X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    Samo poszlo, szybko, o 12:00 odeszly mi wody, około 15:00 byłam w szpitalu, bo musialam położyć starszego synka na drzemke i poczekać aż maz wroci z pracy i moja mama przyjedzie, a o 17:53 synek był na swiecie. Bez znieczulenia, tens, piłka, ruch, aromaterapia i muzyka.
    Czasem Was podczytuje podczas karmien, ale przy dwójce nie mam za dużo czasu.
    Gratuluje wszystkich maluchow i powodzenia wszystkim, które jeszcze czekaja.

No to miałaś naprawdę świetny poród, szczerze to nawet jak będę indukowana to mam nadzieję, że to tak będzie wyglądało. Gratulacje ❤️❤️

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafka, Odiodi gratulacje!!!🎉🎉🎉🎉♥️♥️♥️♥️

Niobee trzymamy kciuki za dziś! Daj znac jak będziesz po 💪
    Bbbuuu wrote:
    Gratulacje dziewczyny!

Ja chyba opuszczę forum, bo już mam mocny kryzys i wrażenie, że nigdy nie urodzę. Po prostu kuje mnie w serduszku gdy widzę, że rodzą już dziewczyny nawet z września.

Wczoraj cały dzień narobiłam sie w kuchni żeby chociaż odrobinę się ruszyło. Prócz +1kg na wadze, zatrzymania wody i niesamowicie spuchniętych nóg nic się nie posunęło. Jutro mam się zgłosić na IP i pewnie usłyszę to co słyszę od 3 tyg, „rozwarcie na 2 palce i proszę uważać, bo zaraz może się zacząć” i pewnie odeślą mnie do domu, a dziecko ma prawie 4kg. Na widok herbatki z liści malin mam już odruch wymiotny, a już próbowałam wszystkiego 🥲🥲🥲

Bbbuuu ktoś już słusznie zasugerował, że herbatę możesz śmiało odstawić. Współczuję kryzysu i mam nadzieję, że szybko przejdzie albo jeszcze lepiej jak zaraz urodzisz!

Fajnie dziewczyny, że przedstawiacie swoją perspektywę wcześniejszych porodów. Człowiek już nakręcony, żeby było po wszystkim, a nie myśli właśnie o konsekwencjach i o tym, że jednak po coś ta ciąża te 40 tygodni (plus minus) trwa.

Dziś ostatni dzień upałów w końcu! Jakieś małe spacery sobie organizuje, ale niestety słońce nawet 8-9 rano daje w kość i odechciewa się wyłażenia.
    Powiem wam, że od rana prześladuje mnie zapach iqosa. Zaczyna mnie to powoli drażnić :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday92 wrote:
    Samo poszlo, szybko, o 12:00 odeszly mi wody, około 15:00 byłam w szpitalu, bo musialam położyć starszego synka na drzemke i poczekać aż maz wroci z pracy i moja mama przyjedzie, a o 17:53 synek był na swiecie. Bez znieczulenia, tens, piłka, ruch, aromaterapia i muzyka.
    Czasem Was podczytuje podczas karmien, ale przy dwójce nie mam za dużo czasu.
    Gratuluje wszystkich maluchow i powodzenia wszystkim, które jeszcze czekaja.
    Gratulacje ! Kolejna rozpakowana mama 😊🎊🎊🎊

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj to chyba jeden z gorszych dni pod względem ciepła. Przez to mam dzisiaj dzień dziękowania - mężowi za to, że jeszcze dał się namówić na wyjazd do rodziców, ojcu za budowę basenu, browarom za piwo 0,0%. 🥳

osiecka89, Dysia08, ReginaPhalange, Milka1991, Anuśla lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png

Wysłany: 16 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Kafka, Odiodi gratulacje!!!🎉🎉🎉🎉♥️♥️♥️♥️

Niobee trzymamy kciuki za dziś! Daj znac jak będziesz po 💪

Bbbuuu ktoś już słusznie zasugerował, że herbatę możesz śmiało odstawić. Współczuję kryzysu i mam nadzieję, że szybko przejdzie albo jeszcze lepiej jak zaraz urodzisz!

Fajnie dziewczyny, że przedstawiacie swoją perspektywę wcześniejszych porodów. Człowiek już nakręcony, żeby było po wszystkim, a nie myśli właśnie o konsekwencjach i o tym, że jednak po coś ta ciąża te 40 tygodni (plus minus) trwa.

Dziś ostatni dzień upałów w końcu! Jakieś małe spacery sobie organizuje, ale niestety słońce nawet 8-9 rano daje w kość i odechciewa się wyłażenia.
    Powiem wam, że od rana prześladuje mnie zapach iqosa. Zaczyna mnie to powoli drażnić :D

My jutro na jakiś spacer bo dzisiaj dla mnie to za gorąco, wolę klime w domciu.

