🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Dysia08 wrote:No tego pobytu, aż do CC to współczuję. Z drugiej strony lepiej żebyś była pod opieką skoro to Cię dalej tak męczy . Biegunka może przyspieszyć jakąś akcję skurczową. A masz jakieś badania wykonane przez weekend ? Lekarze mówią jakie są plany wobec Ciebie jako pacjentki ?
Zrobili mi wczoraj badania krwi i moczu i wyszły ok. Dzisiaj juz czuje że nie mam gorączki, choć nikt jej nie mierzył... Ale oni mają nic nie warte termometry do czoła, więc zmierzyć nie zmierzyć to to samo. Jak będzie kolejna biegunka to mam nałapać do pojemnika. W środę mam planowane przyjęcie, wiec mówiła lekarka na obchodzie że zostawia mnie do porodu.ReginaPhalange, Dysia08 lubią tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Anuśla wrote:Zrobili mi wczoraj badania krwi i moczu i wyszły ok. Dzisiaj juz czuje że nie mam gorączki, choć nikt jej nie mierzył... Ale oni mają nic nie warte termometry do czoła, więc zmierzyć nie zmierzyć to to samo. Jak będzie kolejna biegunka to mam nałapać do pojemnika. W środę mam planowane przyjęcie, wiec mówiła lekarka na obchodzie że zostawia mnie do porodu.
Kurcze bardzo słabo się to wszystko poukładało, ale wiadomo, że na to się nie ma wpływu i musi się czasem coś spitolić (chciałam użyć słowa "zesr**", ale możemy sobie obecnie darować). Oby czas szybko minął i to spanie jednak przyszło!
Niobee & Siuleczka w dalszym ciągu 💪🤞🏻💪🤞🏻💪🤞🏻💪🤞🏻
Regina jak wczorajsze spacery? Jakieś nowe objawy u ciebie? Ja właśnie w drodze na ćwiczenia, brzuch cały pospinany, ale pogoda cudowna.
Wczoraj się zczaiłam, że przez całą ciążę mam za niska witaminę B12. I nikt (lekarz, dietetyczka) nie za bardzo zwrócili na to uwagę. Oczywiście internet poszedł w ruch i wszystkie lęki uruchomione. Dziś pogadam o tym z prowadzącym.Dysia08 lubi tę wiadomość
-
Właśnie weszłam was poinformować, że my już razem ❤️. Wczoraj mój klusek się urodził przed 22. Dotarłam na porodówkę po 20, zanim ogarnęli dokumenty to już rodziłam. Nie tak to wspominam😬. Poród marzenie gdyby nie ten ból, ale na szczęście poszło szybko. Mały jesteś idealny, no piękny nie mogę się napatrzeć na niego! Opiszę wam wszystko dokładnie później ❤️😍
Trzymam kciuki za mamy co mają indukcję, już tak blisko jesteście dziewczyny! 🤞😍😍abrakadabra, Dysia08, osiecka89, Aaleksaandraak, Siuleczka., Jasmin1517, Rzelka, Pinkiii, aglo, Abcdeka, Optymistka90, Milka1991, Niezapominajka22, Odiodi, KaFka, Sreberko, NIOBEE, Papaina, Zielona2024 lubią tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
ReginaPhalange wrote:Właśnie weszłam was poinformować, że my już razem ❤️. Wczoraj mój klusek się urodził przed 22. Dotarłam na porodówkę po 20, zanim ogarnęli dokumenty to już rodziłam. Nie tak to wspominam😬. Poród marzenie gdyby nie ten ból, ale na szczęście poszło szybko. Mały jesteś idealny, no piękny nie mogę się napatrzeć na niego! Opiszę wam wszystko dokładnie później ❤️😍
Trzymam kciuki za mamy co mają indukcję, już tak blisko jesteście dziewczyny! 🤞😍😍
Wow, ale info! Super, gratulacje 🤗 i mega ekspresowy poród, też bym taki chciała 😅 który to u Ciebie tydzien ciąży?ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Anuśla wrote:Zrobili mi wczoraj badania krwi i moczu i wyszły ok. Dzisiaj juz czuje że nie mam gorączki, choć nikt jej nie mierzył... Ale oni mają nic nie warte termometry do czoła, więc zmierzyć nie zmierzyć to to samo. Jak będzie kolejna biegunka to mam nałapać do pojemnika. W środę mam planowane przyjęcie, wiec mówiła lekarka na obchodzie że zostawia mnie do porodu.
