Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne dzisiaj słoiczki z gerbera z zieloną zakrętką kupiłam. Eko są. Cukinia, brokuł, groszek i marchewka z batatem. Ogólnie kupiłam tą matę w końcu Nukido i powiem wam, że jest niesamowita. Co w niej niesamowitego ? Jak klęczę przy małym to kolana nie bolą taka miękka jest 🤣 . Polecam! ❤️

Rzelka lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas odkąd tata wyjechał maly spi mniej więcej od 20 do 1 albo 2 później pobudki 3:30, 5 no i pobudka 7. Natomiast bardzo dokuczają dokuczają dziąsła po południu i wtedy to pedicetamol, dentinox . Koleżanka mówi daj mu chrupke kukurydziana ale ja sie boje. Moja Mama się pochorowała więc pomocy nie mam zadnej

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.

Wysłany: 30 stycznia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Dziewczyny u nas odkąd tata wyjechał maly spi mniej więcej od 20 do 1 albo 2 później pobudki 3:30, 5 no i pobudka 7. Natomiast bardzo dokuczają dokuczają dziąsła po południu i wtedy to pedicetamol, dentinox . Koleżanka mówi daj mu chrupke kukurydziana ale ja sie boje. Moja Mama się pochorowała więc pomocy nie mam zadnej

No to coraz lepsza noc. Biedny z tymi dziąsłami no to trzeba przeczekać :(. Z tą chrupką to nie wiem. Ja też na razie nie widzę u małego tego. To trzeba siedzieć.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj nocka niezła, spałam 3,5 godziny ciągiem 🥳 wstaliśmy też wcześniej, koło 8:30.
    Mąż dzisiaj znowu mnie poklepał po ramieniu po tym jak... mały puścił gigabąka. xD albo to był wyraz ulgi, że ja jestem bliżej, albo myślał że to ja i może to była wiadomość "nic się nie stało", a może wyraz uznania, nie wiem.
    Byliśmy na spacerze z małym i jeśli chodzi o pogodę to było super, no choć mróz, to słońce, ale chodniki dramat. Gdzieniegdzie wygląda na to, że przez te kilka dni od gołoledzi nikt nic nie sypał, bo czysty gładki lód. Sama dałabym radę, ale z wózkiem jednak strach. Pochodziłam tam, gdzie w moim mniemaniu było w miarę bezpiecznie i wróciliśmy po 40 minutach. Wystarczyło żeby mały się zdrzemnął, a mi żeby znowu zmrozić uda. Może jeszcze jutro się uda spacerek, ale potem jak faktycznie będzie taki mróz to raczej z małym nie poszalejemy.

osiecka89 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak się u was ładnie zrobiło ze spaniem!

Regina mój też miał fazę jęczenia na macie, do tego stopnia, że ja przestałam lubic jak miał iść się tam bawić 🙄 na szczęście wróciło do normy i znowu idziemy rytmem: najpierw szaleństwa na brzuchu, porządnie się zmęczyć. Potem odpoczynek na plecach, a na końcu już tylko ręce mamy, już nic innego nie zadziała!

Zapisałam dziś małego do żłobka, od października zaczynamy adaptacje. Trochę rura mi mięknie, ale nie mam wyjścia. Będzie dobrze!
    Poza tym zrobiliśmy mały wypad w góry. Oczywiście z małym nie poszalejemy, ale już dwa małe spacery udało się zaliczyć. Mały zafundował mi wózkowa traumę. Serio teraz praktycznie nie płacze już w wózku, czy śpi czy nie śpi. Ale ja i tak panikuje jak mamy z tym wózkiem gdzieś iść a on nie jest do spania 😏ciężko mi zaakceptowac tę zmianę u synka jak widać 😅

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 1 lutego, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina, te płozy to spoko pomysł, tylko u nas trochę krucho z miejscem w sypialni. 🙂 co do światła, to u nas tak samo się robi. Co prawda całą noc świeci się delikatne czerwone światło, ale jak śpimy, jest na maksa przyciemnione, a jak w nocy muszę wstać, to rozjaśniam, żeby sobie oka nie wydłubać o ten uchwyt od karuzeli. A jak muszę przewinąć młodego, to przy przewijaku mam małą lampkę.

