🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
osiecka89 wrote:Oho, to chyba twoje "wakacje" zaczną się razem z wrześniem i szkołą 😏
Bardzo dobrze, że się nie martwisz na zapas. Badanie będzie tylko formalnością 💪🏻
No na pewno będzie trochę ciszy w domu z rana ale zacznie się nauka. Pierwsza klasa syna i trzecia klasa z komunią córki 🫣
Nie martwię się bo już tyle razy nas czymś straszyli, a potem się okazywało że niepotrzebnie. Także wrzucam na luz, kolejne badanie do odbębnienia i już. Teraz tylko liczę na poprawę tej hemoglobiny, żeby mieć już spokojną głowę -
Kask znosi dobrze, na pewno lepiej niż sesje fizjo. Marudzi przy zakładaniu, ale potem kompletny luz.osiecka89 wrote:Rzelka mój też uwielbia pomidorki. I w zasadzie co nie poleje passata pomidorowa, to mam gwarancje, że zje 😏
A jak mały znosi noszenie kasku? Super, że idzie zgodnie z planem 💪🏻i kiedy dokładnie startujecie ze żłobkiem? Masz już wyprawkę i jakieś zalecenia ze żłobka? Ja w tym tygodniu nadchodzącym idę się dowiedzieć i dopytać o szczegóły.
Ja skaczę z radości na jesień nadchodzącą, a w sumie obecna 😅
Jakie przyjęcie planujecie? Ja chciałam grilla, ale mąż namówił mnie, żeby iść do knajpy. I idziemy w to. Zaprosiliśmy dziadkow i przyjaciol. Będzie tort, balony i tyle w sumie. Szukam teraz "kreacji" dla siebie i małego.
We wtorek pierwszy dzień adaptacji. Wyprawka jest, ale w sumie nic szczególnego tam nie chcą...
Przyjęcie - obiad w pobliskiej restauracji, potem tort, drinki u nas w mieszkaniu. W sumie bez sensu z tym obiadem w restauracji, jak i tak zamierzamy kończyć u nas, to już mogliśmy zamówić catering do domu, ale dobra tam, będzie mniej sprzątania. 😄Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Milka1991 wrote:A daj spokój...koniec wakacji to była wycieczka do CZD w Wawie do neurologa 😅 my z Wojtusiem do lekarza a starszaki do fabryki czekolady Wedla ze szwagierką. Wojtuś rozwija się prawidłowo, ma jeszcze trochę napięć ale to ćwiczymy cały czas z fizjo. W listopadzie będziemy mu robić EEG w Wawie bo od jakiegoś czasu ma takie hmm zrywy, chwilowe wzdrygniecia. Z jego choroba istnieje wysokie ryzyko padaczki więc trzeba to skontrolować. Ale wydaje nam się że to fizjologiczne i bardzo się tym nie martwimy...ferajna raczej nie cieszy się na szkołę, wolą w domku siedzieć z mamą 😆 wszystko już kupione, jesteśmy przygotowani na rozpoczęcie 😅
Kurcze trochę mnie tymi zrywami zaniepokoiłaś bo i u swojego obserwuje to już od dłuższego czasu. Zawsze zapominam o tym wspomnieć pediatrze lub kardiologom. -
_KaFka_ wrote:Kurcze trochę mnie tymi zrywami zaniepokoiłaś bo i u swojego obserwuje to już od dłuższego czasu. Zawsze zapominam o tym wspomnieć pediatrze lub kardiologom.
Myślę, że nie masz czym się martwić. Takie maluchy jak nasze często mają takie zrywy. To fizjologia. Neurolog mówiła, że czasem dzieci tak otrzepuje np w momencie robienia siku. U Wojtka jest inna sytuacja bo ma zmiany w mózgu które mogą generować wyładowania, ma podwyższone ryzyko wystąpienia padaczki i dlatego u nas nie można tego zlekceważyć -
Też myślałam, że takie wzdrygniecia robi podczas siku, ale już kilka razy zaobserwowałam jak on tak robi, a był bez pieluszki. Zawsze zapominam o tym wspomnieć lekarzom. Na jakiejś grupie na fb czytałam, że niemowleta po zabiegach medycznych są bardziej narażone na padaczkę, ADHD, autyzm itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 16:36
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Kafka spokojnie, musisz widzieć, że wiele rzeczy dzieciom przechodzi z czasem. Mam w rodzinie dziewczynkę co zdiagnozowali u niej padaczkę i jej przeszło. Wiele z tych rzeczy nie jest na zawsze, nawet jeżeli by się okazało, że coś ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 22:05
2019🩷
2025🩵 -
Kafka popieram dziewczyny - bez paniki, i pogadaj z lekarzem.
