Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 15 września, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, kolesie z 8 gwiazdek zalecają zmianę fotelika jak dziecko już stabilnie siedzi, tak że jakby któraś jeszcze nie zmieniła to czas najwyższy. Ja się zagapilam ale od wczoraj już nowy fotelik.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 15 września, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Laski, kolesie z 8 gwiazdek zalecają zmianę fotelika jak dziecko już stabilnie siedzi, tak że jakby któraś jeszcze nie zmieniła to czas najwyższy. Ja się zagapilam ale od wczoraj już nowy fotelik.
    Wtedy można zmienić fotelik, ale nie trzeba.

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 16 września, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    No i było jak pisałam, że będzie. Może nie wstał, ale spał meeeega niespokojnie. Zegarek zarejestrował mi 10 przebudzeń…, od 4 spał już na mnie…

On musi mieć 2 drzemki…

W kiku znalałam te fajne skarpetki antypoślizgowe co to mają praktycznie całą powierzchnię w tym anypoślizgu. Bardzo polecam!

Regina u mnie czy jedną czy dwie drzemki w nocy spanie do d... 🫠 Do tego stopnia, że ja sama zaczynam się budzić o 3 w nocy i nie mogę spać. To już trwa z 3 czy 4 tygodnie? Aktualnie jesteśmy na wakacjach i "zaganiam" męża do nocnych pobudek. Chce próbować usypiania nie tylko na piersi. Działa 1 na 10 razy 😅🥲

Rzelka śmiechlam z twojej relacji rozmowy ze żłobkowa ciocią 😅 ja jestem ciekawa jak mój mamowy as będzie się adaptował. Myślimy w ogóle o przeprowadzce i też rozmyślam pod kątem żłobka jak to rozegrać. Jak u was adaptacja? Jak tobie z tym wszystkim?

My zmienialiśmy fotelik zaraz przed ukończeniem 8 miesiąca, ale mały z jest z tych dużych, więc mu o wiele wygodniej!

W ogóle koczujemy na plaży, bo zatrzasnęłam klucze w chałupie 🙃🫠😏na szczęście mamy zapas wody

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 września, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U synka pojawiły się nowe niepokojące objawy, oprócz tamtych wzdrygnięć o których pisałam, doszły zawieszki. Jesteśmy w szpitalu na neurologii. Jutro eeg. Trzymajcie kciuki żeby to nie była padaczka 😔

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 17 września, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka zaciskam kciuki z całych sił! Jak znosicie pobyt w szpitalu? Po badaniu was wypuszcza?

Milka1991 lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 18 września, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ja też trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego!
    My też wcześnie zmienialiśmy fotelik, ale to dlatego że mały już się nie mieścił do łupiny. Słyszałam, że dużo dzieci do 1,5 roku, a nawet dłużej, jeździ w pierwszym foteliku.
    Adaptacja idzie nam koszmarnie, ja chyba już jestem bez nadziei. Trzeci tydzień nam minął i nic nie poszło do przodu. Zostawiam go na godzinę, nawet trochę krócej. Mam za daleko żeby wrócić do domu, galerie handlowe jeszcze zamknięte, więc się plączę po okolicznym parku. Myślałam, że w końcu będzie zostawał na dwie godziny, to będę wracać do domu i coś robić, a jak na razie już czwarty tydzień zapowiada się tak samo. W obecnej sytuacji nie wiem jak wracać do pracy.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 18 września, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam lekka przepychankę słowna z moją kierowniczka i jak sobie pomyślę ze mam wrócić do pracy i jej wysłuchiwać a nie bede z moim dzieckiem to mnie krew zalewa. Jestem tak zdesperowana ze jutro siadam i szukam pracy zdalnej która mogłabym robić wieczorami po pare godzin jak Adas pójdzie spać. Kurcze to moje jedyne dziecko, tak dlugo na niego czekałam a teraz usłyszałam, ze mam zacząć przyzwyczajać syna do zostawania beze mnie w domu. Jestem załamana

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕🌈
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 19 września, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka jak tam u was?