Osiecka, jak spanie w łóżeczku? Udało się coś?
    Przybijam piątkę. Ja też mam z tym problem. Najlepiej, żeby wszystko było konkretnie rozpisane w g lub ml. Łyżki, szczypty, na czubek noża itp. to nie za bardzo dla mnie, zawsze mam stres, czy mi coś wyjdzie.
    I jak kupiłaś ten sprzęt? Co wybrałaś?

Jasmin, jak uroczo! ❤️ Gdyby nie to, że mój jest, jaki jest, to po przeczytaniu tego chyba bym zachciała drugiego dziecka. 🫠🤭

Mój bardzo lubi akuku i to od maleńkiego, tylko nie wiem, czy ja robię tak samo jak wy, bo ja mu przykrywam i odkrywam buzię pieluszką. Z zasłanianiem swojej twarzy rękami nie próbowałam.

Rzelka, wcale się nie dziwię, że jest Ci ciężko. Masz co dźwigać, dziewczyno. Widzę, że mamy podobnie. 😀 Czasem to mężowe gadżeciarstwo jednak na dobre wyjdzie, np. u nas z ekspresem, odkurzaczem czy sterylizatorem.
    A jakiej butelki używałaś? Może jakaś inna mu podpasuje? Albo te masaże pomogą i wtedy zaakceptuje? 3-4h pracy to niedługo, może wytrzymałby jakoś bez cycka, tym bardziej że będzie już wcinał inne jedzonko.🙂
    Jak idą masaże? Mały współpracuje czy nie bardzo jest zadowolony?🙂

Regina, ja mojego to jeszcze muszę zabawiać, samo leżenie nie wystarczy. 🫣
    Czasem jest taka walka z grzybem (gryzak), że trzeba ich rozdzielać.

Jasmin xD oj tam, oj tam. Widocznie jej nie smakowała. 😂

Ewa, pięknie masz z tym snem teraz. To chyba teraz kolej na mojego, żeby się poprawiło xD Mojemu też dziąsła dokuczają. Widocznie nasze dzieci są z tych, co te zęby idą, idą i wyjść nie mogą. Choć miałam nadzieję, że chociaż z tym będzie trochę lżej... ale no cóż.

Rzelka przynajmniej masz odśnieżone, xD! U nas ciężko przez pasy przejść, bo są zaspy, xD. Ja to zakładam legginsy pod spodnie, dwie pary skarpet i heja, xD kominiarkę jeszcze mam chęć założyć, ale trochę głupio. 😅 Dzisiaj byłam z małym, jak było -12, ale też z 40 min z wejściem do sklepu. Na zewnątrz dziurki w nosie zamarzają i zastanawiam się, czy małemu nic się nie stanie ze śluzówką w nosku przy takiej lub niższej temp? 🤔

Osiecka musi być dobrze. Trochę zazdroszczę wyjazdu. 🙂 My mieliśmy jechać na ten długi weekend w styczniu, ale pochorowałam się w Nowy Rok, 🤮🚽 więc przełożyliśmy na kolejny weekend. To z kolei wylądowaliśmy z małym w szpitalu 🤡 a chcieliśmy wyjechać przed rozpoczęciem ferii. Dokąd pojechaliście? Dużo jest ludzi?
    Mnie przed wyjazdem trochę hamuje to, że nie wszystko mogę jeść, a szczególnie to... młody.🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 04:10

Wysłany: 1 lutego, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cofam co pisałam. Znowu nie ma spania. Darcie się i pobudki co 1-2. Ja już nie wyrabiam. Człowiek się stara a tu uj, nic nie działa spałam dzisiaj 5h mimo, że poszłam spać o 22. Ja już przestaję wierzyć, że to spanie kiedyś się unormuje. 😬🤦🏻