Rzelka 100 lat dla twojego kawalera 🎂♥️🎉 jak mpreza?
Ja dziś ostatni dzień z moim niemowlakiem. Czy mam milion zdjęć i filmów z dziś? Możliwe 😉 nie jestem szczególnie sentymentalna osoba a siadło mi na banię. Co będzie jutro? 😅
Rzelka lubi tę wiadomość
-
Imprezka bardzo spoko, fajnie spotkać się w gronie najbliższych. Pojedli, popili, pogadali, bardzo spoko.osiecka89 wrote:Kafka popieram dziewczyny - bez paniki, i pogadaj z lekarzem.
Rzelka 100 lat dla twojego kawalera 🎂♥️🎉 jak mpreza?
Ja dziś ostatni dzień z moim niemowlakiem. Czy mam milion zdjęć i filmów z dziś? Możliwe 😉 nie jestem szczególnie sentymentalna osoba a siadło mi na banię. Co będzie jutro? 😅
No ja to wczoraj i dzisiaj cały czas na wzruszu. Tak patrzę na ten nasz cud i łzy mi same napływają 🥺
Jutro żłobek! 😳
osiecka89 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Osiecka wszystkiego najlepszego dla twojego malucha !!! ❤️❤️❤️❤️Szybko minęło co?
Ja mam ciężki dzień dzisiaj bo mi minęło nadzwyczaj szybko i dzisiaj córka poszła do pierwszej klasy !!!! Czasie zwolnij błagam 🙏
2019🩷
2025🩵 -
Rzelka wrote:Imprezka bardzo spoko, fajnie spotkać się w gronie najbliższych. Pojedli, popili, pogadali, bardzo spoko.
No ja to wczoraj i dzisiaj cały czas na wzruszu. Tak patrzę na ten nasz cud i łzy mi same napływają 🥺
Jutro żłobek! 😳
Rzelka daj znać jak po żłobku ?2019🩷
2025🩵 -
Na razie całkiem pozytywnie.ReginaPhalange wrote:Rzelka daj znać jak po żłobku ?
Synek po wejściu nie był we mnie wczepiony jak zazwyczaj, gdy wchodzimy do nowego miejsca. Zawsze jest we mnie wtulony, zakleszczony czterema kończynami, aż dziw, że zębami się nie wgryza, a dzisiaj jeszcze na korytarzu był jakiś zupełnie wyluzowany, zaciekawiony. Na sali też od razu dał się posadzić na dywanie, szybko zaczął podchodzić do zabawek. Inne dzieci raczej obserwował, sam nie pochodził i nie zaczepiał, ale jak jakieś podchodziło to też bez strachu. Raz oddalił się daleko, stracił mnie z oczu, pani zaczęła go zagadywać to wtedy zaczął troszkę płakać, ale to tylko ten jeden jedyny raz.
Ogólnie byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, że nie był do mnie przyklejony. Oczywiście już pod koniec był trochę jak na gumce - trochę odejdzie, wróci, znowu gdzieś pójdzie, znowu mnie szukał i przychodził, ale i tak spodziewałam się raczej, że będzie trzymał się cały czas bardzo blisko, jednak ciekawość zwyciężała.
Jutro drugi dzień, znowu idziemy razem na dwie godziny. Ciekawe jak jutro będzie, ale po dzisiejszym dniu jestem niezłej myśli.
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Ale co szybko minęło? Impreza urodzinowa?ReginaPhalange wrote:Osiecka wszystkiego najlepszego dla twojego malucha !!! ❤️❤️❤️❤️Szybko minęło co?
Ja mam ciężki dzień dzisiaj bo mi minęło nadzwyczaj szybko i dzisiaj córka poszła do pierwszej klasy !!!! Czasie zwolnij błagam 🙏Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Ale ze ten ostatni rok?ReginaPhalange wrote:Nie, życie xD.
No jak dla mnie to był najdłuższy rok mojego życia 🤣Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:Ale ze ten ostatni rok?
No jak dla mnie to był najdłuższy rok mojego życia 🤣
Ten ostatni rok był akurat ultra dziwny, bo początek był meeega długi, każda noc i dzień trwała wieczność, listopad wspominam najgorzej!, a jakoś od marca już przyspieszyło.