osiecka89- odstaw internet koniecznie 😄 brałaś jakieś suplementy? Femibion czy coś innego ?ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
ReginaPhalange wrote:Właśnie weszłam was poinformować, że my już razem ❤️. Wczoraj mój klusek się urodził przed 22. Dotarłam na porodówkę po 20, zanim ogarnęli dokumenty to już rodziłam. Nie tak to wspominam😬. Poród marzenie gdyby nie ten ból, ale na szczęście poszło szybko. Mały jesteś idealny, no piękny nie mogę się napatrzeć na niego! Opiszę wam wszystko dokładnie później ❤️😍
Trzymam kciuki za mamy co mają indukcję, już tak blisko jesteście dziewczyny! 🤞😍😍
Zdrowia dla Ciebie i maluszka ☺️ Gratulacje !ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
No co za zwrot akcji!! Myślałam, że będziemy o spacerach i lodach gadać a tu proszę!! Gratulacje!!! ♥️♥️♥️🎉🎉🎉 Czekam na szczegóły jak będziesz mieć chwilę
Dysia08 brałam prenatal Duo. Nawet B12 od czasu do czasu brałam osobnono nic, spokojnie dziś z prowadzącym pogadam. On umie mnie do pionu postawić i mam nadzieję, że tu też tak zadziała!
ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim nowo rozpakowanym mamą i życzę dużo zdrówka dla każdej z was ❤️
Trochę te upały mnie zmiotły, ale dzisiaj już zdecydowanie lepiej się oddycha.
W czwartek miałam pobrany GBS więc w sumie tylko czekam na wynik, jeszcze jedna wizyta i powoli przygotowujemy się do rozpakowania.
Dzisiaj od rana po raz pierwszy ćmi mnie jak na okres, ale mam nadzieję że jeszcze nic się nie zaczyna dziać bo do donoszonej jeszcze ze 2 tygodnie 🙈ReginaPhalange, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Regina, gratulacje! Zdrowia dla was!
osiecka89 wrote:Wczoraj się zczaiłam, że przez całą ciążę mam za niska witaminę B12. I nikt (lekarz, dietetyczka) nie za bardzo zwrócili na to uwagę. Oczywiście internet poszedł w ruch i wszystkie lęki uruchomione. Dziś pogadam o tym z prowadzącym.
Aaleksaandraak wrote:Gratuluję wszystkim nowo rozpakowanym mamą i życzę dużo zdrówka dla każdej z was ❤️
Trochę te upały mnie zmiotły, ale dzisiaj już zdecydowanie lepiej się oddycha.
W czwartek miałam pobrany GBS więc w sumie tylko czekam na wynik, jeszcze jedna wizyta i powoli przygotowujemy się do rozpakowania.
Dzisiaj od rana po raz pierwszy ćmi mnie jak na okres, ale mam nadzieję że jeszcze nic się nie zaczyna dziać bo do donoszonej jeszcze ze 2 tygodnie 🙈ReginaPhalange lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Mega gratulacje!! Dużo zdrówka teraz dla was i szybkiego wyjścia do domku 🥳🍾 brawo! 🙌ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Serdeczne gratki. Tak coś czułam ♥️ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Regina, ale jaja! Gratulacje i zdrówka dla Ciebie i malucha!
