Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal stabilnie, spanie w nocy jest super. Jedynie wczoraj wybraliśmy się na cały dzień poza dom do rodziców i nie było opcji go usypiać więc mial 3 drzemki 40 minutowe w samochodzie i już na usypianie na noc było widać, że przebodzcowany, bo gadał jak najęty. Więc miał pobudkę o 3 i nie spał tylko gadał no ale jednorazowo do przeżycia.

Ja muszę go pochwalić, był mega grzeczny. Ogólnie od paru dni na bank miał jakiś skok, bo była leniwa klucha na macie tylko robił samolot, teraz obraca się już płynnie z brzucha na plecy i z pleców na brzuch. No jestem w szoku jak pięknie to robi po paru tygodniach prawie nic nie robienia. Teraz migruje na tej macie, pivotuje i turla się xD.

Ale co wam powiem, to od wczoraj rano leci gadanie. I mały zdrajca zaczął od DADA leci wiązanka dadada. Oczywiście mąż szczęśliwy xD, ja też, ale miało być Mama xD!

osiecka89, _KaFka_ lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pobudka 5:21 a zasnał 9:30!!! Wyobraźcie sobie jaki był dramat z usypianiem. Kupa i zęby. Niech już się przebije ta jedynka bo serce mi pęka jak on się męczy.
    W nocy spał 3h na brzuchu.
    10.02 mielismy mieć szczepienie to trzecie ale ze ja biorę te na nfz to żeby nie dostał 4 zastrzyków to rozbijam to na co miesiąc. I teraz się wkurzyłam i napisałam na górze ankiety: źle znosi szczepienie na tężec-nieutulony płacz, spuchnięta nóżka. I co? Pediatra nagle: a to my nie możemy go zaszczepić dziś. Nie, nie. To dziś dostanie tylko na żółtaczkę a w marcu 5w1 za darmo . Nie wiem czy to dobrze bo w sumie 1 wkłucie ale jak słyszę 5 w 1 albo 6 w 1 to mi slabo.
    RD idzie nam kiepsko przez ząbkowanie

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    My dziś pobudka 5:21 a zasnał 9:30!!! Wyobraźcie sobie jaki był dramat z usypianiem. Kupa i zęby. Niech już się przebije ta jedynka bo serce mi pęka jak on się męczy.
    W nocy spał 3h na brzuchu.
    10.02 mielismy mieć szczepienie to trzecie ale ze ja biorę te na nfz to żeby nie dostał 4 zastrzyków to rozbijam to na co miesiąc. I teraz się wkurzyłam i napisałam na górze ankiety: źle znosi szczepienie na tężec-nieutulony płacz, spuchnięta nóżka. I co? Pediatra nagle: a to my nie możemy go zaszczepić dziś. Nie, nie. To dziś dostanie tylko na żółtaczkę a w marcu 5w1 za darmo . Nie wiem czy to dobrze bo w sumie 1 wkłucie ale jak słyszę 5 w 1 albo 6 w 1 to mi slabo.
    RD idzie nam kiepsko przez ząbkowanie
    Dobrze, za jednym kłuciem dostanie wszystko co trzeba, a i mniejsza szansa na odczyny poszczepienne. Trochę gorsza ochrona przed krztuścem, ale nieznacznie.

Może te suche policzki są częściowo od śliny, ale czoło? Wygląda mi na wodę jednak, ostatnio smaruję mi buzię olejkiem migdałowym albo masłem shea i jest ciut lepiej.

No z tym snem to ciągle niekończąca się historia. Już złapał jakiś tam rytm, zasypia punkt 19:30 budzi się punkt 6:50, ale w nocy je chyba cztery razy, dzisiaj na pewno 3, a do tego jeszcze ze dwie pobudki. Chat obiecywał, że to też się wyreguluje, ale na razie tego nie widzę. W ogóle usypiam go i odkładam o 19:30, po godzinie budzi się i znów go usypiam i budzi się po kolejnej godzinie, może półtorej i wtedy już raczej karmię i wszyscy idziemy spać. Niby nie dramat, ale cały wieczór kręci się wokół usypiania.
    Zaraz jedziemy do neurologopedy, akurat w porze jego drugiej drzemki, to dzisiaj na pewno dzień się rozjeździe. Liczę na to, że zdrzemnie się w samochodzie 15-20 minut i jakoś da radę, ale zobaczymy... Poprzednio zajechał taki niewyspany to było okropnie. No i będę pytać o rozszerzanie diety. Jak dzisiaj logopeda i w środę fizjo dadzą zielone światło, to w sobotę będziemy zaczynać. Jak nie dadzą zielonego, to... będziemy smutni. 😅

