🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Rzelka wrote:Śluz to raczej nie infekcja. W infekcji wydzielina jest raczej wodnista, ciastowata, papkowatą, piankowate, rzadko śluzowata.
Ja chyba właśnie odkryłam... 😁 Z jakiej aplikacji korzystasz? Ja preglife ale nie jestem zadowolona.
Ja też Preglife, ale tylko tak o zainstalowałam, strasznie dziwnie liczy dni, trzeba wejść w kalendarz i tam dopiero sensowniej jest napisane, ale ogólnie zgadzam się, że słaba.
2019🩷
2025🩵 -
Jasmin1517 wrote:Mi lekarz odradził takie pomysły ze sprzątaniem chałupy, bo to nic nie da i kazał raczej odpoczywać i zbierać energie na po porodzie.. 🤭
Ogólnie jestem mega wdzięczna, że ten poród mnie tak oszczędził, nawet tym razem nie lecą ze mnie takie potoki krwi jak po pierwszym porodzie. Szwy nie bolą prawie wcale, jedyne osłabienie jakie po sobie widzę to jak podnoszę starsza córkę - nosiłam ja do końca ciąży bez problemu, a teraz wydaje mi się piekielnie ciężka i przejście kilku metrów z nia to wyzwanie 🙈
My już od piątku w domu, młoda jest małym słodziakiem (siostra była raczej terrorystą od początku, a pójście choćby do łazienki stanowiło nie lada wyzwanie). Z gorszych motywów to już pierwszej nocy w domu odpadła nam pępowina, a nie minęła jeszcze nawet 4 doba 🫣 No, ale nie wygląda to źle. Dzisiaj zaliczymy pierwszą kąpiel, a jutro wizyta patronażowa ☺️
Super Jaśmin, że już w domku jesteście. Wielkie zazdro, akurat przed upałami wam się udało. Powodzenia z maluchem, w sumie to idealnie wam się trafiło, jeszcze letnie spacery wam się uda zrobić, w takim przypadku to gondola to 100% wymagany zakup. 😍2019🩷
2025🩵 -
Dzień dobry!
Zabrał, Siuleczka na liście widzę, że godzina zero dla was wybiła:) oby poszło gładko i w miarę szybko 🤞🏻
U nas na weekend wpadli goście, widzę, że nie dla mnie już takie rozrywki. Ja muszę mieć swoje godziny leżenia 😃 na szczęście odwiedzający z tych rozumiejących i akceptujących.
A dziś wizyta u prowadzącego plus idę na stopy. Chyba dziś bardziej przejmuje się tymi stopami (wybacz synku!), ale już widzę oczyma wyobraźni jak będę się wiercić, kręcić żeby te 2h na fotelu wytrzymać!
Dobrego tygodnia! Trzeci tydzień sierpnia zaczynamy! 😏Siuleczka. lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczęta,
Sorki za bezpośredniość, ale chciałam się zapytać mam które już mają poród za sobą. Czy u was jednym z objawów rozpoczynającego się porodu było rozwolnienie?
Od wczoraj rano mnie męczy. Gadałam z moją mamą i powiedziała, że pewnie coś sie zaczyna, bo miała takie problemy pare dni przed porodem ze mną i siostrą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 07:50
Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Dzien dobry dziewczęta,
Sorki za bezpośredniość, ale chciałam się zapytać mam które już mają poród za sobą. Czy u was jednym z objawów rozpoczynającego się porodu było rozwolnienie?
Od wczoraj rano mnie męczy. Gadałam z moją mamą i powiedziała, że pewnie coś sie zaczyna, bo miała takie problemy pare dni przed porodem ze mną i siostrą.
Oczyszczanie się organizmu, ja już w sumie nie pamiętam czy to u mnie wgl miało miejsce 🤔 ale często właśnie tak jest -
Od wczoraj rano mnie męczy. Gadałam z moją mamą i powiedziała, że pewnie coś sie zaczyna, bo miała takie problemy pare dni przed porodem ze mną i siostrą. -
Od wczoraj rano mnie męczy. Gadałam z moją mamą i powiedziała, że pewnie coś sie zaczyna, bo miała takie problemy pare dni przed porodem ze mną i siostrą.👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Od wczoraj rano mnie męczy. Gadałam z moją mamą i powiedziała, że pewnie coś sie zaczyna, bo miała takie problemy pare dni przed porodem ze mną i siostrą.