Ja nie palę od lat, ale ostatnio mówię do męża, że bym usiadła tak dziesięć lat młodsza z McDonaldem, drinkiem i klasycznym papierosem najlepiej z miętowym tak jak kiedyś produkowali xD. I mieć wszystko gdzieś 🤣. Ahhh. .. młodość.

osiecka89, KaFka lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    My jutro na jakiś spacer bo dzisiaj dla mnie to za gorąco, wolę klime w domciu.

Ja nie palę od lat, ale ostatnio mówię do męża, że bym usiadła tak dziesięć lat młodsza z McDonaldem, drinkiem i klasycznym papierosem najlepiej z miętowym tak jak kiedyś produkowali xD. I mieć wszystko gdzieś 🤣. Ahhh. .. młodość.

Ja też nie palę jakieś 5lat? A ostatnio marzyłam o czerwonym winie i lucky striku na balkonie :D za to dziś jakbym miała zapalić w ten upał to chyba bym umarła!

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png

Wysłany: 16 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Ja też nie palę jakieś 5lat? A ostatnio marzyłam o czerwonym winie i lucky striku na balkonie :D za to dziś jakbym miała zapalić w ten upał to chyba bym umarła!

Nie no nie ma szans po takim czasie zapalić, odrazu wymiotowanie u mnie się włączy. Poza tym to nie to samo teraz co kiedyś, inny klimat 😢😂🥹

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już czuć zmianę pogody na horyzoncie. Właśnie postanowiłam przepakować rzeczy dla dziecka, bo w przyszłym tygodniu ma być u mnie 15 stopni w ciągu dnia ,a w nocy 8. O ile w szpitalu będzie ok, to na wyjście zestaw musi być jednak zmieniony. Powoli będę rozglądać się też za spiworkiem do wózka , bo tu gdzie ja mieszkam ( 10 km od Karpacza ) to on zaraz się przyda.
    Myślę,że ochota na wino złapie mnie we wtorek wieczorem przed szpitalem 😅 Zaczynam czuć lekki stres.

ReginaPhalange, osiecka89, KaFka lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 sierpnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    U mnie już czuć zmianę pogody na horyzoncie. Właśnie postanowiłam przepakować rzeczy dla dziecka, bo w przyszłym tygodniu ma być u mnie 15 stopni w ciągu dnia ,a w nocy 8. O ile w szpitalu będzie ok, to na wyjście zestaw musi być jednak zmieniony. Powoli będę rozglądać się też za spiworkiem do wózka , bo tu gdzie ja mieszkam ( 10 km od Karpacza ) to on zaraz się przyda.
    Myślę,że ochota na wino złapie mnie we wtorek wieczorem przed szpitalem 😅 Zaczynam czuć lekki stres.

No masakra jak szybko to minęło, 21 już w czwartek! 🥳

Dysia08 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • NIOBEE Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz na oddziale patologi ciąży. Położne i lekarze bardzo mili i uprzejmi. Póki co jest naprawdę ok.
    Po wstępnym badaniu potwierdzili ze synek ma juz 4 kg i zupełnie nie mam rozwarcia ani nawet skurczy przepowiadających. Szyjka ma 1.5 cm i jest zamknięta. Ból przy badaniu straszny na szczęście krótki. Nie będą zakładać balonika w takiej sytuacji bo nie przecisną go.
    Jutro o 7 rano idę na porodówkę i mam dostać jakieś tabletki dopochwowe z prostaglandynami.
    Jeżeli po tym szyjka nic nie ruszy to juz zostanie cesarka.
    Jedno jest pewne, jutro spotkam mojego synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 18:34

Milka1991, Dysia08, aglo, Rzelka, Abcdeka, ReginaPhalange, osiecka89, KaFka, Zielona2024 lubią tę wiadomość

Czekamy na synka.
    Termin porodu 14 sierpień 2025.
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIOBEE wrote:
    Jestem juz na oddziale patologi ciąży. Położne i lekarze bardzo mili i uprzejmi. Póki co jest naprawdę ok.
    Po wstępnym badaniu potwierdzili ze synek ma juz 4 kg i zupełnie nie mam rozwarcia ani nawet skurczy przepowiadających. Szyjka ma 1.5 cm i jest zamknięta. Ból przy badaniu straszny na szczęście krótki. Nie będą zakładać balonika w takiej sytuacji bo nie przecisną go.
    Jutro o 7 rano idę na porodówkę i mam dostać jakieś tabletki dopochwowe z prostaglandynami.
    Czyli jutro ten wielki dzień ! 😄 Powodzenia i wszystkiego dobrego !