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy smutni. Zero gotowości do RD, wstrzymać się jeszcze nawet miesiąc. Zrobić porządek z wędzidłem, a na pewno poczekać na stabilne trzymanie głowy, bo na razie tak sobie z tym.
    Buźka pochwalona, że ładnie rozmasowana i zero napięć, ale wędzidło trzyma jeszcze mocno, więc trzeba ciąć.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 16 lutego, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem to już ma rytm u nas dokładnie też to tak wyglądało, aż przyszedł ten dzień i przestał się budzić co chwila. 💪💪💪 super! ❤️

Dobrze, że już wiesz, że to przez wędzidełko. Lepiej teraz, ciach zrobią, chwilę poboli i będzie super zmiana. Już niedługo będzie jedzenie :), a głowa pewnie akurat się wzmocni. 💪 Uwierz mi lepiej później, jeszcze możesz chwilę obok niego posiedzieć jak leży na macie, później już tylko będzie trzeba za nim latać.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej nocy mam kupowe 💩 ptsd. Ile moje dziecko zrobiło między 20 a 1 w nocy to się w głowie nie mieści, a na pewno nie zmieściło się w dwóch pieluszkach. Wczoraj włożyłam dziecko w świeżo wyprany śpiwór, teraz w praniu. Tzn. śpiwór, ale tak właściwie dziecku też by się przydało.
    Ogólnie jak ja nienawidzę tych nocy. Poczynając od zasypiania wieczorem na pobudce kończąc. W międzyczasie kilkukrotne karmienie, usypianie, zmiany pieluchy. Nad ranem od około 4 niespokojny sen małego i też nie śpię. No i oczywiście rodzenie kupy i moje zakłady z samą sobą czy pielucha zatrzyma czy pójdzie górą czy bokiem.
    Był już taki piękny czas, kiedy nie robił kupy w nocy. Co nie pasowało?
    Ehhhh... No dobra, pomarudziłam. Dzisiaj w planach na szczęście tylko spacer, jeśli uda mi się trochę odespać na pierwszej drzemce.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina fajnie z tym gadaniem!

Rzelka my znowu czekamy na kupę, ale jak opisujesz , to już jakoś mniej czekam😅 dziś jest 5 dzień bez... Znowu będą dantejskie sceny jak już kupa pójdzie 😉 dobrze, że mąż na zdalnej 😅

Powiem wam, że ta wysypka małego praktycznie zniknęła po wykąpaniu go w tym żelu z biodermy 😏 także chyba nasza woda coś zaszkodziła małemu.
    Poza tym wczoraj zaczęliśmy RD, dość spontanicznie wyszło. Mieliśmy czekać do piątku, ale wysypka zeszła, myślę lecimy. Także wczoraj i dziś był brokuł. Wczoraj było jedzenie na 100%. Dziś jedzenie 40%, zabawa 60%. Jutro próbujemy cukinii.
    Nocki u nas wciąż dziwne. Mały dalej robi jakieś oa w nocy. Gadanie, oglądanie rąk i trzymanie stóp jest jak widać ekstra o 4 nad ranem. No i niestety zaczął się w nocy przekręcać na brzuch :/ i tak zasypia... Raz czuwalam, ale usnęłam i obudziłam się w takiej panice. Kolejnej nocy go już przekręciłam. Ale mam stracha, bo w ogóle nie umie się przekręcać z brzucha na plecy 🙄 tak zupełnie nic.
    No i wrócił śnieg, na szczęście póki co smogu nie ma, więc spacerujemy póki można!

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na spacerze, faktycznie powietrze fajne, nie czuć dymu. Wyszłam nie patrząc na drzemkę małego, to tak 20 minut patrzył w niebo i na drzewa, a nie płakał, w końcu jednak usnął. Tyle, że chodziłam taką dróżką wśród zarośli i kurczę, czy ludzie uważają, że w takich miejscach nie trzeba sprzątać po psach? Czy to magia zimy? Kupa na kupie, nie było metrowego odcinka tej dróżki żeby obok nie leżała dorodna psia kupa. Po moich przygodach ostatnich nocy to spacer wśród 💩 to naprawdę ostatnie czego potrzebowałam.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka od mojego spotkania z sikającą babą na parkingu psie kupy wydają mi się aż eleganckie 😉

Regina ja do urofizjo chodzę od samego porodu praktycznie, raz w miesiącu mam wizytę. Bada stan moich mięśni dna miednicy i potem masuje plecy etc. I do tej pory było ok, ja nie miałam jakichś większych dolegliwości. Ale ostatnio podczas bardzo krótkiego spaceru poczułam dyskomfort w pochwie, no i zgłosiłam to urofizjo i przyszło nieciekawe dla nnje wyjaśnienie 😐

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam od 2 nocy ćwiczy intensywne obroty na brzuch podczas snu. Śpi w poprzek łóżka najgorzej że się odkrywa. dzis budził się 2 razy oficjalnie a nieoficjalnie to musiałam go albo przejosic i poprawiać albo przykrywać.