Rzelka ja się szykuje na podobny scenariusz jak u ciebie 🙃mój syn ma piekielna mamoze plus na obcych reaguje jak mu zawjeje. Czasem jest dusza towarzystwa, a czasem na sam kontakt wzrokowy płacze 🤷🏻‍♀️Do końca roku jestem na wychowawczym, po nowym roku jak trzeba będzie mąż weźmie rodzicielski. Szczerze mówiąc nie rozważam póki co niani. Mocno finansowo nas by to obciążyło. Zobaczymy jak wyjdzie. Panie ze żłobka dają jakieś ramy czasowe na adaptację? Bo z mojego otoczenia to wasza historia brzmi jak standard. I mojej znajomej córka na czas adaptacji przestała nawet jeść 🫠Masz opcje przedłużenia swojego urlopu? Czy z mężem szykujecie jakiś scenariusz b i c (my na razie takowego nie mamy). Domyślam się, że dla ciebie to też nie łatwy czas tym bardziej jak ciężko go czymś konkretnym zająć.

Ewa jak najbardziej rozumiem dylematy. Oby udała się opcja ze zmianą pracy 💪🏻 Chyba większość rodziców bije się z myślami jak nadchodzi czas powrotu do pracy.
    Chociaż ja wam powiem, że nawet gdybym mogła pozwolić sobie na niechodzenie do pracy to jednak na te 2-3h dziennie chciałabym małego "wypchnąć" z domu. Jakoś tak czuję, że zdrowiej dla mnie by to było. Już teraz bardzo potrzebuje czasu dla siebie. Ale nie takiego, że wtedy ogarniam chałupę itp, tylko idę sobie na siłownię, czytam książkę, może robię jakiś kurs. Plus widzę, że dobrze mi robi jak mam okazję zatęsknić za synkiem!

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 19 września, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka dawaj znać jak tam u was, dopiero przeczytałam! Przykro mi, że jesteście w szpitalu, no masakra. Co chwilę coś, to musi odpuścić niedługo, trzymam za to kciuki!!!! Jak ci ciężko to pisz! Z tych objawów ci mówisz to u mojej siostry córki było identycznie i jej przeszło, to była właśnie jakaś padaczka dziecięca czy coś i ma już 5 lat i nie ma. Ona właśnie miała zawiechy i nic więcej.

Milka1991 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 19 września, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Milka, ja też trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego!
    My też wcześnie zmienialiśmy fotelik, ale to dlatego że mały już się nie mieścił do łupiny. Słyszałam, że dużo dzieci do 1,5 roku, a nawet dłużej, jeździ w pierwszym foteliku.
    Adaptacja idzie nam koszmarnie, ja chyba już jestem bez nadziei. Trzeci tydzień nam minął i nic nie poszło do przodu. Zostawiam go na godzinę, nawet trochę krócej. Mam za daleko żeby wrócić do domu, galerie handlowe jeszcze zamknięte, więc się plączę po okolicznym parku. Myślałam, że w końcu będzie zostawał na dwie godziny, to będę wracać do domu i coś robić, a jak na razie już czwarty tydzień zapowiada się tak samo. W obecnej sytuacji nie wiem jak wracać do pracy.

Rzelka ciężko mi się to czyta, bo wiem co czujesz. Ja mimo, że córka była z moją mamą to codziennie wracałam z pracy zapłakana, że nie jestem z nią. Mówiłaś coś o niani? Może w jego domowym środowisku będzie mu lepiej i do tego tobie?

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 19 września, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Ja mialam lekka przepychankę słowna z moją kierowniczka i jak sobie pomyślę ze mam wrócić do pracy i jej wysłuchiwać a nie bede z moim dzieckiem to mnie krew zalewa. Jestem tak zdesperowana ze jutro siadam i szukam pracy zdalnej która mogłabym robić wieczorami po pare godzin jak Adas pójdzie spać. Kurcze to moje jedyne dziecko, tak dlugo na niego czekałam a teraz usłyszałam, ze mam zacząć przyzwyczajać syna do zostawania beze mnie w domu. Jestem załamana

Masakra, że ci to tak powiedziała!!!! Kobieta kobiecie ? Serio ?