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIOBEE wrote:
    Powodzenia! ❤️

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

preg.png
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIOBEE wrote:

Powodzenia, oby wszystko poszło po Twojej myśli 💛 Jutro wielki dzień, powodzenia!

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    Starania od: 1.2024
    24.12.2024 ⏸️

event.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja też na patologii, rano miałam wymioty i rozwolnienie a pod wieczór gorączkę. Pojechaliśmy na IP i mnie zostawili. Babcia akurat dziś przywiozła corcie z wakacji a mnie znowu nie ma😭

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja też na patologii, rano miałam wymioty i rozwolnienie a pod wieczór gorączkę. Pojechaliśmy na IP i mnie zostawili. Babcia akurat dziś przywiozła corcie z wakacji a mnie znowu nie ma😭

O jejku. Jakiś wirus pewnie. Zdrowia! Co tam Ci podają ?

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Współczuję 🫤 ale z drugiej strony lepiej,żebyś to przeszła w izolacji jeśli to wirus niż miałabyś teraz zarazić córkę 🥺 Sama pewnie wiesz ,że przy rotawirusach to z dziećmi bywa hardkorowo. Musisz wydobrzeć przed narodzeniem maluszka.
    Jak się dziś czujesz ? Jest ciut lepiej ?

Wysłany: 17 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

O nie, biedna :(. W ostatnie dni cos się musiało przytrafić :/. Mam nadzieję, że to szybko wyleczą 🙏

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niobee, dawaj czadu tam 🤞🏻💪🤞🏻💪🤞🏻💪
    Anuśla wrote:
    Bardzo Ci współczuję. Córeczka jest na pewno pod dobrą opieką i jak już zostało tu wspomniane, wasza separacja pewnie ją oszczędzi. Nie wiem czy lezysz sama na sali, ale odpoczywaj ile wlezie. Takie zatrucie potrafi mocno wymęczyć:/

U mnie wczoraj chyba mały się zsuwał całe popołudnie. Bardzo, bardzo dużo kłucia, aż mnie zginało. Jutro wizyta, więc liczę, że lekarz potwierdzi, że coś drgnęło a moje odczucia nie bawi się ze mną w ciuciubabkę 🫠dziś planuje porządki (w zasadzie jesteśmy na końcówce) a potem oglądanie głupot. Zaczęłam "love is blind" szwedzka edycje. Śmiać mi się z siebie chce jak sobie przypomnę swoje plany na L4. Miała być nauka języka, nadrabianie książek i seriali-filmow-klasyków, a także oczyszczanie przestrzeni. No a mamy leżenie brzuchem do góry i ogłupiające programy 🤡

ReginaPhalange, Milka1991, KaFka lubią tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png

Wysłany: 17 sierpnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Niobee, dawaj czadu tam 🤞🏻💪🤞🏻💪🤞🏻💪

Bardzo Ci współczuję. Córeczka jest na pewno pod dobrą opieką i jak już zostało tu wspomniane, wasza separacja pewnie ją oszczędzi. Nie wiem czy lezysz sama na sali, ale odpoczywaj ile wlezie. Takie zatrucie potrafi mocno wymęczyć:/

U mnie wczoraj chyba mały się zsuwał całe popołudnie. Bardzo, bardzo dużo kłucia, aż mnie zginało. Jutro wizyta, więc liczę, że lekarz potwierdzi, że coś drgnęło a moje odczucia nie bawi się ze mną w ciuciubabkę 🫠dziś planuje porządki (w zasadzie jesteśmy na końcówce) a potem oglądanie głupot. Zaczęłam "love is blind" szwedzka edycje. Śmiać mi się z siebie chce jak sobie przypomnę swoje plany na L4. Miała być nauka języka, nadrabianie książek i seriali-filmow-klasyków, a także oczyszczanie przestrzeni. No a mamy leżenie brzuchem do góry i ogłupiające programy 🤡

No to może idziemy łeb w łeb. Mi zaczął odchodzić albo czop, albo z szyjką coś się dzieje, bo pojedyncze nitki krwi się pojawiają. Nie robię sobie nadziei, ale też mam nadzieję, że coś się w końcu dzieje! 🤞

Myślałam, że podbrzusze mnie boli bo wczoraj zrobiłam 8000 kroków, ale może spacer ruszył mnie. No nic, czekamy 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia, 12:08

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, też miałam ambitne plany na urlop i zwolnienie co do czytania, a skończyło się na forum ovu i YouTube. Jednak staram się nie narzekać, bo mam [chyba] wszystko gotowe, więc mogło być znacznie gorzej. ;)
    Ja tam dalej chyba nie mam żadnych zwiastunów porodu. Ciągle nie wiem co to skurcze przepowiadające.

ReginaPhalange, osiecka89, KaFka lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

preg.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