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak się martwisz odkrywaniem to polecam śpiworek. Jak już się mały przekręca to taki z nogawkami. Ja mam obecnie tulilov i jest spoko :)

U nas dziś 4 dzień RD, jedziemy z cukinią. Mały nawet sobie sprawnie radzi. Oczywiście chce jeść sam 😉 i już widzę, że z blw nie dałabym rady 😏 w przyszłym tygodniu jedziemy do teściów i na te okoliczność na pewno zabiorę słoiczki, bo wiem, że będzie za dużo rąk do pomocy i rad podczas przygotowań od zera. Moje zdrowie psychiczne jest w cenie słoiczka z gerbera😃 dziś spróbuje też podać małemu wodę.
    Poza tym przyszła kupa! Po 6 dniach 🥳 no i spodnie mamy do wyrzucenia😛 nawet nie próbuje ratować beżowych gatek. Będę teraz nerwowo sprawdzac kalendarz. Przedostatnia kupa w tłusty czwartek, a ostatnio w środę popielcową. Co jest kolejne?😅

Rzelka lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka, to chyba nasza kupa was odwiedziła, bo u nas dzisiaj dla odmiany tylko jedna mała rano i nic poza tym.
    No i mamy pierwszą wysypkę. Od kilku dni miał jakąś czerwoną buzię, myślałam że mróz, woda albo coś. Wczoraj dość mocno odparzyła się pupa, dziś już wysypka na rękach i nogach, więc ewidentnie coś się dzieje. Podejrzewam gruszki, które mąż zaczął kupować kilka dni temu i które jej codziennie. Dzisiaj już nie jadłam gruszek i pomidorów, zobaczymy czy ustąpi...

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 20 lutego, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Adam od 2 nocy ćwiczy intensywne obroty na brzuch podczas snu. Śpi w poprzek łóżka najgorzej że się odkrywa. dzis budził się 2 razy oficjalnie a nieoficjalnie to musiałam go albo przejosic i poprawiać albo przykrywać.

Koniecznie zainwestuj w śpiworek tak jak Osiecka pisze. Żałuję, że tego nie miałam z córką. Teraz nawet kołdry nie mam dla małego bo to by nawet nie miało sensu, wszystko byłoby rozkopane przez jego wiecznie chodzące nożyska. 🤣

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 20 lutego, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Osiecka, to chyba nasza kupa was odwiedziła, bo u nas dzisiaj dla odmiany tylko jedna mała rano i nic poza tym.
    No i mamy pierwszą wysypkę. Od kilku dni miał jakąś czerwoną buzię, myślałam że mróz, woda albo coś. Wczoraj dość mocno odparzyła się pupa, dziś już wysypka na rękach i nogach, więc ewidentnie coś się dzieje. Podejrzewam gruszki, które mąż zaczął kupować kilka dni temu i które jej codziennie. Dzisiaj już nie jadłam gruszek i pomidorów, zobaczymy czy ustąpi...

O kurde to lipa z tą wysypką i on jeszcze nie je. Skoro na całym ciele to też weź pod uwagę proszek do prania, może akurat zmieniłaś, a diety nie będziesz musiała ograniczać. 💪

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 20 lutego, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Ewa jak się martwisz odkrywaniem to polecam śpiworek. Jak już się mały przekręca to taki z nogawkami. Ja mam obecnie tulilov i jest spoko :)

U nas dziś 4 dzień RD, jedziemy z cukinią. Mały nawet sobie sprawnie radzi. Oczywiście chce jeść sam 😉 i już widzę, że z blw nie dałabym rady 😏 w przyszłym tygodniu jedziemy do teściów i na te okoliczność na pewno zabiorę słoiczki, bo wiem, że będzie za dużo rąk do pomocy i rad podczas przygotowań od zera. Moje zdrowie psychiczne jest w cenie słoiczka z gerbera😃 dziś spróbuje też podać małemu wodę.
    Poza tym przyszła kupa! Po 6 dniach 🥳 no i spodnie mamy do wyrzucenia😛 nawet nie próbuje ratować beżowych gatek. Będę teraz nerwowo sprawdzac kalendarz. Przedostatnia kupa w tłusty czwartek, a ostatnio w środę popielcową. Co jest kolejne?😅

Daj znać jak z wodą, ja mam już milion kubeczków i nic nie chce pić. Podaje z butelki, z której pije mleko i co ? Zachowuje się, jakby nie wiedział jak z niej pić 🤣.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 20 lutego, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatni tydzień trudny, w sensie spanie znowu w dzień po 30 minut, nie wiem jak wrócić do ponad 1h. Pojechaliśmy tydzień temu do rodziców i od tamtej pory nie ma spania, ale to był też dzień, w którym zaczął gadać.

