Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka dzięki, że napisałaś o tych patelniach. Okazuje się, że ta z hexagonami mimo, że reklamowana jako ta bez, ma w sobie takie samo gówno.

Zasezonuj swoją stalową i nie będzie przywierać, a ja swoją właśnie wyrzucam.

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka nas też akurat gruszka (ale gerberkowa) akurat uczuliła, więc nic już mnie nie zdziwi.
    I popieram Osiecka co do chipsów, my już nie kupujemy, bo ja nie umiem nie zjeść całej paczki, jaka duża by nie była 🙈
    Młoda też lekko wysypana, po kurczaczku czy cholera wie czym tym razem.. Nie ma tragedii, wiec ignoruje 🙈
    My dzisiaj po szczepieniu, u lekarza była dzielna (mimo, że się nasłuchała wycia poprzedniego pacjenta), przy wkłuciu już aż tak kolorowo nie było. Ale humor dobry, udało się nawet dzisiaj wreszcie obrócić przez drugi boczek. A z pediatrą się dzisiaj kłóciłam, że na pewno zęby idą, których ona kompletnie nie widzi.. Na pewno by zmieniła zdanie jakby młoda ją swoimi gumiakami ugryzła w cycka xD
    Co do wody to jedyne co interesuję młodą w rd, coś tam wypije, coś tam popluje, a rzut kubkiem przez pół pokoju to największa atrakcja :)

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    I jesz te "same czipsy " od 2 tygodni, w sensie smak czy paczkę? Bo jak paczkę to sorry, ale jesteś trollem i sio! 😅
    Haha, ok, już się wyrejestrowuję. 😄
    A tak serio to otworzyłam chyba we wtorek, właśnie sobie nałożyłam porcję i jeszcze zostało trochę tylko na jutro i koniec. Normalnie to bym wciągnęła za jednym posiedzeniem albo na dwa razy, ale ze względu na karmienie i że sama sobie nie kupię kolejnej paczki to jakoś się hamuję i dawkuję przyjemność. ❤️
    Z tą gruszką to jeszcze spróbuję za jakiś czas. Jak pupa się zupełnie wygoi to najpierw spróbuję jeszcze tych pieluszek 4+ dla pewności, że to nie one odparzyły. A z gruszką zaczekam tak ze dwa tygodnie, żeby mieć pewność, że to na pewno gruszka a nie jednak coś innego.
    Z takich rzeczy co zauważyłam, że mały na nie reaguje, to wszelkie orzechy. Zielone kupy niby są normą przy karmieniu piersią, ale mały się dość mocno z nimi męczy. Żadnych reakcji skórnych, ale brzuch go wtedy wyraźnie boli, więc jedzenie orzechów i mnie też zawieszone.
    Co mnie jeszcze martwi to pokasływanie małego. Nie jest to jakiś mocny kaszel i nie cały czas, ale tak jak wcześniej myślałam, że ślina albo ząbkowanie, to teraz jednak nie wiem...

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
‹‹ 109 110 111 112 113
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