2019🩷
    2025🩵
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 września, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No siedzimy sobie tu dalej, od wtorku 🙈 Wojtek jest na dłuższej obserwacji... wczoraj było EEG. Może dziś ktoś je obejrzy i coś mi powie.
    Regina a wyszło to w eeg ? Brała leki ?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png

Wysłany: 19 września, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej. No siedzimy sobie tu dalej, od wtorku 🙈 Wojtek jest na dłuższej obserwacji... wczoraj było EEG. Może dziś ktoś je obejrzy i coś mi powie.
    Regina a wyszło to w eeg ? Brała leki ?

Tak wyszło dopiero na eeg i nie nie miała leków. Ona się bawiła i nagle sobie siedziała i nic do niej nie docierało i po chwili wracała do zabawy.

2019🩷
    2025🩵
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Tak wyszło dopiero na eeg i nie nie miała leków. Ona się bawiła i nagle sobie siedziała i nic do niej nie docierało i po chwili wracała do zabawy.

A to dziwne że nie miała leków jeśli EEG było nieprawidłowe 🤔 bo to normalne napady padaczkowe. Wojtek ma dodatkowo takie zrywy mięśniowe. Może sytuacja u siostrzenicy była trochę inna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 13:24

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png

Wysłany: 19 września, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    A to dziwne że nie miała leków jeśli EEG było nieprawidłowe 🤔 bo to normalne napady padaczkowe. Wojtek ma dodatkowo takie zrywy mięśniowe. Może sytuacja u siostrzenicy była trochę inna...

Wiesz co ona w Niemczech mieszka a oni tam leki dają jak już się umiera xd, więc może powinna mieć patrząc z perspektywy polskiej, ale nie tam. Oni tam naprawdę dają w ostateczności na cokolwiek, rodzina często przyjeżdża się leczyć tutaj 😅

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 19 września, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam buty jakbyście szukały te ze smyka są super, miękkie. Mały ładnie w nich chodzi. Kupiłam jakieś tańsze bo to ile na miesiąc nam starczy ? 🤔 Te skarpetkowe zjeżdżają nam ze stóp niestety, a w tych już sam przeszedł z garażu do domu 😍😍😍

https://www.smyk.com/pl/pl/p/cool-club-trampki-chlopiece-niebieskie-zdrowa-stopa-podeszwa-barefoot-iCCAL1S26-CB908/i8086115

2019🩷
    2025🩵
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 września, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Wiesz co ona w Niemczech mieszka a oni tam leki dają jak już się umiera xd, więc może powinna mieć patrząc z perspektywy polskiej, ale nie tam. Oni tam naprawdę dają w ostateczności na cokolwiek, rodzina często przyjeżdża się leczyć tutaj 😅

Rozumiem. To zupełnie zmienia postać rzeczy hehe 😅
    Ja czekam na jakieś info jak na zbawienie. W weekendy każdy ma wszystko gdzieś ech

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png

Wysłany: 19 września, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Rozumiem. To zupełnie zmienia postać rzeczy hehe 😅
    Ja czekam na jakieś info jak na zbawienie. W weekendy każdy ma wszystko gdzieś ech

To prawda w weekendy każą sobie płacić krocie, a robią dosłowne nic….

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 19 września, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam robicie ciekawego w tym szpitalu? Ma on jakiś plac zabaw dla dzieci ? Jakąś fajną współlokatorka może w pokoju ?

2019🩷
    2025🩵
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 września, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    A co tam robicie ciekawego w tym szpitalu? Ma on jakiś plac zabaw dla dzieci ? Jakąś fajną współlokatorka może w pokoju ?

A coś Ty. Nudy masakryczne. Nie można wychodzić z sali. Jesteśmy sami 😵‍💫
    W krytycznych momentach wjeżdżają piosenki...a tak to wszystkie zabawki tu mamy, jeszcze dokupujemy nowe. Chodzi po sali, wspina się, trenuje. Nie wiem jak ja tu wytrzymałam tyle czasu. Dzisiaj nic się nie dowiemy też na pewno. Jutro dopiero będzie śmietanka neurologiczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 07:51

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
‹‹ ‹ 136 137 138 139 140 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