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki były już różne. Neno, Philips Avent, nuby, lovi, suavinex. Dużo dostałam, więc mam z czego próbować. Smoczki też o mniejszym i większym przepływie. Tak jakby w ogóle nie wiedział jak to złapać buzią. Pierś nauczył się ściągać jak słomkę (auć!), ale z butelką to nie wychodzi. Przy masażach na początku było ok, chociaż od początku ich nie lubił, zwłaszcza tych w środku buzi , to dawał się zagadać, ale teraz jest ciężko - macha główką, płacze, gryzie.
    No teraz już ścisnęło mrozem, ale teraz nawet nie mam czasu na spacerki. Wczoraj była teściowa, dzisiaj młody pozna swojego młodszego o dwa tygodnie kolegę - przyjaciel męża wpada z rodziną. Jutro zobaczymy, ja chętnie bym się wybrała, ale nie wiem czy zapowiadane -16 to nie będzie już za dużo. Może jednak lepiej zostać w domu, zamiast bawić się w Eskimosów.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ja cofam co pisałam. Znowu nie ma spania. Darcie się i pobudki co 1-2. Ja już nie wyrabiam. Człowiek się stara a tu uj, nic nie działa spałam dzisiaj 5h mimo, że poszłam spać o 22. Ja już przestaję wierzyć, że to spanie kiedyś się unormuje. 😬🤦🏻
    Ja myślałam, że moja spała dzisiaj ciągiem 6h od 1 do 7, ale po namyśle wychodzi, że coś ją musiałam karmić w międzyczasie, bo była po drugiej stronie łóżka 🙈
    My chyba schodzimy z 4 drzemek na 2 🫣 Często te 2 pierwsze ma po 2h i ciężko mi potem wcisnąć trzecią… Tylko okna aktywności dość krótkie nadal, bo ok 2-2,5h i ciężko to wszystko zgrać 😮‍💨

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 1 lutego, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Ja myślałam, że moja spała dzisiaj ciągiem 6h od 1 do 7, ale po namyśle wychodzi, że coś ją musiałam karmić w międzyczasie, bo była po drugiej stronie łóżka 🙈
    My chyba schodzimy z 4 drzemek na 2 🫣 Często te 2 pierwsze ma po 2h i ciężko mi potem wcisnąć trzecią… Tylko okna aktywności dość krótkie nadal, bo ok 2-2,5h i ciężko to wszystko zgrać 😮‍💨

Masz drzemki po 2 godziny ? Zazdro, mój śpi po 30 minut. No dzisiaj rano była 1:30.

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Masz drzemki po 2 godziny ? Zazdro, mój śpi po 30 minut. No dzisiaj rano była 1:30.
    Ale na mnie, więc już nie tak kolorowo 😅 Wieczorem też pierwsze 2-3h śpi na mnie aż się nie położę 🙄 Więc czas na cokolwiek mam tylko w oknach aktywności i to tylko jak ma dobry humor i poleży sama na macie 😮‍💨

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin ja też już czasem nie kontroluje pobudek nocnych 😄 jak mąż mnie pyta "jak nocka?" To nie wiem co mu odpowiedzieć w sumie. Nie wiem czy zegarkowi mogę do końca ufać w tej kwestii. Teraz myśle, że mam nadzieję, że nie zgniotę tego dziecka cycem czy coś 🙄btw jak twoje plecy?

Regina a jak u ciebie było ze spaniem starszej córki?

Rzelka no i jak spotkanie z nowym kolegą? My dziś przy minus 15 odpuściliśmy spacer z małym, ale każde z nas wyszło osobno na prawie godzinę. Nawet fajniej to wyszło 😉

Kafka ja wciąż jestem "na kupnie" sprzętu. W weekend odpuściłam temat, ale teraz w tygodniu bede nadrabiać. Póki co mam ochotę na neno Oreo.
    Co do wyjazdu to ja polecam! Ten weekend w okolicach Szczawnicy (sporo ludzi, ale nie tłum) był fantastyczny. A obiektywnie patrząc to nie zrobiliśmy nic ciekawego. Jeszcze mrozy takie, że tym bardziej byliśmy ograniczeni. Ale człowiek troche popatrzył na ładne widoczki, zmienił otoczenie, pojadl dobrych rzeczy no i jakoś od razu lepiej. Wieczorami mały do spania, a my z mężem piwko zero, czipsy iiiiiiii "żona dla polaka" 😅. I mąż i ja wypoczelismy, a mały animowany małym wysiłkiem (wszystko nowe, więc samo patrzenie wystarczy;) ), plus w knajpach dalej są choinki, a moje dziecko uwielbia choinki😀 aha, ale u nas syn śpi w aucie, co bardzo ułatwia podróż.

Nam dziś stuknelo 5 miesięcy. Czas zapiernicza 😐
    Milka, Dysia co u was?