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
Trzymam kciuki za mamy co mają indukcję, już tak blisko jesteście dziewczyny! 🤞😍😍ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Witam się po tygodniu w nowej rzeczywistości. Dokładnie tydzień temu 11.08 w 40+0 przyszła na świat moja córka. Bardzo punktualna dziewczynka
zaczęło się od odejścia wod, 3h później delikatne skurcze, mocniejsze i przyjęcie na porodówkę. na porodówce spędziłam 3,5h. Było intensywnie. Od odejścia wod do powitania małej upłynęło ok 15h. Wszystko poszło bardzo dobrze. Teraz się uczymy siebie, chodzę jak zombi, ale warto! Czas mi przelatuje między palcami, czasami tu zaglądam. Mam nadzieję, że jak już się wyregulujemy to będziemy tu częściej. ❤️ gratuluję wszystkim nowo upieczonym mamom i trzymam kciuki za te jeszcze w dwupaku.
Aaleksaandraak, Rzelka, Jasmin1517, osiecka89, abrakadabra, Niezapominajka22, Dysia08, Milka1991, KaFka, Sreberko, Papaina, Siuleczka., ReginaPhalange, Zielona2024 lubią tę wiadomość
-
Santal3 gratulacje!!! 🎉🎉🎉🥳🥳🥳♥️ Punktualność zawsze w cenie
Rzelka wrote:A czemu ci badali poziom B12?
Dziewczyny co za ekstra pogoda (strasznie ją przeżywam :p), ale człowiek się inaczej czuje, gdy po minucie bycia na dworze można oddychać, a słońce nie wypala dziur w ciele! Dziś została mi do odhaczenia wizyta, ale dostałam smsa, że mają spore opóźnienie, więc dodatkowy czas na lenistwo:)KaFka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też narazie staram się jak najwięcej czasu wykorzystać póki jest mąż w domu 24h żeby po pierwsze radzić sobie z nawałem pokarmu i kp, cieszyć się totalnym noworodkiem (bo wiem, że to taki krótki czas i mija w mgnieniu oka) a poświęcać jak najwiecej czasu synkowi, żeby nie czuł się pominięty w jakikolwiek sposób, dlatego podczytuje Was ale nie piszę, bo nie chce być na telefonie ALE myślę; że jak wszystko się trochę unormuje to będę już aktywniejsza także nie uciekajcie z tego forum, bo bardzo chciałabym mieć tutaj do czego wrócić. Wiadomo od czasu do czasu też postaram się coś dodać od siebie.
Wszystkim świeżo rozpakowanym mamom i życzę zdrowia dla Was i bobasków
I trzymam kciuki za nadchodzące porodu.
Regina my szłyśmy tak łeb w łeb i faktycznie nadszedł ten czas dla Nascieszę się na wszystkie pozytywne historie porodowe i fajnie, że jest ich coraz więcej, tzn. Że coś w tej kwestii się zmienia na lepsze dla kobiet 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Nawet jeśli po cc nie będzie od razu pokarmu to można spokojnie dokarmić albo stymulować laktatorem i nakarmić kpi a domu na spokojnie działać z kp. Czasem tak jest, że kobieta dopiero w domu się relaksuje, uspokaja i ten pokarm się pojawia. Stres i nerwy są wrogiem tutaj.
