki dla Antosia!

A jutro Maksiu na siedem miesiecy bedzie szczepiony.. co za pech. Ps. Wlasnie zobaczylam, ze on sie urodzil dokladnie w moje urodziny :)

pysia13, zozol lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos dziękuje:-) A my na te 7 msc byliśmy znowu u pediatry z ta alergia i manyjuz napewno AZS i jak chcemy to możemy zrobić testy alergiczne ale ponoć nie wychodzą miarodajnie i nie wiem co robić a kosztują 160zł ale chyba zrobimy. No i od tygodnia mamy sajgon że spaniem nawet nie pisałam , bo nie miałam siły.Dr dała mi syropek ale to w ostateczności mam podać

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antos :-* buzaki buzaki i zdrowka na te 7 miesięcy

pysia13 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol jak to mleko będzie znów niewypałem to olewam na 100% i zostaje nie wiem na czym heheheeh

zozol lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Antos dziękuje:-) A my na te 7 msc byliśmy znowu u pediatry z ta alergia i manyjuz napewno AZS i jak chcemy to możemy zrobić testy alergiczne ale ponoć nie wychodzą miarodajnie i nie wiem co robić a kosztują 160zł ale chyba zrobimy. No i od tygodnia mamy sajgon że spaniem nawet nie pisałam , bo nie miałam siły.Dr dała mi syropek ale to w ostateczności mam podać

Ja czekam na te badanie po roczku bo teraz to nic nie wyjdzie my tez mamy AZS

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia na Azs kompiel do 5 min ,nie przegrzewac ciała i kremy kremy,kremy ...

My mamy tak kompiel nie wycieram do sucha lekko poklepujac nie trzac skóry na lekko wiilgotne ciałko krem u nas działa krem z Zaji na AZS i co przebieranie to kremuje całe cialo nawet uszy i za uszami tylko w nocy tego nie robilam ....,ale jak go wysypalo to 3 razy w nocy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• aisa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Antosia :*

Natalinka, mam nadzieje, że to nic groźnego.

Kaja, widocznie Marcel taki nie-mleczny chłopak jest, taka widać Jego uroda.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja u nas jest narazie opanowane ale mało co je narazie bo większość rzeczy mamy odstawic:-( u nas oilatum dobrze się spisuje chociaż dr polecala emolium czy jakoś tak ale miałam oilatum w zapasie więc piersze te zuzyje no i jak coś wychodzi to maści robione

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Antosia :)

iv09io4ptwhk6nng.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia dla Antosia ;)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia13 wrote:
    Kaja u nas jest narazie opanowane ale mało co je narazie bo większość rzeczy mamy odstawic:-( u nas oilatum dobrze się spisuje chociaż dr polecala emolium czy jakoś tak ale miałam oilatum w zapasie więc piersze te zuzyje no i jak coś wychodzi to maści robione

Ja kompie w emolium i kremy też z tego plus z Zaji no z jedzeniem tez cofnelam sie na 5 miesiąc i jest na razie ok i odpukac tydzien czysty :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja już sama nie wiem jestem bez silna i bez mocy to mm mnie wypompowalo ze wszystkiego jest mi wszystko jedno czy chce czy nie w dzien nawet nie startuje z mm bo dzis znow 150ml wylalam do zlewu bo miał dziś ominąć obiad nr 2 i co i lipa poszlam po obiadek bo plul jak dziki reks mlekiem :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja oby wszystko poszło zgodnie z planem. W sensie oby Marcel już nie miał żadnych nadprogramowych ekscesów!

Pysia i żeby Antoś też miał skórkę jak słodka pupcia niemowlaka :)

Iza ja płaciłam za strój 50 a czapke 16, ciekawe skąd taka różnica. Że już nie powiem, że w Mikołaja strój kosztował 30 no ale cóż :)

Ja dziś wprowadzam eksperyment. Łukasz wstał o której chciał, spał kiedy chciał i robił co chciał. Poszedł spać o 22 no i zobaczymy czy będzie ciekawie czy prawidłowo, bo jeśli się obudzi o 23 to będzie puszował chyba do 3!

AAA i news!! Mąż w końcu bierze urlop!! 3 tygodnie w styczniu :D chyba się pozabijamy, ale może będzie pomocny, oby! Już się doczekać nie mogę :D

mychowe, aisa, pysia13 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/nasze-propozycje-dla-niemowlat/pomysly-na-prezenty/wszystkie-pomysly/pizama-niemowleca-135419-1.html?sort=availabilitydate+desc

Natalinka w C&A znalazłam coś takiego, ale słaby wybór rozmiaru.

zozol lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia a co to za syropek? Ma pomóc spać?
    Beti może załapaliśmy się na promocję :) a może też kosztował koło 49 zł serio już sama nie pamietam.
    No to życzęwielkiej pomocy z jego strony :)

Mychowe no rzeczywiście tak się złożyło że jutro szczepienie w jego 7 miesięcy, ciekawe ile waży, ja ważyłam 7600 w wieku 7 miesięcy-mama dziś mi w książeczce sprawdziła :)

mychowe lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb

• mychowe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Maksia i powodzenia na szczepieniu :)

zozol lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w książeczce zapisane ważenie na 7,5 miesiąca, miałam tak jak Zozol 7600 tyle że pół miesiąca później. Moja waga urodzeniowa 1600

Zozol, powodzenia na szczepieniu! Dziś Maks kończy 7 miesięcy czy jutro?

mychowe, zozol lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też tak wieje? U mnie już początki orkanu Aleksandra zapewne.

Noc całkiem ok. Spanie 20-8:30 z trzema pobudkami.

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