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jakoś chłopcy nie wchodzili w interakcję. Mój co najwyżej na początku patrzył bardzo podejrzliwie i była chwila grozy gdy kumpel chwycił gryzaka mojego, ale potem obaj się ignorowali. Tamten jest 18 dni młodszy, a już się pięknie przewraca na brzuszek, a i tylko kilogram lżejszy, więc też spory chłop. No i śmialiśmy się, że u nich albo włosy, albo zęby, bo nasz dwa zęby ale włosków niewiele, a tamten kudłaty i to jeszcze bardzo ciemne włosy. Fajnie że udało nam się w końcu spotkać.

U nas nocki jakoś lepiej, karmię jak się kładziemy koło 22, potem koło 1, potem 5-7 ze zmianą pieluchy, więc sporo śpimy ciągiem.

Ale usypianie to dramat trochę. Mamy już tylko 3 drzemki w dzień, ale każda po 40 minut no i wiem, że mały się nie wysypia, ale nie umiem mu żadnej drzemki wydłużyć. Ostatnio nawet na spacerze obudził się po 40 minutach, a że było zimno to skończyliśmy spacer. No i później jak już kładę na noc to śpi 40 minut i budzi się z takim krzykiem, jakby go coś bardzo bolało. Z drugiej strony nie mam pewności, czy jakby drzemki w dzień były dłuższe to czy który by spał, ale fajnie byłoby spróbować.

U nas 5 miesięcy skończone 2 dni temu. Czas bardzo szybko leci, ale jednak fajnie że mam już takiego fajnego bobasa, a nie noworodka. Nie chciałabym cofnąć się do początku. Niektórzy mówią, że te pierwsze tygodnie takie super i w ogóle, ale ja z perspektywy czasu te pierwsze 3 miesiące oceniam na takie mocne 2/10. Teraz jest bez porównania lepiej, bo nie płacze tyle, potrafi trochę poleżeć sam, nie robi tyle 💩 no i mamy jakiś kontakt.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 2 lutego, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka córka była naprawdę bezproblemowa. Pamiętam, że jakoś od 4 miesiąca wprowadziliśmy jej MM na noc i ona zaczęła spać dłużej. Bardzo szybko przestałam karmić o 4 nawet nie pamiętam, żebym musiała w nocy wstawać robić mleko. Jak miała 6 miesięcy to spała już od 19 do rana.

Ten ancymon mnie testuje przysięgam, tej nocy nie spał od 4 do 5:30, zasnął na 1h i wstał z wielką kupą. Ja jak myślę, że mam go kłaść na drzemki to mi się żyć odechciewa. Ciężko jest znowu… dzisiaj testuję dłuższe okna. Bo już mam dość tego wiecznego usypiania.

Rzelka lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Jasmin ja też już czasem nie kontroluje pobudek nocnych 😄 jak mąż mnie pyta "jak nocka?" To nie wiem co mu odpowiedzieć w sumie. Nie wiem czy zegarkowi mogę do końca ufać w tej kwestii. Teraz myśle, że mam nadzieję, że nie zgniotę tego dziecka cycem czy coś 🙄btw jak twoje plecy?

Plecy o niebo lepiej, mogę chodzić, nosić bobasa, a nawet się trochę nachylać.. Oby już nigdy to nie wróciło, chociaż ze starszą miałam identico w podobnym czasie 😮‍💨
    Jednak to usypianie cyckiem to złoto 🤭 Chociaż moja nadal nie weźmie częściej niż co 3 godziny i jest krzyk i walka jeśli obudzi się szybciej. Wgl cycek to dla niej żaden uspokajacz… W dzień też trzeba kombinować jeśli karmienie nie zgra mi się z drzemką, ale najczęściej wystarczy ja trochę ponosić, bujnąć z trzy razy i można się kłaść i robić za materac 🥲

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 2 lutego, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Plecy o niebo lepiej, mogę chodzić, nosić bobasa, a nawet się trochę nachylać.. Oby już nigdy to nie wróciło, chociaż ze starszą miałam identico w podobnym czasie 😮‍💨
    Jednak to usypianie cyckiem to złoto 🤭 Chociaż moja nadal nie weźmie częściej niż co 3 godziny i jest krzyk i walka jeśli obudzi się szybciej. Wgl cycek to dla niej żaden uspokajacz… W dzień też trzeba kombinować jeśli karmienie nie zgra mi się z drzemką, ale najczęściej wystarczy ja trochę ponosić, bujnąć z trzy razy i można się kłaść i robić za materac 🥲

Żebyś widziała, gdyby nie cycy w nocy to bym wgl.,, nie spala.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Osiecka córka była naprawdę bezproblemowa. Pamiętam, że jakoś od 4 miesiąca wprowadziliśmy jej MM na noc i ona zaczęła spać dłużej. Bardzo szybko przestałam karmić o 4 nawet nie pamiętam, żebym musiała w nocy wstawać robić mleko. Jak miała 6 miesięcy to spała już od 19 do rana.