Niestety nie. Rozwolnienie miałam dopiero po lewatywie 😅 Ale trzymam kciuki by u Ciebie to był objaw 😉 -
U mnie też nie było, ale skoro twoja mama tak miała to może u ciebie też tak będzie - geny.2019🩷
2025🩵 -
Dziewczyny co mają już dzieci. Jak się organizujecie w razie gdyby poród się zaczął ? Ktoś przyjeżdża do dzieci czy jadą z wami i ze szpitala ktoś je odbierze, cholera nie sądziłam, że to takie trudne będzie. Kurde najlepiej to bym ją zabrała ze sobą, na jakiejś grupie nie wiem kwietniowe lub majowe mamy, że przez przypadek jakieś dziecko było przy porodzie, ale ta mama akurat za granicą mieszka. Traumy też nie chce robić córce, ale to kombinowanie i oczekiwanie mnie dobija
.
2019🩷
2025🩵 -
Tak w ogóle to cześć dziewczyny 🙂 jak nastroje?
Dopijam kawę i wybieram się na wizytę do fizjoterapeuty z Matyldą. Położna mówiła, że ma małą przepuklinę pępkową i chcę sprawdzić czy cała reszta jest ok. Zosia miała wnm po cc i ułożeniu miednicowym i obawiam się, że tu może być tak samo. Poza tym w czwartek wizyta w poradni neonatologicznej i pod koniec miesiąca moja wizyta u urofizjo. Sierpień się skończy i zacznie szkoła. Nawet nie wiem kiedy zleciały te wakacje.👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
ReginaPhalange wrote:Dziewczyny co mają już dzieci. Jak się organizujecie w razie gdyby poród się zaczął ? Ktoś przyjeżdża do dzieci czy jadą z wami i ze szpitala ktoś je odbierze, cholera nie sądziłam, że to takie trudne będzie. Kurde najlepiej to bym ją zabrała ze sobą, na jakiejś grupie nie wiem kwietniowe lub majowe mamy, że przez przypadek jakieś dziecko było przy porodzie, ale ta mama akurat za granicą mieszka. Traumy też nie chce robić córce, ale to kombinowanie i oczekiwanie mnie dobija
.
ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
ReginaPhalange wrote:Dziewczyny co mają już dzieci. Jak się organizujecie w razie gdyby poród się zaczął ? Ktoś przyjeżdża do dzieci czy jadą z wami i ze szpitala ktoś je odbierze, cholera nie sądziłam, że to takie trudne będzie. Kurde najlepiej to bym ją zabrała ze sobą, na jakiejś grupie nie wiem kwietniowe lub majowe mamy, że przez przypadek jakieś dziecko było przy porodzie, ale ta mama akurat za granicą mieszka. Traumy też nie chce robić córce, ale to kombinowanie i oczekiwanie mnie dobija
.
ReginaPhalange lubi tę wiadomość
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
ReginaPhalange wrote:U mnie też nie było, ale skoro twoja mama tak miała to może u ciebie też tak będzie - geny.
Mi już szczerze odwala, bo wszyscy do mnie piszą czy już urodziłam albo czy rodzę. W blokach startowych już jestem od 2 tyg od ostatniej wizyty gdzie nakręciłam się tym rozwarciem na 2 palce. Na herbatę z liści malin nie mogę już patrzeć 😫.Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Bbbuuu wrote:Dziękuję dziewczyny bardzo za odpowiedzi 😍
Mi już szczerze odwala, bo wszyscy do mnie piszą czy już urodziłam albo czy rodzę. W blokach startowych już jestem od 2 tyg od ostatniej wizyty gdzie nakręciłam się tym rozwarciem na 2 palce. Na herbatę z liści malin nie mogę już patrzeć 😫.
Wiesz co mi prowadzący powiedział, żebym dużo spacerowala po 37 tygodniu. To było po pytaniu o herbate z liści malin i olejek z wiesiołka, do których się bezpośrednio nie odniósłnie wiem czy z grzeczności czy z czego;)
-
Bbbuuu wrote:Dziękuję dziewczyny bardzo za odpowiedzi 😍
Mi już szczerze odwala, bo wszyscy do mnie piszą czy już urodziłam albo czy rodzę. W blokach startowych już jestem od 2 tyg od ostatniej wizyty gdzie nakręciłam się tym rozwarciem na 2 palce. Na herbatę z liści malin nie mogę już patrzeć 😫.