W nocy też różnie, śpi od tej 19, ale budzi się, przebudza, krzyczy i zanim dobiegnie do drzwi to śpi 🤦🏻. W nocy już nie wstaję o 23 tylko o 3, chociaż dzisiaj mi się nie chciało mi się wstawać i położyłam go na sobie i spaliśmy do 6:30. Więc pierwsza noc przespana bez karmienia, za to czuję, że mam wnętrzności zgniecione od jego ciężaru 🤣.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    O kurde to lipa z tą wysypką i on jeszcze nie je. Skoro na całym ciele to też weź pod uwagę proszek do prania, może akurat zmieniłaś, a diety nie będziesz musiała ograniczać. 💪
    Proszek ciągle ten sam od urodzenia, więc nie to. Jeszcze podejrzewałam pieluszki, bo używaliśmy pampers active baby i happy 4 na zmianę, a ostatnio mąż przyniósł happy 4+ i nigdzie nie znalazłam info, czy ten + to kwestia tylko rozmiaru, czy może ma coś innego niż zwykła 4. Potem wyszła ta wysypka, więc raczej coś ogólnie musiało go uczulić. Dzisiaj tyłeczek już lepszy, wysypka zbladła więc chyba jednak ta gruszka. Nie cztery pączki na Tłusty Czwartek, nie chipsy które wtedy dostałam i sobie podjadam do tej pory, nie piwo 0,0%, które piję prawie codziennie, tylko... gruszka. 😏

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka gratulacje, że wyłapałas co małego mogło uczulić. Może i u mnie coś z jedzenia wpadło, bo objawy identyczne jak u was. No nigdy się chyba już nie dowiem😉
    I jesz te "same czipsy " od 2 tygodni, w sensie smak czy paczkę? Bo jak paczkę to sorry, ale jesteś trollem i sio! 😅

Regina my zaczęliśmy od doidy i było ok. Tylko, że my asekurowalismy i w sumie "sterowaliśmy" tym kubkiem, więc faktycznie tej wody wziął dwa łyki. Daje mu kubek do zabawy, więc gdybym postawiła na samodzielne picie to myślę, że woda byłaby wszędzie poza przełykiem😛. Jeszcze chce jakiś mały, zwykły kubek bez uchwytów. Przejdę do się do jakiegoś hipermarketu, bo w necie takie akrylowe kubki dla dzieci minimum 45 zł 🙄 mam nadzieję, że z "brzydkiego" za 5 zł woda będzie smakować tak samo 😉
    W ogóle powiem wam, że ten babycook fajny, ale kompletnie nie jest wart swojej ceny. Cieszę się, że upolowalam używany. Zdecydowałam się ostatecznie na beabe babycook. I może później, jak będę robić większe porcje, więcej warzyw to docenie. Na razie mam "meh". Ale przed mężem gram, że wooow i game changer, bo mi mówił, że tak będzie 😄 tak, wiem bardzo dojrzałe i dorosłe zachowanie😅

A zmieniając temat macie jakieś fajne patelnie do polecenia? Zeszliśmy z teflonu, a na patelni ze stali średnio nam idzie.

_KaFka_ lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png

Wysłany: 20 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Proszek ciągle ten sam od urodzenia, więc nie to. Jeszcze podejrzewałam pieluszki, bo używaliśmy pampers active baby i happy 4 na zmianę, a ostatnio mąż przyniósł happy 4+ i nigdzie nie znalazłam info, czy ten + to kwestia tylko rozmiaru, czy może ma coś innego niż zwykła 4. Potem wyszła ta wysypka, więc raczej coś ogólnie musiało go uczulić. Dzisiaj tyłeczek już lepszy, wysypka zbladła więc chyba jednak ta gruszka. Nie cztery pączki na Tłusty Czwartek, nie chipsy które wtedy dostałam i sobie podjadam do tej pory, nie piwo 0,0%, które piję prawie codziennie, tylko... gruszka. 😏

Kurde to naprawdę, ciekawe co jak będzie rozszerzanie diety ? Myślisz, że gruszka też wtedy może mu dać wysypkę czy dostał już w mleku i będzie na nią bardziej odporny ? 🤔

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 20 lutego, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka polecam stalową, ale z wzorkami z hexagonów. Jest mega i mi się z niej super korzysta. Chyba mamy ją nawet z lidla bo mąż wziął na próbę jak była faza na nie i od tamtej pory z niczego innego nie korzystamy.

Co do tego babycooka to nie zadręczaj się. Niestety, ale jak człowiek nie spróbuje to się nie dowie, kupiłaś używane, sprzedasz za podobną cenę jakbyś chciała i w sumie nic na tym nie stracisz, a bogatsza w doświadczenia jesteś i to się liczy. 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:11

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