🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Rzelka wrote:Ja na razie jak już zaczęłam to brnę w ten chat, chociaż poprzednia noc była tragiczna i miałam ochotę rzucić to w CH.... Jednak jak na razie jest lepiej. Po tej nocy jestem bardzo zmęczona, bo jednak też było dużo niespania, ale jednak widzę postęp, więc jakoś się trzymam. Dobrze, że akurat wypadło na weekend, to mąż nas nie eksmitował z sypialni ani sam nie emigrował i mogłam z rana dospać godzinkę.
A postęp taki, że nie budzi się koło północy z trudnym do opanowania wrzaskiem (bo to już nie krzyk, tylko wrzask) i ogólnie jakoś tak lepiej zasypia na noc. Wygląda na to, że wszystko dlatego, że za bardzo mu przesuwałam dzień względem jego zegara biologicznego. Wstawaliśmy koło 9 i do spania koło 21, a teraz raczej 7:30 i 19:30 😢 niby tyle samo godzin, a jednak różnica jest. Zobaczymy jak dalej będzie, ale jak tak się utrzyma, to bez sensu że się męczyliśmy kilka tygodni a szło o te półtorej godziny. 😑
Ja też byłam w szoku, jak mi chat napisał, że nawet 30 minut u takiego malucha to jest mega dużo.2019🩷
2025🩵 -
Ewa6 wrote:Regina jak wydłużyłas okna?
Mi chat też czasem pomaga a czasem się z nim kłócę 🤭🤭
Przedwczoraj prawie zawał miałam 😉 bo Adam sam przewrócił się podczas snu z boku na brzuch
Za to dziś budził się 5 razy ( dziąsła bolą + sprawdzał czy jestem obok )
Ewcia ja zmieniłam okna z 1:40 na 2:15-2:30, ale u nas w dzień nadal loteria. Raz śpi 2,5 godziny, 1,5h, a dzisiaj drzemki 30-40 minutowe mimo dłuższych okien, więc musiałam zrobić ich az 4, bo po każdej krótkiej kładę go jakoś mniej więcej po 2h i po tym czy daje się położyć czy nie. Odkąd ma dłuższe okna to zasypia bez problemu, kładzie głowę na bok i lula, ale no drzemki raz krótkie raz długie.
Za to noc nadal to samo, a nawet lepiej. 19,22 i dzisiaj to już wgl. o 7 wstał. Zakładałam, że jak karmiłam o 22 to będzie już o 5 głodny, a tu niespodzianka.
Więc nawet jak ma krótkie drzemki to mi tam rybka, byleby w nocy spal 🙏🙏. Bo akurat kładziemy się z mężem o tej 22-23 jak małego nakarmimy.2019🩷
2025🩵 -