Haha wiesz na ile wiadomości ja dzisiaj musialam odpisac? 😅
Wszyscy pytaja jak sytuacja a ja odpisuje tylko ze bez zmian i czekamy 🙃
Jak wyglada to cale ktg? Ile czasu bedziemy lezec i nasłuchiwać? Mowie od wejscia ze lekarka kazala mi przyjechac bo mam na dzis date porodu i co dalej? Lekarz tez mnie zbada jakis zeby ocenic sytuacje czy tylko mnie podepna pod to cos? 🙈 Lubie wiedziec na co powinnnam sie nastawic chociaż w tej kwestii 😉
Podzielcie wie prosze wiedza i doświadczeniemWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 12:12
Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
Starania od 06.2022
09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
05.2023: I wizyta w Gyncentrum
Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
06, 07. 2024: 2x IUI
08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
23.11 I transfer-cykl sztuczny (smoflipid, encorton, accofil)
7dpt beta-hcg 53,90 mIU/ml
10dpt beta-hcg 172,92 mIU/ml
12dpt beta-hcg 464,9 mIU/ml
16dpt beta-hcg 3370,00 mIU/ml
18dpt beta-hcg 7414,4 mIU/ml
-
.
Nie wiem nawet jak się to wszystko zacznie itd. jak będzie tak jak z pierwszym porodem to będzie jeszcze czas żeby zawieźć córkę do babci mieszka ok 12 km od nas a my razem do szpitala. Oczywiście to taki plan jakby się zaczęło w weekend albo w nocy. Bo jak się zacznie w ciągu dnia jak mój będzie w pracy jakieś 100 km od domu to sama nie wiem 🤔😂ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Siuleczka. wrote:Haha wiesz na ile wiadomości ja dzisiaj musialam odpisac? 😅
Jak wyglada to cale ktg? Ile czasu bedziemy lezec i nasłuchiwać? Mowie od wejscia ze lekarka kazala mi przyjechac bo mam na dzis date porodu i co dalej? Lekarz tez mnie zbada jakis zeby ocenic sytuacje czy tylko mnie podepna pod to cos? 🙈 Lubie wiedziec na co powinnnam sie nastawic chociaż w tej kwestii 😉
Podzielcie wie prosze wiedza i doświadczeniem
KTG trwa max godzinę, zazwyczaj 40 min. Założą ci pasy na brzuch i do ręki dostaniesz przycisk, żeby klikać jak poczujesz, że maluch się rusza. Warto mieć ze sobą wodę i parę cukierków, w razie gdyby zapis był za mało różnorodny, wtedy łyk wody lub cukierek i maluch się lepiej rusza. I nie idź głodna, zjedz coś przed i pij dużo wody, w sensie pij na tyle, żebyś nie była odwodniona czy coś, bo to potrafi mieć wpływ na zapis.
No i masz tam trzy wartości, największa to tętno dzidziusia - powinno być między 110-160. Toco - skurcze, chyba powyżej 60 to dopiero prawdziwy skurcz. I najmniejsze to Twoje tętno.
A no i tak po zapisie idziesz do lekarza i on mówi czy zapis ok czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 12:37
2019🩷
2025🩵 -
Siuleczka. wrote:Haha wiesz na ile wiadomości ja dzisiaj musialam odpisac? 😅
Podzielcie wie prosze wiedza i doświadczeniem
Ja na ktg chodziłam przed wizytami u lekarza prowadzącego, podpinala mnie położna do tego sprzętu i tak leżałam ok 20-30 min. Najlepiej zjeść coś wcześniej żeby bobas się ruszał bo trzeba też tam naciskać na pilocie kiedy dziecko się ruszyło, a jak się nie rusza to jeszcze dłużej to trwa bo trzeba chodzić trochę albo iść coś zjesc. No ale ja miała ktg co tydzień po 36 tyg 😋 -
.
Moi teściowie przyjeżdżają 20 sierpnia rano bo wtedy idę do szpitala. Jeśli się zacznie w nocy i wcześniej to chyba nie ma wyjścia jak jechać z dzieckiem🫣 Choć jestem przeciwniczką dzieci w szpitalu, tzn odwiedzin. No ale tutaj sytuacja jest jaka jest...ReginaPhalange lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.