Kp to nie jest jednorazowa sprawa którą jak pierwsze kroki nie wyjdą to trzeva skreślić, więc na spokojnie. Jeśli komuś zależy na kp to warto się dodać do jakieś grupy na fb dotyczącej tematu albo znaleźć położna typowo laktacyjną. Moja położna środowiskowa z pierwszego porodu super kobieta, nie chciała mnie zmuszać do kp i nawet nie doradzała, nie wchodziła z butami w tą strefę, a z perspektywy późniejszej jak spotkałam taką miłą obeznaną położną laktacyjną to żałowałam, że wyciszyłam laktacje. Ale wtedy to wszystko było takie nowe. Widzę mega różnice po 1 a 2 porodzie, w moim podejściu i jaka spokojna i wyluzowana teraz jestem wzgledem wielu kwestii.Milka1991, Dysia08, ReginaPhalange lubią tę wiadomość
-
Santal3 wrote:Witam się po tygodniu w nowej rzeczywistości. Dokładnie tydzień temu 11.08 w 40+0 przyszła na świat moja córka. Bardzo punktualna dziewczynka
zaczęło się od odejścia wod, 3h później delikatne skurcze, mocniejsze i przyjęcie na porodówkę. na porodówce spędziłam 3,5h. Było intensywnie. Od odejścia wod do powitania małej upłynęło ok 15h. Wszystko poszło bardzo dobrze. Teraz się uczymy siebie, chodzę jak zombi, ale warto! Czas mi przelatuje między palcami, czasami tu zaglądam. Mam nadzieję, że jak już się wyregulujemy to będziemy tu częściej. ❤️ gratuluję wszystkim nowo upieczonym mamom i trzymam kciuki za te jeszcze w dwupaku.
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Trzymam kciuki za mamy co mają indukcję, już tak blisko jesteście dziewczyny! 🤞😍😍ReginaPhalange lubi tę wiadomość
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
ReginaPhalagne gratulacje! 🎉🎉🎉
Miałaś super poród. Odpoczywaj i ciesz się synkiem 🩵🥰
Santal dla Ciebie również gratulacje! 🎉
Milka jak Twoja wizyta w CZD?
U nas w sumie wszystko ok, choć mamy problemy z ropiejąca raną i czekamy na wyniki posiewu. W sobote przenieśli nas z popu na kardiochirurgie i chyba mały mi sie przebudźcowal bo całą noc dawał do wiwatu. Uspokoił się dopiero o 6 rano jak przyszła pielęgniarka z lekarzem i podali mu leki uspokajające 🥺 także noc zarwana. Na szczęście dzisiejszą noc przespał całą i ja mogłam się przespać zabójcze 2 i pół godziny 😅 jedynie przed 6 trochę pomarudził, że musiał przerwać sesje z laktatorem. Także pierwsza wspólna noc na 1/10, a druga z kolei 10/10🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 18:45
-
KaFka wrote:ReginaPhalagne gratulacje! 🎉🎉🎉
Miałaś super poród. Odpoczywaj i ciesz się synkiem 🩵🥰
Santal dla Ciebie również gratulacje! 🎉
Milka jak Twoja wizyta w CZD?
U nas w sumie wszystko ok, choć mamy problemy z ropiejąca raną i czekamy na wyniki posiewu. W sobote przenieśli nas z popu na kardiochirurgie i chyba mały mi sie przebudźcowal bo całą noc dawał do wiwatu. Uspokoił się dopiero o 6 rano jak przyszła pielęgniarka z lekarzem i podali mu leki uspokajające 🥺 także noc zarwana. Na szczęście dzisiejszą noc przespał całą i ja mogłam się przespać zabójcze 2 i pół godziny 😅 jedynie przed 6 trochę pomarudził, że musiał przerwać sesje z laktatorem. Także pierwsza wspólna noc na 1/10, a druga z kolei 10/10🥴
A właśnie dziś dotarliśmy. Już jesteśmy po pierwszych badaniach. Krew, mocz, USG brzucha i głowy i rezonans. Na razie wiem tylko że obrazy USG typowe dla cytomegalii, czyli torbielki i zwapnienia w głowie, powiększona śledziona...ale te rzeczy jeszcze nie są groźne. Zobaczymy jak reszta dzisiejszych wyników i kolejne badania. Na razie jestem zadowolona. Przyjęcie na izbie expres, ledwo weszliśmy i już na oddziale, także super że noworodki traktują priorytetowo. Kadra na razie bardzo sympatyczna i na duży plus. Jesteśmy w głównym budynku a Wy ? Jakie Twoje wrażenia?