Ten ancymon mnie testuje przysięgam, tej nocy nie spał od 4 do 5:30, zasnął na 1h i wstał z wielką kupą. Ja jak myślę, że mam go kłaść na drzemki to mi się żyć odechciewa. Ciężko jest znowu… dzisiaj testuję dłuższe okna. Bo już mam dość tego wiecznego usypiania.
    Może go ta kupa tak męczyła? U nas też tak bywa, aż w końcu zrobi i zaraz zasypia z takim smrodem w pieluszce 😑
    Ja zeszłam z jednej drzemki i szczerze po tych kilku tygodniach nie widzę dużej różnicy. 2h okna to wciąż nie są jakieś bardzo długie okna, a 40 minut drzemki to też taki czas że ledwo coś tam zrobię.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Osiecka już się melduję 😉
    U nas w miarę spoko. Nocki beznadziejne więc je przemilcze 😆 W dzień u nas 2/3 drzemki. 2 jak są długie i późno wstanie to jest ok 8. A jak wstaje 6-7 to trzy lecą. Pozbyłam się już gondoli. Byliśmy ostatnio z młodym na spacerze w spacerowce i tak już będziemy jeździć. Tak więc zamawiamy ładną pogodę żeby wozić się nowym furakiem po dzielni 😆
    RD ciąg dalszy. Nic nowego u nas w tym temacie, dalej warzywa z mięskiem. Boje się dać owoców żeby nie znudziły mu się warzywa 🙈 no ale może w tym tygodniu się przemoge. Tak to je nawet chętnie. Jeden słoiczek 125g ma na trzy dni. Aktualna waga 7200. Mocno przystopował. W czwartek jedziemy do poradni immunologicznej w CZD ze względu na nawracające neutropenie i leukopenie. Mam ogromną nadzieję że powiedzą coś w stylu: taki jego urok, za jakiś czas będzie lepiej, nara...😅 Zapytam ich od razu i szczepionkę na meningokoki, czy w obecnej sytuacji rekomendują ja dla młodego.
    Poza tym zwiększamy ilość rehabilitacji z jednej na dwie w tygodniu. Młody ma dość dużo napięć i trzeba z tym powalczyć jeszcze

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png

Wysłany: 2 lutego, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Może go ta kupa tak męczyła? U nas też tak bywa, aż w końcu zrobi i zaraz zasypia z takim smrodem w pieluszce 😑
    Ja zeszłam z jednej drzemki i szczerze po tych kilku tygodniach nie widzę dużej różnicy. 2h okna to wciąż nie są jakieś bardzo długie okna, a 40 minut drzemki to też taki czas że ledwo coś tam zrobię.

Może być, że kupka, ale wczoraj było to samo, a kupy nie było rano tylko po 13. Nie wiem dziewczyny dzisiaj miał 3 drzemki i jakoś bardzo nie marudzi. Zobaczymy. Męczące to jest w ciągłym biegu, bez chwili do wyspania czy namysłu, ciężko się tu cieszyć jak nawet się wyspać nie można, a ten czas tak szybko leci, później żal że się bardziej nie cieszyło, ale jak się cieszyć takim wymęczonym.

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 2 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Może być, że kupka, ale wczoraj było to samo, a kupy nie było rano tylko po 13. Nie wiem dziewczyny dzisiaj miał 3 drzemki i jakoś bardzo nie marudzi. Zobaczymy. Męczące to jest w ciągłym biegu, bez chwili do wyspania czy namysłu, ciężko się tu cieszyć jak nawet się wyspać nie można, a ten czas tak szybko leci, później żal że się bardziej nie cieszyło, ale jak się cieszyć takim wymęczonym.
    Teoretycznie jesteście teraz w środku skoku, oby zaraz się spanko poprawiło 🤞

Edit: Głupoty pisałam. My właśnie po skoku, a nocka tak z 🍑, że nie mam pytań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 08:27

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