Ale ogólnie miałam na myśli, że córka poszła już do pierwszej klasy i to miałam na myśli, że to tak szybko minęło, dopiero była takim dzidziusiem jak brat, a już od wczoraj siedzi w ławce jak dorosła.
Rzelka, osiecka89 lubią tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
Ok, rozumiem. Ja to mam alergię na to gadanie "i co? Szybko ten roczek minął, cooooo?" Jesień i zima dla mnie zawsze są dłuuuuugie, ale to już było przegięcie xD od maja to szybko poleciało, ale te pierwsze osiem miesięcy to się wlokły koszmarnie, chociaż niby tyle się działo.ReginaPhalange wrote:Ten ostatni rok był akurat ultra dziwny, bo początek był meeega długi, każda noc i dzień trwała wieczność, listopad wspominam najgorzej!, a jakoś od marca już przyspieszyło.
Ale ogólnie miałam na myśli, że córka poszła już do pierwszej klasy i to miałam na myśli, że to tak szybko minęło, dopiero była takim dzidziusiem jak brat, a już od wczoraj siedzi w ławce jak dorosła.
Dzisiaj mąż przyniósł wieści, że znajomi, którzy mają synka dwa tygodnie młodszego od naszego, w marcu spodziewają się kolejnego. Z jednej strony cieszę się, bo oni też ivf, ale... Niby planujemy że na wiosnę też będziemy transferować, ale oesu, ja teraz to się czuję jeszcze absolutnie niegotowa. 😰Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:Ok, rozumiem. Ja to mam alergię na to gadanie "i co? Szybko ten roczek minął, cooooo?" Jesień i zima dla mnie zawsze są dłuuuuugie, ale to już było przegięcie xD od maja to szybko poleciało, ale te pierwsze osiem miesięcy to się wlokły koszmarnie, chociaż niby tyle się działo.
Dzisiaj mąż przyniósł wieści, że znajomi, którzy mają synka dwa tygodnie młodszego od naszego, w marcu spodziewają się kolejnego. Z jednej strony cieszę się, bo oni też ivf, ale... Niby planujemy że na wiosnę też będziemy transferować, ale oesu, ja teraz to się czuję jeszcze absolutnie niegotowa. 😰
Spoko, ja nie byłam gotowa 6 lat xD, wiec nie ma się co zmuszać. Nie próbujecie naturalnie, może akurat życie samo zdecyduje?2019🩷
2025🩵 -
Jak to się mówi - "nie uważamy", ale trudno to nazwać staraniami, bo choć ostatnio pożycie małżeńskie nam się solidnie zagęściło, to i tak jak jest raz na tydzień to czuję się jak rozpustnica xD jednak nie sądzę, żeby cokolwiek z tego było, zresztą mamy dwa zarodki i raczej wolelibyśmy je wykorzystać.ReginaPhalange wrote:Spoko, ja nie byłam gotowa 6 lat xD, wiec nie ma się co zmuszać. Nie próbujecie naturalnie, może akurat życie samo zdecyduje?
Mnie nagli trochę czas, nasz wiek. Jacyś bardzo starzy nie jesteśmy, ale biorąc pod uwagę, że staraliśmy się trzy lata i ostatecznie było in vitro, nie chciałabym odkładać drugiego dziecka na zbyt odległy czas. Na razie mamy ustalone, że wiosna, a jakby co - będziemy myśleć którego roku 😜
Dzisiaj żłobek trochę gorzej. Synek był uczepiony mnie, nie bawił się tak chętnie jak wczoraj. Szybko zrobił się zmęczony, wyszliśmy 20 minut przed końcem. Ciekawe jak będzie jutro...Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Ja totalnie rozumiem. Ten rok mi minął strasznie szybko, już nawet mężowi narzekałam, że w życiu mi czas aż tak nie uciekał przez palce 🫣 Może to kwestia drugiego dziecka i tego, że widzimy, że starsze jest już taaaaakie duże.. A też dopiero co było małym dzidziusiem 🥹ReginaPhalange wrote:Ten ostatni rok był akurat ultra dziwny, bo początek był meeega długi, każda noc i dzień trwała wieczność, listopad wspominam najgorzej!, a jakoś od marca już przyspieszyło.
osiecka89, ReginaPhalange lubią tę wiadomość